הלכתי לאיבוד בעולם המונחים ואפשרויות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ericgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני מנסה ליעל את תצורת הרשת בבית
אבל עשיתי בלגן שלם בהגדרות
dhcp dns ip bridg wifi)

מצורפת תמונה של התצורה הרצויה
אשמח אם מישהו יעזור לי בלהגדיר נכון את האמצעים
הרעיון הוא להשתמש ביכולת האלחוטית של שני הראוטרים וליצור רשת אחת בין כל המחשבים סמארטפון וטאבלטים
קווית ואל חוטית

אין לי ידע בעולם הרשתות אבל אני לומד מהר אשמח לכל עזרה שהיא
תודה

BennyBron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

הדיאגרמה שלך לא ברורה. האם מחשב אחד ושתיים מחוברים קווית או אלחוטית לראור?
כנ"ל לגבי מחשב שלוש.

הביצועים שתקבל מהראוטר של TP-Link אם יפעל לבד, אמנם יכול להיות שלא יהיה כיסוי WIFI מלא,
אבל הם יהיו הרבה יותר יציבים עבור אלה שיתחברו אליו.

המודם שלך מוגדר כראוטר כרגע, וזה מתכון לבעיות. כי ברגע שתעמיס עליו טיפה (אם לדוגמא אחד רואה סרט במחשב 1, מחשב 2 מוריד, סמארטפון אחד פועל ובמקביל נעשה עוד משהו) המודם שלך יקרוס ויפיל את האינטרנט לכל הבית.

האם אתה בכל זאת מעוניין להמשיך בתוצרה שהצעת? (ליצור WIFI משני הראוטרים, אבל לקבל ביצועים קווים ואלחוטיים נמוכים בעשרות אחוזים)

ericgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה על התשובה

שליחה #3 

צודק לא חשבתי על זה

כל המחשבים (1 2 3) מחוברים קווית לראוטרים .

הWIFI מיועד רק לכסות את הבית מבחינת קליטה והעדיפות היא לרשת אחת.

ברור שארצה לקבל את תצורה העדיפה ביותר וגם ללמוד דבר אחד או שנים

הדרישה שלי היא בסיסית ,תעבורה טובה בין המחשבים הקוויים ויכולת כיסוי של WIFI לטאבלטים

BennyBron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

יכול להיות שאני לא מעודכן, אבל כשהשתמשתי ב DD-WRT עבור הראוטר הנ"ל סבלתי מביצועים נמוכים יותר מאשר ב Open-WRT, קושחאות שמבוססות עליו, או הקושחה הרשמית. האם יש צורך ממשי ב DD-WRT או שמבחינתך זה עניין של עקרון להוציא מהציוד את מקסימום האפשרויות? יכול מאוד להיות שאתה נזקק כרגע לשני הנתבים בגלל המצב שתיארתי.

בכל מקרה, הייתי מגדיר את הרשת ככה לעת עתה, כדי להבין את מקור הבעיה:

[imgbig]http://up385.siz.co.il/up2/inmml1tkfjzo.jpg[/imgbig]

תוכל לשים לב שהנתב הוא מרכז הרשת ולכן ציירתי כוכב. אינני זוכר במדוייק איך להגדיר את הראוטר שלך כמודם, תחפש בפורום, אני בטוח שזה נאמר פה.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

ובכל מקרה, אם אתה מתעקש על תצורת החיבור המקורית שלך - את ה-NETGEAR וה-1043 אתה צריך לחבר על פי המוסבר בפרק האחרון של המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

ericgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

טוב הצלחתי
לפי המדריך שנישלח בשרשור (תודה) :D :D

הטעות שלי הייתה בביטול ה DHCP בראוטר השני והקצעת IP לא מתאימה וכך למעשה נוצרו לי שתי רשתות לא קשורות .

עוד דבר בשנים מתוך המחשבים יש לי כרטיס רשת של אינטל גיגבייט 82578DC , הם עשו בעיות בכל תהליך ההגדרות , נתחיל בזה שלוקח להם כ כשלוש עד חמש דקות להתעדכן וגם הייתי צריך להסיר דרייברים ולהתקין מחדש .

עכשיו יש לי רשת אחת ,בה מקושרים כל המחשבים קווית ומשהו שניראה כרשת אל חוטית אחת משני הראוטרים .השם זהה ההצפנה זהה ערוצים שונים אבל באפליקציות כמו WIFI ANALYZER מופיעות שני רשתות (אולי בגלל הערוצים ) העיקר שכל המחשבים והטאבלטים מזוהים יחד .
כל עוד זה עובד ,מצוין

בקשר לביצועים אין לי עדיין ניסיון לקבוע

תודה לעוזרים

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #7 

אם עבדת לפי המדריך, יש לכל ראוטר אלחוטי ערוץ שידור אחר, ולכן ב-Wifi Analyzer תראה 2 רשתות שונות באותו שם.
זה תקין, ולא צריך להפריע למכשירים להתחבר לכל אחד מהראוטרים תוך שימוש באותו SSID ואותן הגדרות אבטחה (זאת אומרת - מעבר חלק בין הראוטרים).
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

BennyBron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

זה לא התצורה שכיוונו אליה בכלל. הגעת למצב שממנו בחרת להמנע לפי מה שכתבת בתגובה הקודמת שלך! לדעתי זו טעות לתת ל NETGEAR לפעול כנתב. אם בחרת שהוא ינהל את ה DHCP וה NAT לפחות תבטל אותם ב TP-LINK.
שוב, אני חושב שזה לא מצב טוב בכלל. אם תרצה לנסות את מה שדיברתי עליו, אל תשכח שתמיד תוכל לחזור למצב הנוכחי אם תגבה את ההדגרות הנוכחיות ואז זה עניין של כמה קליקים.

ericgr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אני לא יכול לוותר על התצורה הזאת ,מכיוון שהנטגיר הוא גם המודם ADSL , הוא נימצא בארון שאליו מגיעה הכבילה מכל המחשבים בבית כולל מחשב 3

ובמקום לחבר את מחשב 3 חיברתי את הTP כדי לחזק את הרשת האלחוטית ובכדי לחבר את מחשב שלוש קווי (כל המכשירים בתמונה מחוברים קווית )

אני מניח שאם היו לי בעיות, הדבר הראשון שיוחלף זה הנטגייר במודם ראוטר טוב יותר , יש המלצות?

BennyBron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

המצב הזה לא טוב כי אין מודם ראוטר של בזק שיחזיק עומס בצורה סבירה. ברגע שאתה מגדיר ציוד שלהם לעבוד גם כראוטר, הוא אוטומטית לא מתפקד ברמה גבוהה. זה חבל, כי לדעתי אתה קוטע לעצמך את הרגליים והידיים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”