היי
אני מחובר בעזרת dongle usb למחשב כבר מספר חודשים ומאד מרוצה מהשרות
יש בעיה כבר מהיום הראשון , להגיד את האמת זה לא ממש מפריע לי , אבל החלטתי לבדוק את הנושא רק לצורך ידע
בצפיה בערוצים אני מקבל בחלק העליון של המסך ממש על הגבול הכי לעיון פס מרצד בצבע לבן
רציתי לדעת אם זה אצל עוד אנשים ואולי אתם יודעים ממה זה נוצר ?
עידן + - בצפיה בערוצים מקבלים פס מרצד בקצה העליון של המסך
כן, גם אצלי.
אם אתה משתמש ב-XBMC (צריך להגדיר שרת PVR, תוכנה נפרדת) אז אתה יכול להגדיר שימוש בזום רחב לכל הערוצים ואז לא תיתקל בתופעה.
נראה לי הבעיה היא שלמי שאחראי על הנושא אין מושג מה הוא עושה.
עכשיו ברצינות, ברור שזה נובע מכך שהם לוכדים את השידור האנלוגי (האולפנים נמצאים עוד במאה הקודמת) וממירים אותו לדיגיטלי on-the-fly כמו שהוא במקום לבצע crop לתמונה ואז resize.
אם ממש מעניין אותך טכנלוגיות מתות אז
http://en.wikipedia.org/wiki/Vertical_blanking_interval
אם אתה משתמש ב-XBMC (צריך להגדיר שרת PVR, תוכנה נפרדת) אז אתה יכול להגדיר שימוש בזום רחב לכל הערוצים ואז לא תיתקל בתופעה.
נראה לי הבעיה היא שלמי שאחראי על הנושא אין מושג מה הוא עושה.
עכשיו ברצינות, ברור שזה נובע מכך שהם לוכדים את השידור האנלוגי (האולפנים נמצאים עוד במאה הקודמת) וממירים אותו לדיגיטלי on-the-fly כמו שהוא במקום לבצע crop לתמונה ואז resize.
אם ממש מעניין אותך טכנלוגיות מתות אז
http://en.wikipedia.org/wiki/Vertical_blanking_interval
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
בעיה נוספת בעידן פלוס היא הסאונד,
וגם פה הרשות השנייה לא עושה את עבודתה הפשוטה והקלה מזה 3 שנים, וזה להגביר את הסאונד. הם גם מסרבים בכלל לשמוע על הבעיה הזו.
הסאונד משום מה משודר בווליום כל כך נמוך, כך שאם אתה צופה ב-yes או הוט, או לווין, ואז אתה עובר לשידור של עידן, הווליום נמוך ברמות. ממש חצי.
בשיחה עם הרשות הם אמרו לי שהבעיה בממיר, אבל גם בטלויזיה עם ממיר מובנה (פיליפס) זה קורה, וזה נורא, כי תמיד כשחוזרים לערוצים שהם לא ״עידן״ אז צריך תמיד ״להתכונן מראש״, ולהנמיך בחזרה לחצי, כדי שלא ייצא סאונד מחריש אוזניים מהערוצים ״הנורמליים״.
בקטע הזה אני בז לטכנאים ולאחראים של עידן.
וגם פה הרשות השנייה לא עושה את עבודתה הפשוטה והקלה מזה 3 שנים, וזה להגביר את הסאונד. הם גם מסרבים בכלל לשמוע על הבעיה הזו.
הסאונד משום מה משודר בווליום כל כך נמוך, כך שאם אתה צופה ב-yes או הוט, או לווין, ואז אתה עובר לשידור של עידן, הווליום נמוך ברמות. ממש חצי.
בשיחה עם הרשות הם אמרו לי שהבעיה בממיר, אבל גם בטלויזיה עם ממיר מובנה (פיליפס) זה קורה, וזה נורא, כי תמיד כשחוזרים לערוצים שהם לא ״עידן״ אז צריך תמיד ״להתכונן מראש״, ולהנמיך בחזרה לחצי, כדי שלא ייצא סאונד מחריש אוזניים מהערוצים ״הנורמליים״.
בקטע הזה אני בז לטכנאים ולאחראים של עידן.