שירותי IPTV זרים, חוקיות ורגולציה.

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #1 

במדינתנו שכנראה אינה שונה ממדינות רבות ישנה לא מעט רגולציה על שידורי הטלוויזיה, כאשר לרוב מטרתם היא לא להטיב עם הצרכן אלא להגן על ספקיות השירות, חברות התוכן וההפקות.
מי לא נתקל בהחשכת ערוצים זרים במהלך שידורי ספורט ?

לא מדובר במשהו יוצא דופן, יש כנראה עשרות אלפים של בתי אב ערביים שצופים בשידורי פרימיום זרים בתשלום דרך הלווין דבר שהרגולטור מתעלם ממנו כנראה במכוון אך גם אין לו דרך ממשית להילחם בזאת.
לעומת זאת שידורי IPTV הרבה יותר נגישים, זולים יותר (אם לא מכניסים את השיקול של עומס על ספקיות התקשורת), לא דורשים ציוד מיוחד ויותר רלוונטים למשתמשים עם ערוצי פרימיום באנגלית ורוסית.

השאלות הנשאלות:
1. האם השימוש בשירותי IPTV זרים הינו חוקי ? האם בכלל המדינה גיבשה עמדה בנושא ?
2. האם יתכן מצב שהמדינה תחייב ספקיות תקשורת לחסום גישה לשרתים של חברות IPTV זרות ? (הם יכולים לנסות, אותי הם לא יחסמו :lol: )
3. האם נמצא עצמנו במצב שספקיות התקשורת יגידו שהספיק להם ויתחילו לחייב על היקף תעבורה ?
4. מה עמדת הפורום מבחינת דיון בנושא, המלצות על שירותים ופרסום מדריכים ?

נראה לי שהפורום והמשתמשים מתעלמים מהנושא, לטעמי נדרש דיון ע"מ לבאר זאת.
הרווח של הצרכנים הוא גדול מאוד, מכשירים מתאימים לצפיה בשידורים עולים פחות מ300 ש"ח, ומחירי מנוי חודשי לשירות כזה לא יותר מכמה עשרות שקלים בחודש.

שווה לקרוא את המסמך הבא של משרד התקשורת בנושא IPTV.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #2 

אשמח לפחות לקבל התייחסות לשאלה מהי העמדה הרשמית של הפורום בנושא ?

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #3 

יש גישושים מטעם רשות השנייה בנושא :iptv
http://www.rashut2.org.il/editor/UpLoad ... %20(2).pdf

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #4 

עד כמה שאני הבנתי אין עדיין עמדה ברורה כלשהי בנושא IPTV. בגלל זה אין עדיין אישורים לשידורי טלויזיה לא סלקום ולא לאורנג', שכבר מזמן ביקשו זאת. כנראה יצטרכו להחליט משהו בנושא הזה לקראת שנה הבאה, כאשר תקום תשתית נוספת, של חברת חשמל, אשר אחת המטרות שלה היא הספקת תשתית עבור IPTV.
נכון להיום, כמה חברים שלי הזמינו שירות של kartina.tv" שזהו שירות IPTV, מספק מגוון רחב גדול מאוד של ערוצים ברוסית. לשירות הזה יש גם אתר וגם נציגות בארץ, וגם שרתים בבזק-בינלאומי. למרות זאת, חברים שלי שהזמינו, עשו זאת דרך חברה הגרמנית, כי כך יוצא זול יותר.

אני אישית התחלתי להשתמש לאחרונה באפליקציית IPTV לאנדרואיד. האפליקציה מתחברת למנוע, המעביר שידורי טלויזיה באמצעות פרוטוקול טורנט (ace stream engine). עובד ממש סבבה, חוץ מבעיה עם ערוצי HD, שהחשש שלי שהבעיה בחומרה שלי או במהירות הקו שלי.

YanivPL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 384 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

dima_vy כתב:אני אישית התחלתי להשתמש לאחרונה באפליקציית IPTV לאנדרואיד. האפליקציה מתחברת למנוע, המעביר שידורי טלויזיה באמצעות פרוטוקול טורנט (ace stream engine). עובד ממש סבבה, חוץ מבעיה עם ערוצי HD, שהחשש שלי שהבעיה בחומרה שלי או במהירות הקו שלי.
...
אפשר פרטים? נשמע מעניין... :roll:

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

YanivPL כתב:
dima_vy כתב:אני אישית התחלתי להשתמש לאחרונה באפליקציית IPTV לאנדרואיד. האפליקציה מתחברת למנוע, המעביר שידורי טלויזיה באמצעות פרוטוקול טורנט (ace stream engine). עובד ממש סבבה, חוץ מבעיה עם ערוצי HD, שהחשש שלי שהבעיה בחומרה שלי או במהירות הקו שלי.
...
אפשר פרטים? נשמע מעניין... :roll:
...
בבקשה:
http://info.acestream.org/ - זה האתר של המנוע Ace stream engine
אבל אין בו טעם ללא אפליקציה שתדע למשוך את התוכן. לדוגמא אתה יכול לראות ב-plasy store את torrent stream controller, שזאת אפליקציית אנדרואיד, שיודעת למשוך תוכן:
https://play.google.com/store/apps/deta ... oller.free
כמו כן צריך נגן, לדוגמא mx player

או שאפשר לראות ממשק אחר, שזה אתר אינטרנט, http://torrent-tv.ru

לצורך שימוש בשניהם צריך להתקין על המחשב גרסה מתאימה של ace engine, ולאחר מכן אפשר לצפות באמצעות נגן, או plugin לדפדפן (במקרה של המחשב).
ה-pluigin זה גרסה משופרת של VLC, שיודעת לקרוא את ה-stream

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שליחה #7 

מבחינת משתמש הקצה במצב הנוכחי -זו לא התעלמות זו פשוט הנחה(שגויה או לא ) שכל מה שזמין באינטרנט הוא חוקי
ואם לא היה חוקי "מישהו " כבר היה דואג לחסום את זה.

המצב דומה לאתרים שאפשרים הורדה של תוכן לא חוקי - האם משתמש הקצה עובר על החוק? ואם כן האם הוא הכתובת?
זה משאיר אותנו עם אכיפה כלפי מי שבעצם מפעיל את שירותי הIPTV האלו -אני יודע למשל שיש פסק דין נגד FILMON והאם הם עוברים על החוק.
הבעיה בלאכוף את זה בישראל היא שהמפעיל נמצא בחו"ל . מה היית רוצה שמשרד התקשורת יעשה,גם הם מבינים שחסימות זה לא דבר יעיל ואפשרי .

לגבי הגבלת נפח תעבורה -אין לי מושג אם זה יקרה ,אבל גם אתרים לגיטימים בישראל היום מאפשרים VOD ענק וממלאים את רוחב הפס
לכל אתר תוכן יש המון סרטי וידאו ,אז למה שיהיה איכפת לספקית האינטרנט אם המקור הוא בישראל או בתאילנד ( אולי היציאה לחו"ל?)

נושא מדיניות הפורום,שמע זה פורום רציני ומכובד ששומר על חוקי המדינה וכו' ,אבל קצת קשה לקבוע מדיניות ברורה לפני שהמדינה קובעת אותה בעצמה ...

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #8 

o2ri כתב:מבחינת משתמש הקצה במצב הנוכחי -זו לא התעלמות זו פשוט הנחה(שגויה או לא ) שכל מה שזמין באינטרנט הוא חוקי
ואם לא היה חוקי "מישהו " כבר היה דואג לחסום את זה.

המצב דומה לאתרים שאפשרים הורדה של תוכן לא חוקי - האם משתמש הקצה עובר על החוק? ואם כן האם הוא הכתובת?
זה משאיר אותנו עם אכיפה כלפי מי שבעצם מפעיל את שירותי הIPTV האלו -אני יודע למשל שיש פסק דין נגד FILMON והאם הם עוברים על החוק.
הבעיה בלאכוף את זה בישראל היא שהמפעיל נמצא בחו"ל . מה היית רוצה שמשרד התקשורת יעשה,גם הם מבינים שחסימות זה לא דבר יעיל ואפשרי .
...
אתה מיתמם, בוודאי שהמשתמש עובר על החוק, הוא מפר זכויות יוצרים, בדיוק כמו צריבת דיסק מוזיקה אלא אם כן יש חוק שמתר זאת במפורש או מגן על המשתמש.
האכיפה עצמה זה עניין שונה שגם נוגע לפרטיות וכל נושא המעקב באינטרנט אחרי גולשים.
משרד התקשורת יכול לחייב את חברות התקשורת לחסום מתעבורה משרתים של שירותי IPTV, דבר שלא נעשה כיום בארץ לדוגמה עם שירות כמו Kartina.TV וכמובן שתיאום בין המדינות יכול לחייב את ספק שירות ה-IPTV לחסום גישה מהארץ, בדיוק כמו שנעשה עם Netflix לדוגמה.
כמובן שניתן לעקוף זאת אך רוב המשתמשים חסרי ידע מתאים.
o2ri כתב: לגבי הגבלת נפח תעבורה -אין לי מושג אם זה יקרה ,אבל גם אתרים לגיטימים בישראל היום מאפשרים VOD ענק וממלאים את רוחב הפס
לכל אתר תוכן יש המון סרטי וידאו ,אז למה שיהיה איכפת לספקית האינטרנט אם המקור הוא בישראל או בתאילנד ( אולי היציאה לחו"ל?)
...
כמה שאתה טועה... באופן בסיסי מיקום השרתים מאוד משנה והכיוון הכללי הוא שהספקיות אינטרנט גם יתנו שירותי תוכן, ע"ע Google Fiber ובמקרה כזה הם יוכלו להוציא את התעבורה שמשוייכת לשירותים שלהם מהחשבון.
o2ri כתב: נושא מדיניות הפורום,שמע זה פורום רציני ומכובד ששומר על חוקי המדינה וכו' ,אבל קצת קשה לקבוע מדיניות ברורה לפני שהמדינה קובעת אותה בעצמה ...
...
תקרא את התגובות בשרשור הזה, ניתנה פה המלצה על פתרון שמתבסס על P2P ובעצם הופך את המשתמש לספק IPTV של תוכן לא חוקי, מן הראוי שתיהיה מראש מדיניות לפורום מצד אחד להגנה על הפורום ומצד שני גם עבורם המשתמשים.

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ההיתממות בכוונה ובמרכאות זוהי התגובה של רוב משתמשי האינטרנט .

לא ניתן להתייעץ עם עורך דין מומחה לאינטרנט ומשפט בינלאומי לפני השארת הודעה בפורום.
ובכלל לפני צפיה בוידאו באתר כלשהו,מניין לי אם התוכן מפר זכויות או לא?
תוכנת הptp שהומלצה למשל היא חוקית, הבעיה לכאורה בתכנים שהמשתמשים רוצים להעביר בה,אז האם היית פוסל את ההודעה?

יותר מדיי תחומים אפורים ושטרם הוכרעו בפסיקה . אבל היי אני לא מהנהלת הפורום רק משתמש מתמם פשוט

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #10 

העמדה ברורה - כל עוד זה חוקי אין בעיה.

לדוגמא, שירותי Hulu ו- Netflix חוקיים בישראל (אין חקיקה אחרת) עקיפת מגבלות geolocation חוקית גם היא ולכן אין שום בעיה לדון על כך באתר.

אם חוקי ישראל ישתנו זה יהיה סיפור אחר.

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

נערך ,נשלח בטעות מהאפליקציה,אפשר למחוק
נערך לאחרונה על ידי o2ri ב 18/09/2013 23:30, נערך 3 פעמים בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

oferlaor כתב:העמדה ברורה - כל עוד זה חוקי אין בעיה.

לדוגמא, שירותי Hulu ו- Netflix חוקיים בישראל (אין חקיקה אחרת) עקיפת מגבלות geolocation חוקית גם היא ולכן אין שום בעיה לדון על כך באתר.

אם חוקי ישראל ישתנו זה יהיה סיפור אחר.
...
אתה בטוח? אם אני לא טועה הם לא מפיצים את השירות שלהם בארצינו בגלל מגבלת זכויות יוצרים דווקא

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #13 

o2ri כתב:ֳ₪ֳ₪ֳ©ֳ÷ֳ®ֳ®ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ°ֳ₪ ֳ¥ֳ¡ֳ®ֳ¸ֳ«ֳ ֳ¥ֳ÷ ֳ¦ֳ¥ֳ₪ֳ© ֳ₪ֳ÷ֳ¢ֳ¥ֳ¡ֳ₪ ֳ¹ֳ¬ ֳ¸ֳ¥ֳ¡ ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ© ֳ₪ֳ ֳ©ֳ°ֳ¨ֳ¸ֳ°ֳ¨ .

ֳ¬ֳ ֳ°ֳ©ֳ÷ֳ¯ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ©ֳ©ֳ²ֳµ ֳ²ֳ­ ֳ²ֳ¥ֳ¸ֳ× ֳ£ֳ©ֳ¯ ֳ®ֳ¥ֳ®ֳ§ֳ₪ ֳ¬ֳ ֳ©ֳ°ֳ¨ֳ¸ֳ°ֳ¨ ֳ¥ֳ®ֳ¹ֳ´ֳ¨ ֳ¡ֳ©ֳ°ֳ¬ֳ ֳ¥ֳ®ֳ© ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¹ֳ ֳ¸ֳ÷ ֳ₪ֳ¥ֳ£ֳ²ֳ₪ ֳ¡ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ¥ֳ­.
ֳ¥ֳ¡ֳ«ֳ¬ֳ¬ ֳ¬ֳ´ֳ°ֳ© ֳ¶ֳ´ֳ©ֳ₪ ֳ¡ֳ¥ֳ©ֳ£ֳ ֳ¥ ֳ¡ֳ ֳ÷ֳ¸ ֳ«ֳ¬ֳ¹ֳ₪ֳ¥,ֳ®ֳ°ֳ©ֳ©ֳ¯ ֳ¬ֳ© ֳ ֳ­ ֳ₪ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ¯ ֳ®ֳ´ֳ¸ ֳ¦ֳ«ֳ¥ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ ֳ¥ ֳ¬ֳ ?
ֳ÷ֳ¥ֳ«ֳ°ֳ÷ ֳ₪ptp ֳ¹ֳ₪ֳ¥ֳ®ֳ¬ֳ¶ֳ₪ ֳ¬ֳ®ֳ¹ֳ¬ ֳ₪ֳ©ֳ ֳ§ֳ¥ֳ·ֳ©ֳ÷, ֳ₪ֳ¡ֳ²ֳ©ֳ₪ ֳ¬ֳ«ֳ ֳ¥ֳ¸ֳ₪ ֳ¡ֳ÷ֳ«ֳ°ֳ©ֳ­ ֳ¹ֳ₪ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ֳ©ֳ­ ֳ¸ֳ¥ֳ¶ֳ©ֳ­ ֳ¬ֳ₪ֳ²ֳ¡ֳ©ֳ¸ ֳ¡ֳ₪,ֳ ֳ¦ ֳ₪ֳ ֳ­ ֳ₪ֳ©ֳ©ֳ÷ ֳ´ֳ¥ֳ±ֳ¬ ֳ ֳ÷ ֳ₪ֳ₪ֳ¥ֳ£ֳ²ֳ₪?

ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸ ֳ®ֳ£ֳ©ֳ© ֳ÷ֳ§ֳ¥ֳ®ֳ©ֳ­ ֳ ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ©ֳ­ ֳ¥ֳ¹ֳ¨ֳ¸ֳ­ ֳ₪ֳ¥ֳ«ֳ¸ֳ²ֳ¥ ֳ¡ֳ´ֳ±ֳ©ֳ·ֳ₪ . ֳ ֳ¡ֳ¬ ֳ₪ֳ©ֳ© ֳ ֳ°ֳ© ֳ¬ֳ ֳ®ֳ₪ֳ°ֳ₪ֳ¬ֳ÷ ֳ₪ֳ´ֳ¥ֳ¸ֳ¥ֳ­ ֳ¸ֳ· ֳ®ֳ¹ֳ÷ֳ®ֳ¹ ֳ®ֳ÷ֳ®ֳ­ ֳ´ֳ¹ֳ¥ֳ¨
...
: :lol: :lol:

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #14 

אורי אתה צודק בכל מילה ומילה (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #15 

מבחינת כל הצדדים אין כאן בעיה חוקית. מנגנונים שעושים שימוש בתוכן לא חוקי, מחוץ למשחק באתר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

שירות של Hulu אינו חוקי בישראל. זה כתוב במפורש בהודעה שמופיעה באתר. אין להם זכויות שידור מחוץ לארה"ב

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

זה לא חוקי להם לשדר מחוץ לארה"ב לא אומר שזה לא חוקי לך לצפות בהם פה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

o2ri כתב:זה לא חוקי להם לשדר מחוץ לארה"ב לא אומר שזה לא חוקי לך לצפות בהם פה.
...
אסור להם לספק תוכן ב-stream מחוץ לגבולות ארה"ב. לשלם כדי לעקוף את זה, לי זה נראה שווה ערך להורדה בלתי חוקית... אבל זה דעתי נאישית.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #19 

אסור להם למכור מחוץ למדינות מסויימות מתוקף הסכמים עם חברות התוכן. לך אין שום הסכם עם חברות התוכן, וגם אין חוק בישראל עד כמה שאני יודע שמונע ממך להסתיר את מיקומך האמיתי ולהשתמש בשירות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

תראו, אם הכל היה חוקי ונקי - לא הייתה מופיע הודעה שהצגתי. כל עוד אנשים צריכים להמציא דרכים משונות לגשת לתוכן, זה אומר שמשהו פה לא חוקי... אם צהכל היה חוקי אף אחד לא היה צריך להסתיר מאיפה הוא בא

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”