עזרה עם hauppauge pvr-150

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

לאחר מספר ימים של ניסוי ותהיה, הסרה והתקנה כמעט של כל תוכנה שקיימת והרבה יותר מדי שעות מחשב, אני סוף סוף קרוב אל המנוחה :)

במפתיע, דווקא התוכנה GBPVR החינמית, היא התוכנה שמצאתי כהכי שימושית והכי נוחה לקינפוג, אבל עדיין אני סובל מכמה בעיות, שאשמח אם מישהו יוכל לעזור לי איתו:

1)כמה שניסיתי, אני לא מצליח לגרום ל IR BLASTER לתפקד. יש לי ממיר שחור ישן של YES (עם שני חריצים ושתי יציאות SCART). למישהו יש את אותו ממיר ויכול לעזור לי?

2)איכות התמונה - בכל תוכנה שניסיתי היו בעיות שונות:
א)BEYOND TV - התמונה רציפה וזורמת, ניתן לצפות בהנאה רבה גם במשחקי כדורגל אבל הסנכרון בין הקול לתמונה ממש ממש לא יציב
ב)SAGE TV שהבנתי שהיא הפופולארית ביותר - מעבר לבעיות קינפוג שעדיין לא הצלחתי לפתור - איכות התמונה בינונית ביותר ומופיעים שני פסים שחורים די דקים בצידי המסך.
ג)MEEDIO - כנ"ל

בעיה שנתקלתי בה בכל התוכנות, היא DELAY של שנייה-שתיים בין השידור המקורי לבין מה שמתקבל בפועל. מעבר לעובדה שהשכנים שלי מבשרים לי על כל גול או סל כמה שניות לפני (ממש כמו בימים שלאנשים עוד היו כבלים אנלוגים), זה מאוד מעיק בהעברת ערוצים או בנסיון לדלות מידע על תוכניות מה EPG של YES (למרות שיש לי את ה EPG של התוכנה, אבל הוא קצת פחות נוח). האם הבעיה מוכרת? או שמא היא רק אצלי? אני מניח שה DELAY נובע מכך שה ENCODING ל MPEG2 מתבצע באופן אוטומאטי בכרטיס עצמו, אבל אין אפשרות לעקוף את זה? נניח שאני רוצה לראות טלוויזיה בלי האפשרות לעצור ולהריץ אחורה-קדימה....

התוכנה היחידה שבה ה DELAY הוא נסבל (להערכתי משהו כמו חצי שניה) היא GB-PVR, אבל בה אני סובל מבעיות אחרות:
א)ברגע שלוחצים PAUSE, רק אז מופעל ה TIME SHIFTING ולוקחת לתוכנה כמה שניות להסתגל למבצע הזה, מה שגורם לקצת פריזים ותקיעות ברגע לוחצים על PLAY/
ב)משהו באיכות התמונה קצת חסר צבע וחיים.

אם למישהו יש פתרונות אני אשמח.

עוד שאלה - יש לי מעבד 64 BIT, אבל ניסיתי לעבוד בעבר עם מערכות של 64 BIT (אקס פי וויסטה) וסבלתי מכל מיני בעיות של אי תאימות בתוכנות מסויימות. אם אני אפעיל את הכרטיס במערכת פעלה של 64 BIT אני צריך לצפות לשיפור כלשהו? האם יש לו בכלל דרייברים ותוכנות מתאימים?

תודה מראש,
עמית

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #2 

בגדול, זה לא משנה באיזה תוכנה אתה משתמש, כי כל תוכנה פונה אל decoder חיצוני. שאתה יכול להגדיר מהו ברוב התוכנות. איפה שאי אפשר להגדיר, המערכת משתמשת בדיפולט שלה.
תוריד את deccheck של מייקרוסופט, ותראה מה הdecoder שמוגדר כדיפולט במערכת שלך. אני ממליץ על nvidia purevideo, נראה לי שגם רוב הפורום כאן משתמש בזה.
לגבי קרטוע של כדורגל, שים לב, שהריפרש שלך צריך להוציא 50hz.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

נראה לי שאני קצת מבולבל

שליחה #3 

מה בעצם המשמעות של ה DECODER?

ואיפה אני מגדיר את ה REFRESH RATE?

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

1) בעיה ידועה למשתמשי הIRBLASTER של הPVR-150, לצערי אין פתרון.
2) איכות התמונה וDelay - בGBPVR יש אפשרות להגדיר את הdelay (מינימום 600ms) ואפשר להגדיר שיפעל במצב timeshift תמיד.
אם אתה משתמש בטלויזיה רגילה כמסך - תבטל את אפשרות הdeinterlace (בgbpvr), זה יעבוד יותר מהר והתמונה תהיה חדה יותר.
3) בכלל - מציע לך לנסות להשתמש בMediaPortal - שם איכות התמונה סבירה בהחלט ואין כלל delay במצב רגיל, אלא רק בtimeshift mode.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

.

שליחה #5 

תודה על העזרה.

קןדם כל, התקנתי את ה DECODER של NVIDIA והתמונה הרבה יותר זורמת.

לגבי ה IR BLASTER - בטוח שאין פתרון? קראתי בפורום על אנשים שכן עובד להם. איך זה יכול להיות? האם יש IR BLASTER אחר שאני יכול לקנות? או שאם אני אחליף ממיר לדגם אחר זה יעזור? (יש לי PACE 1000). כי זה די מבאס לכוון כל פעם את ההקלטה גם ב EPG של התונכה וגם ב EPG של YES.

לגבי 2 - ידוע לך למה המינימום זה 600MS? למה הם לא נותרים אפשרות להוריד את זה ל - 0, אם גם ככה זה ללא TIMESHIFTING?

אני אנסה את MEDIA PORTAL, תודה. פעם ראשונה שאני שומע על התוכנה הזאת. מקווה שהיא תהיה נוחה ויעילה, כי אני מתפעל בכל פעם מחדש מהנוחות והפונקציונאליות של GB-PVR

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תנסה לחפש בפורומים איזה דגמים עובדים. יש מספר מצומצם של דגמים שיש להם קוד מתאים בIR BLASTER של PVR150.
לגבי קנייה - אני תקוע באותה הבעיה - אין בארץ מי שמוכר IRBLASTER ולקנות מחו"ל זה מאוד יקר ולדעתי לא שווה כל כך.
אתה יכול לנסות לקנות את השלט של MCE הוא עולה בסביבות ה300 ש"ח וכולל IR BLASTER.
אם יש לך קצת ידע באלקטרוניקה - אתה יכול גם לנסות לבנות IR BLASTER בעצמך - קונים רכיבים אלקטרונים (בשווי 80 ש"ח בערך) על פי הפירוט באתר הזה: http://www.lirc.org/transmitters.html ומלחימים אותם לפי השרטוט - ומחברים ליציאה הסריאלית - זה קצת מכוער - אבל זה עובד.

לגבי הDELAY - לא ברור לי למה הם הגבילו את זה, אבל זה כמעט ולא מורגש.
לMEDIAPORTAL יש יתרונות רבים על GBPVR - אבל החיסרון הגדול שלה היא הביצועים. כלומר - ברגע שהMP רץ ומקרין סרט או טלויזיה - אי אפשר לעשות כלום במחשב (100% CPU)
אם המחשב שלך הוא יעודי לHTPC ולא משמש גם לדברים נוספים - אז אין בעיה עם זה.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #7 

לגבי ה BLASTER לדעתי הוא אמור לעבוד עם כל ממיר של YES.
תצרף תמונה של הממיר שלך ואולי למישהו יהיה פה רעיון.
שים לב שאתה חייב להצמיד את העינית של ה BLASTER לעינית של הממיר. בחלק מהממירים צריך לפרק את הפנל הקדמי כדי לעשות את זה.
בכל מקרה צירפתי תמונה עם איך שה BLASTER מוגדר אצלי.

במקרה הכי גרוע אתה יכול לדבר עם יס להחליף ממיר.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

חברים, קודם כל תודה רבה על העזרה.

ניסיתי להתקין את ה MEDIA PORTAL - קצת הסתבכתי - הוא לא מזהה את הקובץ של EPG ש MEGA EPG מוציא ובנוסף אני לא מצליח לגרום לא להכנס לספריות של המוזיקה והוידאו שלי.

בכל אופן, גם בגלל שציינת שהוא תופס משאבים, אני כנראה ארד מזה לעת עתה, בעיקר בגלל העובדה שמאוד נוח לי עם GB-PVR וזה עונה כמעט על כל צרכיי. זה עובד טוב, זורם, רואים מצויין, מאוד נוח לגשת לקבצי מולטמדיה במחשב. תמיכה כמעט מושלמת בעברית (בגרסה החדשה יש אפילו תפריטים בעברית, אבל זה די מכוער) וכמעט לא תופס משאבים. כשהתוכנה כבויה וזה מקליט, לא מרגישים בכלל. הרבה פעמים אני מקליט ובמקביל רואה תוכנית אחרת מוקלטת, או שומע מוזיקה.

כאמור, ממש מרוצה מזה. אבל בכל זאת, אשמח אם תוכל לפרט איזה יתרונות רבים יש ל MEDIA PORTAL ע"ג GB=PVR, מעבר לממשק היפה.

ואם ביתרונות עסקינן - מה ששמתי לב אליו, זה שבהגדרת השלט ב MEDIAPORTAL, אפשר לקבוע את מהירות זמן הלחיצה על כפתורים. מה שקצת מפריע לי ב GB-PVR זה שלפעמיםאני צריך ללחוץ על כפתור פעמיים, כי את הפעם הראשונה זה לא קלט, כנראה כי לחצתי מהר מדי. מישהו יודע איך אני יכול לקנפג את זה? חיפשתי בקובץ IRREMOTE.INI, ולא מצאתי דרך לעשות זאת.

יתרון נוסף - ראיתי בהגדרות של מדיה פורטל שיש אפשרות להצגת כתוביות. איך אני עושה את זה ב GB-PVR?

לגבי הבעיה עם ה IRBLASTER - ניסיתי לפי ההגדרות האלו, ניסיתי הכל, שמתי את העינית בכל מקום אפשרי על הממיר, אפילו פירקתי את הפאנל והצמדתי לעינית של הממיר, כלום לא עזר. ניסיתי את כל הקודים. אולי משהו בתוכנה ל אמותקן אצלי כמו שצריך? למרות שכשאני בודק, נדלק אור בנורית של ה IRBLASTER, אבל שום תגובה מצד הממיר. ניסיתי עם שני ממירים - אחד זה ה PACE 1,000 (שחור - שני חריצים לכרטיס, שתי יציאות SCART, המון יציאות RCA) והשני, אאל"ט של ADB מהדגמים החדשים יותר - כסוף וממש קטן, ללא יציאות סקארט, עם חריץ אחד. גם בו זה לא עבד :(

שוב, תודה רבה לכם על הרצון לעזור.

עמית

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אתה יכול להציג כתוביות בכל תוכנה אם תתקין את VobSub.
לגבי לוח המשדרים - אתה יכול להשתמש ב GetEPG . היא מוציאה פורמט סטדנרטי שניתן לקריאה בכל תוכנה.
http://www.sourceforge.net/projects/getepg

יתרונות נוספים של הMediaPortal :
1. התוכנה כתובה בקוד פתוח - מה שאיפשר לי לאחרונה להוסיף תמיכה בעברית. ישנם כ40 אנשי פיתוח לתוכנה לעומת איש אחד לGBPVR שמתעקש לשמור על הקוד סגור. ברגע שהוא מחליט שנמאס לו - התוכנה מפסיקה להתקדם ולהתפתח. הMediaPortal ממשיכה להתפתח ללא תלות באדם בודד.
2. תמיכה בקריאת ערוצי הלוין מכרטיס DVB.
. 3 מגוון Plugins שימושיים כגון : Messanger, RSS Reader, Online Music Videos, Trailers וכו'...
4. יותר יפה ואינטואטיבית, הממשק חלק ונקי משולב באנימציות.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

רק עכשיו אני שם לב שבגרסת ה IRBLASTER שלך מופיע למטה שזו גרסה 2, בעוד הגרסה שאצלי (שזו גם הגרסה החדשה ביותר שמצאתי ברשת היא 1.3. אולי כאן הבעיה? מאיפה הורדת אותה?

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תוכל לפרט יותר על השימוש ב VOBSUB? התקנתי אותו ואני עדיין לא מצליח לראות כתוביות.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #12 

לגבי ה BLASTER:
התקנתי את הגירסה שהגיעה עם הדיסק של ה PVR150 כי הדריברים מהאתר שלהם עשו לי בעיות.

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

amittzor כתב:תוכל לפרט יותר על השימוש ב VOBSUB? התקנתי אותו ואני עדיין לא מצליח לראות כתוביות.
...
צריך שקובץ הכתוביות יהיה בדיוק באותו השם של קובץ הסרט מלבד הסיומת. ז"א אם יש לך בתיקיה d:\movies סרט בשם terminator-xvid.avi.
צריך שיהיה בתיקיה d:\movies קובץ כתוביות בשם terminator-xvid.sub או terminator-xvid.srt בהתאם לסוג הכתוביות.
אם יש לך יותר מקובץ כתוביות אחד לסרט אז ניתן לתת להם סיומות שונות כגון : terminator-xvid.eng.srt וterminator-xvid.heb.srt ואז הvobsub יתייחס לשניהם ויתן לך אפשרות להחליף בינהם במהלך הצפיה בסרט.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תודה

שליחה #14 

אוקיי, הצלחתי להפעיל את ה VOBSUB, וגם את קורא ה SRT הפנימי של GB-PVR, שבו לצערי לא ניתן לשנות את הפונט ואת גודלו.

הדבר היחיד שלא הצלחתי להגדיר ב VOBSUB זה שבמידה ואני רואה סרט שהוא WIDESCREEN, וכמובן שמכיוון שהמסך שלי הוא 3:4, אני רואה אותו ב LETTERBOX, אני לא מצליח להוריד את הכתוביות מתחת לתמונה, ז"א שיופיעו על גבי הפס השחור, ולא על התמונה עצמה.

איך עושים את זה?

SHIRS
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

המלצה : אני ימליץ לך על משהו שהמליצו לי פה עליו כשהתמודדתי בדיוק עם אותה בעיה כמו שלך הכתוביות התקנתי את ffdshow פתר את כל הבעיות גם רואים כתוביות בכל נגן שהוא גם SAGETV וגם הוסיף קודקים שגרמו לכל קובץ לעבוד בלי בעיות זאת חבילת קודקים שכל סרט בכל פורמט כמעט עובד איתה:http://ffdshow.sourceforge.net/tikiwiki ... ng+ffdshow לבחור את הראשון
זה הקישור לגרסה שעבדה לי הכי טוב דווקא הישנה טובה יותר מהחדשים שקיימים ברשת
ואם אתה לא רוצה את החבילת קודקים בכל זאת כדי שתוכל לראות כתוביות בSAGETV ודומיה צריך להתקין את VSFilter בנוסף לVOBSUB פה :
http://www.free-codecs.com/download/DirectVobSub.htm
מקווה שעזרתי:-)

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

התקנתי את VSFILTER, אבל עדיין לא מצאתי איך אני מגדיר את המיקום של הכתוביות.

התקנתי גם FFDSHOW ואני סובל עדיין מאותה בעיה :(

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #17 

לגבי הבעיות שיש לך עם ה IR Blaster אני מקבל את הרושם שאתה עובד עם גרסת דרייבר לא נכונה.

לך לאתר הזה http://www.hauppauge.co.uk/pages/suppor ... w_pvr.html
ותפעל לפי הוראות ההתקנה שלהם.
הקוד לממיר שלך אמור להיות 385.

בנוגע ל delay שאתה מתאר
בעיה שנתקלתי בה בכל התוכנות, היא DELAY של שנייה-שתיים בין השידור המקורי לבין מה שמתקבל בפועל.
...
זה קורה כמובן בגלל ה time shifting. אתה הרי לא צופה בשידור הישיר מן הממיר שלך אלא מן ההקלטה של השידור על ה HD שלך. אני מניח שכעת אתה מעביר תחנות עם השלט של yes במקום השלט של ה PVR וזה מסרבל מאוד את כל העבודה עם ה HTPC. ברגע שה IR Blaster שלך יעבוד תשתמש בשלט של ה PVR. יהיה לך הרבה יותר נוח.

אורן.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #18 

ה- delay ישאר כמובן... אין אפשרות לזיפזופ מהיר סטייל השלט של יס מחובר ישירות לטלויזיה אבל לעזאזל מי צריך את זה.
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”