ביקור בזק בברלין. המטרה: Sony 500ES.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #1 

לאחר שנוכחתי לדעת שסוני מתכוונים להציג השנה ב-IFA אח קטן ל- 1000ES, מקרן ה-4K הראשון בעולם, החלטתי לטוס לתערוכה לביקור קצרצר וזאת על מנת לצפות מקרוב בביצועיו של ה- 500ES.

חשוב לומר ולהדגיש, כמי שיש לו נסיון רב בשנים בלא מעט תערוכות מסביב לעולם, כי אין כל אפשרות לגזור מסקנה חד משמעית באשר לביצועים סופיים של מקרן מסוים.
זה לא רציני. זה לא אפשרי. בדרך כלל החומר המוקרן לא מוכר לך, המסך שונה מהותית ממה שיש לך בבית, ההדגמה כל כך קצרה שאין לך מספיק כלים להבין מה בדיוק ראית ולעיתים מדובר ביחידה לא סופית ו/או לא מכוילת.

אז למה לנסוע? למה לא....:)

לפני שאני אגיע לסוני אני אציין בקצרה דברים נוספים שתפסו לי את העין ו/או טרנדים שאיפינו השנה את התערוכה:

1. מלבד הדגמה (טובה) בביתן של טושיבה לטריילר של סרטו החדש של קלוני Gravity- (ה-סרט לראות בתלת מימד) לא נתקלתי בהדגמות נוספות של תלת מימד. אני מניח שהן היו שם, אבל למישהו שהסתובב בין הביתנים, מבלי לחפש משהו מיוחד (מלבד המקרן) הן פשוט לא היו קיימות. נקודה למחשבה.

2. 4K. לכולם הייתה טלויזיה בגודל כזה או אחר, שהציגה את הרזולוציה הזו. מטיוואנים שמוכרים מסכי ענק כאלה ב- 1,000 דולר ועד סמסונג שהציגה מסך של 110" מרשים באיכויותיו. רוב ההדגמות הציגו את הרזולוציה החדשה אל מול מסך שהציג HD "בלבד". ניתן היה לראות את ההבדלים יחסית בקלות, אך חיבים לומר שלא מדובר בקפיצה שבין SD ל- HD. ההבדלים בהחלט קיימים אבל הם לא זועקים לשמיים.

3. OLED. הדבר הזה נראה מרשים. סוני הציגה ( 55" כמדומני) וזה נראה פשוט מצוין. סוני טענו שמבחינתם הטכנולוגיה לא מספיק בשלה והם עדיין לא מתכוונים להציע טלויזיות עם טכנולוגיה כזו.

4. מסכים קעורים. איך לא חשבו על זה קודם?? זה נראה פשוט מצוין. מעניק חוויה שונה. מסך טלויזיה 85" קעור ביחס של 2.35:1 ואני שם!

5. פיוניר 87. נציג פיוניר טען שמדובר בחיה שונה מהותית מה-86 הן בפרוססינג והן בכיול. נכון, לא נכון...עדיין מוקדם לדעת.

מקרנים:

פנסוניק לא הראתה שום מקרן חדש. שומרת אותו ל-CEDIA/CES ? יצאה מהתחום? סתם לא מחדשת? לא ברור. היות ופנסוניק (בתחום הזה) מעולם לא הייתה חברה מובילה או חדשנית זה לא ממש עניין אותי אז לא טרחתי לחקור את הנושא לעומק.

אפסון. ה- 9200 הוצג בשני חדרים שונים. חדר חשוך וחדר שדימה סלון ממוצע. החדר החשוך ערך הדגמות אחת לשעה בערך ועם כל הכבוד לאפסון לא הרגשתי שזה מצדיק את ההמתנה. כן לקחתי את הזמן לצפות בחדר החשוך בשקופיות שרצו בלוופ שציינו את יכולות המקרן החדש. רציתי לבדוק מה מצב הקונוורג'נס של המקרן והפוקוס שלו לאורך המסך וזאת לאור הנסיון המר שלי עם ה- 9000. היחידה שהוצגה לא נראתה טוב. פוקוס בינוני וקונוורג'נס מזעזע. באשר לאיכות עצמה...כאמור לא נשארתי לבדוק.

JVC לא הציגו ב- IFA. מאכזב.

סוני VPL VW 500ES

הסיבה לטיסה. מרגש. נראה זהה לחלוטין ל- 1000 ברמה העיצובית, אך קצר ממנו משמעותית (טוענים ב- 18 ס"מ). עדיין מדובר במקרן גדול, שמן ועם נוכחות. לא משהו אידיאלי להצבה באמצע הסלון, לטעמי לסדרות הקטנות יש לווק "נכון" יותר. למרות זאת, אין ספק שמדובר במוצר מרשים. עניין של טעם.
תנאי ההדגמה:

אולם קטן. חשוך לחלוטין עם מסך גדול מאוד 140” ביחס של 16:9 ( למה??) עם גיין של 1.0.

חומר

2 קליפים של 4K נייטיב ועוד קליפ מתוך הבלו ריי של ספיידרמן האחרון . בלו ריי עם מאסטרינג של K4. בחרו להציג את הקטע בו פיטר משתעשע עם בריון מקומי באולם הכדורסל..

לפני ההדגמה הקצרה ניתן הסבר מגומגם של בחור גרמני שנעזר בבחור יפני שעמד בצד ולא התערב אלא אם הופנו אליו שאלות (למען האמת רק אני הטרדתי אותו...). מסתבר שסוני מתכוונים להציג שירות סטרימינג של K4 באירופה עוד השנה. הוצג מכשיר שאמור לבצע את הסטרימינג. נסו לדמיין את שואבי האבק העגולים הרובוטיים , רק קטן יותר.

דובר על יכולות המקרן והרצון של סוני להטמיע את ה- 4K אצל קהל גדול יותר של משתמשים באמצעות מקרן זול יותר. המחיר שנמסר הוא 10,000 אירו. תחילת שיווק : נובמבר.

במסגרת הפיצ’רים השונים, חלקם מאוד מרשימים וחדשניים,

סוני מציגים בפעם הראשונה מקרן בעל יכולות כיול עצמאיות. ככל הנראה בעדשה יהיו 4 סנסורים אשר יבצעו כיול לסטנדרט מסוים מתוך אופציות שיבחרו על ידי המשתמש. כמובן שהמשתמש אמור לבחור את אופצית ה- D65. למה המקרן לא מגיע עם כיול ל- D65 ובזה נגמר הסיפור?

סוני מסבירים (ובצדק) כי המנורות לאורך התקופה מגיבות באופן שונה ובשל כך יש צורך בכיול אחת לתקופה. טוענים שהכיול נעשה ברמות הגבוהות ביותר. ככל שזה נכון זה כמובן פיצ’ר שמחסל ברגע עסקים רבים.

אז מה ראיתי שם:

תמונה מאוד בהירה ופאנצ'ית.

מרשים ביחס לגיין הנמוך וגודל המסך. הצבעים היו טובים אם כי לא לגמרי מדויקים. החדות הייתה טובה, אך לטעמי יכולה להיות טובה יותר. הקונטרסט הדינמי היה יוצא דופן. המעברים בין תמונות כהות לבהירות, עומק התמונה ה-לווק הכללי של התמונה היו ברמה הכי גבוהה שראיתי עד היום.

לצערי ראיתי עוד דברים שפחות הרשימו אותי.

תנועה. לא ממש התרשמתי ביחס ל-95 שנמצא אצלי כרגע. מאוד הפתיע אותי. התנועה אצל סוני תמיד הייתה הכי טובה בשוק ובדגם הזה, לטענתם, אלגוריתם התנועה עבר שיפור. מוזר. ראיתי בעיות בתנועה מימין לשמאל.

חדות. לטעמי המקרן הזה צריך להיות חד יותר. התמונה הייתה חדה אבל היא לא שרפה לי את העיניים כמו שקיוויתי שהיא תשרוף לי את העיניים עם K4.

קונטרסט סטטי. פה הייתה הבעיה המרכזית שלי. בשלב מסוים , בין ההדגמות , המקרן הציג מסך שחור עם הלוגו של בלו ריי באמצע המסך. זה מסוג התמונות בהן מתקשה הצמצם הדינמי והמקרן נשען על הקונטרסט המובנה שלו. ציפיתי שהרקע יהיה כהה יותר...אבל הוא היה אפור כהה..לא מספיק כהה.

עם סיום הדגמה פניתי לבחור היפני במטרה לבקש ממנו לקחת את השלט ולהתחיל לבחון איך בדיוק מכוון המקרן הזה.

כמובן שלצורך זה הסברתי לו שאני הבעלים של מקרן סוני אחר ובאתי במיוחד מהארץ לראות את ה-500...הוא כל כך התרגש והודה לי שלא הייתה לו שום בעיה לתת לי את השלט ולבדוק מה קורה בדיוק על המסך, כל עוד אני לא מבצע שום שינוי לנתונים שהוזנו.

לפני כן הוא הסביר לי שמדובר ביחידה שהיא prototype ועדיין עובדים על המוצר הסופי ביפן.

לאחר סיבוב מהיר ב- MENU המסקנה הברורה הייתה שסוני עשו ככל יכולתם על מנת שבמסגרת ההדגמה התמונה תהיה בהירה ככל הניתן. כמובן שבחירה זו משפיעה על דברים אחרים ובמיוחד על רצפת השחור.

ואלו הנתונים שהספקתי לראות:

מנורה: עוצמה גבוהה.

קונטרסט: 100 (מקסימום)

גאמה : 8. למרות שעכשיו אפשר לבחור בין 2.1, 2.2 וכו’.

בהירות: 50.

צמצם על מצב אוטומטי, אבל עכשיו כבר יש אופציה לשלוט בטווח של הצמצם וביכולת הבהירות. שניהם היו מכוונים למקסימום.

אין מחלוקת שכל הכיוונים נועדו לעלות את הברייטנס, החלטה אשר בפירוש פוגעת ברצפת השחור שלו ומעידה על מה שחוויתי.

אז יצאתי מההדגמות עם רגשות מעורבים.

מצד אחד, לא נפלתי מההדגמה, או יותר נכון לא חשתי את אותו וואוו כמו שהסתכלתי על הסמסונג 110” ושני הפסלים המרשימים שעמדו בשני צידיו של המסך, אבל מצד שני אין מחלוקת שמדובר במוצר עם תכונות פשוט מהפכניות, פוטנציאל אדיר וככל הנראה מקרן שמסוגל להרבה הרבה יותר ממה שראיתי.

כיול נכון. מוצר סופי ופתאום התמונה יכולה להיות שונה בתכלית השינוי.

צריך להמתין בסבלנות למסקנות סופיות.

רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 11/09/2013 12:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

אחד מהפוסטים הכי נעימים לקריאה שהיו כאן לאחרונה. תודה רבה על השיתוף (Y)

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

מעניין מאוד,

רן לגבי התלת מימד, די זה עובדה קיימת, כמו שאפל וסמסונג לא מציגות את המולטי טא'צ בטלפונים הסלולרים, חברות מקרנים וטלוויזיות לא מציגות את זה כפיצ'ר ראשי. התלת כאן והוא ישאר. הסטיגמה הרעה נוצרה בגלל בתי קולנוע עלובים. חברים רבים שינו את דעתם על הפורמט אחרי שצפו אצלי בסרט.

לגבי המקרן, אני מרגיש מאוכזב רק מלקרוא :( ציפתי ל WOW ענק של תמונה פאנצ'ית שכואבת בעין מרוב חדות. לפחות אהבתי את הפיצר של הכיול האוטומטי, אין ספק מבורך !

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

יניב,

אנחנו חלוקים בעניין התלת מימד. בעיניי זה כישלון. לא נוח. מעיק. פרוצדורה. לא טבעי. ברוב הסרטים זה לא מוסיף לפעמים אפילו גורע.
אני בהחלט מבין ומקבל את העובדה שרבים נהנים מזה. אצלי בבית זה פשוט לא תפס.
בוא לא נהפוך את זה לדיון על תלת מימד ...ואני בהחלט מקבל את דעתך בעניין.

באשר לתחושות שלי מההדגמה.
כפי שציינתי אלו דברים סוביקטיבים. לכל אורך התערוכה שוחחתי עם KRAIN מ- AVS שיש לו נסיון שבפירוש לא נופל משלי והתחושות שלו היו אחרות. לטענתו הוא יצא המום מההדגמה. כאמור מדובר ב-4-5 דקות שעל הבסיס שלהן קשה לקבוע מסקנות, במיוחד שמדובר במוצר לא סופי ולא מכויל.
אני לא יכול לקנות אותו על עיוור על בסיס מה שראיתי אבל אני בהחלט אקנה אותו על עיוור אם מישהו שאני סומך עליו יבחן את המוצר ביסודיות וימליץ לי ללכת עליו.
רק נשאלת שאלת החומר.

בנוסף חשוב לציין שבדקתי בקפידה את נושא הפוקוס, קונוורג'נס ופינות זוהרות. כולם היו ללא רבב. מרשים מאוד.

רן

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

שמח לשמוע לגבי הפינות הזוהרות והקונוורג'נס. יש תחושה שהמצב השתפר משמעותית אצל סוני החל מדגם 50....

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #6 

רן יופי של פוסט וכל הכבוד על היוזמה הברוכה (Y) (Y)
אנחנו חלוקים בעניין התלת מימד. בעיניי זה כישלון. לא נוח. מעיק. פרוצדורה. לא טבעי. ברוב הסרטים זה לא מוסיף לפעמים אפילו גורע.
...
מסכים עם כל מילה (Y)

בנוסף חשוב לציין שבדקתי בקפידה את נושא הפוקוס, קונוורג'נס ופינות זוהרות. כולם היו ללא רבב. מרשים מאוד.
...
לדעתי זו הבשורה הטובה ביותר . במידה והשיפור האמור יזלוג גם לעבר ה 55ES יהיה יותר ממעולה. (Y) ויאפשר לרכוש אותו בראש שקט יותר.

תודה על הסקירה (Y) (Y)

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #7 

היה מעניין לשמוע גם על המקרן היותר מיינסטרים- hw55es (בנוסף לדברים שכבר כתב יניב בהודעה נפרדת). באופן אישי לא התרשמתי שיש בו חידושים מיוחדים ביחס למקרן הקודם- hw50, אבל האם יצא לך להתרשם גם ממנו?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

(Y)
יופי של פוסט.

הטריילר של ההוביט על מסך 4K של טושיבה עם משקפיים פאסיביות היה דווקא תענוג.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #9 

(Y) תודה על הדיווח
הבשורה היותר משמחת בעיני (כפי שיואב ציין) היא תופעת הקונוורגנ'ס והפינות הזוהרות. נקווה שלא מדובר על יחידה שנבחרה בקפידה ע"י סוני אלה שמחלות הילדות עברו...

לגבי ה 4K אני בדעה שכל עוד אין תכנים שיוצאים ברזולוציה הזו, אין בה צורך יותר מידי (מקווה שכניסה של 4K במסכים תזרז את פיתוח נגני ה 4K ואולפני הסרטים לשחרר סרטים ברזולוציה כזאת).

רן ראית משהו מחברת RED? עם מקרן הלייזר שלהם וה red-ray שלהם?
שחר

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יגאל.
ה- 55 לא הוצג.

שחר. לא ראיתי את red. למיטב ידיעתי הם לא הציגו בברלין.

מרטין. הטריילר של gravity נראה מעולה בטושיבה. לראות את קלוני ובולוק מתעופפים בחלל בתלת מימד היה בהחלט מרשים. המשקפיים הפאסיביותמשל טושיבה הרגישו לי מאוד נוח.

רן

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #11 

אמנם עתידנות זה לא נושא הפוסט, אבל (גם לאור ההתרשמויות מה- ifa 2013) האם מסתמן ש"הצלת" ה3D, תבוא מכיוון של שילוב 4K עם תלת פסיבי? התלת הפסיבי יביא את הנוחות, ה-4K את הרזולוציה החסרה בתלת הפסיבי? האם ניתן יהיה לשלב את הטכנולוגיה הזאת גם במקרנים עתיידיים? ימים יגידו...

אישית אני בדיעה ש3D חשוב ורצוי, אכן יש סרטים שבהם זה לדעתי מיותר, אבל יש סרטים שבהם זאת חוויה. מוקדם לוותר על הטכנולוגיה הזאת. מה שכן, היא לא צריכה להופיע כמי יודע מה תכונה. מקומה בעוד תכונה אפשרית של המקרן או הטלוויזיה, משהו כמו האפשרות לבחור בסאונד סטריאו או סאונד סראונד במגבר (...) כשתוספת המחיר היא כמה שקלים בודדים על משקפיים שבעתיד אני מקווה תהיינה כולן מותאמות לתלת פסיבי+4K כנ"ל, או oled וכיוצ"ב..

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #12 

(Y) (Y) (Y) (Y)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #13 

RanMoyal

נראה לי שבסופו של דבר הסוני 500es יותקן אצלך בסלון (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #14 

תודה.
מענין לקרוא.

אני, לאחר הרבה שעות אולטרה אני חושב שזה כמעט כמו מעבר מsd ל hd.
מה שאני ראיתי מאוד מאוד הרשים אותי
מודה שלא ראיתי את אותו תוכן בשתי האיכויות side by side
העם דורש..... כל מיני דברים

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

sam22 כתב:תודה.
מענין לקרוא.

אני, לאחר הרבה שעות אולטרה אני חושב שזה כמעט כמו מעבר מsd ל hd.
מה שאני ראיתי מאוד מאוד הרשים אותי
מודה שלא ראיתי את אותו תוכן בשתי האיכויות side by side
...
sam22

מאוד תלוי איזה מקרן יש ברשותך .

אצל רן מויאל ה 95 עושה עבודה פנטסטית . וממה שאני זוכר , המעבר מממנו למקרן אחר לא יהיה הבדל מ sd ל hd .

ראיתי גם את הסוני 50es , איכות התמונה מצויינת , והחדות מדהימה (Y)

לכן כל מי שיש ברשותו מקרן איכותי לא ירוץ לכיוון של מקרן 4k שעדיין נמצא בחיתולים .

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #16 

איציק,
אני מתכוון למסכים
לא למקרנים.

רן כתב על הטכנולוגיה.
אני רואה קפיצות גדולות מאוד בשני מסלולים
אחד האולטרה
שני הoled.

מקרן אולטרה לא ראיתי
לא יודע אם הקוצב לב שלי יעמוד בזה :D

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

sam22 כתב:איציק,
אני מתכוון למסכים
לא למקרנים.

רן כתב על הטכנולוגיה.
אני רואה קפיצות גדולות מאוד בשני מסלולים
אחד האולטרה
:D
...

sam22

מאוד מעניין יהיה לראות תוכן ב 1080p על מסך FHD איכותי מול מסך 4k . בגודל 65 אינצ' .

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #18 

מסכים.
בכל המקומות שהייתי בשבוע שעבר לא יצא לי לראות
כולל במרכז סוני.
שם מראים אמנם מסך מפוצל אבל אין מצב שמה. שמראים בצד של ה1920 זה אכן כך.

זה היה די מעליב

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #19 

תודה רבה על העידכון
יש לי תחושת בטן שאדלג על ה 4K ואחכה לשידרוג המשמעותי הבא באיכות התמונה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”