השערה: ה-HTPC הבא שלכם יהיה מבוסס על Intel Bay Trail.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #1 

עריכה: נראה שסדרת Bay Trail כוללת גם מבחר נאה של מעבדי Celeron חסכוניים שכרגע יותר פופולריים מדגמי Atom שמיועדים יותר לטבלטים ופתרונות משובצים.

משהו שאישית ציפיתי לו מספר חודשים קרה אתמול, הפרסום של אינטל על מעבדי Atom מסדרת Bay Trail.
מדובר בלא פחות ממהפכה, מעבדי Atom חסכונים מאוד באנרגיה הכוללים את הכרטיס הגרפי המובנה של אינטל מסדרת HD Graphics.

המעבדים מיועדים בראש ובראשונה לפלטפורמות ניידות כמו טבלטים וסמארפונים אך אין לי ספק שנראה לוחות Mini-ITX ואולי אפילו בסדר גודל של ה-Raspberry Pi עם מעבדים אלה.
היתרון במעבדים המגיעים עם כרטיס גרפי מסוג HD Graphics הוא התמיכה המלאה הקיימת תחת לינוקס ו-OpenELEC לפענוח וידאו בחומרה ללא מגבלות כלשהן מבחינת קודקים וכמובן עם התמיכה המצויינת של אינטל ללינוקס עם דרייברים קוד פתוח מעולים שכוללים גם passthrough של אודיו HD ויכללו בעתיד גם תמיכה במצב 3D סטיראוסקופי.
יתרון נוסף זה הוא שמדובר במעבדי x86_64 סטנדרטיים ולכן אין בעיה להריץ מערכת הפעלה סטנדרטיתף שזה לא המקרה עם מעבדי Arm שלרוב דורשים קימפול קרנל (ומערכת הפעלה) במיוחד למכשיר ספציפי.

עכשיו נותר להמתין למכשירים משולבים בתצורת set-top / tv box או מחשבי מיני.
כיום ניתן למצוא כאלה מכשירים מבוססי סלרון ULV כמו 847 / 1007U וכדו' בסביבות ה-150$.
מאחר ומדובר במעבדים זולים מאוד הציפיה שמכשירים כאלה ימכרו גם מתחת ל-100$ איננה מוגזמת.

http://ark.intel.com/products/series/76761
http://www.engadget.com/2013/09/11/inte ... bay-trail/
נערך לאחרונה על ידי dhead666 ב 03/02/2014 13:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

אני כבר זמן רב רוצה להישתדרג מה Raspberry Pi
נשמע מעניין וטוב יש מחיר משוער?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

כתוב בלינק לאתר של אינטל - מחיר מומלץ לצרכן 32-37 דולר (מעבד בלבד כמובן).
מעניין יהיה לראות benchmarks של המעבדים האלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #4 

רק לשם השוואה כללית מחיר "מומלץ לצרכן" של 1007U זה 86$ כאשר ניתן להשיג לוחות שכוללים כבר את המעבד בפחות מ-100$.

כמובן שנשאלת השאלה מה בדיוק עומד מאחורי פרסום מחיר מומלץ לצרכן של מעבד באריזת BGA ששימושי רק ליצרני לוחות וצרכנים לא יכולים לעשות עם המעבד דבר.
התמחור האמיתי של המעבדים האלה ליצרנים בוודאי נמוך יותר.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

כן, נכון, המחיר לצרכן יהיה bundle של לוח אם שהמעבד מולחם עליו.
נחכה ונראה. (Y)

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #6 

לפי דיווח באתר hexus.net אינטל מתכננת ברבעון הראשון של 2014 להוציא NUC מבוסס על סדרה M של Bay Trail במחיר של 140$.

ל- Bay Trail קיימות 3 סדרות שונות Z עבור פלטפורמות ניידות (שכבר הוכרזה רשמית ואליה התייחס הפוסט הראשון בשרשור), M עבור מחשבים ניידים, D עבור דסקטופים.
כרגע אני מעדיף להתעלם מההבדלים בין הסדרות כיוון שלדעתי הם ממש לא מהותיים עבור HTPC, השאלה בסופו של יום היא לגבי המחיר הסופי ולגבי זמינות מוצרים בשוק, כל הסדרות יוכלו לנגן תוכן באבחנה גבוהה ללא בעיה ועם מערכת הפעלה כדוגמת OpenELEC גם שיקול של סוג התקן אחסון הוא ממש לא רלוונטי.

http://hexus.net/tech/news/systems/6008 ... cs-q1-2014

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4590
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #7 

צריך לחכות לביקורת ולראות האם המערכת מסוגלת להפיק 24p כמו שצריך.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

לתשומת לבכם על בעיות של XBMC עם דרייברים של הכרטיסים הגרפיים של אינטל HD 4000
לא יודע איך המעבדים החדשים מבחינה זו.

http://www.hometheater.co.il/vt195464.% ... -XBMC.html

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #9 

Spook כתב:לתשומת לבכם על בעיות של XBMC עם דרייברים של הכרטיסים הגרפיים של אינטל HD 4000

...
אם הרגשת מחוייבות לציין זאת אז כדי שגם תפרט.
הבעיה רק בוינדוס ועם גרסאות ספציפיות של דרייברים.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

dhead2009 כתב:
Spook כתב:לתשומת לבכם על בעיות של XBMC עם דרייברים של הכרטיסים הגרפיים של אינטל HD 4000

...
אם הרגשת מחוייבות לציין זאת אז כדי שגם תפרט.
הבעיה רק בוינדוס ועם גרסאות ספציפיות של דרייברים.
...
צירפתי קישור כדי לתת מידע למי שמתעניין :roll:
אבל בכל מקרה, מה שאני יודע:
מדובר בוינדוס.
בגרסא הנוכחית שיצאה לפני מספר ימים, הבעיה היא בהאצת חומרה DXVA2. בחלק מהסרטים רואים פס ירוק בצד.
אני כרגע עם מעבד I5 ביטלתי האצת חומרה ומגיע ל-25% כח מעבד.
לא יודע אם מעבד ATOM יעמוד בביצועים הדרושים לצפיה בלי האצת חומרה. אין לי נתונים של ביצועי המעבדים.
בגרסה הקודמת לנוכחית, יש עיוותים באלמנטים של הסקין.
אצלי מדובר ב-HD 4600 אז אין גרסה קודמת יותר שתפקדה.
ב- HD 4000 אומרים שגרסה קודמת יותר ללפני האחרונה כן תפקדה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #11 

יחידת עיבוד הוידאו (דיקודינג ב DXVA) היא חתיכת חומרה שאינה קשורה לביצועים של המסך ותעבוד אותו דבר כמו ב Ivy Bridge כלומר HD4000, HD2500.
מצד שני, מי שירצה להשתמש בדיקודר תוכנה שמואץ ע"י חומרת כרטיסי המסך בעזרת shaders כמו madVR, לא בטוח (אני בספק) שיוכל להפעיל את האלגוריתם המתקדם והאיכותי ביותר שם - Jinc. יש שם בגרפיקה רק 4 יחידות עיבוד בעוד שב HD4000, HD2500 יש 16/12 בהתאמה. ה i7-3770 עם HD4000 שלי מתקשה לעשות משהו נוסף חוץ מ Jinc וב Upscaling אני צריך לבחור DXVA2 כדי להוריד את העומס (לא יכול לבחור אלגוריתמים נוספים שמואצים ע"י כרטיס המסך, זו הכוונה).
בקיצור, למי שמתכוון לעבוד עם XBMC רק עם DXVA זה יעבוד לו טוב. אחרת, ממש לא בטוח.

בקשר לדרייברים: אני עובד עם גרסת הבטא של הדרייבר שפורסם והכל עובד פרפקט עם XBMC.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #12 

ידיעה מעניינת מהיום עוסקת בלוח J1800i של MSI שיכלול את מעבד הסלרון J1800 מסדרת Bay Trail.
שלא כמו ה-NUC מבוסס N2820, כאן כבר מדובר בקירור פאסיבי.
גולת הכותרת היא המחיר המשוער של כ-60$ (למרות שלא ברור אם מדובר להזמנות של אלפי יח' או מחיר משוער לצרכן).
בסדר גודל מחירים כזה כבר אפשר לשאול לא האם, אלא מתי נראה מכשיר מושלם כדוגמת NUC בגבול ה-100$ (כולל מארז, ספק ואפילו RAM).
לדעתי יהיה קשה מאוד להצדיק רכישת מכשירים מבוססי Arm בעלות גבוהה מגבול 70$ לשימוש כ-HTPC.

מקור:
http://www.msi.com/product/mb/J1800I-.html
http://www.cnx-software.com/2014/01/14/ ... -processor

[img2=550x440]http://www.msi.com/pic/product/five_pic ... 114039.png[/img2]

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #13 

מגרד לי בארנק :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

מעולה, וכמובן יהיו גם מחשבי מיני מוכנים.
שנת 2014 הולכת להיות בהחלט מעניינת בתחום מעבדי ה-x86 בקירור פסיבי.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #15 

בינתיים אני מרוצה עם ה-RPi.
אני משער שכש-4K יהפוך להיות הסטנדרט לסרטים אצלי בבית אני אצטרך להחליפו.
אבל עד אז יש עוד כמה שנים.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #16 

לפי השרשור שעוסק ב-NUCs מבוססי Bay Trail, נראה כי הדגם עם מעבד N2820 מתחיל להימכר בחו"ל החל מ-130$, כך שאפשר עם 2GB זיכרון (כ-20$) וכונן פלאש 3.0 USB (כ-30$) להרכיב HTPC זריז בכ-180$.
לטעמי ההפרש גבוה יחסית (טוב, לפחות באחוזים) מה-700 ש"ח שאנו מתבקשים להשאיר בחנויות פה בארץ כך שסביר לשער שעוד נראה ירידת מחירים.

לגבי ביצועי המעבד אין ממש מידע, אם ניקח את אחיו החלש יותר N2810 (הבדל של 400MHz) כדוגמה (למרות שרק יח' אחת נבדקה) אז נראה שעומד לפחות בביצועי Celeron 847 שיכול לפענח בתכנה בלבד קבצי אנימה 1080P Hi10P.

צריך לציין שכמו AMD ו-NVIDIA גם אינטל לא חפה מתקלות כאשר נוגעים לפענוח של וידאו בחומרה, אלה הבעיות העיקריות הידועות לי:
* פענוח של VC1 לא תקין, מדובר להבנתי במס' מצומצם של כותרי BD שעושים שימוש בפורמט ועם אינטל יש צורך כיום לפענחם בתוכנה עקב באג, לא ברור לי אם ה-N2820 מספיק חזק להתמודד עם כך.

*ביטול שזירה, ובעיקר התמודדות עם תוכן שזור ברזולוציה גבוהה:
לפי מפתחי XBMC גם בוינדוס וגם בלינוקס היו בעיות עם הכרטיסים הגרפיים של אינטל שנפתרו:
בוינדוס - מעבר לביטול שזירה ע"י פילטר ב-DXVA-HD.
בלינוקס - פילטר Yadif בתוכנה (דורש תמיכה בסט פקודות SSE 4.2), כאן נשאלת השאלה אם ה-N2820 חזק מספיק, למפתחים לא היתה בעיה עם Celeron 1007U (שחזק בכ-50% מ-847) ולדברי אחד המפתחים העומס על המעבד עמד על כ-50% (באופן קבוע ויציב).
מבחינת שידורי טלוויזיה אין לכך מבחינתנו חשיבות רבה בזכות האבחנה והביטרייט הנמוך של שידורי עידן+ (אני בספק אם מעבר ל-DVB-T2 ישנה במאומה) אך לעומת זאת תכנים ביתיים שמקורם במצלמות דיגיטליות כבר מגיעים לאבחנות וקצבי נתונים הרבה יותר גבוהים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #17 

אכן, אני רואה שסוף סוף יש benchmarks לחלק ממעבדי ה-Bay Trail הנ"ל.
מהירות השעון של N2820 היא 20% גבוהה יותר מה-N2810, ולכן ההנחה היא שגם ה-benchmark שלו יהיה באותו יחס.

מדובר במעבד שחלש מהסלרון 1007U בכ-25%, אך עדיין אלו הם ביצועים יפים עבור מיני PC. אחיו החזק יותר של המעבד, ה-N2920, כבר נותן ביצועים יפים למדי וחזק מה-1007U בכ-10%. עדיין יש לנו גם את ה-1037U שחזק יותר מכולם.

לכן, אם המעבד תומך בבלו ריי 3D מלא מדובר בהחלט במעבד הבא המומלץ עבור HTPC זעיר.
אם לא, אני הייתי נשאר עם ההמלצה על ה-1007U/1037U כמעבדים מומלצים בקטגוריית המחיר הזו, וממליץ על מעבד Core i3 מאותה משפחה של המעבדים לניידים (כמו, למשל, ה-3217U) אם יש צורך בתמיכה בבלו ריי 3D מלא.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #18 

חוות הדעת הראשונות על ה-NUC מבוסס N2820 היו שליליות, פועל יוצא של משתמשים לא מנוסים שהתקשו עם התקנת OpenELEC, באג או יותר ב-bios וחוסר בדרייברים ל-WIN7 (יש ל-WIN8, ייתכן שישתנה).

נראה שלפחות מבחינת OpenELEC יש כבר שינוי במגמה ואחד המשתמשים פרסם מדריך צעד-צעד כיצד להתקין את OpenELEC, ראוי לציין שהוא התקין על SSD ולא על כונן פלאש USB.

נקודה חשובה שיש לשים לב אליה היא שהמפרט שמתואר בחנות פלונטר כנראה שגוי, לפי כל דיווחי המשתמשים והמפרט באתר אינטל אין מחבר תומך mSATA על הלוח אלא SATA בלבד עם מקום לכונן "2.5.
מחבר PCIe היחיד הקיים לא תומך mSATA ושאליו כבר מחובר כרטיס הרשת האלחוטי.
כך שכנראה הכוננים שנכללים בקיטים הינם "2.5 SSD ולא mSATA (אשמח להיווכח אחרת).

http://openelec.tv/forum/64-installatio ... fykh#96552

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #19 

שרשור בנושא לוחות Bay Trail נפתח בפורום XBMC.
כל הלוחות שמופיעים בשרשור מגיעים עם קירור פסיבי.

כצפוי הלוח של MSI שהוזכר פה לא יוצא דופן ו-BIOSTAR J1800NH ניתן כבר היום לרכישה בארה"ב בכ-55$ (לפני משלוח).
אם לדוגמה נצרף מארז Mini ITX (שכולל ספק) של INWIN מדגם BP655.200BL שניתן למצוא ב-Newegg בכ-45$ (לפני משלוח) הרי שקיבלנו קונפיגורציה דומה ל-NUC בגבול ה-100$.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=184930

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

פורסם ה-Benchmark של ה-N2820, והוא חלש מה-1007U בשיעור של כ-33%.
אך המבחר של הלוחות עם הקירור הפסיבי הוא בהחלט יתרון של המעבד החדש הזה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”