אבל לכל אחד מהמכשירים האלו יש את היתרונות שלו..
מצלמה , תתעלם מהפקסלים. תסתכל על תמונות , המצלמה של הHTC One לא באמת כזאת מדהימה, היא טובה בLow Light , טובה מאוד אפילו.. אבל היא לא באמת יכולה להתחרות בתנאי תאורה סבירים ומלעה ב5S , בG2 ובS4/Note 3 , פשוט לא .. הייתי קורא לזה Marketing gimmik בדיוק כמו להתדהר בהרבה MP , אז גם קצת במקרה הזה זה BS שיווקי .
כרטיס זכרון, בהחלט רלוונטי ... הגמישות שזה נותן בהחלט צריכה להשקל בחשבון לדעתי , יש לי N7 2013 32GB ,אין לו כרטיס זכרון - אני לא באמת צריך יותר מזה , אבל יש מספיק אנשים עם ספריות מוזיקה של 60GB ומלעה שרוצים לקחת איתם כמה שיותר מזה לדרך , עם הסמסונג אתה פשוט זורק לשם כרטיס זכרון של 64GB ,אולי בעתיד יצאו כרטיסים של 128GB והמכשירים הקיימים יתמכו בהם ,מי יודע ,אבל זה טוב לקבל את הגמישות הזאת במקרה ואתה כן צריך .
אלומניום מול פלסטיק , ברור שהאלומניום מרגיש יוקרתי יותר ,היה לי אייפון 4 הרבה זמן , המתכת בחלק החיצוני פשוט נותנת לך להרגיש שאתה מחזיק פלא הנדסאי , לעומת הפלסטיק המבריק הדבילי של סמסונג שכל מה שהוא עושה זה לתפוס שומן מהיידים שלך , מצד שני יש לאלומניום גם חסרונות .. הוא מוליך חום בצורה מעולה(ועובדה - עושים ממנו קירורים לחומרה) מה שאומר שהOne יתחמם יותר ממה שהוא באמת צריך , הוא לא באמת "עמיד" במבחן הזמן , תפיל את המכשיר על משטח קשיח ותראה סימן יפה וברור על האלומניום ,לעומת פלסטיק ששם הפגיעות לא יראו כל כך.. אישית מאז שקניתי את הN7 מצאתי שSoft Touch פלסטיק הוא פשרה יפה מאוד , יש לו את כל התכונות הטובות של פלסטיק ,אבל מינוס ההרגשה הנחותה של הפלסטיק המבריק כמו זה של סמסונג והG2 האחרון ,גם HTC עשתה זאת עם הOne X וגם הDesire הישנים יותר(ובטח עוד מכשירים שאני לא זוכר) ..
Sense וTouchwizz זה כבר החלטה אישיתש ל כל אחד , הTouchwizz מפוצץ פצ'רים מיותרים , אפלקציות מיותרות כמו S voice שאני מתפלא שסמסונג לא מחקו פשוט מהמכשירים שלהם (במיוחד עם Google Now) וגם המראה לא מדהים עם אייקונים ענקיים , מכוערים וכו' , מצד שני גם Sense לא חף מבעיות .. יצא לי לשחק עם One X של קרוב משפחה שמריץ Sense 5 , הדוג' הכי טובה היא מגירת האפלקציות , אלוהים יודע מי החליט בHTC שצריך לעשות את מגירת האפלקציות כך שהגלילה תהיהי למטה למלעה ולא לצדדים כמו שגוגל הציגה עם ICS , אחרי זה במסך של 4.7" יש רק 3 אפלקציות בכל שורה , כל מה שעובר לי בראש זה "מה לעזאזל הם חשבו לעצמם ? " כל סמארטפון עם מסך של 4" מציג 4 אפלקציות בשורה במגירת האפלקציות ופה אתה מקבל מסך גדול שכזה אבל עם כזה בזבוז של שטח , למה ?
בנוגע לרמקולים ,כן הם צריכים להיות מעולים ,טובים יותר מרוב המכשירים בשוק ,מצד שני לדעתי הם חלק גדול מהבעיה שלו .. הם פשוט מגדילים את שטח המכשיר בצורה כל כך משמעותית , אתה קונה מכשיר עם מסך של 4.7" ,כבשוק יש מכשירים בדיוק באותו גדול שמגיעים עם מסכים של 5" ? הוא פשוט גדול מדי למכשיר של 4.7" , הנה לדוג' הMoto X , וגם הG2 .
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5601
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5543
הMoto X צר יותר ונמוך יותר מהOnne ,כל זה עם אותו גודל מסך ,מצד שני הG2 עם מסך של 5.2" גדול רק במילימטר אחד בגובה ובקצת פחות משניים ברוחב , אתה מקבל מסך גדול בחצי אינץ' שזה המון מבחינת שטח מסך ...
בסופו של דבר זה תלוי בהעדפה אישית של כל אחד ,אני אישית מוצא בOne יותר מדי חסרונות והיתרונות כמו גוף אלומניום איכותי וספיקר טוב לא באמת מפצים על כך ,מצד שני גם את הS4 לא הייתי רוכש, וגם לG2 יש את בעיות התוכנה שלו וה16GB זכרון פנימי ללא אפשרות להרחיב לא באמת עושים לו חסד(אם הוא היה בא עם 32GB כמו הדגמים באמריקה אז אפשר היה להתעלם ,אבל הוא לא נמכר פה עם 32GB אלה עם 16GB שזה דיי בדיחה נכון להיום) אין היום סמארטפון מושלם , אבל בהחלט כל אחד יכול להתאים לעצמו את המשכיר עד כמה שאפשר .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |