נוזל לניקוי אבנית ממכונות קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #1 

בעל חנות לקפה ומוצריו אמר לי שבמקום לבצע בקפלאש וריכוכים למיניהם ישנו נוזל שעולה כ-30 ₪ (לדבריו נמכר גם בקדמא) שעדיף על שימוש בקפיזה וכדומה (מחשש לסתימה של דיזה כתוצאה מגרגיר אבקה שיתגבש בחום). הנוזל מוזן לתוך מיכל המים.

מישהו מכיר/ ניסה? בעד/ נגד?

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #2 

יש פה בילבול.
אם מכניסים למיכל זה ניקוי כללי של המכונה . מי שמשתמש במים מרוככים לא צריך את זה.
בקפלאש זה תהליך קטן יחסית ,משתמשית במסנן עיוור ומפעילים לחץ 15 שניות ומשחררים.
זה מנקה רק את ראש החליטה .
אגב לפחות פעם ביום אני מבצע תהליך זה ללא חומרים ,זה טוב למכונה.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

כפי שנאמר מעלי יש להפריד בין ניקוי אבנית של המערכת (לא צריך חומר מיוחד, אפשר עם מלח לימון ביתי) לבין באקפלאש שנועד לנקות שומנים בראש החליטה ושסתום הפריקה ושאריות קפה.
עבור הבאקפלאש יש חומר ייעודי שמסיר שומנים, וגם בזה לא צריך להשתגע יותר מדי. תחזוקה נכונה של הראש וניקוי טוב אחרי כל חליטה ישמור על ניקיון מספיק בשימוש ביתי לאורך זמן.

שילוב של בריטה ופילטר רזין אני לא חושב שבזמן הקרוב (שנה-שנתיים) אשקול לבצע ניקוי אבנית למכונה. יתרה מזאת, על מכונה שהיא סינגל בוילר זה יחסית פשוט. אך על מכונה שהיא עם HX זהו תהליך מייגע אם לא מרוקנים את המים דרך בורג הניקוז של הדוד (פירוק פיזי של המכונה). ולכן, כדאי לרכך מים ולחסוך ניקוי אבנית.

בקשר להצעתו של המוכר, קודם כל המוכר רוצה למכור. אז לקחת המלצות בעירבון מוגבל. ;)
החומר היעודי שהמוכר דיבר עליו הוא מסיר שומנים כלשהו ולא קשור לאבנית. בעבר ראיתי 1Kg של אבקה כזו במחיר של כ90 שקלים. אולי יש ביותר זול. לדעתי, פחות קריטי במכונות ביתיות שלא עובדות בכמויות מסחריות ומתוחזקות באופן תקין.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”