בעיה לאחר צריבת סרטים
-
vg45
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 38
שלום לחברי פורום HTPC,
אני לא יודע אם כאן זה המקום הנכון לשאול
אבל ישנה לי בעיה, כאשר אני בא לצרוב סרטים שאני עורך ולצפות בהן לאחר מכן ב-DVD הביתי אני מצליח לשמוע רק את הקול ואת הוידאו עצמו אני לא מצליח לראות על גבי המסך.
אספר לכם שאת הסרט עצמו אני עורך בתוכנה שנקראת: COREL VIDEO STUDIO X6
וכשאני רוצה לשמור את הסרט באחת מבין האופציות שיש לי בתוכנה עצמה,
אני מצליח לשמור רק בפורמט MP4 כי כל השאר פשוט מנפחות לי את הסרט למימדים מפלצתיים של יותר מ4 ג' שאני יכול לצרוב על גבי דיסק.
לאחר מכן אני ממיר את קובץ הMP4 בתוכנות שממירות קבצי וידאו לפורמטים אחרים שהDVD הביתי שלי מצליח לקרוא.
השאלה היא מה לדעתכם אני לא עושה נכון? האם ישנה אופצייה בתוכנה עריכת הסרטים קורל, לשמור את הסרט בפורמט כזה שלא ינפח לי את הסרט יותר מ-4 גיגה?
או ההמרה שאני מבצע לקובץ הMP4 שבו אני שומר בתוכנת העריכה הוא זה שהורס לי את התהליך שבגללו אני לא מצליח לראות את הוידאו בטלוויזיה ורק לשמוע את הקול?
בנוסף הלכו לי כבר 3 דיסקים ולא נשארו לי עוד הרבה.
אז אבקש רק אם יש פה מישהו שבאמת מבין מה הבעיה ויוכל לעזור לי כמו שצריך כדי שלא אזרוק עוד דיסקים סתם לפח.
בתודה מראש וחג שמח לכולם
אני לא יודע אם כאן זה המקום הנכון לשאול
אבל ישנה לי בעיה, כאשר אני בא לצרוב סרטים שאני עורך ולצפות בהן לאחר מכן ב-DVD הביתי אני מצליח לשמוע רק את הקול ואת הוידאו עצמו אני לא מצליח לראות על גבי המסך.
אספר לכם שאת הסרט עצמו אני עורך בתוכנה שנקראת: COREL VIDEO STUDIO X6
וכשאני רוצה לשמור את הסרט באחת מבין האופציות שיש לי בתוכנה עצמה,
אני מצליח לשמור רק בפורמט MP4 כי כל השאר פשוט מנפחות לי את הסרט למימדים מפלצתיים של יותר מ4 ג' שאני יכול לצרוב על גבי דיסק.
לאחר מכן אני ממיר את קובץ הMP4 בתוכנות שממירות קבצי וידאו לפורמטים אחרים שהDVD הביתי שלי מצליח לקרוא.
השאלה היא מה לדעתכם אני לא עושה נכון? האם ישנה אופצייה בתוכנה עריכת הסרטים קורל, לשמור את הסרט בפורמט כזה שלא ינפח לי את הסרט יותר מ-4 גיגה?
או ההמרה שאני מבצע לקובץ הMP4 שבו אני שומר בתוכנת העריכה הוא זה שהורס לי את התהליך שבגללו אני לא מצליח לראות את הוידאו בטלוויזיה ורק לשמוע את הקול?
בנוסף הלכו לי כבר 3 דיסקים ולא נשארו לי עוד הרבה.
אז אבקש רק אם יש פה מישהו שבאמת מבין מה הבעיה ויוכל לעזור לי כמו שצריך כדי שלא אזרוק עוד דיסקים סתם לפח.
בתודה מראש וחג שמח לכולם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
MP4? לא חושב ש-DVD יודע לפענח וידאו מסוג H.264 (מה שיש בד"כ בקבצי MP4), אלא רק MPEG2 ו-DivX/XVid.
אם חשוב לך לצפות בסרטים דווקא במכשיר DVD (זה לא קצת 2002?...), אז תוודא שהוידאו מקודד ל-MPEG2 או DivX/XVid.
אם חשוב לך לצפות בסרטים דווקא במכשיר DVD (זה לא קצת 2002?...), אז תוודא שהוידאו מקודד ל-MPEG2 או DivX/XVid.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
vg45
-
- חבר שרק התחיל

אז זהו שאני ממיר לקובץ AVI שהמכשיר יודע לקרוא אך כרגע משום מה אני צורב ושומע רק קול בלי תמונה.
האם יש לך פתרון לבעיה או להגיד לי מה לא בסדר אני עושה?
יש לך תוכנה טובה שתוכל להמליץ לי עליה שממירה קבצי וידאו ומקטינה את הגודל שלהם
לגודל נורמאלי שאוכל לצרוב את הסרט על גבי דיסק?
שיראו גם את הוידאו וגם ישמעו את הקול?
תודה לך.
האם יש לך פתרון לבעיה או להגיד לי מה לא בסדר אני עושה?
יש לך תוכנה טובה שתוכל להמליץ לי עליה שממירה קבצי וידאו ומקטינה את הגודל שלהם
לגודל נורמאלי שאוכל לצרוב את הסרט על גבי דיסק?
שיראו גם את הוידאו וגם ישמעו את הקול?
תודה לך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
כפי שהסברתי קודם, אתה צריך לבחור בעת ההמרה ל-AVI במקודד וידאו שה-DVD יודע לנגן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ICE-MAN
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
הכי טוב שפשוט תספר איזה DVD יש לך.
-
vg45
-
- חבר שרק התחיל

lg dv9723p למרות שהסתדרתי איכשהו.ICE-MAN כתב:הכי טוב שפשוט תספר איזה DVD יש לך....
אבל להבא מה אני אמור לוודא? רק שהקובץ וידאו יהיה מקודד לdivx/xvid או mpeg?
זאת הבעיה בעיקרון?
כי בדיסקים שיצאו לי רק הקול בלי התמונה נראה לי שהם כן היו מקודדים לסוגים האלו
ועדיין לא הצלחתי לראות אותם במכשיר.
השאלה אם רק זאת הבעיה בגדול או שאני צריך לבדוק עוד כמה דברים לפני שאני צורב סתם וזורק לפח.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
וואוו איזה עבודה מסובכת כמו בשנת 2000 למה לא לרכוש סטרימיר?
להוריד, ולצפות.
מאשר להוריד לקודד לצרוב לצפות
להוריד, ולצפות.
מאשר להוריד לקודד לצרוב לצפות
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- muataz
-
- טרול

- תגובות: 953
- שם מלא: muataz
AVI וMP4 הם קונטיינרים. מה שחשוב זה הקודק שבו הקבצים נוצרו. אם הDVD שלך תומך בDIVX/XVID תמיר לזה. אתה גם יכול ליצור DVD של ממש (עם תפריט) למשל ב DVDFLICK. תוכנת חינם שתכווץ לך איזה קובץ שתיתן לה לגודל ולפורמט של DVD. כוללת גם אופציה לצריבה בסיום התהליך.
אתה יכול להבא להשקיע בקניית DVD REWRITEABLE אחד, ותוכל לנסות כמה שתרצה בלי לזרוק דיסקים לפח. זה גם לא אמור להיות יקר.
אתה יכול להבא להשקיע בקניית DVD REWRITEABLE אחד, ותוכל לנסות כמה שתרצה בלי לזרוק דיסקים לפח. זה גם לא אמור להיות יקר.
-
vg45
-
- חבר שרק התחיל

תודה אחי על העזרה המקיפה והמידע החדש שנתת לי.muataz כתב:AVI וMP4 הם קונטיינרים. מה שחשוב זה הקודק שבו הקבצים נוצרו. אם הDVD שלך תומך בDIVX/XVID תמיר לזה. אתה גם יכול ליצור DVD של ממש (עם תפריט) למשל ב DVDFLICK. תוכנת חינם שתכווץ לך איזה קובץ שתיתן לה לגודל ולפורמט של DVD. כוללת גם אופציה לצריבה בסיום התהליך.
אתה יכול להבא להשקיע בקניית DVD REWRITEABLE אחד, ותוכל לנסות כמה שתרצה בלי לזרוק דיסקים לפח. זה גם לא אמור להיות יקר....
אך מתגובתך עולות לי 2 שאלות מה כוונתך בקונטיינרים?מה התרגום שלו או המילה המקבילה לו בעברית?
והאם המלצת לי על דיסק שנקרא DVD-RW?
לפי מה שקראתי עליו באינטרנט זהו דיסק שניתן לצרוב ולמחוק ממנו מידע כמה שארצה?
תוכל לפרט לי עליו ולתת לי מידע קצר לגביו ולגבי היתרונות והחסרונות שלו?
תודה שוב על העזרה והאדיבות שלך
- muataz
-
- טרול

אין בעיה.
קונטיינר זה בערך כמו שיש לך קופסאת פח וקופסאת פלסטיק. מה שרלוונטי זה מה שיש בתוכם ולא סוג הקופסא. בקבצים לרוב משתמשים בקודקים מסויימים עם קונטיינרים מסויימים אבל לא תמיד. בקיצור זה שהקובץ שלך הוא AVI לא אומר בהכרח שמכשיר הDVD יוכל לקרוא אותו. צריך שתוכן יהיה בקודק שהוא יודע לפענח.
DVD-RW זה דיסק רב פעמי. אתה יכול לצרוב ולמחוק הרבה פעמים בניגוד לDVD-R שברגע שסגרת את הצריבה מה שיש בו לא ניתן לשינוי. הצעתי להשתמש בזה כשאתה עושה נסיונות כמו במקרה שלך. בצורה כזאת לא צריך לזרוק את הדיסק אם הוא לא עובד לך אלא פשוט לצרוב משהו אחר ולראות אם כן עובד. RW זה קיצור ל REWRITEABLE
חסרונות אין ממש. שחיקה עם הזמן אולי.
לגבי מה שאתה מנסה לעשות, פשוט תיקח את הקובץ שעשית בתכנה ותיצור דיסק DVD עם DVDFLICK. לא מזמן עשיתי "ערמה" של דיסקים מקלטות VHS כעבור חבר ככה. היו לי העברות בפורמט DV בגודל של 30GB לקובץ. זרקתי אותם לתוכנה הזאת והיא עשתה DVDS מהם. אפשר לעשות גם תפריט פשוט וכו'
לא מאוד מסובך להפעלה.
קונטיינר זה בערך כמו שיש לך קופסאת פח וקופסאת פלסטיק. מה שרלוונטי זה מה שיש בתוכם ולא סוג הקופסא. בקבצים לרוב משתמשים בקודקים מסויימים עם קונטיינרים מסויימים אבל לא תמיד. בקיצור זה שהקובץ שלך הוא AVI לא אומר בהכרח שמכשיר הDVD יוכל לקרוא אותו. צריך שתוכן יהיה בקודק שהוא יודע לפענח.
DVD-RW זה דיסק רב פעמי. אתה יכול לצרוב ולמחוק הרבה פעמים בניגוד לDVD-R שברגע שסגרת את הצריבה מה שיש בו לא ניתן לשינוי. הצעתי להשתמש בזה כשאתה עושה נסיונות כמו במקרה שלך. בצורה כזאת לא צריך לזרוק את הדיסק אם הוא לא עובד לך אלא פשוט לצרוב משהו אחר ולראות אם כן עובד. RW זה קיצור ל REWRITEABLE
לגבי מה שאתה מנסה לעשות, פשוט תיקח את הקובץ שעשית בתכנה ותיצור דיסק DVD עם DVDFLICK. לא מזמן עשיתי "ערמה" של דיסקים מקלטות VHS כעבור חבר ככה. היו לי העברות בפורמט DV בגודל של 30GB לקובץ. זרקתי אותם לתוכנה הזאת והיא עשתה DVDS מהם. אפשר לעשות גם תפריט פשוט וכו'
לא מאוד מסובך להפעלה.
-
vg45
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי שוב תודה לך על המידע הנוסף.muataz כתב:אין בעיה.
לא מאוד מסובך להפעלה....
רק רציתי לברר עוד מולך, האם הדיסקים שאני עומד כביכול לזרוק אותם לפח
בגלל שהם נעולים ואי אפשר לצרוב עליהם מחדש.
ישנה האופצייה או מקום כלשהו שיכולים למחוק לי את המידע מהדיסקים האלו ולהחזיר לי אותם למצב שבו קניתי אותם חדשים ללא כל מידע עליהם?
לא. נכון?
אין מצב שמישהו כאילו יוכל להחזיר לי אותם למצב חדש ללא כל מידע עליהם נכון.?
ובדיסקים של הDVD-RW כמה מידע אני יכול להכניס שמה?
והאם בדיסק מסוג זה אני יכול כן למחוק את המידע ממנו?
תודה לך שוב על העזרה מראש.
-
vg45
-
- חבר שרק התחיל

ועוד שאלה קטנה לגבי מה שאמרת שעשית לאחרונה שהעברת קלטות וידאו לדיסקים דרך התוכנה.muataz כתב:אין בעיה.
לא מאוד מסובך להפעלה....
השאלה היא איך בדיוק חיברת את הוידאו(הקלטות) למחשב וביצעת את הפעולה הזאת בתוכנה?
תוכל להסביר לי בקצרה איך עשית את זה?
תודה.
- muataz
-
- טרול

אתה לא יכול למחוק DVD-R שכבר ננעל ככל שידוע לי. לא קניתי דיסקים הרבה זמן אבל הם היו ממש זולים כשהיתי קונה (שקל לדיסק או משהו כזה).
ב-DVD-RW נכנסת אותה כמות מידע כמו בDVD-R. אם זה DVD5 אז 4.37GB שאלו הזולים והסטנדרטים. ובסביבות 8 בDVD9 שהם DUAL LAYER
אני לא עשיתי את העברות מוידאו בעצמי. אני חושב שצריך כרטיס טלויזיה למחשב ואז מחברים אםת הוידאו למחשב עם כניסת RCA ומקליטים בזמן צפיית אמת עם תוכנה כלשהיא. גם MOVIEMAKER שמגיע (אם עדיין) עם WINDOWS יכול לעשות את ההקלטה.
ב-DVD-RW נכנסת אותה כמות מידע כמו בDVD-R. אם זה DVD5 אז 4.37GB שאלו הזולים והסטנדרטים. ובסביבות 8 בDVD9 שהם DUAL LAYER
אני לא עשיתי את העברות מוידאו בעצמי. אני חושב שצריך כרטיס טלויזיה למחשב ואז מחברים אםת הוידאו למחשב עם כניסת RCA ומקליטים בזמן צפיית אמת עם תוכנה כלשהיא. גם MOVIEMAKER שמגיע (אם עדיין) עם WINDOWS יכול לעשות את ההקלטה.