Cubieboard 2?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
fiod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

אהלן,

מישהו יודע אם נושא האצת החומרה נפתר כבר ב-cubieboard2? (נושא ה-cedarx)
בנוסף, מאיפה כדאי לקנות (בעלות זולה לישראל כולל משלוח)? - יש ב-dealextreme בבערך 80$.

אני מנסה לבנות שרת xbmc עם תמיכה ב-a2dp sink. כרגע זה עובד לי בצורה מלאה ב-pi אבל הוא איטי מדי..

תודה רבה

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

המחירב-DX של ה-Cubieboard 2 נראה לי סביר ביותר, שים לב שהמחיר כולל מארז כבל USB-TTL ודמי משלוח, תבדוק אולי ב-SeedStudio, הנסיון שלי איתם בעבר היה די חיובי.
יש התקדמות בהקשר של A10 (לא ברור לגבי A20) אבל אל תבנה על תמיכה נורמלית בקרוב.

מה זאת אומרת שרת XBMC ?

מה בדיוק עובד לך ב-Raspberry Pi ? אי אפשר לנגן אודיו בכרטיסי קול חיצוניים (ולא BT) עם גרסאות הרשמיות של XBMC כך שהפתרון בו השתמשת נועד מראש לכשלון, משער שניסית את Raspbmc עם AE מאופשר (דוגמה אחת לזאת שלמפתח שמאחורי Raspbmc אין שום מושג בחווית משתמש טובה).

אם הכוונה שלך היא שימוש במכשיר כ-target לניגון סטרים אודיו מהתקן BT אז בכלל אני לא מבין למה אתה צריך זאת, BT פרוטוקול גרוע בהקשר של אודיו, ביטרייט נמוך עם דחיסה מטורפת, למה שלא תעבור לפרוטוקול UPnP ? לא חסר אפליקציות.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673

שליחה

ניתן להתקין עליו וינדוס או openelec?

fiod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

האפיון אליו אני מעוניין להגיע:
0. Raspi/cubieboard מחובר ב-hdmi לרסיבר שלי
1. XBMC שמנהל את הוידאו (ב-livestream ו-offline) והמוזיקה
2. BT target - שמאפשר לי לשמוע רדיו Pandora ברסיבר

כדי לשמוע פנדורה בישראל, צריך לקבל IP דינמי ולהיות חלק מרשת TOR. כרגע אני עושה זאת ע"י הפעלת אפליקציית orbot וגם אפליקציית pandora על מכשיר האנדרואיד שלי. למיטב ידיעתי אין דרך להעביר את מידע ה-pandora באמצעות upnp אלא רק bluetooth או יציאת 3.5 ממ רגילה.

יתכן וניתן להגדיר שרת tor על ה-raspberry, לא הגעתי לזה עדיין.

כרגע הכל עובד על ה-raspberry:
XBMC מותקן, משתמש ב-pulseaudio כדי שה-pi יהיה BT Target.
אבל ה-raspberry איטי מאוד, ואני מעוניין במחשב חלופי - ומכאן המוטיבציה לבדוק את ה-cuibeboard...

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

בטח שה-Pi יהיה איטי, שימוש ב-PulseAudio עליו זה ממש דבר לא נכון לעשות ומעמיס על המעבד החלשלוש בצורה מטורפת.

לא ניסיתי את Pandora אבל נדמה לי שקיימת הרחבה עבור XBMC.
אני לא בטוח ש-TOR זה פתרון אופטימלי, מה עם UnblockUS או שירות VPN ?

הניסיון הקצר שלי עם UnblockUS ו-Spotify היה בסה"כ חיובי שווה לך לבדוק את השירות עם Pandora, יש להם תקופת נסיון חינמית שלא דורשת פרטי אשראי לחיוב.

fiod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

דווקא אין שום בעיה עם pulseaudio שרץ במקביל לxbmc. סתם מעצבנת אותי האיטיות הרגילה של ה raspberry, שבאה לידי ביטוי גם ללא pulseaudio.

בעיקר איטיות בטעינת תפריטים כשמשתמשים ב icefilms ושות' שלא מופיעה כשמריצים ממחשב מהיר יותר.

fiod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כרגע אני מתלבט בין cubieboard 1 ל cubieboard 2 ל beaglebone black, אבל לא סגור על האצות החומרה בהם

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

אם כך אולי שווה לך לעקוב אחרי ההתפתחויות עם פלטפורמת Freescale i.MX6, המכשירים לא ממש זולים אך התמיכה בהם כנראה תיהיה טובה וספציפית ה-CuBox-i2 אולי יתאים למסגרת התקציב (יש להוסיף 18$ משלוח, VAT ולפי מה שקראתי בעבר כנראה גם מע"מ). עריכה: בירור מול SolidRun העלה שאין חיוב כפול על מע"מ/VAT
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 18/09/2013 0:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

fiod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה רבה!
ואני גם ממשיך לעקוב אחרי cubieboard 1&2, אם יהיו התפתחויות אעדכן.

חזור אל “תוכנה - KODI”