עזרה עם התקנה וכיוון מקרן סוני- הסתדרתי! עדכון- הגיע המסך. יש תמונות!
-
ishaked
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 381 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
לאחר כמה ימים של כיוונים וצפייה בסרטים אני מאוד מרוצה מהרכישה.
ישנה בעיה קטנה שמפריעה לי עם זווית ההקרנה של העדשה.
הנמכתי את הזרוע הכי נמוך שאפשר מבחינתי, שיחקתי עם הLENS SHIFT והנמכתי למינימום. עדיין התמונה מחייבת שאני אשתמש בKEYSTONE. כאן בעצם הבעיה:
ניתן לראות בתמונה שהמקרן נוטה בזווית מאוד נמוכה (כמעט ישר), לא מבין למה זה עדיין דורש KEYSTONE. הבעיה היותר חמורה, אני מגיע למקסימום של הKEYSTONE שזה 30 במספר ועדיין אני לא מתיישר לגמרי עם התמונה.
המקרן הקודם שלי היה עם מתקן צמוד לתיקרה ולכן הוא היה בזוית מאוד חדה כלפי מטה. עדיין לא היתה לי בעיה ליישר אותו בעזרת הKEYSTONE.
לפי הזוית הקרנה של הסוני אני צריך להציב אותו כמעט בגובה מרכז המסך בשביל לא להשתמש בKEYSTONE.
זה תקין?
יש אולי קוד טכנאי שמאפשר להגיע להגדרות נוספות שפיספסתי?
ישנה בעיה קטנה שמפריעה לי עם זווית ההקרנה של העדשה.
הנמכתי את הזרוע הכי נמוך שאפשר מבחינתי, שיחקתי עם הLENS SHIFT והנמכתי למינימום. עדיין התמונה מחייבת שאני אשתמש בKEYSTONE. כאן בעצם הבעיה:
ניתן לראות בתמונה שהמקרן נוטה בזווית מאוד נמוכה (כמעט ישר), לא מבין למה זה עדיין דורש KEYSTONE. הבעיה היותר חמורה, אני מגיע למקסימום של הKEYSTONE שזה 30 במספר ועדיין אני לא מתיישר לגמרי עם התמונה.
המקרן הקודם שלי היה עם מתקן צמוד לתיקרה ולכן הוא היה בזוית מאוד חדה כלפי מטה. עדיין לא היתה לי בעיה ליישר אותו בעזרת הKEYSTONE.
לפי הזוית הקרנה של הסוני אני צריך להציב אותו כמעט בגובה מרכז המסך בשביל לא להשתמש בKEYSTONE.
זה תקין?
יש אולי קוד טכנאי שמאפשר להגיע להגדרות נוספות שפיספסתי?
נערך לאחרונה על ידי ishaked ב 16/09/2013 20:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תפלס את המקרן עם פלס.
אחרי שהוא מפולס תשחק עם ה lens shift בהתאם לצורך.
זה שלמקרן יש זוית קלה כבר מהווה נקודת פתיחה לא טובה.
במידה ועדין לא קיבלת תמונה תקינה אין מה לעשות או שתחיה עם זה או תשתמש בקיסטון או כמובן תנמיך את המקרן.
אצלי למשל כדי להתגבר על הבעיה פתחתי תמונה קצת גדולה יותר מהמסך ואז הקצוות נבלעים בבד השחור של המסגרת ואתה רואה מול העינים תמונה ישרה לחלוטין.
אחרי שהוא מפולס תשחק עם ה lens shift בהתאם לצורך.
זה שלמקרן יש זוית קלה כבר מהווה נקודת פתיחה לא טובה.
במידה ועדין לא קיבלת תמונה תקינה אין מה לעשות או שתחיה עם זה או תשתמש בקיסטון או כמובן תנמיך את המקרן.
אצלי למשל כדי להתגבר על הבעיה פתחתי תמונה קצת גדולה יותר מהמסך ואז הקצוות נבלעים בבד השחור של המסגרת ואתה רואה מול העינים תמונה ישרה לחלוטין.
-
ishaked
- חבר ותיק

זו הבעיה, שהקיסטון בקושי משפיע. אני על המקסימום ועדיין התמונה לא ישרה.
בינתיים זה כמו אצלך, המסגרת השחורה בולעת את הפינות למטה. עדיין משהו פה נראה לי מוזר, לא הגיוני שהמקרן צריך להיות בגובה של מרכז המסך.
בינתיים זה כמו אצלך, המסגרת השחורה בולעת את הפינות למטה. עדיין משהו פה נראה לי מוזר, לא הגיוני שהמקרן צריך להיות בגובה של מרכז המסך.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

עצם הטיית המקרן יוצרת בעיית טרפזishaked כתב:זו הבעיה, שהקיסטון בקושי משפיע. אני על המקסימום ועדיין התמונה לא ישרה.
בינתיים זה כמו אצלך, המסגרת השחורה בולעת את הפינות למטה. עדיין משהו פה נראה לי מוזר, לא הגיוני שהמקרן צריך להיות בגובה של מרכז המסך....
תחזיר את הקיסטון למצב התחלתי.
תחזיר את ה lens shift למצב התחלתי.
תפלס אותו ורק אז תתחיל עם ה lens shift.
לא עזר ? אין ברירה צריך להנמיך אותו.
בקיסטון לא מומלץ להשתמש בשום מצב.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
הייתה לי אותה הבעיה ופתרתי אחרי שחטפתי קריזה
תליתי את המקרן על מדף וסוף לסיפור.
תליתי את המקרן על מדף וסוף לסיפור.
-
ishaked
- חבר ותיק

מסתבר שגודל התמונה זה הבעיה
אוקיי, היום הזמנתי מסך חשמלי 100 אינץ'.
לאחר שנכנסתי למחשבון מרחק של הדגם שלי ראיתי שבמרחק שהמקרן שלי מותקן מהמסך אני יכול להגיע עד 103 אינץ' ושאני ממש על הגבול!
לפני שהתקשרתי לבטל הח1לטתי לעשות ניסוי ולפתוח את הזום על המקסימום לוודא שאכן אני אוכל להנות מהמסך.
מסתבר שעם הגדלת התמונה הייתי צריך לבטל את הKEYSTONE והתמונה התיישרה לגמרי שהוא על 0!! כך ניפתרה הבעיה!
עכשיו, לגבי ה"סימולציה" שעשיתי,וואו!
אני עם מקרן כבר 10 שנים ועם המסך של 80 אינץ'. אני לא מאמין שרק עכשיו אני מחליף מסך כי זה פשוט נראה מדהים!! החוויה משתדרגת במאות אחוזים.
קצת תמונות בשביל להבין את ההחמצה:
לאחר שנכנסתי למחשבון מרחק של הדגם שלי ראיתי שבמרחק שהמקרן שלי מותקן מהמסך אני יכול להגיע עד 103 אינץ' ושאני ממש על הגבול!
לפני שהתקשרתי לבטל הח1לטתי לעשות ניסוי ולפתוח את הזום על המקסימום לוודא שאכן אני אוכל להנות מהמסך.
מסתבר שעם הגדלת התמונה הייתי צריך לבטל את הKEYSTONE והתמונה התיישרה לגמרי שהוא על 0!! כך ניפתרה הבעיה!
עכשיו, לגבי ה"סימולציה" שעשיתי,וואו!
אני עם מקרן כבר 10 שנים ועם המסך של 80 אינץ'. אני לא מאמין שרק עכשיו אני מחליף מסך כי זה פשוט נראה מדהים!! החוויה משתדרגת במאות אחוזים.
קצת תמונות בשביל להבין את ההחמצה:
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

Re: מסתבר שגודל התמונה זה הבעיה
תהנהishaked כתב:אוקיי, היום הזמנתי מסך חשמלי 100 אינץ'.
עכשיו, לגבי ה"סימולציה" שעשיתי,וואו!![]()
קצת תמונות בשביל להבין את ההחמצה:...
מקווה רק שהזמנת מסך מתיחה ולא חסכת פה.
-
ishaked
- חבר ותיק

חסכתי ובענק.
אני לא מתכוון בשלב זה להוציא אלפי שקלים על מסך מתיחה ברמה גבוהה.
להוציא 5-6K על מסך מתיחה סיני גם הבנתי שלא כדאי.
שילמתי פחות מ1,200 ש"ח בכדי להנות בצורה אופטימלית בתקציב מינימלי עד שאהיה מוכן להשקיע יותר.
אולי תיפול איזושהי הזדמנות ביד 2.
יבוא לא בא בחשבון.
שילמתי פחות מ1,200 ש"ח בכדי להנות בצורה אופטימלית בתקציב מינימלי עד שאהיה מוכן להשקיע יותר.
יבוא לא בא בחשבון.
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לדעתי אתה טועה אבל העיקר שאתה נהנה ,שורה תחתונה ,זה מה שחשוב.ishaked כתב:חסכתי ובענק.
יבוא לא בא בחשבון....
-
ishaked
- חבר ותיק

יואב, אין פה טועה או צודק. אני איתך.istarmini כתב:לדעתי אתה טועה אבל העיקר שאתה נהנה ,שורה תחתונה ,זה מה שחשוב.ishaked כתב:חסכתי ובענק.
יבוא לא בא בחשבון....
...
כרגע אני לא מעוניין להשקיע יותר מדי על מסך אבל במקביל אני רוצה להנות ממסך גדול.
ידוע לי שהרכישה הזו היא זמנית.
-
ishaked
- חבר ותיק

המסך החדש
אתמול הזמנתי, היום לקחתי.
היה לא פשוט להתקין לבד אבל לא יכולתי לחכות.
הגעתי למקסימום שאפשר עם התמונה, גם מגבלות של המרחק והעדשה וגם רוחב המסך שעוד שניה מעיף לי את הרמקול למסדרון.
התמונה מדהימה, החוויה עוד יותר! חבל שחיכיתי להחליף מסך עוד המקרן הקודם.
ההשקעה היתה נמוכה למרות שמדובר על מסך חשמלי. מתישהו בעתיד נשדרג גם אותו למסך מתיחה.
קצת תמונות:
היה לא פשוט להתקין לבד אבל לא יכולתי לחכות.
הגעתי למקסימום שאפשר עם התמונה, גם מגבלות של המרחק והעדשה וגם רוחב המסך שעוד שניה מעיף לי את הרמקול למסדרון.
התמונה מדהימה, החוויה עוד יותר! חבל שחיכיתי להחליף מסך עוד המקרן הקודם.
ההשקעה היתה נמוכה למרות שמדובר על מסך חשמלי. מתישהו בעתיד נשדרג גם אותו למסך מתיחה.
קצת תמונות:
-
-
-
- תמונה מקסימלית 16:9