למי שלא מכיר אותי, אני סטודנט לדוקטורט בטכניון, בפקולטה להנדסה אזרחית.
תוך כדי שיחה עם אחד הפרופסורים הותיקים במחלקה (פרופ' פר-אולוף גוטמן, יו"ר האיגוד הישראלי לבקרה אוטומטית בין השאר), העוסק בתחום הבקרה, עלה נושא אהבתנו לקפה, ומשם הדיון התגלגל לצד מדעי יותר.
הוא סיפר לי על המאמר הבא - http://www.podmerchant.com/coffee/compl ... coffee.pdf, שעוסק גם בנושא הכימיה והמדע שמאחורי קפה טוב (כן, יש שיגידו שזה קצת חילול הקודש, אבל עובדה שהרבה שואפים להגיע לדיוק ושליטה מקסימליים, אם באמצעות התקנת עזרים כגון מד טמפרטורה, לחץ או PID ואם מהצד ההפוך - מכונות מנוף בהם השליטה לחלוטין בידי ידי המשתמש).
בסוף הדיון, הוא הפתיע ושאל אותי אם אני מכיר מישהו שירצה לעשות אצלו תואר שני - שיעסוק בתכנון ובבנייה של מכונת קפה מסוג חדש, עם מערכות בקרה שלא קיימות עדיין בתחום הזה...
אם אתם מכירים מישהו שמעוניין, בוגר תואר ראשון במקצוע הנדסי כלשהו (זו תהיה דרישת קדם פקולטית...), עם אוריינטציה חזקה לתחום, ידיים טובות וכמובן - אהבה לקפה, אתם מוזמנים להפנות אותו אליי, ואני אקשר אותו עם פרופ' גוטמן.
אין בעיה עקרונית עם סטודנטים בעלי תואר ממכללה, רק אז הציונים צריכים להיות גבוהים.
(באותה השיחה הוא העלה גם את זה שהוא מחפש סטודנט נוסף למגיסטר, שיתכנן ויבנה מאייד (Humidifier) מבוקר לצורך צריכה של מריחואנה (רפואית או במדינות בהן הצריכה חוקית), מכיוון שזו נחשבת לדרך צריכה יעילה... אבל זה נושא יותר בעייתי - כי סטודנט טוב וסטלנות זה בד"כ שילוב נדיר