מחשב מרסט
בעייה קצת ארוכה, מצטער על החפירה מראש... ניסיתי לתת כמה שיותר פרטים...
מחשב נייח, HD 1.5G בן שנתיים וחצי (מופעל 24/7) בתצורת AHCI, חלונות 7. מחולק ל3 מחיצות.
בשבועות האחרונים המחשב מרסט כל כמה זמן, ימים או שעות. אחרי הריסטרט הדיסק הקשיח לא מזוהה ע"י הAHCI. אחרי כיבוי והדלקה (גם מיידית) מחדש של המחשב הכול עובד חלק (עד הפעם הבאה...)
כאשר אני מעתיק קבצים מסויימים מתיקייה ספציפית (שמכילה קבצי וידאו גדולים) לא משנה לאיפה (אותה מחיצה/מחיצה אחרת/דיסק ברשת/כונן חיצוני) ההעתקה נתקעת באמצע, מופיעים הפרעות צבעוניות על המסך והמחשב מרסט. ישנם קבצים באותה תיקייה שמצליחים להיות מועתקים אבל אני לא אתחיל להעתיק קובץ קובץ בתקווה שהמחשב לא ייתקע (יש בתיקייה למעלה מ80 קבצים)
שמתי לב שיש לו SMART errors, וראיתי ע"י Diskcheckup שזה Reallocated Sector count: FAIL, Raw value=3796.
ניסיתי להריץ תיקון שגיאות אבל המחשב ריסט באמצע.
ניסיתי לחבר במוד IDE, המחשב עולה אבל ישנה אותה הבעייה.
ניסיתי לחבר עם כבל אחר/חיבור SATA אחר, המחשב לא עולה.
ניסיתי לחבר למחשב אחר בתור Secondary, המחשב לא עולה. במחשב האחר גם חיברתי את הדיסק מחוץ למארז עם מאוורר ביתי חזק מכוון עליו.
ניסיתי לחבר למחשב אחר בתור primary באותו חיבור SATA ובאותו כבל והמחשב עולה אבל הבעייה חוזרת (העתקה תוקעת את המחשב).
ניסיתי להעתיק קובץ אחר גדול למחיצה אחרת והצלחתי...
בלית ברירה אני אמחוק את הקבצים בתיקייה (שכרגע הם היחידים הבעייתיים) אבל אני לא הייתי רוצה שהבעייה תחזור.
מחשב נייח, HD 1.5G בן שנתיים וחצי (מופעל 24/7) בתצורת AHCI, חלונות 7. מחולק ל3 מחיצות.
בשבועות האחרונים המחשב מרסט כל כמה זמן, ימים או שעות. אחרי הריסטרט הדיסק הקשיח לא מזוהה ע"י הAHCI. אחרי כיבוי והדלקה (גם מיידית) מחדש של המחשב הכול עובד חלק (עד הפעם הבאה...)
כאשר אני מעתיק קבצים מסויימים מתיקייה ספציפית (שמכילה קבצי וידאו גדולים) לא משנה לאיפה (אותה מחיצה/מחיצה אחרת/דיסק ברשת/כונן חיצוני) ההעתקה נתקעת באמצע, מופיעים הפרעות צבעוניות על המסך והמחשב מרסט. ישנם קבצים באותה תיקייה שמצליחים להיות מועתקים אבל אני לא אתחיל להעתיק קובץ קובץ בתקווה שהמחשב לא ייתקע (יש בתיקייה למעלה מ80 קבצים)
שמתי לב שיש לו SMART errors, וראיתי ע"י Diskcheckup שזה Reallocated Sector count: FAIL, Raw value=3796.
ניסיתי להריץ תיקון שגיאות אבל המחשב ריסט באמצע.
ניסיתי לחבר במוד IDE, המחשב עולה אבל ישנה אותה הבעייה.
ניסיתי לחבר עם כבל אחר/חיבור SATA אחר, המחשב לא עולה.
ניסיתי לחבר למחשב אחר בתור Secondary, המחשב לא עולה. במחשב האחר גם חיברתי את הדיסק מחוץ למארז עם מאוורר ביתי חזק מכוון עליו.
ניסיתי לחבר למחשב אחר בתור primary באותו חיבור SATA ובאותו כבל והמחשב עולה אבל הבעייה חוזרת (העתקה תוקעת את המחשב).
ניסיתי להעתיק קובץ אחר גדול למחיצה אחרת והצלחתי...
בלית ברירה אני אמחוק את הקבצים בתיקייה (שכרגע הם היחידים הבעייתיים) אבל אני לא הייתי רוצה שהבעייה תחזור.
- stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
לפי מה שאתה מתאר נראה שהדיסק הזה מקצר.
רק פירמוט של המחיצה. יעזור לדעת מה התקינות.
תריץ תוכנות בדיקה כמו http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm
DISK SELF TEST
רק פירמוט של המחיצה. יעזור לדעת מה התקינות.
תריץ תוכנות בדיקה כמו http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm
DISK SELF TEST
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
- stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
זה דיסק
וזה נבדק על מחשב אחר והראה את אותה בעייה..
בגלל זה לא המלצתי על שום שינוי בBIOS או עדכון וכל מה שקשור.
וזה נבדק על מחשב אחר והראה את אותה בעייה..
בגלל זה לא המלצתי על שום שינוי בBIOS או עדכון וכל מה שקשור.
welcome to the blockchain
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
יותר גרוע...
1. עשיתי self test ע"י diskcheckup, גם את הקצר וגם את הארוך. כבר ב10% הוא מפסיק וכותב:
The last self-test routine xompleted with a failure or an unknown test element.
קיבלתי הודעת שגיאה מחלונות שהוא מצא בעייה בדיסק. כנראה שהוא עומד ללכת... אין מה לעשות, לפחות כל החומר החשוב עליו מגובה.
2. הבעייה היא במחשב השני (זה שאליו חיברתי את הדיסק לבדיקה) יש גם בעייה... מותקנים בו 3 HD, אחד מהם SSD. חיברתי אותם מחדש כמו שהיה מקודם, המחשב עולה, מזהה את שלושתם (שניים מהם כולל הSSD במוד AHCI), מגיע לסוף סריקת הביוס (כאשר רואים בחלק העליון של המסך את רשימת הIRQ, הסמן מהבהב לכמה שניות ואז המחשב מרסט, הדבר קורה שוב ושוב... ניתקתי את שני הדיסקים האחרים והשארתי רק את הSSD / חיברתי את הSSD במוד IDE / לחיבור אחר ועדיין אותו דבר...
The last self-test routine xompleted with a failure or an unknown test element.
קיבלתי הודעת שגיאה מחלונות שהוא מצא בעייה בדיסק. כנראה שהוא עומד ללכת... אין מה לעשות, לפחות כל החומר החשוב עליו מגובה.
2. הבעייה היא במחשב השני (זה שאליו חיברתי את הדיסק לבדיקה) יש גם בעייה... מותקנים בו 3 HD, אחד מהם SSD. חיברתי אותם מחדש כמו שהיה מקודם, המחשב עולה, מזהה את שלושתם (שניים מהם כולל הSSD במוד AHCI), מגיע לסוף סריקת הביוס (כאשר רואים בחלק העליון של המסך את רשימת הIRQ, הסמן מהבהב לכמה שניות ואז המחשב מרסט, הדבר קורה שוב ושוב... ניתקתי את שני הדיסקים האחרים והשארתי רק את הSSD / חיברתי את הSSD במוד IDE / לחיבור אחר ועדיין אותו דבר...
מה זה <S.M.A.R.T. Health> במסך זיהוי התקני AHCI?
חיברתי את הSSD כדיסק משני במחשב אחר, בתצורת AHCI והוא תקין. אחרי ריסטרט כאשר מופיע מסך התקני AHCI, מופיעה הערה ליד הSSD שאומרת <S.M.A.R.T. Health>.
בהרצה של Diskcheckup אין שום הערה מיוחדת והכול תקין.
מה זה אומר?
בהרצה של Diskcheckup אין שום הערה מיוחדת והכול תקין.
מה זה אומר?
SMART זה מנגנון שמדווח על תקינות ה-HDD/SSD שלך והאם קיימים כשלים/שגיאות בעבודה השוטפת שלו.
כל הנ"ל נמדד לפי פרמטרים שונים. כאשר אחד או יותר חורג מהנורמה - ניתן לראות זאת.
ממליץ לך ליתר ביטחון להריץ על המחשב השני גם HD Tune Pro ולבדוק בה באופן מפורט את מצב ה-Smart וכן סקטורים פגומים.
כל הנ"ל נמדד לפי פרמטרים שונים. כאשר אחד או יותר חורג מהנורמה - ניתן לראות זאת.
ממליץ לך ליתר ביטחון להריץ על המחשב השני גם HD Tune Pro ולבדוק בה באופן מפורט את מצב ה-Smart וכן סקטורים פגומים.