התחדשתי ב פיליפס 7008 47' ושתי בעיות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Aboico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

ברצוני להודות לכל מי שעזר לי בדילמות ולאורך ההתלבטות לפני הקניה :)
אחרי הרבה לבטים ומסע מפרך ברחבי הארץ, נבחרה המיועדת.
למה בחרתי אותה? כי אהבתי מאוד את התמונה שלה וחשבתי שאני אוהב את האמבילייט.
התרשמות ראשונית: התמונה טובה מאוד והצבעים נראים טבעיים יותר מכל טלויזיה אחרת.
התלת מימד מיותר ולא באמת שימושי.
הסמארט נחמד, יש שם YOUTUBE וTED שזה מאוד מספק את צרכי הוידאו האינטרנטי שלי.

חסרונות שאולי תוכלו לעזור לי בהם:
כשיש תנועה מהירה, התמונה לא חלקה, כלומר יש רעידות (דבר שלא היה לי בטלויזיה קודמת של LG). זה קורה גם כשהמחשב מחובר למסך ורואים סרט HD וגם כאשר הממיר HD של הוט מחובר.

דבר שני זה גרעון בתמונה: לרוב (אולי בגלל שאני קרוב מדי) אם התמונה היא ב HD התמונה שרואים היא מגורענת.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

בקשר לתמונה מגורענת: תוריד את החדות. בפיליפס בתוכן HD, חידוד (sharpness) צריך להיות לכל היותר 2 וכנראה 1. אתה יכול להדליק advanced sharpness. בפיליפס החידוד חזק מאוד וכל "לכלוך" במקור (שנובע למשל קידוד לא איכותי או לפעמים מהצילום עצמו) יראה כגרעון. אם אתה בכל זאת רוצה להעלות את החדות מעבר למומלץ תדאג להתשמש גם בהפחתת רעשים.
בקשר לרעידות בניגון מהמחשב. אני מניח שאתה מדבר על judder. זו תופעה שתיראה יותר ככל שהמסך טוב יותר, מפתיע ככל שזה ישמע. זה בגלל שהנגן מרענן את המסך לפי תדר הכניסה ואם הנגן צריך לשדר 60hz כשהמקור הוא 24fps זה יוצר רעידות או תחושה של תמונה לא חלקה. קודם לא הרגשת את זה כי המסך גם ככה לא התרענן כל כך מהר וזה נראה מספיק חלק או לפחות ללא רעידות. זה היה המצב אצלי עם המסך הקודם.
כדי לפתור את הבעיה יש לסנכרן את קצב הרענון של המסך עם הנגן. תנסה לעשות את זה כשהחלקת תמונה כבויה. גם אני סבלתי מזה עד שגיליתי את זה וזה פשוט "שינה לי את החיים", כמו שאומרים.
הנה שני מדריכים. אחד ל XBMC:
http://www.hometheater.co.il/vt174695
השני ל Media Player Classic Home Cinema - madVR (תשתמש ב Jinc אם המחשב שלך עומד בעומס) לא צריך reclock זה עובד חלק בלי זה אבל כן צריך להכניס את קצבי הרענון שהמסך תומך בהם כמו שכתוב שם לקראת הסוף:
http://www.avsforum.com/t/1357375/advan ... etup-guide

דבר אחרון, בקשר לרעידות מממיר הוט: אני לא מכיר כי אין לי אבל תנסה השחק עם הגדרות החלקת התמונה (לפעמים להדליק פוגע ולפעמים עוזר).

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

מעניין, הבעיה נפתרה לך?

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

השתמשתי בMADVR אבל ננסה את Smooth Motion

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

pinkman1 כתב:השתמשתי בMADVR אבל ננסה את Smooth Motion
...
לא צריך smooth motion ב madVR עצמו. לפחות אצלי לא (הוא על אוטומט וכמעט תמיד כבוי - אפשר לראות כשעושים ctrl-J).

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

pinkman1 כתב:השתמשתי בMADVR אבל ננסה את Smooth Motion
...
לא צריך smooth motion ב madVR עצמו. לפחות אצלי לא (הוא על אוטומט וכמעט תמיד כבוי - אפשר לראות כשעושים ctrl-J).

pitstop
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #7 

שלום לך ידידי לי יש מסך של פיליפס דגם 7007 גודל 40 800 הרץ אתה מתכוון כשיש תנועה מהירה לצדדים אז רואים סוג של תנועה רובוטית מגעורנת במיוחד אפשר להבחין בסרטי HD וניראה פחות בשידורים רגילים עם תיכנס לפורם תיראה שכתבתי על הנושא.
אז ככה לאחר בדיקות שעשיתי זה לא קשור למסך אלא לשידורים סליחה על הביטוי המחורבנים שאנחנו מקבלים מחברות הכבלים כולל הממירים שלהם
אין בארץ לצערי עדיין שידורים ברמה כזאת שתוכל להנות כמו שצריך מהמסך שלך בגלל שהמעבד של התמונה כל כך חזק אז הוא מדגיש יותר את הרעשים
והזיגזוגים שאתה רואה בתמונה ושלא יבלבלו לך את המוח שאולי כבל יקר יפתור לך את הבעיה אז צר לי לאכזב אותך אולי ישפר במקצת אבל התופעה לא תעלם לך עד שהשידורים בארץ והציוד ישתפרו.
הדבר היחיד שזה כן יכול לשפר תוריד למצב off את Dynamic contrast.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #8 

pitstop כתב:שלום לך ידידי לי יש מסך של פיליפס דגם 7007 גודל 40 800 הרץ אתה מתכוון כשיש תנועה מהירה לצדדים אז רואים סוג של תנועה רובוטית מגעורנת במיוחד אפשר להבחין בסרטי HD וניראה פחות בשידורים רגילים עם תיכנס לפורם תיראה שכתבתי על הנושא.
אז ככה לאחר בדיקות שעשיתי זה לא קשור למסך אלא לשידורים סליחה על הביטוי המחורבנים שאנחנו מקבלים מחברות הכבלים כולל הממירים שלהם
אין בארץ לצערי עדיין שידורים ברמה כזאת שתוכל להנות כמו שצריך מהמסך שלך בגלל שהמעבד של התמונה כל כך חזק אז הוא מדגיש יותר את הרעשים
והזיגזוגים שאתה רואה בתמונה ושלא יבלבלו לך את המוח שאולי כבל יקר יפתור לך את הבעיה אז צר לי לאכזב אותך אולי ישפר במקצת אבל התופעה לא תעלם לך עד שהשידורים בארץ והציוד ישתפרו.
...
ב-7007 יש כניסת SAT

אתה יכול לחבר צלחת לווין קטנה ולהנות משידורים איכותיים ב-HD אמיתי.

pitstop
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #9 

איפה אני יכול ליקנות לווין כזה וכמה זה עולה ואילו תחנות אני יכול ליראות <יש מישהו שעשה את זה שאתה מכיר אשמח לקבל טלפון לדבר עם מישהו שעשה את זה.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #10 

pitstop כתב:שלום לך ידידי לי יש מסך של פיליפס דגם 7007 גודל 40 800 הרץ אתה מתכוון כשיש תנועה מהירה לצדדים אז רואים סוג של תנועה רובוטית מגעורנת במיוחד אפשר להבחין בסרטי HD וניראה פחות בשידורים רגילים עם תיכנס לפורם תיראה שכתבתי על הנושא.
...

פותח השירשור ציין שהתופעה קיימת גם בסרטי HD מהמחשב ,
ולא רק בשידורים מהממיר . לכן לא בטוח שמקור הבעיה היא מאיכות השידור בארץ.

Aboico פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

חברים תודה בינתיים על הפתרונות
אני מנסה את הפתרון של התוכנה ש FREEDOM הציע.
יתכן וזה שילוב של שתי הבעיות גם JUDDER וגם שידור מחורבן בממיר.
יתכן שלא....
אני אעדכן בימים הקרובים.

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #12 

אין כמעט סרט שאין בו גרעון מה שכן אתה יכול לרכך את זה אבל במחיר של טישטוש ואיבוד החדות תשתדל לראות h264 באיכות גבוהה יותר או שתקנה בלו ריי באיכות מקסימלית.

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ב-HD באיכות גבוה מאוד - יש לי כמו גוסט מסביב לתנועה.

לפעמיים יש גם פריימים שהוא מדלג עליהם - ב-ctrl J - אני לא רואה שום dr&#111;p - זה ממש מפריע במיוחד -3D.

התמונה פשוט לא רצה חלקה גם דרך DLNA, לא מרגיש לי נוח..

אציין שרוב הפילטרים של המסך כבויים וה-HDMI מוגדר כמחשב

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

pinkman1 כתב:ב-HD באיכות גבוה מאוד - יש לי כמו גוסט מסביב לתנועה.
לפעמיים יש גם פריימים שהוא מדלג עליהם - ב-ctrl J - אני לא רואה שום dr&#111;p - זה ממש מפריע במיוחד -3D.
...
זו טעות להגדיר את הכניסה כמחשב ואני אסביר:
כרטיס המסך שלך ככל הנראה זיהה שמדובר במסך טלויזיה ולא מוניטור מחשב ומתייחס אליו ככזה. הוא ככל הנראה גם מוציא תחום צבע מוגבל (16-135 במקום 0-255). אם אתה מגדיר את זה ככה צריך לוודא שגם במחשב זה מוגדר אותו דבר.
בנוסף, מוד ההגדרה כמחשב אמור לשמש כשעובדים עם המסך - משהו כמו עריכת תמונה וכאלה. זה לא מתאים לצפייה. הסיבה היא בדיוק מה שכתבת - רוב הפילטרים של מהסך כבויים ובעצם אתה לא מקבל שום benefit מזה שקנית מסך טוב.

אני גם חשבתי על האפשרויות האלה (מצב מחשב) ופשוט קראתי ובדקתי עד שהבנתי מה שכתבתי לך עכשיו.

בקיצור, תוודא שהמחשב "יודע" שהוא מחובר לטלויזיה ובטלויזיה תעבוד כאילו מחובר נגן או סטרימר. זו דרך העבודה הנכונה למי שצופה בתוכן.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

pinkman1 כתב:ב-HD באיכות גבוה מאוד - יש לי כמו גוסט מסביב לתנועה.
...
זו טעות להגדיר את הכניסה כמחשב ואני אסביר:
כרטיס המסך שלך ככל הנראה זיהה שמדובר במסך טלויזיה ולא מוניטור מחשב ומתייחס אליו ככזה. הוא ככל הנראה גם מוציא תחום צבע מוגבל (16-135 במקום 0-255). אם אתה מגדיר את זה ככה צריך לוודא שגם במחשב זה מוגדר אותו דבר.
בנוסף, מוד ההגדרה כמחשב אמור לשמש כשעובדים עם המסך - משהו כמו עריכת תמונה וכאלה. זה לא מתאים לצפייה. הסיבה היא בדיוק מה שכתבת - רוב הפילטרים של מהסך כבויים ובעצם אתה לא מקבל שום benefit מזה שקנית מסך טוב.

אני גם חשבתי על האפשרויות האלה (מצב מחשב) ופשוט קראתי ובדקתי עד שהבנתי מה שכתבתי לך עכשיו.

בקיצור, תוודא שהמחשב "יודע" שהוא מחובר לטלויזיה ובטלויזיה תעבוד כאילו מחובר נגן או סטרימר. זו דרך העבודה הנכונה למי שצופה בתוכן.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לא ראיתי הבדל בתמונה או בגוסט לצורך העניין.
מצב מחשב מכבה את clear lcd שאין לי מושג מה הוא עושה ועוד איזה פילטר.
אני מעריך מצב מחשב רק דואג להקטין את הלאג.

היכן בודקים את תחום הצבע?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”