עוצמה חזקה של אפקטים ומוזיקה לעומת זו של הדיבור
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בהרבה סרטים שאני צופה בהם אני שם לב שעוצמת האפקטים גבוהה בהרבה מזו של עוצמת הדיבור.
זה גורם לי להנמיך את הווליום במהלך הסרט כל פעם שנכנסת סצנת אקשן ולהגביר בסצנות דיבורים.
יש לי מגבר אונקיו SR608
אז לפני שאני עושה כיול מחדש עם המיקרופון כיול של האודיסי (למרות שהמערכת כבר כוילה באותו חלל) , האם זו תופעה מוכרת ויש אולי דרך אחרת לפתור אותה ?
זה גורם לי להנמיך את הווליום במהלך הסרט כל פעם שנכנסת סצנת אקשן ולהגביר בסצנות דיבורים.
יש לי מגבר אונקיו SR608
אז לפני שאני עושה כיול מחדש עם המיקרופון כיול של האודיסי (למרות שהמערכת כבר כוילה באותו חלל) , האם זו תופעה מוכרת ויש אולי דרך אחרת לפתור אותה ?
מכיר את הבדיחה על ההבדל בין תיאורטי למעשי?m3csl כתב:חשבתי על הפתרון הזה , אבל הכיול של האודיסי לא היה אמור לכוון אותו כראוי ?...
אז בתיאוריה היה אמור...
מה מפריע לך להגביר את עוצמה של הסנטר?
אל תחשוש, הכיול של אודיסי זה לא דבר קדוש...
ארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
בדןק בעזרת מד spl שכל רמקול נותן 75db יחסית למקום הישיבה שלך. במידה ואין לך מד spl תוריד אפליקציה לנייד ותמדוד.m3csl כתב:חשבתי על הפתרון הזה , אבל הכיול של האודיסי לא היה אמור לכוון אותו כראוי ?...
בהחלט יכול להיות שאודסי פיספס אצלך מסיבות כאלו ואחרות.
-
m3csl
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 901
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אתה מתכוון שאפעיל כל אחד מהרמקולים בנפרד לצורך מדידה כזו ? מה להשמיע הרי צריך צליל סטטי בשביל בדיקה כזו. מעבר לכך , כמובן שהווליום של המערכת קובע את העוצמה שהמכשיר ימדוד , אז איך לכוון אותו ?בדןק בעזרת מד spl שכל רמקול נותן 75db יחסית למקום הישיבה שלך. במידה ואין לך מד spl תוריד אפליקציה לנייד ותמדוד....
It's Five O'Clock Somewhere
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
ברגע שאתה נכנס לתפריט של הרסיבר ומגיע לכיוון העוצמה של כל רמקול הרסיבר משמיע רחש לבן כזה שאיתו אתה מכוון.m3csl כתב:אתה מתכוון שאפעיל כל אחד מהרמקולים בנפרד לצורך מדידה כזו ? מה להשמיע הרי צריך צליל סטטי בשביל בדיקה כזו. מעבר לכך , כמובן שהווליום של המערכת קובע את העוצמה שהמכשיר ימדוד , אז איך לכוון אותו ?בדןק בעזרת מד spl שכל רמקול נותן 75db יחסית למקום הישיבה שלך. במידה ואין לך מד spl תוריד אפליקציה לנייד ותמדוד.......
תעבור על כל העוצמות שאודסי קבע ,בעזרת מד ה spl , ותדאג שכולן תהיינה 75db ,יחסית למקום הישיבה שלך. את חלקן אולי תצטרך להנמיך ואת האחרות להגביר
בעיקרון חוגת הווליום ברסיבר צריכה להיות על 0db שזה מאודדדד חזק. במידה וסיבוב החוגה משפיע אצלך על העוצמות שאתה שומע, בזמן הכיוון ( בדגמים הבכירים לא זה המצב האודסי מחשב זאת לבד) ,תעמוד על העוצמה שאתה בדרך כלל שומע.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אחרי הכיול (חדש או ישן), נסה להפעיל את אופציות ה-Dynamic EQ וה-Dynamic Volume של אודיסי - זה בדיוק מה שהן אמורות לספק (התאמה של הכיול לעוצמות נמוכות מ-0dB ו-"קירוב" של עוצמות הסאונד בסצינות עם ווליום חזק וסצינות עם ווליום חלש בהתאמה...)