השפעת קלית "Back to Back" על תהליך הקליה
בקליות שביצעתי "Back to Back" ( הקליות שמתבצעות ברצף לאחר הקליה הראשונה)
שמתי לב שתהליך הקליה שונה (נוטה לרוץ קדימה) לעומת קליה ראשונה.
בהנחה שהקולה נמצא בטמפרטורה חיצונית זהה לקליה הראשונה והכנסת הפולים מתבצעת באותם הנתונים ,כיצד יש הבדל כלכך גדול בין הקליות?
שמתי לב שתהליך הקליה שונה (נוטה לרוץ קדימה) לעומת קליה ראשונה.
בהנחה שהקולה נמצא בטמפרטורה חיצונית זהה לקליה הראשונה והכנסת הפולים מתבצעת באותם הנתונים ,כיצד יש הבדל כלכך גדול בין הקליות?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
בקולה מסחרי אסור שזה יקרה .בקולה ביתי פשוט כמו זה שברשותך רמת היציבות והבקרה נמוכה ולכן אין אפשרות לזהות מושלמת קלייה אחר קלייה. למרות שעל פניו זה אותם התנאים. אם תחפור יותר לעומק בטוחני שתמצא את הגורם המסוים שמביא אותך לחוסר הזהות בן הקליות.
בברכה.
בברכה.
לדעתי מדובר בתופעה משותפת לכל הקולים התופיים. ביתיים ומסחריים.zylber כתב:בקולה מסחרי אסור שזה יקרה .בקולה ביתי פשוט כמו זה שברשותך רמת היציבות והבקרה נמוכה ולכן אין אפשרות לזהות מושלמת קלייה אחר קלייה. למרות שעל פניו זה אותם התנאים. אם תחפור יותר לעומק בטוחני שתמצא את הגורם המסוים שמביא אותך לחוסר הזהות בן הקליות.
בברכה....
מענין מה דעתם של הקולים המקצועיים מהפורום.
מאור זה לא קשור למה שציינתי.מאור_בר כתב:בדיוק סיפר לי ״עוסק בתחום״ שפגשתי שבבאטץ׳ הראשון תמיד נכווים לו הפולים, אבל רק בראשון ולא בבאים אחריו. מעניין מה יכול לגרום לזה....
אני מצביע על עניין שקשור לקליות שלאחר הקליה הראשונה.
אם בניתי פרופיל לקליה הראשונה והוא מתאים לי, בקליות לאחר מכן התוצאה לא זהה לראשונה (מבחינת זמני הקליה למשל) אבל ייתכן שזה רק יחסית לקליה הראשונה. וכל שאר הקליות תהיינה דומות בינן ובין עצמן.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
חג שמח לכולם, הערתי בנושא 
יש שוני בין 1 לשאר הקליות, הקולה סופג חום,כל חלקיו רותחים ולכן הקליות השניות יהיו יותר מהירות, כמובן שיש לווסת זאת עם התחלה בטמפ' קצת יותר נמוכה בשביל לשמור על זמן פרופיל זהה.
ושוב
חג שמחחחחחחחח
יש שוני בין 1 לשאר הקליות, הקולה סופג חום,כל חלקיו רותחים ולכן הקליות השניות יהיו יותר מהירות, כמובן שיש לווסת זאת עם התחלה בטמפ' קצת יותר נמוכה בשביל לשמור על זמן פרופיל זהה.
ושוב
חג שמחחחחחחחח
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני מתחיל עם חימום של הקולה כשהמאוורר על מקסימום.
ככה הקלייה הראשונה מתחילה האותה נקודה שהשנייה היתה מתחילה.
חוצמזה - אל תעשה גב לגב ישירות. סיים קלייה על אפס אמפר, בסיום הקרור תחזור ל 4.5 אמפר שאתה מתחיל אתו ותן לטמפרטורה להיבנות חזרה לנקודת התחלה שלך (יכולה להיות זהה לראשונה)
חוצמזה - אל תעשה גב לגב ישירות. סיים קלייה על אפס אמפר, בסיום הקרור תחזור ל 4.5 אמפר שאתה מתחיל אתו ותן לטמפרטורה להיבנות חזרה לנקודת התחלה שלך (יכולה להיות זהה לראשונה)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
דבוטאנט כתב:אני מתחיל עם חימום של הקולה כשהמאוורר על מקסימום.
חוצמזה - אל תעשה גב לגב ישירות. סיים קלייה על אפס אמפר, בסיום הקרור תחזור ל 4.5 אמפר שאתה מתחיל אתו ותן לטמפרטורה להיבנות חזרה לנקודת התחלה שלך (יכולה להיות זהה לראשונה)...
עופר, את הקליות אני מסיים עם 0 אמפר כל קליה (קירור....)
מוריד טמפרטורה ונותן לה לטפס שוב לטמפרטורה החיצונית + BT (זהות לנתוני הפתיחה של הקליה הראשונה) .
למראת סאת כשלכאורה נראה על הנייר אותו הדבר-הקליה רצה מהר יותר...
אבדוק שוב היום...
תודה לכולם על התשובות.