מעבר מהוט ל Yes ומשהו שכדאי שתדעו

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
עבר המון זמן מאז העליתי פוסט כלשהו בעל חשיבות, מעבר למענה.
היום החלטתי סופית לחתום ב Yes, כולל אינטרנט וטלפון מבזק ו Triple C. המחיר יצא סביר ביחס למה שאני משלם, התמורה הולמת (למרות שההנהלה דורשת שאשיג פרקים של "סקנדל"...) ואני מאמין שיהיה בסדר.
מבחינת המוצר עצמו של הוט - בסדר גמור, עובד, האינטרנט עובד, הטלפוניה עובדת. אין תלונות.
הסיבה למעבר חשובה, היא בסיס השרשור הזה. חשוב לרשום כי אני לא מבקש שתלכו בעקבותיי, אני מבקש שתקראו ותפנימו נקודה, מבחינתי האידאולוגיה ניצחה היום, וזה עלה לי בכסף.
בעקבות כל המאבק שמנהלת הוט בעובדיה (אבסורדי לחלוטין לדעתי) פוטר למעשה כל מי שהתאגד. הם לא התאגדו נגד, אלא על מנת לשמור על מקום עבודתם. אלמלא הייתי מעורה בכל המתרחש מאחורי הקלעים, ככל הנראה לא היה מגיע לידיעתי מה שהולך שם. התעמרות בעובדים, תלונות במשטרה ומה לא. התקשורת שומרת על פרופיל נמוך במקרה, אני מאמין שזה קשור לשעות פרסום שנרכשו.
אני לא מעוניין להיות מנוי בחברה שנלחמת בעובדים שלה בצורה כזו. יש גבול לכמה מחיר יכול להשפיע. אני חושב שמעבר לטיעונים בעד ונגד מעבר להוט/יס, נכנס פרמטר חדש - הגינות כלפי עובדים. אנשים שנתנו את הנשמה שלהם לחברה וקיבלו בפנים החלטה עיסקית במקום חברה משפחתית.
אז עשיתי את הבחירה שלי - אני מתנתק. שיעשו לי את המוות, שייקח חודש להתנתק, שייקח חודשיים. אבל המצפון שלי נקי. מבחינה מוסרית בחרתי בזה.
תעשו מה שתעשו - תישארו שם, לא תישארו שם. זה ה"אני מאמין" שלי.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #2 

הזכות שלך בהצלחה :D
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

amirss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1065
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

אם אני זוכר טוב מקריאה פה בפורומים רובם חושבים שהשירות שהם נותנים הוא מתחת לכל ביקורת..

כנראה בהנהלה החליטו להעניש את כולם , אני חושב שיש פה טקטיקה של הוט .
אני מקווה שיגיעו להוט "גל" חדש של העובדים שיהיו יותר אנושיים ואיכותיים,

99 אחוז מהתקלות שהיו לי בממיר או באינטרנט, השירות הטכני היה מזעזע , לא מקצועי וזול.

אז על מי ומה אנחנו בוכים?

זה מה שקורא שאנשים עובדים במקצוע שבחרו להם ולא במקצוע שלהם,

לפי דעתי הם צריכים להיות מאלפי אריות אסייתים :D

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

גם מי שמרכיב ומייצר לכם את האייפונים ואת הגלאקסים אלה עובדים סיניים שעובדים
בתנאים מחפירים ובמשכורת של כמה דולרים עלובים במקרה הטוב בחודש. היו גם מקרי
התאבדויות לא מעטים של עובדים במפעלים האלה...
אני לא רואה פה מישהו שיוותר על הסמארטפון שלו עקב המצב הזה. בואו לא ניתמם.

TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

dor8 כתב:גם מי שמרכיב ומייצר לכם את האייפונים ואת הגלאקסים אלה עובדים סיניים שעובדים
בתנאים מחפירים ובמשכורת של כמה דולרים עלובים במקרה הטוב בחודש. היו גם מקרי
התאבדויות לא מעטים של עובדים במפעלים האלה...
אני לא רואה פה מישהו שיוותר על הסמארטפון שלו עקב המצב הזה. בואו לא ניתמם.
...
אלו אנשים שעובדים בסביבה לא ברמה של יצרנים. אלו אנשים שעבדו באותו מקום 7 שנים ויותר. עכשיו, על מנת לייצר יותר רווח לבעלים הם מועברים לעבוד בחברות קבלן, שאחת מהן נמצאת בבעלותו. זה לא סמארטפון, אפילו לא דומה. שם מראש הסביבה נוצרה כ sweat shop.
אני לא מתכוון לעודד את שוק העבודה במדינה למצב שבו ניתן בקלות לקבוע לעובד מהיום למחר: "ביי, תחזור כעובד קבלן, מינוס הזכויות והמשכורת".
למי שדיבר לגבי איכות השירות - זה לא היה ככה תמיד. נפגשתי עם כמה נותני שירות שהיו בסדר גמור. הסביבה החדשה תייצר כאלו שממש לא אכפת להם - הם צריכים כמה שיותר קריאות ביום וזהו.

hanochh
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 287
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #6 

amirss כתב:אם אני זוכר טוב מקריאה פה בפורומים רובם חושבים שהשירות שהם נותנים הוא מתחת לכל ביקורת..

כנראה בהנהלה החליטו להעניש את כולם , אני חושב שיש פה טקטיקה של הוט .
אני מקווה שיגיעו להוט "גל" חדש של העובדים שיהיו יותר אנושיים ואיכותיים,

99 אחוז מהתקלות שהיו לי בממיר או באינטרנט, השירות הטכני היה מזעזע , לא מקצועי וזול.

אז על מי ומה אנחנו בוכים?

זה מה שקורא שאנשים עובדים במקצוע שבחרו להם ולא במקצוע שלהם,

לפי דעתי הם צריכים להיות מאלפי אריות אסייתים :D
...
לחשוב שהשרות גרוע בגלל העובדים זה פשוט לא להבין איך עובד מערך כזה,
הבעיה בשרות מתחילה ונגמרת בהנהלה ובמדיניות החברה.
ובדיוק כמו שהוט מתייחסת לעובדים היא מתייחסת גם ללקוחות שלה.

TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

hanochh , לא הייתי יכול לנסח זאת טוב יותר בעצמי.
אגב, בזמנו אורנג' הקטינה את מספר התומכים שלה בכמות ניכרת (אינני זוכר מספרים). נחשו מה קרה לשירות ?
Vocare Ad Regnum

didiram
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

גם אני עזבתי את הוט לפני שבוע מאותה הסיבה.

שליחה #8 

התקשרו אליי מקשרי לקוחות ושאלו מה אפשר לעשות כדי שאני אשאר, כמובן שהסברתי להם שלא
מוצא חן בעיני היחס והזלזול לעובדים ואם זה ישתנה ויבטלו את המעבר לחברות קבלניות אני אחזור בשמחה.
אני חשבתי שאני היחיד ואני שמח לשמוע שיש עוד אנשים כמוני.
זה נכון שגם את האייפון יוצרים בתנאים קשים אבל כאן זה משהו שקורה מול העניים שלנו ובמדינה שלנו,
לדעתי אם לא נבהיר לטייקונים שאנחנו לא בידיים שלהם והכסף שלנו לא שבויי אצלם בכיס הדברים יכולים להשתנות.\
אני גם שקלתי לעבור ליס אבל החלטתי לא להתחבר לשום חברה בשלב הזה אלה לנטפליקס.
כרגע הנטפליקס עובד מצויין וגם הילדים נהנים מהמון תוכן וכל זה בעלות כוללת של כ 40 שקלים לחודש.
על הדרך אני גם מקווה שהדבר ישפר להם את האנגלית.

shmelka1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

התאגדות עובדים בשוק לא תחרותי כמו בדואופול קבוצת בזק-הוט בתחום תשתית האינטרנט והטלוויזיה הרב ערוצית גורמת לעליית מחירים ופגיעה בשירות.

אם אתם לא זוכרים מה היו המחירים והשירות של בזק כשהיא הייתה מונופול אז תשאלו את ההורים והסבים שלכם. זה מה שיחזור אם יהיה לנו דואופול בזק-הוט עם ועדי עובדים בשתי החברות. כשסבתא שלי חיכתה שנים להתקנת קו טלפון בביתה בשנות השבעים אז היה מי שהסביר לה שאם היא תתאפר ותתלבש יפה עם מחשוף עמוק ותלך למשרד של הג'ינג'י שקובע את לוחות הזמנים של ההתקנות ותתחנחן אליו אז יוכלו להקדים לה את ההתקנה בכמה חודשים.

וכך היה.

במיוחד בתחום תשתית האינטרנט שכולנו יודעים שהביקוש שלנו כלפיו מאוד קשיח ונעדיף לשלם גם 1000 שקל לחודש על תשתית אינטרנט ולוותר על הרבה דברים אחרים מאשר להישאר בלי אינטרנט. היום הסיבה היחידה שהדואופול לא מעלה את המחירים בצורה כ"כ חדה היא החשש מהתערבות של משרד התקשורת אבל ברגע שוועדי העובדים ישתלטו על השוק אז הם יילכו לבית הדין לעבודה שיאסור על משרד התקשורת להוריד מחירים בתואנה שזה יפגע בתנאי השכר המופלגים של העובדים המאוגדים.

אני לא אדם דתי אבל אם הייתי אז הייתי מתפלל כל יום שדרהי יצליח לעצור את ההתאגדות בהוט. לצערי אני לא אופטימי, נראה שבבית הדין לעבודה יכשירו כל שרץ כדי לאשר עוד התאגדויות עובדים:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 07,00.html

אז תתחילו לתכנן כיצד לחסוך עוד כמה מאות שקלים בכל חודש, אם אתם רוצים להישאר עם אינטרנט בבית.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #10 

התאגדות העובדים בהוט נעשתה כצעד להתמודדות בפגיעה בתנאיהם ולא להפך.

הטיעונים שלך , שמלקה מופרכים. אתה טוען שכדי להבטיח את הגדלת שכר המליונים של דרהי עצמו והבכירים , העובדים הזוטרים צריכים לוותר על שכר הולם ותנאים סוציאליים בסיסיים. נגמרו הימים שהאמנו לסיפורים האלה. אם בהוט רוצים להגדיל את שורת הרווח , שיוותרו בצמרת על המליונים שהם לוקחים כל חודש לכיסם.

TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

התאגדות עובדים בשוק לא תחרותי כמו בדואופול קבוצת בזק-הוט בתחום תשתית האינטרנט והטלוויזיה הרב ערוצית גורמת לעליית מחירים ופגיעה בשירות.
...
טעות בידך - ההתאגדות לא השפיעה ולא תשפיע על המחירים, הם היו זולים ויישארו זולים. אין דרישה להעלאות בשכר או תנאים טובים יותר.
במיוחד בתחום תשתית האינטרנט שכולנו יודעים שהביקוש שלנו כלפיו מאוד קשיח ונעדיף לשלם גם 1000 שקל לחודש על תשתית אינטרנט ולוותר על הרבה דברים אחרים מאשר להישאר בלי אינטרנט.
...
שוב טעות - התחרות בשוק לא הייתה כל כך חזקה אם חברות לא היו מוכנות להוריד מחיר. עובדתית - לא דיווחו על הפסדים, אלא על ירידה ברווחים הנקיים.
ברגע שוועדי העובדים ישתלטו על השוק אז הם יילכו לבית הדין לעבודה שיאסור על משרד התקשורת להוריד מחירים בתואנה שזה יפגע בתנאי השכר המופלגים של העובדים המאוגדים.
...
אמתן את התגובה שלי כאן... אין לך מושג ירוק כמה מרוויח טכנאי, נכון ? אתה חושב שמישהו עם ותק של 10 שנים שמרוויח 10,000 שקלים ברוטו בחודש זה הרבה ? כשהוא יבוא לפתור לך תקלה בפחות משעה ולשחרר אותך מכאב ראש ששלושה טכנאים בעלות שכר של 5000 שקלים לא פתרו - לא תתלונן, נכון ?
אני לא אדם דתי אבל אם הייתי אז הייתי מתפלל כל יום שדרהי יצליח לעצור את ההתאגדות בהוט.
...
דרהי לא יעצור כלום. אתה לא קרוב להיות אדם דתי. אני לא מאחל לך בחלומות הכי שחורים שלך שיפטרו אותך ממקום העבודה, רק כדי להעבסיק אותך שם במשכורת נמוכה בהרבה, וללא תנאים. לא - החברה שבה אתה עובד מרוויחה גם ככה, היא פשוט רוצה להרוויח יותר - הרבה יותר.
Vocare Ad Regnum

hanochh
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 287
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #12 

TANDBERG כתב:
...
טעות בידך - ההתאגדות לא השפיעה ולא תשפיע על המחירים, הם היו זולים ויישארו זולים. אין דרישה להעלאות בשכר או תנאים טובים יותר.
במיוחד בתחום תשתית האינטרנט שכולנו יודעים שהביקוש שלנו כלפיו מאוד קשיח ונעדיף לשלם גם 1000 שקל לחודש על תשתית אינטרנט ולוותר על הרבה דברים אחרים מאשר להישאר בלי אינטרנט.
...
שוב טעות - התחרות בשוק לא הייתה כל כך חזקה אם חברות לא היו מוכנות להוריד מחיר. עובדתית - לא דיווחו על הפסדים, אלא על ירידה ברווחים הנקיים.
ברגע שוועדי העובדים ישתלטו על השוק אז הם יילכו לבית הדין לעבודה שיאסור על משרד התקשורת להוריד מחירים בתואנה שזה יפגע בתנאי השכר המופלגים של העובדים המאוגדים.
...
אמתן את התגובה שלי כאן... אין לך מושג ירוק כמה מרוויח טכנאי, נכון ? אתה חושב שמישהו עם ותק של 10 שנים שמרוויח 10,000 שקלים ברוטו בחודש זה הרבה ? כשהוא יבוא לפתור לך תקלה בפחות משעה ולשחרר אותך מכאב ראש ששלושה טכנאים בעלות שכר של 5000 שקלים לא פתרו - לא תתלונן, נכון ?
אני לא אדם דתי אבל אם הייתי אז הייתי מתפלל כל יום שדרהי יצליח לעצור את ההתאגדות בהוט.
...
דרהי לא יעצור כלום. אתה לא קרוב להיות אדם דתי. אני לא מאחל לך בחלומות הכי שחורים שלך שיפטרו אותך ממקום העבודה, רק כדי להעבסיק אותך שם במשכורת נמוכה בהרבה, וללא תנאים. לא - החברה שבה אתה עובד מרוויחה גם ככה, היא פשוט רוצה להרוויח יותר - הרבה יותר.
...
אין ספק שהמגיב shmelka1 לא מגיע ממקום נקי, או שהוא עובד הוט או שהוא מעולם לא היה שכיר...
התאגדות עובדים דואגת לעובדים לא פוגעת בלקוחות, לפחות לא בגופים פרטיים,
אין שום סיבה שהוט יכסו את חובותיו האחרים של דרהי על חשבון העובדים והלקוחות.

didiram
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תחרות ושרות טוב לא נובעים כתוצעה מהרעת תנאים לעובדים.
נכון שלפני שנים היתה בעיה עם בזק אבל זה רק בגלל שהיא היתה מונופול עם שירות חיוני
שאי אפשר להסתדר בלעדיו, בדיוק כמו חברת חשמל.
הוט ויס מספקים שירות שאפשר להסתדר בלעדיו בקלות, רוב האנשים נשארים מסיבה פסיכולוגית
של פחד להתנתק למרות שרובם צופים בערוץ 1 ו 2.
הפגיע בתנאי העבודה של העובדים באה מצורך עיסקי נטו של המנהלים להשיג רווחים גבוהים יותר,
יש כאלה שיקראו לזה קפיטליזם חזירי.
אני כאזרח מרגיש מחוייב למחות על פגיע במעמד העובדים ברמה המצפונית, ואם כל הכבוד לחברות
בסופו של דבר הכוח אצלנו הצרכנים,
אנחנו הפרות החולבות שלהם וברגע שנפסיק להשקות אותם במזומנים הם יחשבו טוב מאוד
לפני שיעשו מעשים גוררי מחאה.

shmelka1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אין לי שום קשר חיובי להוט, הרי בעמוד הראשי של הפורום עוד מתנוסס אשכול שמתאר את המלחמה הכושלת שלי בחיובי היתר של החברה על תיקון תקלה שבאחריותם:
http://www.hometheater.co.il/vt194226.H ... D7%97.html

תשתית אינטרנט זה שירות חיוני שאי אפשר להסתדר בלעדיו, וכמו שכבר כתבתי בפורום מספר פעמים ואיש לא סתר אותי, אנחנו נהיה מוכנים לשלם גם 1000 ש"ח לחודש על תשתית אינטרנט ולוותר על הרבה דברים לפני שנוותר על אינטרנט בבית, ובבזק והוט יושבים אנשים שמבינים את זה ואם לא היו בטוחים שמשרד התקשורת יתערב היו מעלים כבר היום את המחירים במאות אחוזים. ברגע ששתי החברות יישלטו ע"י ועדי עובדים הם יפנו לבית הדין לעבודה שיאסור על משרד התקשורת להתערב על מנת שלא לפגוע בתנאי השכר והעבודה של העובדים כתוצאה מהקטנת ההכנסות של החברה, בדיוק כפי שעשה ממש בימים אלה עם הנמלים.

לגבי שכר, אולי לא הובנתי, כוונתי הייתה שאחרי שיקום ועד עובדים מוכר בשוק לא תחרותי אז הוא יעלה שכר ואז הוא יפנה לבית הדין לעבודה כדי להגן על השכר החדש והגבוה ובית הדין לעבודה ייעתר כפי שהוא נעתר לכל הפניות של ועדי העובדים בחברת החשמל, רכבת ישראל והנמלים, ולעזאזל עם ציבור הצרכנים הרחב.

הטענה של TANDBERG שלהתאגדות העובדים בהוט "אין דרישה להעלאת שכר ולתנאים טובים יותר" היא טענה מופרכת לחלוטין ומשוללת כל יסוד, מישהו פה מכיר ועד עובדים שלא דורש בדיוק את זה? ושימו לב שאנחנו לא מדברים סתם על ועדי עובדים אלא על ועד שקם במסגרת "כוח לעובדים" שזה ארגון רדיקלי ומיליטנטי הרבה יותר מההסתדרות.

למשל, דרישה בסיסית של כל ועד במו"מ על הסכם קיבוצי (והדבר הראשון שכל ועד עושה זה לכפות על המעסיק הסכם קיבוצי באמצעות שביתה) היא זכות וטו על פיטורין שהמשמעות שלה היא מתן קביעות מיידית לכל העובדים ללא שום יכולת לפטרם בלי כל תלות בביצועיהם (כי הוועד מטיל וטו על כל פיטורין), זאת ההטבה הגדולה ביותר בהא הידיעה שעובד יכול לקבל, לא מזמן עורך דה מארקר ראיין קבוצת עובדים בעלי קביעות והסתבר שהם מעריכים את הקביעות שלהם בעבודה במיליוני שקלים, ובצדק:
http://www.themarker.com/markerweek/thisweek/1.2104512

עכשיו, יש אנשים שחושבים שאם שכר המינימום היה מועלה ל-10,000 ש"ח ולכל העובדים במשק הייתה קביעות ופנסיה תקציבית אז המצב של כולנו (וגם שלהם, כמובן) היה נפלא. זאת טעות מרה שמעידה על חוסר הבנה בסיסית בכלכלה. במציאות שכזו המשק ייקלע למיתון מתמשך ורמת החיים שבו תרד באופן מתמיד ללא מנגנון השוק התחרותי שמבטיח התייעלות מתמדת ביחס ליתר כלכלות העולם שאנחנו חייבים לסחור איתן (אלא אם אתם רוצים לעבור לסוסיתא).

אנחנו אכן הפרות החולבות של ועדי העובדים בשווקים הלא תחרותיים במשק: חברת החשמל, הנמלים, מקורות, רכבת ישראל, הרופאים, האחיות, פרקליטי המדינה, השופטים, אנשי הקבע, השוטרים, המורים, העובדים הסוציאליים וקצרה היריעה, אני יכול להמשיך. ובקרוב מאוד חוששני שגם דואופול תשתית האינטרנט בזק-הוט יצטרף לרשימה ונצטרך להתרגל לשלם מאות שקלים בחודש על המוצר הבסיסי שנקרא אינטרנט (ולא, ממש לא הייתי תולה תקוות במיזם הסיבים של חברת החשמל, גם בגלל שהפרויקט שלה לא כלכלי וגם בגלל שוועד העובדים של חברת החשמל זה הגורם האחרון שיחמיץ הזדמנות לעשוק את הציבור הרחב בענף נוסף ולכן ימהר ליזום קרטל, תיאום מחירים מופקעים, עם ועדי בזק והוט, בדומה לקרטל ששרר בשוק הסלולר בין פלאפון, סלקום ואורנג').

TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אתה כנראה כל כך תקוע בעולם שלך שזה לא יאומן. ההסתדרות, שהשביתה מדינה פעם אחר פעם היא לא מיליטנטית, ואילו כוח לעובד היא כן ? אני משער שההשקפה שלי ושלך כל כך שונות שזה לא יאומן.
ועד העובדים של הוט לא יתנגד לפטר עובד שאינו מקצועי או אינו תורם - הם מודעים לתחרות. עובד כושל שאינו מתאים מהווה מכשול. אבל לפי התפיסה שלך - נעביר אותם לקבלן... אתה יודע מה הזיקה של עובד קבלן כלפיך ? אפס. אתה יודע למה ? כי הוא מקבל כסף לפי קריאות, לא יותר מזה. פתר, לא פתר - לא מעניין.
בהוט, טרום פיטורין/איומים/כוח לעובד - היה מונהג בונוס עבור עבודה טובה. עובד שטיפל בקריאות והעבירן למצב של קריאות לא חוזרות - תוגמל. אצל קבלן ? קריאות כאלו בעיתיות. כי זה אומר שתיגמר לו העבודה.
http://hot.workers.org.il/%D7%A2%D7%99% ... %95%D7%AA/
אלו הדרישות שלהם, שים לב בתגובה למה הם באו. הוט הייתה יכולה לשבת איתם. במקום זה בחרו להגיד להם מספר פעמים שאין בעיות ולאחר מכן לפטר עוד עובדים. אתה יודע כמה קריאות חוזרות היו בגלל עובדי קבלן לא מוכשרים ? זה כן מקובל עליך ?
Vocare Ad Regnum

מושההשפיץ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

המוצר של הוט מאוד "דלוח" ,כך שלא הבנתי למה לא עברת ליס עוד מזמן.
זה כמו שנת אור הקדמה של יס.
מחר ביס,זה יקרה בגרסת עובדים ,או בזק,
אז מה,לאן תעבור אז?לגוגל שמנצלת מתכנתים בכל העולם בלא בדיוק "יחסי עובד מעביד"?
מה הקרבה שלך להוט באופן אישי.נשמח שתכתוב, אולי בן משפחה שלך פוטר וזה הביא לך את ההחלטה????

didiram
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

מושההשפיץ כתב: מחר ביס,זה יקרה בגרסת עובדים ,או בזק,
אז מה,לאן תעבור אז?לגוגל שמנצלת מתכנתים בכל העולם בלא בדיוק "יחסי עובד מעביד"?
...
הטלויזיה של הוט ויס הם מותרות מה עוד שרוב השימוש נעשה בצפייה בתוכניות של ערוץ 2 ו 10 (כמובן שיש יוצא מן הכלל)
בעזרת סטרימר וערוצי וידאו מחו"ל אפשר להשיג כמעט את הכל.
לגבי גוגל - עניי עירך קודמים, אני מוכן לעשות את ההקרבה ולוותר על מותרות למען המחאה אצלי במדינה, מה
עוד שאני יודע שהצלחה של מחאה כזאת תחלחל הלאה.
כשאצלנו המצב יהיה נורמאלי אולי נתפנה למחאה עולמית .......

TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

משה, מה שרלבנטי בכל הדיון הזה הוא שאלמלא הכרתי את הסיפור של העובדים - לא הייתי מאמין. לגבי גוגל - לא רלבנטי. אם יס ינצלו ( הם עושים בדיוק ההיפך מהוט) עובדים - ככל הנראה גם אעזוב. כבלים זו מותרות, לא חובה.
Vocare Ad Regnum

shmelka1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

TANDBERG כתב:אתה כנראה כל כך תקוע בעולם שלך שזה לא יאומן. ההסתדרות, שהשביתה מדינה פעם אחר פעם היא לא מיליטנטית, ואילו כוח לעובד היא כן ? אני משער שההשקפה שלי ושלך כל כך שונות שזה לא יאומן.
ועד העובדים של הוט לא יתנגד לפטר עובד שאינו מקצועי או אינו תורם - הם מודעים לתחרות. עובד כושל שאינו מתאים מהווה מכשול. אבל לפי התפיסה שלך - נעביר אותם לקבלן... אתה יודע מה הזיקה של עובד קבלן כלפיך ? אפס. אתה יודע למה ? כי הוא מקבל כסף לפי קריאות, לא יותר מזה. פתר, לא פתר - לא מעניין.
בהוט, טרום פיטורין/איומים/כוח לעובד - היה מונהג בונוס עבור עבודה טובה. עובד שטיפל בקריאות והעבירן למצב של קריאות לא חוזרות - תוגמל. אצל קבלן ? קריאות כאלו בעיתיות. כי זה אומר שתיגמר לו העבודה.
http://hot.workers.org.il/%D7%A2%D7%99% ... %95%D7%AA/
אלו הדרישות שלהם, שים לב בתגובה למה הם באו. הוט הייתה יכולה לשבת איתם. במקום זה בחרו להגיד להם מספר פעמים שאין בעיות ולאחר מכן לפטר עוד עובדים. אתה יודע כמה קריאות חוזרות היו בגלל עובדי קבלן לא מוכשרים ? זה כן מקובל עליך ?
...
בוודאי שלא טענתי שההסתדרות היא לא מיליטנטית (עד ה"מהפך" ב-77' ההסתדרות הייתה למעשה חלק מהשלטון, ואילו אחרי 77' היא התחילה להיות מיליטנטית, להערכתי משום שהייתה מזוהה עם המערך שהיה באופוזיציה, אין הרבה מחקרים בנושא הזה אבל עד כמה שהצלחתי לבדוק ההסתדרות מעולם לא השביתה את המשק כשמפלגת העבודה הייתה בשלטון), הרי הדוגמאות המפורסמות שהעליתי (רכבת, נמלים, חברת החשמל) הן כולם של ועדים החברים בהסתדרות. מה שאמרתי הוא ש"כוח לעובדים" הוא אפילו עוד יותר מיליטנטי מההסתדרות.

קל להגיד עכשיו שהוועד לא יתנגד לפטר עובד לא מקצועי, אבל המציאות בוועדי עובדים קיימים מראה שכל עוד החברה לא עומדת בפני פשיטת רגל הוועדים יטרפדו באופן גורף כל פיטורין, כי הוועדים מייצגים את העובדים והעובדים לא רוצים שיפטרו אותם, וכל עוד החברה לא עומדת בפני פשיטת רגל אז בוועד לא מרגישים שטירפוד הפיטורין של עובד פלוני יסכן את יציבות החברה ואת ההכנסות של חברי הוועד מהחברה. הם אומרים לעצמם, למה שבעלי החברה ייקח לכיסו עוד לא יודע 150,000 ש"ח לשנה כדיבידנד, במה הוא יותר טוב מהחבר שלנו, למרות שהוא עובד גרוע?

וכמובן ההגדרה של עובד "גרוע" היא יחסית, באינטל למשל מודדים תפוקות של כל העובדים ומפטרים כל שנה את ה-10% בעלי התפוקה הגרועה ביותר, יכול להיות שהשנה אתה לא שם אבל אחרי שיפוטרו ה-10% התחתונים אז בשנה הבאה אתה תהיה שם. אז אם היום אתה בתור ועד מסכים לפטר את העובד שכולם מסכימים שהוא הכי גרוע בחברה, אז אחרי שהוא יפוטר אז כמובן שהעובד שקודם היה הכמעט הכי גרוע בחברה יהפוך להיות הכי גרוע ואז הפיטורין שלו יעמדו על הפרק וכך הלאה. אלה הלכי רוח בוועד, או יותר נכון בוועדים שעוד מנסים לחשוב קצת על טובת החברה, אבל מהר מאוד זה עובר להם.

זה גם לא משנה מה אומרים עכשיו בוועד, כי ברגע שיש ועד הוא יכול לכפות על ההנהלה כל מה שמתחשק לו באמצעות שביתות, ובית הדין לעבודה תמיד ייתן לו גיבוי, אפילו לשביתות שהוא יודה שהן בלתי חוקיות בעליל כמו שביתת המתמחים רגע אחרי שנחתם איתם (ועם שאר הרופאים) הסכם קיבוצי.

אני מאמין גדול ב-pay per performance, בכל מקום שבו ניתן למדוד תפוקה יש לתת שכר לפי תפוקה, בעצם לראות בעובד עצמו סוג של קבלן חיצוני שאתה משלם לו בתמורה לשירותים הניתנים לכימות שהוא נותן לך בפועל, כמו שאתה משלם למוכר שלך במכולת לפי המוצרים שהוא נותן לך בפועל ולא לפי ציפיות השכר שלו או הצרכים של הילדים שלו. גם אם תבוא למכולת לקנות פחית שתייה ובעל המכולת יסביר לך שהוא עומד שם כבר שעה בלי שום לקוח ולכן הוא מבקש ממך שתעשה קנייה גדולה שתאפשר לו לקבל שכר מינימום על השעה הזאת, כנראה שאתה לא תיעתר להפצרותיו ואם הוא ממש ילחץ אז תציע לו הסבה מקצועית.

לאחר שניסה בטוב ונכשל, בעל המכולת יכול פשוט להעלות מחירים ולהודיע לך שבעצם הוא רוצה ממך 30 שקל על פחית שתייה, בשוק תחרותי אתה כמובן תצחק ותלך למכולת הסמוכה והוא יילך להסבה מקצועית. בשוק לא תחרותי, כמו שוק תשתית האינטרנט, הוא זה שיצחק כל הדרך אל הבנק ואתה זה שתשלם כמו גדול ותבכה, או שתוותר על הקנייה (ועל מוצר בסיסי כאינטרנט אנחנו לא יכולים לוותר, ושוק תשתית האינטרנט הוא לא תחרותי אלא דואופול בזק-הוט).

אני לא יודע מה מודל התגמול של הוט ומדוע היא לא נותנת למשל בונוס גם לקבלן, סביר להניח שלא הרבה אנשים מכירים בפרוטרוט את ההסכמים עם הקבלנים, אבל בהחלט ייתכן שאלה הסכמים מורכבים עם כל מיני מכסות שמטרתן למנוע הצפת קריאות מיותרות. ישנם למשל טכנאים בכירים שמטפלים בקריאות חוזרות, אני לא יודע אם הם עובדי קבלן ואולי הם עובדים אצל קבלן מיוחד שלא מעסיק טכנאים רגילים כדי שלא יהיה לו אינטרס ליצור קריאות עודפות, או שאולי הם עובדים אצל אותו קבלן וכל קריאה לטכנאי בכיר דווקא מפחיתה את התגמול של הקבלן כי היא מייצגת כישלון שלו בקריאות הראשונות בטיפול בתקלה. ישנן הרבה אפשרויות.

ואכן, הסתכלתי עכשיו ברשימת הדרישות של כוח לעובדים שקישרת אליה וכמובן שהדרישה הראשונה שלהם היא זכות וטו על כל פיטורין, הדרישה השנייה היא הקטנת התפוקות הנדרשות מהעובדים, הדרישה השלישית היא הגדלת שכר והטבות שוות כסף, הדרישה הרביעית היא הוספת "זחילת שכר" (כלומר "טייס אוטומטי" שמעלה את השכר לפי ותק בלי שום קשר לביצועים והערכת תפקוד של העובד) והדרישה החמישית היא הקטנת התפוקות הנדרשות מהעובדים באמצעות הוספת עובדים חדשים והקטנת מספר ימי העבודה בשנה (ללא הקטנת השכר)..

אלה דרישות שכל אחת ואחת מהן בנפרד וכולן ביחד משמעותן הגדלה ניכרת של הוצאות החברה שכמובן תוביל את הנהלת החברה למסקנה שחייבים להגדיל גם את ההכנסות על מנת לשמור על רמת הרווחים הנוכחית ולהימנע מהפסדים, והדרך היחידה של החברה להגדיל את ההכנסות תהיה.. ניחשתם נכון, העלאה ניכרת במחירי תשתית האינטרנט (כי הביקוש לאינטרנט הרבה יותר קשיח מביקוש לטלוויזיה, וכבר עכשיו הטלוויזיה עולה הרבה יותר מהאינטרנט, וכי בשוק הטלפון הקווי יש תחרות משוכללת ופשוט אי אפשר להעלות מחירים כי גם כך יש זליגת לקוחות ל-VOB הזול).

אז כן, מי שרוצה לשלם הרבה יותר להוט מוזמן לתמוך ככל יכולתו ב"כוח לעובדים".

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #20 

TANDBERG כתב:שלום לכולם,
עבר המון זמן מאז העליתי פוסט כלשהו בעל חשיבות, מעבר למענה.
היום החלטתי סופית לחתום ב Yes, כולל אינטרנט וטלפון מבזק ו Triple C. המחיר יצא סביר ביחס למה שאני משלם, התמורה הולמת (למרות שההנהלה דורשת שאשיג פרקים של "סקנדל"...) ואני מאמין שיהיה בסדר.
מבחינת המוצר עצמו של הוט - בסדר גמור, עובד, האינטרנט עובד, הטלפוניה עובדת. אין תלונות.
הסיבה למעבר חשובה, היא בסיס השרשור הזה. חשוב לרשום כי אני לא מבקש שתלכו בעקבותיי, אני מבקש שתקראו ותפנימו נקודה, מבחינתי האידאולוגיה ניצחה היום, וזה עלה לי בכסף.
בעקבות כל המאבק שמנהלת הוט בעובדיה (אבסורדי לחלוטין לדעתי) פוטר למעשה כל מי שהתאגד. הם לא התאגדו נגד, אלא על מנת לשמור על מקום עבודתם. אלמלא הייתי מעורה בכל המתרחש מאחורי הקלעים, ככל הנראה לא היה מגיע לידיעתי מה שהולך שם. התעמרות בעובדים, תלונות במשטרה ומה לא. התקשורת שומרת על פרופיל נמוך במקרה, אני מאמין שזה קשור לשעות פרסום שנרכשו.
אני לא מעוניין להיות מנוי בחברה שנלחמת בעובדים שלה בצורה כזו. יש גבול לכמה מחיר יכול להשפיע. אני חושב שמעבר לטיעונים בעד ונגד מעבר להוט/יס, נכנס פרמטר חדש - הגינות כלפי עובדים. אנשים שנתנו את הנשמה שלהם לחברה וקיבלו בפנים החלטה עיסקית במקום חברה משפחתית.
אז עשיתי את הבחירה שלי - אני מתנתק. שיעשו לי את המוות, שייקח חודש להתנתק, שייקח חודשיים. אבל המצפון שלי נקי. מבחינה מוסרית בחרתי בזה.
תעשו מה שתעשו - תישארו שם, לא תישארו שם. זה ה"אני מאמין" שלי.
...
(Y)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”