שאלה מסקרנת בעניין הבאס שיוצא מהסאבוופר.
שלום.
יש לי סאבוופר cerwin vega xls12s שמחובר למגבר nad c356bee דרך הpre out.
בנוסף יש לי זוג ריצפתיים cerwin vega xls12 ויש תחושה שבאס מהסאב נשמע חלש כאשר הוא פועל יחד עם הרמקולים
להבדיל מהמצב שבו אני מכבה לגמריי הרמקולים ומשאיר את הסאב לעבוד לבד ואז הבאס מהסאב נשמע מפציץ.
האם זה רק אני ובעצם הבמה המלאה ״בולעת״ את הבאס מהסאב להבדיל מהמצב שהסאב עובד לבד ואז לא נשמע אף תדר למעט מהנמוכים ואז התחושה היא שהוא נשמע מפציץ או שבאמת הרמקולים בצורה כלשהיא "מעמיסים" על המגבר שאין לו מספיק כוח להוציא אותות לסאב דרך הpre out?
אציין שניסיתי לשים את היד ב״פורט״ של הסאב על מנת לזהות אם יש הבדל בעוצמת האוויר שיוצא מתוך התיבה וב2 המצבים התוצאה היתה זהה.
הבדיקה נעשתה בעזרת הביט הבא עתיר באסים:
http://m.
כולל הרמקולים הבאס נשמע חזק.
ללא הרמקולים הבאס נשמע מפציץ אוזניים.
יש לי סאבוופר cerwin vega xls12s שמחובר למגבר nad c356bee דרך הpre out.
בנוסף יש לי זוג ריצפתיים cerwin vega xls12 ויש תחושה שבאס מהסאב נשמע חלש כאשר הוא פועל יחד עם הרמקולים
להבדיל מהמצב שבו אני מכבה לגמריי הרמקולים ומשאיר את הסאב לעבוד לבד ואז הבאס מהסאב נשמע מפציץ.
האם זה רק אני ובעצם הבמה המלאה ״בולעת״ את הבאס מהסאב להבדיל מהמצב שהסאב עובד לבד ואז לא נשמע אף תדר למעט מהנמוכים ואז התחושה היא שהוא נשמע מפציץ או שבאמת הרמקולים בצורה כלשהיא "מעמיסים" על המגבר שאין לו מספיק כוח להוציא אותות לסאב דרך הpre out?
אציין שניסיתי לשים את היד ב״פורט״ של הסאב על מנת לזהות אם יש הבדל בעוצמת האוויר שיוצא מתוך התיבה וב2 המצבים התוצאה היתה זהה.
הבדיקה נעשתה בעזרת הביט הבא עתיר באסים:
http://m.
כולל הרמקולים הבאס נשמע חזק.
ללא הרמקולים הבאס נשמע מפציץ אוזניים.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
איך מוגדר הקרוסאובר בסאב/מגבר? אולי אתה לא מעביר טווח תדרים מספיק רחב לסאב...
זה מגבר סטיראו אין לו חיתוך תדרים בפרה אווטepony כתב:איך מוגדר הקרוסאובר בסאב/מגבר? אולי אתה לא מעביר טווח תדרים מספיק רחב לסאב......
הוא מעביר את כל טווח התדרים ללא שום חיתוך
הדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה להגדיר בסאב את החיתוך
תודה לכם.
מחזק את דברי UDII אכן במגבר סטריאו אין קרוסאובר תדרים.
ולגבי השילוב של הסאב יחד עם הרמקולים הוא הפך באמת לעיתים רחוקות. ז"א אני מפעיל אותו רק כאשר אני שומע בווליום ממש נמוך בלילות ואז הסאב נותן לי מעטפת "עשירה" גם בווליום נמוך.
מחזק את דברי UDII אכן במגבר סטריאו אין קרוסאובר תדרים.
ולגבי השילוב של הסאב יחד עם הרמקולים הוא הפך באמת לעיתים רחוקות. ז"א אני מפעיל אותו רק כאשר אני שומע בווליום ממש נמוך בלילות ואז הסאב נותן לי מעטפת "עשירה" גם בווליום נמוך.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
חוזר על שאלתי: על מה מוגדר הקרוסאובר בסאב?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יכול להיות גם עניין של התאבכות הורסת ("התנגשות" בין גלי הקול שמפיקים הרמקולים לאלו שמפיקים הסאב, בתצורה כזו שאתה פשוט לא מקבל חלק ממה שהם מפיקים).
אתה יכול לעשות ניסוי (אם המגבר שלך תומך בהגדרת חיתוך לרמקולים, לא לסאב) - לחתוך את הרמקולים כך שיקבלו רק 80 ומעלה, והסאב מקבל הכל. אז אולי הסאב ירגיש דומיננטי יותר (למרות שאם היה מדובר "רק" בהתאבכות, היית מאבד גם את רוב הצליל שמגיע מהרמקולים, אבל זה כבר פיסיקה מורכבת מדי בשבילי לשער בדיוק מה היה קורה...)
אתה יכול לעשות ניסוי (אם המגבר שלך תומך בהגדרת חיתוך לרמקולים, לא לסאב) - לחתוך את הרמקולים כך שיקבלו רק 80 ומעלה, והסאב מקבל הכל. אז אולי הסאב ירגיש דומיננטי יותר (למרות שאם היה מדובר "רק" בהתאבכות, היית מאבד גם את רוב הצליל שמגיע מהרמקולים, אבל זה כבר פיסיקה מורכבת מדי בשבילי לשער בדיוק מה היה קורה...)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה רעיון אחד. בנוסף, תשחק עם המתג פאזה מאחורי הסאב, וגם עם בורר העוצמה שלו.פשוט תזיז את הסאב למקום אחר בחדר ותראה אם זה משתנה....