למישהו יצא להאזין פעם למדפיים יוקרתיים עם הגברה ווינטאג' איכותית?
-
Omri617
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2291
למישהו יצא להאזין פעם למדפיים יוקרתיים עם הגברה ווינטאג' איכותית?
Sonus Faber לדוגמה....
Sonus Faber לדוגמה....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
האקסטרימה גם נקרא כמעט וניטאג':)
היו לי אותם- רמקול מדהים לגמרי,
תלוי איזה מגבר את החושב לשדך להם,ההמלצה בגדול על מגבר חזקים מאוד.
לשדך להם איזה מרנץ צ'יקמוק - אל תנסה כי זה ישמע רע,
לשדך להם איזה מרנץ צ'יקמוק - אל תנסה כי זה ישמע רע,
- yehudaa
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
אין שום בעיה לשדך מגבר וינטאג לרמקולים מודרנים ואף קשים בתנאי שעבר רענון קבלים .
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
לא, אבל אני מבין משאלתך שאתה מתכוון לרמקולים מודרניים, אז אני לא הייתי בונה הרבה על קומבינציה כזו מאחר ורמקולים מודרניים - כולל ה"יוקרתיים" שבהם - הם דרעק באופן כללי, ולכן יהרסו את הצליל הטוב של מגבר וינטאג' משובח. מצד שני ייתכן שמגבר וינטאג' יעזור להם להישמע טוב יותר ממה שהיו נשמעים עם מגבר מודרני, "יוקרתי" או לא... כלומר המגבר ישפיע לטובה, הרמקולים ישפיעו לרעה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- yehudaa
-
- חבר מביא חבר

הכללות וסטיגמות לרוב עושות עוול לאמת .
יש מגברים ישנים טובים ורעים ויש רמקולים מודרנים טובים ורעים .
יש מגברים ישנים טובים ורעים ויש רמקולים מודרנים טובים ורעים .
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
מהנסיון שלי סונוס פאבר נוטים להיות קצת סטומים.. כלומר לא משנה מה ההגברה ששמים לפניהם - הכל בסוף נשמע אותו הדבר בהם..
אבל כבר היינו בסרט הזה עמרי ודשנו בסוגיה. למה אתה חושב שצריך או מודרני או וינטאג'? תגדיר תקציב ותמצא רמקול בתקציב ותפסיק להדבק למותגים או מושגים.
אני מכיר מספיק רמקולי וינטאג' שיפרקו לכל רמקול וינטאג' את הצורה, אני מכיר גם הרבה רמקולים מודרנים מדהימים. אין חוק, יש רק איך זה נשמע בסוף.
אבל כבר היינו בסרט הזה עמרי ודשנו בסוגיה. למה אתה חושב שצריך או מודרני או וינטאג'? תגדיר תקציב ותמצא רמקול בתקציב ותפסיק להדבק למותגים או מושגים.
אני מכיר מספיק רמקולי וינטאג' שיפרקו לכל רמקול וינטאג' את הצורה, אני מכיר גם הרבה רמקולים מודרנים מדהימים. אין חוק, יש רק איך זה נשמע בסוף.
-
Omri617
-
- חבר ותיק

אני מניח שאתה לא מכיר את האקסטרימה ולא יצא לך לשמוע אותםdragon כתב:לא, אבל אני מבין משאלתך שאתה מתכוון לרמקולים מודרניים, אז אני לא הייתי בונה הרבה על קומבינציה כזו מאחר ורמקולים מודרניים - כולל ה"יוקרתיים" שבהם - הם דרעק באופן כללי, ולכן יהרסו את הצליל הטוב של מגבר וינטאג' משובח. מצד שני ייתכן שמגבר וינטאג' יעזור להם להישמע טוב יותר ממה שהיו נשמעים עם מגבר מודרני, "יוקרתי" או לא... כלומר המגבר ישפיע לטובה, הרמקולים ישפיעו לרעה....
תחזור בך
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/915/
מדובר ברמקול שמשודך להגברות של 40 ו 50 אלף שקל לפעמים
מנורות עם שמות מפוצצים אתה מכיר לווינזון וג'ונסון וכל החבורה.....
-
Omri617
-
- חבר ותיק

20K
תציע לי
תציע לי
-
Omri617
-
- חבר ותיק

צפיד כתב:האקסטרימה גם נקרא כמעט וניטאג':)
לשדך להם איזה מרנץ צ'יקמוק אל תנסה כי זה ישמע רע,...
הנה המגבר שלי :
http://mcintoshmc250.blogspot.co.il/201 ... ifier.html
לדעתך , איך זה יישמע?
קיבלתי כמה דעות שאומרות לי לא לנסות את זה בכלל...(חלש מדי)
- RAMIRAMI68
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
אני אמנם לא שמעתי את הרמקולים הללו אבל להעדיף אותם על פני JBL L300?Omri617 כתב:20K
תציע לי...
אתה מחפש איתי צרות?
-
Omri617
-
- חבר ותיק

מדובר ב 2 רמקולים שונים רמי
מדפי אומנם לא קטן כלכך לעומת רצפתי ענק
מדפי אומנם לא קטן כלכך לעומת רצפתי ענק
-
Omri617
-
- חבר ותיק

קראתי במקום מסויים שהרמקול מצריך הגברה טרנזיסטורית של 300W לערוץ ומעלה
ומנורות 150 ומעלה.
בביקורת באתר STEREOPHILE ציינו 200W מקסימום... אך לא ציינו איזה
יש אמת בדברים?
תודה
ומנורות 150 ומעלה.
בביקורת באתר STEREOPHILE ציינו 200W מקסימום... אך לא ציינו איזה
יש אמת בדברים?
תודה
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
א. אני אכן לא מכיר אותם, והם גם לא מעוררים בי סקרנות מיוחדתOmri617 כתב: אני מניח שאתה לא מכיר את האקסטרימה ולא יצא לך לשמוע אותם
תחזור בך
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/915/
מדובר ברמקול שמשודך להגברות של 40 ו 50 אלף שקל לפעמים
מנורות עם שמות מפוצצים אתה מכיר לווינזון וג'ונסון וכל החבורה........
ב. מחירים לא עושים עלי רושם (על כל מגבר מודרני של 50,000 שקל ניתן לאתר מגבר וינטאג' בעשירית המחיר שיתן לו נוק-אאוט)
ג. כנ"ל לגבי שמות, "מפוצצים" או לא
ד. כנ"ל לגבי חוות דעת בעיתונות המקצועית, יהיו הכותבים מומחים ככל שיהיו.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
Omri617
-
- חבר ותיק

אני לא יכול להגיד שאני לא מסכים עם מה שאמרת
אבל באותה נשימה אי אפשר לפסול כל דבר בגלל שהוא חדש ולהגיד שווינטאג' יותר טוב גורף.
אם רוצים להיכנס לזה , שווה לחשוב איזה ציוד הגברה נחשב בזמנו "היי אנד"..
ולהשוות אותו ראש בראש עם ה"היי אנד" של היום
אבל באותה נשימה אי אפשר לפסול כל דבר בגלל שהוא חדש ולהגיד שווינטאג' יותר טוב גורף.
אם רוצים להיכנס לזה , שווה לחשוב איזה ציוד הגברה נחשב בזמנו "היי אנד"..
ולהשוות אותו ראש בראש עם ה"היי אנד" של היום
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

יש כרגע שתי אופציות מעולות בפחות מחצי מחיר..
אצל רפי האוזמן ברמת גן יש זוג TANNOY 12 אינץ' קואקסיילים בתיבות CHEVIOT ב7000 שקל וכמו כן חבר טוב שלי שוקל למכור את הL65 שלו במחיר דומה (אם קצת לחץ מתון הוא גם יסכים לשחרר אותם סופית לדעתי). שתי האופציות לא פחות ממעולות ובטוח לא נופלות בכלום מהרמקולים המדפיים של סונוס פאבר (אותם שמעתי לא פעם וממש לא התלהבתי).
אם אתה שוקל להוציא 20.000 שקל על רמקולים, אז לך תקנה TANNOY ותשפר את ההגברה שלך עם הכסף הזה - תקבל תוצאה הרבה יותר טובה. למעשה.. 7000 שקל על טאנוי ועוד מגבר ופרה מנורות בעוד משהו כמו עשר ואתה תקבל מערכת לכל החיים. לא כל מה שעולה המון בהכרח טוב יותר..
וכאן אנחנו מגיעים לשתי נקודות חשובות, הראשונה - כמה נוחים אנחנו להשפעה.. לפעמים כשאנחנו שומעים מערכת ונורא מתפעלים מהמראה ומתג המחיר אנחנו מיד מחפשים מה טוב בא ולכן האזנה ראשונה לה תשמע נהדר, אבל אם נעצור ונאזין פעם שניה ושלישית בצורה ביקורתית נגלה שאחרי ההלם הראשוני התוצאה מרשימה הרבה פחות. נשמע לי כאילו זה מה שקרה לך עם הסונוסים.. שלא תבין אותי לא נכון, הם רמקולים טובים, אבל בוא לא נשתגע פה - יש אופציות לא פחות אם לא יותר טובות שם בחוץ.
הנקודה השניה היא the law of deminisiong return - אחד העקרונות החשובים באודיו לדעתי! בשביל לקבל עשרים אחוז שיפור למערכת של 10,000 שקל צריך להשקיע בערך 30,000 שקל, כשאנחנו במערכת של 30,000 ואנחנו רוצים שיפור של עוד עשרים אחוז אנחנו צריכים להשקיע כבר הרבה יותר - משהו כמו 60,000 שקל.. מה שאני מנסה להגיד זה שככל שאנחנו עולים בתקציב השיפור היחסי פר כסף יורד ולכן מערכות של עשרות אלפי שקלים לעיתים נשמעות רק טיפה יותר טובות (אם בכלל) ממערכות הוינטאג' שלנו. זה לא שאין יותר טוב מוינטאג', יש הרבה יותר טוב, אבל צריך כסף גדול באמת בשביל להגיע לשיפור משמעותי.
ולסיום, עמרי - אתה חייב להסגר על עצמך ולהפסיק להתעסק בבניית מערכות מזוית כל כך טכנית וחוקית. הכל עניין של שילוב רכיבים נכון, וינטאג' ומודרני בכלל לא חשוב בסופו של יום. אתה חייב להבין איך בונים מערכת נכון - ולטעמי את בונה את המערכת שלך בצורה הכי לא טובה שיש.. אתה הולך על פי אופנה, על פי טרנד ועל פי מותגים ולא על פי מה שטוב באמת. אני חוזר ואומר - תחליט על תקציב, תחליט מה אתה רוצה לקבל מהשדרוג שלך ואז נדבר כמו שצריך.
ובכל זאת, אם אתה עדיין מתעקש שאתה חייב להחליף רמקולים (דבר שאני לא לא מסכים איתו, רמקולים הם בהחלט הצד החלש של המערכת שלך) אז הTANNOY אצל רפי או הL65 (אליהם נוכל לדבר בפרטים) הם כנראה האופציות הכי מעניינות שיש בשוק כרגע בשבילך, ושום רמקול עד 50,000 שקל (לדעתי, ויש כאלו שיחלקו בטוח) לא אמור לעניין אותך לפניהם.
אצל רפי האוזמן ברמת גן יש זוג TANNOY 12 אינץ' קואקסיילים בתיבות CHEVIOT ב7000 שקל וכמו כן חבר טוב שלי שוקל למכור את הL65 שלו במחיר דומה (אם קצת לחץ מתון הוא גם יסכים לשחרר אותם סופית לדעתי). שתי האופציות לא פחות ממעולות ובטוח לא נופלות בכלום מהרמקולים המדפיים של סונוס פאבר (אותם שמעתי לא פעם וממש לא התלהבתי).
אם אתה שוקל להוציא 20.000 שקל על רמקולים, אז לך תקנה TANNOY ותשפר את ההגברה שלך עם הכסף הזה - תקבל תוצאה הרבה יותר טובה. למעשה.. 7000 שקל על טאנוי ועוד מגבר ופרה מנורות בעוד משהו כמו עשר ואתה תקבל מערכת לכל החיים. לא כל מה שעולה המון בהכרח טוב יותר..
וכאן אנחנו מגיעים לשתי נקודות חשובות, הראשונה - כמה נוחים אנחנו להשפעה.. לפעמים כשאנחנו שומעים מערכת ונורא מתפעלים מהמראה ומתג המחיר אנחנו מיד מחפשים מה טוב בא ולכן האזנה ראשונה לה תשמע נהדר, אבל אם נעצור ונאזין פעם שניה ושלישית בצורה ביקורתית נגלה שאחרי ההלם הראשוני התוצאה מרשימה הרבה פחות. נשמע לי כאילו זה מה שקרה לך עם הסונוסים.. שלא תבין אותי לא נכון, הם רמקולים טובים, אבל בוא לא נשתגע פה - יש אופציות לא פחות אם לא יותר טובות שם בחוץ.
הנקודה השניה היא the law of deminisiong return - אחד העקרונות החשובים באודיו לדעתי! בשביל לקבל עשרים אחוז שיפור למערכת של 10,000 שקל צריך להשקיע בערך 30,000 שקל, כשאנחנו במערכת של 30,000 ואנחנו רוצים שיפור של עוד עשרים אחוז אנחנו צריכים להשקיע כבר הרבה יותר - משהו כמו 60,000 שקל.. מה שאני מנסה להגיד זה שככל שאנחנו עולים בתקציב השיפור היחסי פר כסף יורד ולכן מערכות של עשרות אלפי שקלים לעיתים נשמעות רק טיפה יותר טובות (אם בכלל) ממערכות הוינטאג' שלנו. זה לא שאין יותר טוב מוינטאג', יש הרבה יותר טוב, אבל צריך כסף גדול באמת בשביל להגיע לשיפור משמעותי.
ולסיום, עמרי - אתה חייב להסגר על עצמך ולהפסיק להתעסק בבניית מערכות מזוית כל כך טכנית וחוקית. הכל עניין של שילוב רכיבים נכון, וינטאג' ומודרני בכלל לא חשוב בסופו של יום. אתה חייב להבין איך בונים מערכת נכון - ולטעמי את בונה את המערכת שלך בצורה הכי לא טובה שיש.. אתה הולך על פי אופנה, על פי טרנד ועל פי מותגים ולא על פי מה שטוב באמת. אני חוזר ואומר - תחליט על תקציב, תחליט מה אתה רוצה לקבל מהשדרוג שלך ואז נדבר כמו שצריך.
ובכל זאת, אם אתה עדיין מתעקש שאתה חייב להחליף רמקולים (דבר שאני לא לא מסכים איתו, רמקולים הם בהחלט הצד החלש של המערכת שלך) אז הTANNOY אצל רפי או הL65 (אליהם נוכל לדבר בפרטים) הם כנראה האופציות הכי מעניינות שיש בשוק כרגע בשבילך, ושום רמקול עד 50,000 שקל (לדעתי, ויש כאלו שיחלקו בטוח) לא אמור לעניין אותך לפניהם.
-
Omri617
-
- חבר ותיק

תודה עומרי
תראה אם רמקול כזה -מחייב- אותי לעבור להגברה אחרת , אני לא אעשה את זה
אני מאוהב בהגברה שלי ואני לא מוכן להחליף אותה . רגשית .
הדעות ברשת של משתמשים וביקורות גורסות שהגברת מנורות היא מושלמת .
השאלה שלי , תמיד מדברים על הסאונד החם של ווינטאג , במיוחד ציוד טוב ומטופל , האם זה יכול לבוא ולתת מענה במקום מנורות ?
תראה אם רמקול כזה -מחייב- אותי לעבור להגברה אחרת , אני לא אעשה את זה
אני מאוהב בהגברה שלי ואני לא מוכן להחליף אותה . רגשית .
הדעות ברשת של משתמשים וביקורות גורסות שהגברת מנורות היא מושלמת .
השאלה שלי , תמיד מדברים על הסאונד החם של ווינטאג , במיוחד ציוד טוב ומטופל , האם זה יכול לבוא ולתת מענה במקום מנורות ?
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

זו טעות לחשוב שציוד מנורות תמיד נותן צליל "חם".. הקדם מגבר מנורות שלי הוא מאוד נייטרלי ולא חם בכלל. הצליל החם הוא תוצאה של שיטת בניה מהתקופה ולא מהשימוש במנורות באופן ספציפי. גם הJBL וגם הTANNOY שאני מספר לך עליהם יעבדו בסדר גמור עם ההגברה הנוכחית שלך, רמקולים מודרניים לעומת זאת כנראה שלא (ברמות האלה לפחות), ואני יודע שיהיו אלו שיתרעמו על מה שכתבתי עכשיו, ולכן אני אסביר:
בשנות החמישים השישים והשיבעים מגברים עתירי וואטים היו מותרות ולכן רמקולים נתו להיות נצילים יותר כי הם היו צריכים לעבוד עם הגברה חלשה יותר, היום המצב שונה וואטים הפכו להיות "זולים".. כל אחד יכול לקנות מגבר מודרני של 300 או 400 וואט לערוץ ולכן רמקולים מודרניים נוטים להיות נצילים פחות. הסונוס פאבר אליהם אתה מדבר דורשים הגברה חזקה מאוד ועם כל הכבוד לפיוניר שלך, שאולי נשמע נהדר, כנראה לא יצליח לדחוף אותם כמו שבאמת צריך.
אם אתה מתעקש להשאר עם ההגברה הנוכחית שלך אז תחפש רמקולים שיוכלו לעבוד איתה, וסונוס פאבר זו אופציה מאוד לא טובה בשבילך.
ולכן אני חוזר ואומר - תגדיר תקציב ותגיד מה אתה רוצה להשיג בשינוי.. מה חסר לך? פירוט? חום? דינמיקה?
בשנות החמישים השישים והשיבעים מגברים עתירי וואטים היו מותרות ולכן רמקולים נתו להיות נצילים יותר כי הם היו צריכים לעבוד עם הגברה חלשה יותר, היום המצב שונה וואטים הפכו להיות "זולים".. כל אחד יכול לקנות מגבר מודרני של 300 או 400 וואט לערוץ ולכן רמקולים מודרניים נוטים להיות נצילים פחות. הסונוס פאבר אליהם אתה מדבר דורשים הגברה חזקה מאוד ועם כל הכבוד לפיוניר שלך, שאולי נשמע נהדר, כנראה לא יצליח לדחוף אותם כמו שבאמת צריך.
אם אתה מתעקש להשאר עם ההגברה הנוכחית שלך אז תחפש רמקולים שיוכלו לעבוד איתה, וסונוס פאבר זו אופציה מאוד לא טובה בשבילך.
ולכן אני חוזר ואומר - תגדיר תקציב ותגיד מה אתה רוצה להשיג בשינוי.. מה חסר לך? פירוט? חום? דינמיקה?
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
הכללות וסטיגמות לרוב עושות עוול לאמת .
יש מגברים ישנים טובים ורעים ויש רמקולים מודרנים טובים ורעים ....
- Roy_LF
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 379
איזו היסחפות פראית...dragon כתב:לא, אבל אני מבין משאלתך שאתה מתכוון לרמקולים מודרניים, אז אני לא הייתי בונה הרבה על קומבינציה כזו מאחר ורמקולים מודרניים - כולל ה"יוקרתיים" שבהם - הם דרעק באופן כללי, ולכן יהרסו את הצליל הטוב של מגבר וינטאג' משובח. מצד שני ייתכן שמגבר וינטאג' יעזור להם להישמע טוב יותר ממה שהיו נשמעים עם מגבר מודרני, "יוקרתי" או לא... כלומר המגבר ישפיע לטובה, הרמקולים ישפיעו לרעה....
- yehudaa
-
- חבר מביא חבר

יש לך סכום מכובד להוציא על רמקולים .
תשקול היטב את הקניה , ותקנה מה שהלב שלך חפץ והאוזניים שלך אהבו
אתה זה שתצטרך לחיות איתם ,
קונים רמקולים לטווח ארוך ולא להחלפה לאחר זמן קצר .
אני מבין שיש לך רצון לרמקולים מודרנים .
אין שום בעיה עם זה .
אני גם אוהב רמקולים מודרנים
אני רק הייתי ממליץ לך לא ללכת על מדפיים
יהיו טובים אשר יהיו יהיה לך מחסור בבאס .
תברר לגבי רצפתיים
תפתח שרשורים פה ובפורומים אחרים ותראה איזה המלצות יש
תעשה סקר שוק ותראה איזה אפשריות יש לך בתקציב שלך .
לגבי הגברה , יש לך מגברים מכובדים
תעשה רענון קבלים קומפלט הן אלקטרוליטים הן קרמיים .
וכמעט כל רמקול יכול להסתדר איתם .
תשקול היטב את הקניה , ותקנה מה שהלב שלך חפץ והאוזניים שלך אהבו
אתה זה שתצטרך לחיות איתם ,
קונים רמקולים לטווח ארוך ולא להחלפה לאחר זמן קצר .
אני מבין שיש לך רצון לרמקולים מודרנים .
אין שום בעיה עם זה .
אני גם אוהב רמקולים מודרנים
אני רק הייתי ממליץ לך לא ללכת על מדפיים
יהיו טובים אשר יהיו יהיה לך מחסור בבאס .
תברר לגבי רצפתיים
תפתח שרשורים פה ובפורומים אחרים ותראה איזה המלצות יש
תעשה סקר שוק ותראה איזה אפשריות יש לך בתקציב שלך .
לגבי הגברה , יש לך מגברים מכובדים
תעשה רענון קבלים קומפלט הן אלקטרוליטים הן קרמיים .
וכמעט כל רמקול יכול להסתדר איתם .