על מהירויות כאלה ניתן רק לחלום (Google Fiber)
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אוף.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אנחנו לא יודעים מה בדקו, מאיפה לאיפה, האם זה במעבדה ? ואם כן מה תצורה החיבור.
בכל מקרה, חלק לא קטן מבתי האב בארה"ב מחוברים לאינטרנט במהירות שאצלנו בכלל לא נחשבת לאינטרנט מהיר.
הממוצעים בארה"ב הם סביב 7.7Mbps בהורדה ו 1.6Mbps בהעלאה ובקנדה 6.8 ו 0.9 בהתאמה ( לפי speedtest.net )
והנה עוד קישור עם ממוצעים לפי מדינות בארה"ב
http://www.statetechmagazine.com/articl ... te-america
בקיצור,
מצבנו לא כזה גרוע ובמקרים מסויימים אפילו טוב יותר עד הספק בכל אופן.
מה שקורה אח"כ זה כבר סיפור אחר.
בכל מקרה, חלק לא קטן מבתי האב בארה"ב מחוברים לאינטרנט במהירות שאצלנו בכלל לא נחשבת לאינטרנט מהיר.
הממוצעים בארה"ב הם סביב 7.7Mbps בהורדה ו 1.6Mbps בהעלאה ובקנדה 6.8 ו 0.9 בהתאמה ( לפי speedtest.net )
בקיצור,
מה שקורה אח"כ זה כבר סיפור אחר.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
השווה קצת לא נכונהLior_M כתב:אנחנו לא יודעים מה בדקו, מאיפה לאיפה, האם זה במעבדה ? ואם כן מה תצורה החיבור.
בקיצור,
מה שקורה אח"כ זה כבר סיפור אחר....
אתה יכול להשוות אותנו לארצות הברית מאחר הבדל בגודל של כל ארצות הברית לישראל
כדי לספק לכל תושב ארצות הברית בכל המדינות ממוצע של 60 מגה ומעלה
אתה צריך לפרוס את כל הארצות הברית בסיבים אופטים שזה לא רק השקעה של כמה ביליונים
אלה גם יקח איזה 50 שנה אם לא יותר
לאומת זאת אנחנו מדינה קטנה ומדברים שיקח לחברת חשמל 20 שנה לרשת את כל המדינה בסיבים אופטים לכל הבית אז תחשוב כמה זמן יקח לרשת את כל ארצות הברית
קח לדוגמה את רוסיה שמה כבר רץ איזה מיליון או שתיים של סיבים אופטיים ועדין האינטרנט שמה
נחשב לאיטי
וגם בארצות הברית מקומות צפופים כמו ניו יורק למשל יש כבר אינטרנט של 50/8 מגה וגם ראיתי לא
מעט שיש להם 100/20 גם לא חסר שמה כמה חברות שמספקות כאלה מהירויות כמו comcast verizon at&t כל השאר מדינות מרוחקות יותר כדי לספק 100 יציב בין אם תרצה או לא חייב סיב אופטי ושלא נדבר על עלות פריסה וזמן פריסה רק לחבר מדינה אחת
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

ההשוואה היא השוואה.MrYair כתב:השווה קצת לא נכונהLior_M כתב:אנחנו לא יודעים מה בדקו, מאיפה לאיפה, האם זה במעבדה ? ואם כן מה תצורה החיבור.
בקיצור,
מה שקורה אח"כ זה כבר סיפור אחר....
אתה יכול להשוות אותנו לארצות הברית מאחר הבדל בגודל של כל ארצות הברית לישראל
כדי לספק לכל תושב ארצות הברית בכל המדינות ממוצע של 60 מגה ומעלה
אתה צריך לפרוס את כל הארצות הברית בסיבים אופטים שזה לא רק השקעה של כמה ביליונים
אלה גם יקח איזה 50 שנה אם לא יותר
לאומת זאת אנחנו מדינה קטנה ומדברים שיקח לחברת חשמל 20 שנה לרשת את כל המדינה בסיבים אופטים לכל הבית אז תחשוב כמה זמן יקח לרשת את כל ארצות הברית
קח לדוגמה את רוסיה שמה כבר רץ איזה מיליון או שתיים של סיבים אופטיים ועדין האינטרנט שמה
נחשב לאיטי
וגם בארצות הברית מקומות צפופים כמו ניו יורק למשל יש כבר אינטרנט של 50/8 מגה וגם ראיתי לא
מעט שיש להם 100/20 גם לא חסר שמה כמה חברות שמספקות כאלה מהירויות כמו comcast verizon at&t כל השאר מדינות מרוחקות יותר כדי לספק 100 יציב בין אם תרצה או לא חייב סיב אופטי ושלא נדבר על עלות פריסה וזמן פריסה רק לחבר מדינה אחת...
לא נכנסתי למה צריך לעשות בשביל ש X או Y יקרו.
התפיסה שאנחנו מדינה מפגרת והכל פה גרוע היא פשוט ילדותית ולא נכונה עובדתית.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
בארה"ב יש בעיית גודל אבל כמו ש Ra ציין רוב ספקיות התוכן נמצאות במדינה. במדינה כמו אוסטרליה יש להם גם בעיית גודל אבל הם גם רוצים להגיע לספקיות תוכן בארה"ב אז הם תלויים בכבלים תת ימיים כמונו.
ישראל היא מדינה קטנה מאוד עם צפיפות מאוד גבוהה במרכז והפרפריה לא כלכך רחוקה . בגלל זה אין ממש בעיה לרשת את המדינה - עובדה שיש לנו איזה 5 ספקיות עם כיסוי מלא של המדינה. הבעיה שלנו היא שאנחנו צורכים תוכן באנגלית שלרוב מגיע מארה"ב . עדיין יש לנו כרגע פוטנציאל של כבל תת ימי שגדול מאוסטרליה אבל זה לא אומר שאנחנו משתמשים בו כי המחירים עדיין יקרים.
היום ל014 יש כבל משלהם ואני חושב שאולי יש להם רק איזה 40 גיגה עליו מתוך ה140 שיש להם. אני חושב של013 יש 80 גיגה ול012 60 גיגה, להוט יש 30 גיגה לCCC אני חושב שיש 10 גיגה ול XPHONE אני חושב שפחות מ10 גיגה . זה בערך 330 גיגה לחול מתוך הפוטנציאל שלנו שעומד על 3.6+7.2+42 = 52.8 tbps או בגיגביט 52800 . אנחנו לא משתמשים אפילו ב1% מהפוטנציאל . הסיבה לכך פשוטה - 10gbps עדיין עולה איזה חצי מיליון דולר לשנה ובאותו הזמן ההכנסות של ספקיות האינטרנט ירדו הרבה בגלל התחרות. חוץ מזה ל014 יש יתרון גדול על האחרות בבגלל הכבל שלהם - להם יותר זול להציע רוחב פס והם יכולים לקבוע את הרף העליון לרמת שירות.
בנתיים אין מה לעשות - כולם הרי יודעים שלשלם יותר לא שווה לאיכות אינטרנט יותר טובה . יש בעית שקיפות של ספקיות האינטרנט בגלל שהם לא מפרסמים איך הם מקצים רוחב פס , מה היחס שלהם בין לקוחות לרוחב פס וכל מני פרמטרים שיכולים לעזור להשוות את איכותם.
עדיין המצב בישראל יחסית טוב בגלל שהספק לא מחובר לתשתית וזה מאפשר ללקוח לעבור ספק אינטרנט בקלות . עדיין לרוע המזל אף ספקית לא מתחרה בפרמטר של איכות השירות ולפי דעתי הבדיקות שעושים לרוב לא מספקות בשביל להחליט מי יותר טוב.
ישראל היא מדינה קטנה מאוד עם צפיפות מאוד גבוהה במרכז והפרפריה לא כלכך רחוקה . בגלל זה אין ממש בעיה לרשת את המדינה - עובדה שיש לנו איזה 5 ספקיות עם כיסוי מלא של המדינה. הבעיה שלנו היא שאנחנו צורכים תוכן באנגלית שלרוב מגיע מארה"ב . עדיין יש לנו כרגע פוטנציאל של כבל תת ימי שגדול מאוסטרליה אבל זה לא אומר שאנחנו משתמשים בו כי המחירים עדיין יקרים.
היום ל014 יש כבל משלהם ואני חושב שאולי יש להם רק איזה 40 גיגה עליו מתוך ה140 שיש להם. אני חושב של013 יש 80 גיגה ול012 60 גיגה, להוט יש 30 גיגה לCCC אני חושב שיש 10 גיגה ול XPHONE אני חושב שפחות מ10 גיגה . זה בערך 330 גיגה לחול מתוך הפוטנציאל שלנו שעומד על 3.6+7.2+42 = 52.8 tbps או בגיגביט 52800 . אנחנו לא משתמשים אפילו ב1% מהפוטנציאל . הסיבה לכך פשוטה - 10gbps עדיין עולה איזה חצי מיליון דולר לשנה ובאותו הזמן ההכנסות של ספקיות האינטרנט ירדו הרבה בגלל התחרות. חוץ מזה ל014 יש יתרון גדול על האחרות בבגלל הכבל שלהם - להם יותר זול להציע רוחב פס והם יכולים לקבוע את הרף העליון לרמת שירות.
בנתיים אין מה לעשות - כולם הרי יודעים שלשלם יותר לא שווה לאיכות אינטרנט יותר טובה . יש בעית שקיפות של ספקיות האינטרנט בגלל שהם לא מפרסמים איך הם מקצים רוחב פס , מה היחס שלהם בין לקוחות לרוחב פס וכל מני פרמטרים שיכולים לעזור להשוות את איכותם.
עדיין המצב בישראל יחסית טוב בגלל שהספק לא מחובר לתשתית וזה מאפשר ללקוח לעבור ספק אינטרנט בקלות . עדיין לרוע המזל אף ספקית לא מתחרה בפרמטר של איכות השירות ולפי דעתי הבדיקות שעושים לרוב לא מספקות בשביל להחליט מי יותר טוב.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
על סמך מה אתה אומר שיש לCCC 10 גיגה וכנל ל018?
אני לא רואה שהם קיימים בכלל בpeeringdb משמה הם קונים רוחב פס מ014 או ספקית אחרת.
סתם בשביל הקטע בדקתי לפי האתר של peeringdb כמה רוחב פס יש לOVH ואני ראיתי סה"כ 1,260Gbit/s
אז יוצא מצחיק לעומת 014 חח
אני לא רואה שהם קיימים בכלל בpeeringdb משמה הם קונים רוחב פס מ014 או ספקית אחרת.
סתם בשביל הקטע בדקתי לפי האתר של peeringdb כמה רוחב פס יש לOVH ואני ראיתי סה"כ 1,260Gbit/s
אז יוצא מצחיק לעומת 014 חח
אני לא בטוח כמה יש להם אני זוכר שCCC פרסמו משהו על זה שהם קונים רוחב פס מטמרס ו018 פרסמו שהם יכולים לקנות רצועות רוחב פס צרות בהרבה מ10גיגה מטמרס לפי הצורך ובחוזה נוח.
אין לי מושג כמה יש ל018 או CCC . את הספקיות הגדולות אפשר למצוא בpeeringDB . עדיין ההערכה של 10 גיגה ומטה לכל אחד לא צריכה להיות רחוקה מהמציאות 10-20 גיגה לשניהם - אני לא יודע דרך איפה הם עוברים.
אין לי מושג כמה יש ל018 או CCC . את הספקיות הגדולות אפשר למצוא בpeeringDB . עדיין ההערכה של 10 גיגה ומטה לכל אחד לא צריכה להיות רחוקה מהמציאות 10-20 גיגה לשניהם - אני לא יודע דרך איפה הם עוברים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

וגם לא צריך לקום בארבע לפנות בוקר בשביל משחק nba .. ולהתגייס לצבא בגיל 18.ra כתב:רק שבארה"ב לא צריכים להגיע עד ישראל...
מה לעשות ? אלה החיים. היה יכול להיות יותר גרוע.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
בארצות הברית גם ככה הפינגים נמוכים!! ואני בטוח שיש להם רוחב פס מלא ל"חו"ל".. 20 מגה = 20 מגה שם.