שלום לכולם,
ברשותי המודם של בזק T&W DSL699U5 מוגדר כעת על מחשב אחד שמחובר ישירות.
עובד בסדר גמור.
בנתיים עד שאקבל את הTPLINK WR1043ND שהוזמן מחו"ל ויגיע עם קרוב משפחה אני רוצה להשתמש בנתב אלחותי ישן של NETGEAR דגם WGT624 שהשתמשתי בו בעבר עם בזק לפני 4-5 שנים.
הנתב עבר FACTORY RESET ונמחק כל המידע מהשימוש הקודם שלו.
בכמה נסיונות קודמים עשיתי את הנדרש מבחינת קנפוג המודם של בזק למצב BRIDGE לפי הPDF שהוצג בפורום בפוסטים קודמים, עד השלב של פעולה מס' 5 שבה הוא מבקש שאגדיר חייגן PPP מהמחשב שאני הבנתי שאין צורך אם מחברים לנתב.
בנתב הגדרתי את החיבור בתור PPPoE ע"י בחירת OTHER בתור חיבור והזנתי את השם משתמש @ 014 וסיסמא שיש לי מבזק בינלאומי. משום מה הנתב איננו מצליח להתחבר...
הצלחתי להתחבר בעזרת הWIZARD שהוא מחבר אותי בתור DYNAMIC IP אך ללא צורך בססמא אלא רק שם משתמש מה שנראה לי צורה שגויה ובבדיקת מהירות באתר של בזק לא מצליח לעבור את ה10mbps (מזכיר שאני מחובר בPORT 1 של הנתב - ככה שלא אמורה להיות השפעה על המהירות ברמה כזו). בחיבור ישיר למודם המהירות תקינה לפי רוחב הפס TOP 40.
מישהו יוכל להגיד לי אם פספסתי משהו? הגדרתי לא נכון במודם או בנתב? האם הנתב פשוט לא מתאים???
בתודה מראש.
T&W DSL699U5 בעיה עם BRIDGE
טוב, נפתרה הבעיה
, למען כל אלה שיראו בעתיד:
א. הגדרת BRIDGE במודם (T&W DSL699U5) לפי הוראות הPDF צעדים 1-4 של בזק בקישור:
http://www.bezeq.co.il/support/Pages/VD ... 699U5.aspx - מדריך לשינוי תצורת מודם VDSL T&W לעבודה במצב Bridge
ב. חשוב מאוד!!!!! - להוציא מהחשמל את המודם ולהחזיר (לא רשום במדריך אך הצעד הוא מה שמבטיח שהמודם תשמר את הגדרות הBRIDGE)
ג. להתעלם מצעדים 5-7 אין להם חשיבות למשתמש הרגיל אלא אם כן רוצים לבצע בדיקת חייגן במחשב לפני חיבור לנתב כדי לוודא שהברידג' פעיל.
ד. לחבר את הכבל RJ45 מהמודם לכניסת הWAN בנתב הפרטי
ה. לחבר את הכבל RJ45 מפורט 1 לכרטיס הרשת במחשב
ו. להיכנס לנתב הפרטי ולהגדיר חיבור PPPoE ע"י הכנסת שם משתמש וסיסמא, בבזק בינלאומי זה username@014 (שם משתמש)
ז. להגידר את שאר הדברים בנתב (סיסמאת נתב, סיסמאת WIFI, שם SSID, פורטים, UPNP וכו' לפי הצורך).
הערה חשובה: במידה ומשתמשים בנתב ישן או לא מותאם לVDSL אין לצפות למהירות מעל 15mbps, הנתב הישן שלי NETGEAR WGT624 לא מותאם למהירויות מעבר ל15.
א. הגדרת BRIDGE במודם (T&W DSL699U5) לפי הוראות הPDF צעדים 1-4 של בזק בקישור:
http://www.bezeq.co.il/support/Pages/VD ... 699U5.aspx - מדריך לשינוי תצורת מודם VDSL T&W לעבודה במצב Bridge
ב. חשוב מאוד!!!!! - להוציא מהחשמל את המודם ולהחזיר (לא רשום במדריך אך הצעד הוא מה שמבטיח שהמודם תשמר את הגדרות הBRIDGE)
ג. להתעלם מצעדים 5-7 אין להם חשיבות למשתמש הרגיל אלא אם כן רוצים לבצע בדיקת חייגן במחשב לפני חיבור לנתב כדי לוודא שהברידג' פעיל.
ד. לחבר את הכבל RJ45 מהמודם לכניסת הWAN בנתב הפרטי
ה. לחבר את הכבל RJ45 מפורט 1 לכרטיס הרשת במחשב
ו. להיכנס לנתב הפרטי ולהגדיר חיבור PPPoE ע"י הכנסת שם משתמש וסיסמא, בבזק בינלאומי זה username@014 (שם משתמש)
ז. להגידר את שאר הדברים בנתב (סיסמאת נתב, סיסמאת WIFI, שם SSID, פורטים, UPNP וכו' לפי הצורך).
הערה חשובה: במידה ומשתמשים בנתב ישן או לא מותאם לVDSL אין לצפות למהירות מעל 15mbps, הנתב הישן שלי NETGEAR WGT624 לא מותאם למהירויות מעבר ל15.