מבקש המלצה למקרן + מסך נפתח חשמלי בפחות מ-10k
-
BDB
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
דירה חדשה מקבלן שאני עובר אליה, הכנתי מראש תשתית למקרן (צנרת 40ממ ונקודת חשמל + נקודת חשמל עם מתג בתיקרה למסך בצד הנגדי).
דבר ראשון, החדר הוא 4.37 על לא זוכר כמה (זה לא חשוב), אבל הקיר שהספה צמודה אליו שהוא למעשה מה שתוחם את שטח הצפיה הוא 3.60 מאחר ואמורים עוד להיכנס גם רמקולים רצפתיים מקדימה, השטח ברוטו של המסך הוא מקסימום 3 מטר. בנוסף בגלל הנמכת תיקרה המקרן יהיה צמוד קיר, ההנמכה היא כ-30 ס"מ. בקיצור מרחק עדשה מסך יעמוד על בסביבות ה-3.75מ'.
עברתי על ביקורות בחו"ל ואספתי כמה אופציות.
BenQ W1070
EPSON EH-TW9510
Optoma HD25
האפסון (ביחד עם מסך) קצת חורג מהתקציב, לא קריטי אם הוא היה שווה את זה. אני כרגע מכוון על ה-W1070. שכן לפי מה שקראתי הוא עדיף במקצת על ה-HD25 והפער באיכות ל-9510 לא מצדיק את הפער במחיר, אם הוא בכלל קיים. בנוסף ב-1070 יש לנס שיפט גם אם ממש מעט. ה-throw ratio ב-1070 גם אומר שהוא היחיד שיאפשר רוחב של 3 מטר.
האם יש דגמים אחרים שממולצים בתקציב הנ"ל? מבחינת מסך חשבתי לקחת מסך חשמלי פשוט שיש בזאפ ב-1800 שקל. יש סיבה להשקיע יותר?
תודה.
דבר ראשון, החדר הוא 4.37 על לא זוכר כמה (זה לא חשוב), אבל הקיר שהספה צמודה אליו שהוא למעשה מה שתוחם את שטח הצפיה הוא 3.60 מאחר ואמורים עוד להיכנס גם רמקולים רצפתיים מקדימה, השטח ברוטו של המסך הוא מקסימום 3 מטר. בנוסף בגלל הנמכת תיקרה המקרן יהיה צמוד קיר, ההנמכה היא כ-30 ס"מ. בקיצור מרחק עדשה מסך יעמוד על בסביבות ה-3.75מ'.
עברתי על ביקורות בחו"ל ואספתי כמה אופציות.
BenQ W1070
EPSON EH-TW9510
Optoma HD25
האפסון (ביחד עם מסך) קצת חורג מהתקציב, לא קריטי אם הוא היה שווה את זה. אני כרגע מכוון על ה-W1070. שכן לפי מה שקראתי הוא עדיף במקצת על ה-HD25 והפער באיכות ל-9510 לא מצדיק את הפער במחיר, אם הוא בכלל קיים. בנוסף ב-1070 יש לנס שיפט גם אם ממש מעט. ה-throw ratio ב-1070 גם אומר שהוא היחיד שיאפשר רוחב של 3 מטר.
האם יש דגמים אחרים שממולצים בתקציב הנ"ל? מבחינת מסך חשבתי לקחת מסך חשמלי פשוט שיש בזאפ ב-1800 שקל. יש סיבה להשקיע יותר?
תודה.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
מנסיוני מסך נגלל לא מנגנון מתיחה = גלים ,מה שפוגע מאודד בחווית הצפיה ,במיוחד כאשר התמונה זזה בציר האופקי.
הבעיה היא שמסך מתיחה יכרסם לך חלק גדול מהתקציב.
מבחינת המקרן לא מכיר את הדגמים הללו.
הבעיה היא שמסך מתיחה יכרסם לך חלק גדול מהתקציב.
מבחינת המקרן לא מכיר את הדגמים הללו.
-
BDB
-
- חבר פעיל מאוד

מה זה בדיוק מנגנון מתיחה? ראית שמדברים על זה פה, אבל לא הצלחתי להבין מה זה בדיוק. לא מדובר בחדר יעודי, אלא בסלון שמאכלס גם טלויזיה (פנסוניק THP50S60, אגב).
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

אין קשר בין חדר ייעודי למתיחה.BDB כתב:מה זה בדיוק מנגנון מתיחה? ראית שמדברים על זה פה, אבל לא הצלחתי להבין מה זה בדיוק. לא מדובר בחדר יעודי, אלא בסלון שמאכלס גם טלויזיה (פנסוניק THP50S60, אגב)....
יש קשר בין מסך נגלל למתיחה
מתיחה מתבצעת על ידי שני חוטים שמחוברים לבד משני הצדדים ומותחים אותו.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

-
BDB
-
- חבר פעיל מאוד

אתה יכול לתת קישורים לדגמים של מסכים עם מנגנון מתיחה (בחנויות בארץ)? או מה סדר גודל המחיר למסך כזה ברוחב של 2.5-3 מטר?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
בגדול יש 2 סוגים מסכי מתיחה.
מסך מתיחה סיני שניתן לרכוש בכ-5,000 ש"ח.
מסך מתיחה לא סיני מהחברות המובילות בכ-10,000 ש"ח.
בגלל התקציב המוגבל שלך האופציה השנייה בכלל לא רלוונטית.
האם ללכת על מסך מתיחה בכ-5000 ש"ח או על מסך גלילה חשמלי רגיל בכ-1500 ש"ח?
זה תלוי לדעתי ב-2 גורמים:
1. צפייה בשידורי כדורגל - הגלים נראים בצורה הברורה ביותר בשידורים כאלה.
2. גודל המסך - ככל שהמסך גדול יותר תופעת הגלים חמורה יותר.
אם הצפייה בכדורגל היא משהו זניח או לא קיים וגם אתה מוכן להסתפק במסך 100 אינץ אז אין שום סיבה לרכוש מסך מתיחה ו-EBHD100 יעשה עבודה מצוינת.
אם הצפייה בכדורגל היא לא זניחה + אתה מעוניין במסך גדול ככל האפשר (אני עברתי מ-106" ל-119" ומדובר בהבדל משמעותי) אז אן ברירה אלא להשקיע במסך מתיחה.
2. גודל המסך - ככל שהמסך גדול יותר תופעת הגלים חמורה יותר.
אם הצפייה בכדורגל היא משהו זניח או לא קיים וגם אתה מוכן להסתפק במסך 100 אינץ אז אין שום סיבה לרכוש מסך מתיחה ו-EBHD100 יעשה עבודה מצוינת.
אם הצפייה בכדורגל היא לא זניחה + אתה מעוניין במסך גדול ככל האפשר (אני עברתי מ-106" ל-119" ומדובר בהבדל משמעותי) אז אן ברירה אלא להשקיע במסך מתיחה.
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 14/09/2013 13:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

אני לא צופה בכדורגל בכלל .idan309 כתב:בגדול יש 2 סוגים מסכי מתיחה.
2. גודל המסך - ככל שהמסך גדול יותר תופעת הגלים נמוכה יותר.
אם הצפייה בכדורגל היא לא זניחה + אתה מעוניין במסך גדול ככל האפשר (אני עברתי מ-106" ל-119" ומדובר בהבדל משמעותי) אז אן ברירה אלא להשקיע במסך מתיחה....
במסך הנגלל שהיה לי בזמנו הגלים גרמו לבינינים הגבוהים במנהטן לזוז, כאילו הם עומדים ליפול בכל שניה.
לא יודע מה אתה נתפס רק לכדורגל כל הזמן.
הגלים הללו מפריעים בכל מצב.
איכות=מסך מתיחה ללא גלים. (מנסיון של חבר אני יכול להגיד שלא חייבים לשחרר 10K למתיחה. 6K יהיה אחלה)
פשרות=מסך ללא מתיחה . האם ניתן לחיות עם הפשרה הזו? ענין סוביקטיבי לחלוטין, לדעתי לא.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

כנס לשרשור הזה יש המון מיידע שם וגם דוגמאות למסכים שניתן להזמין בארץ או מחו"לBDB כתב:אתה יכול לתת קישורים לדגמים של מסכים עם מנגנון מתיחה (בחנויות בארץ)? או מה סדר גודל המחיר למסך כזה ברוחב של 2.5-3 מטר?...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
בהצלחה
- ishaked
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
זה לא הפוך? ככל שהמסך גדול יותר תופעת הגלים גבוהה יותר, לא?idan309 כתב: בגלל התקציב המוגבל שלך האופציה השנייה בכלל לא רלוונטית.
2. גודל המסך - ככל שהמסך גדול יותר תופעת הגלים נמוכה יותר....
-
BDB
-
- חבר פעיל מאוד

אני מכוון לכיוון ה-120-130 אינטש. אני לא צופה בכדוררגל או כל אירוע אחר שהוא pan heavy.
השימוש העיקרי יהיה לסרטים פעם פעמיים בשבוע.
נותן נוסף שלא ציינתי זה שבהנמכת תיקרה שבקיר הנגדי למסך יש פתחי מיזוג מרכזי (במרחק 4 מטר). אבל מאחר וזאת היציאה הכי רחוקה מהיחידה הפנימית וישנם 2 פתחים גדולים, מהירות האוויר היא די איטית. בנוסף אני לא יודע אם זה משפיע אבל הסנטר יהיה ממוקם מאחורי המסך.
הייתי שמח גם אם מישהו היה מתייחס למקרן ולא רק למסך. בסופו של דבר התוצאה הסופית היא מה שחשוב.
השימוש העיקרי יהיה לסרטים פעם פעמיים בשבוע.
נותן נוסף שלא ציינתי זה שבהנמכת תיקרה שבקיר הנגדי למסך יש פתחי מיזוג מרכזי (במרחק 4 מטר). אבל מאחר וזאת היציאה הכי רחוקה מהיחידה הפנימית וישנם 2 פתחים גדולים, מהירות האוויר היא די איטית. בנוסף אני לא יודע אם זה משפיע אבל הסנטר יהיה ממוקם מאחורי המסך.
הייתי שמח גם אם מישהו היה מתייחס למקרן ולא רק למסך. בסופו של דבר התוצאה הסופית היא מה שחשוב.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

יואב,
אני לא יודע באיזה מסך ללא מתיחה צפית אבל אני אומר לך באחריות שבספלנדור EBHD100 של חבר (לפני שעבר לקבוע של קרדה) גם בכדורגל כמעט ולא הורגשה תופעת גלים (שלא לדבר על סרטים רגילים כולל מהירים כמו מהיר ועצבני שגם ב-EBHD106 שלי לשעבר לא הורגשה התופעה).
BDB,
120-130 אינץ' - לדעתי אין בכלל מה לדבר, אתה חייב מסך מתיחה - כ-5,000 ש"ח.
נראה לי שתוכל למצוא גם יד שנייה בעד 3,500 ש"ח.
סנטר מאחורי מסך רגיל - ממש לא מומלץ, אין אופציה אחרת?
לגבי המקרן זה לא כל כך משנה, בתקציבים האלה המקרנים הם ברמה בסיסית+ ולא יותר. מבין האופטומה לבנקיו לפחות לפי בעלי הבנקיו בפורום נראה שהוא הבחירה העדיפה (אני לא מכיר את הדגם שרשמת של אפסון).
אני לא יודע באיזה מסך ללא מתיחה צפית אבל אני אומר לך באחריות שבספלנדור EBHD100 של חבר (לפני שעבר לקבוע של קרדה) גם בכדורגל כמעט ולא הורגשה תופעת גלים (שלא לדבר על סרטים רגילים כולל מהירים כמו מהיר ועצבני שגם ב-EBHD106 שלי לשעבר לא הורגשה התופעה).
BDB,
לגבי המקרן זה לא כל כך משנה, בתקציבים האלה המקרנים הם ברמה בסיסית+ ולא יותר. מבין האופטומה לבנקיו לפחות לפי בעלי הבנקיו בפורום נראה שהוא הבחירה העדיפה (אני לא מכיר את הדגם שרשמת של אפסון).
- idan309
-
- חבר מביא חבר

ishaked,
ברור שככל שהמסך גדול יותר התופעה חמורה יותר.
מצטער על הטעות, תוקן
ברור שככל שהמסך גדול יותר התופעה חמורה יותר.
מצטער על הטעות, תוקן
-
BDB
-
- חבר פעיל מאוד

הסתכלתי בלוח יד שניה פה, ולא מצאתי שום מסך למכירה. אתה יכול להמליץ על דגמים? ואיפה אנשים בדר"כ מפרסמים מסכים למכירה? יד2?idan309 כתב: BDB,
לגבי המקרן זה לא כל כך משנה, בתקציבים האלה המקרנים הם ברמה בסיסית+ ולא יותר. מבין האופטומה לבנקיו לפחות לפי בעלי הבנקיו בפורום נראה שהוא הבחירה העדיפה (אני לא מכיר את הדגם שרשמת של אפסון)....
אני לא חושב שיש יותר מידי ברירה לגבי הסנטר. צריך לראות איפה המקרן ימקם את התמונה, אולי יהיה מספיק מקום בין הסף התחתון והמזנון (שעוד לא קיים).
- idan309
-
- חבר מביא חבר

BDB,
גובה התמונה הוא דבר מאוד קריטי.
בגודל תמונה של כ-120" הגובה האידיאלי שבו התמונה צריכה להתחיל הוא 50 ס"מ מהרצפה (אצלי כרגע זה מתחיל מ-55 ס"מ כאשר קודם לכן זה התחיל בגובה של כ-80 ס"מ והשיפור היה משמעותי מאוד).
אני במקומך רוכש מזנון שכולו פתוח כך שניתן יהיה להכניס את כל הציוד, כולל רמקול הסנטר למזנון ועדיין ניתן יהיה להקרין בגובה המתאים.
לפחות בבנקיו 1070 ובאופטומה 25 (באפסון אני לא יודע) התקנה בגובה נמוך יכולה להיות בעייתית כי למקרנים האלה אין אפשרות הזזה של התמונה ללא פגיעה באיכותה (מה שנקרא Lens Shift).
גובה התמונה הוא דבר מאוד קריטי.
בגודל תמונה של כ-120" הגובה האידיאלי שבו התמונה צריכה להתחיל הוא 50 ס"מ מהרצפה (אצלי כרגע זה מתחיל מ-55 ס"מ כאשר קודם לכן זה התחיל בגובה של כ-80 ס"מ והשיפור היה משמעותי מאוד).
אני במקומך רוכש מזנון שכולו פתוח כך שניתן יהיה להכניס את כל הציוד, כולל רמקול הסנטר למזנון ועדיין ניתן יהיה להקרין בגובה המתאים.
לפחות בבנקיו 1070 ובאופטומה 25 (באפסון אני לא יודע) התקנה בגובה נמוך יכולה להיות בעייתית כי למקרנים האלה אין אפשרות הזזה של התמונה ללא פגיעה באיכותה (מה שנקרא Lens Shift).
-
BDB
-
- חבר פעיל מאוד

ל-1070 יש lens shift של 5%.
ונראה לי מיקום סנטר בתוך מזנון פתוח יצור הפרעות יותר מציקות מאשר מיקום מאחורי המסך.
ונראה לי מיקום סנטר בתוך מזנון פתוח יצור הפרעות יותר מציקות מאשר מיקום מאחורי המסך.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

5% זה כמעט כלום.
אצלי הסנטר יושב בתוך מזנון פתוח ואין שום הפרעות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 0&start=15
אני חושב שזה עדיף בצורה משמעותית על מסך שחוסם את הרמקול.
אצלי הסנטר יושב בתוך מזנון פתוח ואין שום הפרעות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 0&start=15
אני חושב שזה עדיף בצורה משמעותית על מסך שחוסם את הרמקול.
-
BDB
-
- חבר פעיל מאוד

קיצר, אז איפה בארץ אני משיג מסך נמתח חשמלי, אפילו סיני? 16:9, 120".
ומה הופך את הסיני לנחות?
ומה הופך את הסיני לנחות?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

שלחתי לך הודעה פרטית בנושא הזה.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

למה בארץ למה ?BDB כתב:קיצר, אז איפה בארץ אני משיג מסך נמתח חשמלי, אפילו סיני? 16:9, 120".
ומה הופך את הסיני לנחות?...
קראת את השרשור שצרפתי לך ?