עוצמה חזקה של אפקטים ומוזיקה לעומת זו של הדיבור

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
m3csl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

בהרבה סרטים שאני צופה בהם אני שם לב שעוצמת האפקטים גבוהה בהרבה מזו של עוצמת הדיבור.
זה גורם לי להנמיך את הווליום במהלך הסרט כל פעם שנכנסת סצנת אקשן ולהגביר בסצנות דיבורים.
יש לי מגבר אונקיו SR608
אז לפני שאני עושה כיול מחדש עם המיקרופון כיול של האודיסי (למרות שהמערכת כבר כוילה באותו חלל) , האם זו תופעה מוכרת ויש אולי דרך אחרת לפתור אותה ?

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

תנסה להגביר קצת את הסנטר
אצלי זה פתר את הבעיה

m3csl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

חשבתי על הפתרון הזה , אבל הכיול של האודיסי לא היה אמור לכוון אותו כראוי ?
It's Five O'Clock Somewhere

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

m3csl כתב:חשבתי על הפתרון הזה , אבל הכיול של האודיסי לא היה אמור לכוון אותו כראוי ?
...
מכיר את הבדיחה על ההבדל בין תיאורטי למעשי?
אז בתיאוריה היה אמור...
מה מפריע לך להגביר את עוצמה של הסנטר?
אל תחשוש, הכיול של אודיסי זה לא דבר קדוש...

ארז

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

m3csl כתב:חשבתי על הפתרון הזה , אבל הכיול של האודיסי לא היה אמור לכוון אותו כראוי ?
...
בדןק בעזרת מד spl שכל רמקול נותן 75db יחסית למקום הישיבה שלך. במידה ואין לך מד spl תוריד אפליקציה לנייד ותמדוד.

בהחלט יכול להיות שאודסי פיספס אצלך מסיבות כאלו ואחרות.

m3csl פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

בדןק בעזרת מד spl שכל רמקול נותן 75db יחסית למקום הישיבה שלך. במידה ואין לך מד spl תוריד אפליקציה לנייד ותמדוד.
...
אתה מתכוון שאפעיל כל אחד מהרמקולים בנפרד לצורך מדידה כזו ? מה להשמיע הרי צריך צליל סטטי בשביל בדיקה כזו. מעבר לכך , כמובן שהווליום של המערכת קובע את העוצמה שהמכשיר ימדוד , אז איך לכוון אותו ?
It's Five O'Clock Somewhere

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

m3csl כתב:
...
אתה מתכוון שאפעיל כל אחד מהרמקולים בנפרד לצורך מדידה כזו ? מה להשמיע הרי צריך צליל סטטי בשביל בדיקה כזו. מעבר לכך , כמובן שהווליום של המערכת קובע את העוצמה שהמכשיר ימדוד , אז איך לכוון אותו ?
...
ברגע שאתה נכנס לתפריט של הרסיבר ומגיע לכיוון העוצמה של כל רמקול הרסיבר משמיע רחש לבן כזה שאיתו אתה מכוון.
תעבור על כל העוצמות שאודסי קבע ,בעזרת מד ה spl , ותדאג שכולן תהיינה 75db ,יחסית למקום הישיבה שלך. את חלקן אולי תצטרך להנמיך ואת האחרות להגביר

בעיקרון חוגת הווליום ברסיבר צריכה להיות על 0db שזה מאודדדד חזק. במידה וסיבוב החוגה משפיע אצלך על העוצמות שאתה שומע, בזמן הכיוון ( בדגמים הבכירים לא זה המצב האודסי מחשב זאת לבד) ,תעמוד על העוצמה שאתה בדרך כלל שומע.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #8 

אחרי הכיול (חדש או ישן), נסה להפעיל את אופציות ה-Dynamic EQ וה-Dynamic Volume של אודיסי - זה בדיוק מה שהן אמורות לספק (התאמה של הכיול לעוצמות נמוכות מ-0dB ו-"קירוב" של עוצמות הסאונד בסצינות עם ווליום חזק וסצינות עם ווליום חלש בהתאמה...) (i)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”