שאלה בנוגע למכשיר וידאו
שלום
אז אם יש עדיין כאלו שמבינים במכשירים הישנים הללו..
לא ממזמן התחלתי בפרוייקט משפחתי (וארוך) להמרת קלטות VHS ישנות למחשב
התחלתי להמיר את הקלטת הראשונה והכל עבר חלק..
כאשר המרתי את הקלטת השניה שמתי לב שיש שני פסים של ״שלג״ (נראה רעשים כזה) על המסך (לפעמים עם עולים או יורדים)..
לא הבנתי מאיפה זה נוצר אז התחלתי לשחק אם איזה בורק כיול בגב הוידאו(האמת שאין מושג מה הוא עודה אבל זכור לי מהילדות שתמיד היה בעיה בתמונה היו מסובבים את הבורג הזה עד שזה היה מסתדר)-אז זהו שלי זה לא עזר כל כך..סובבתי לשני הכיוונים שלו והבעיה לא נעלמה...
אמרתי לעצמי אולי יש בעיה בקלטת השניה..אז הכנסתי בשנית את הקלטת הראשונה שהמרתי ללא בעיות..פתאום גם לה התחילו 2 הפסים של הרעש..(אז הנחתי שהקלטות הן לא הבעיה)..
מישהו אמר לי שאולי צריך לעשות ניקוי ראשיים...האם זה הגיוני שהראש התלכלך כל כך מהר?(בין קלטת לקלטת)
האם באמת הבורג מאחורה אמור לסדר לי את זה?
איך אני פותר את הבעיה?
כמו שאתם רואים אני אבוד
אז אשמח לתגובות ממי שמבין בנושא,
תודה מראש
אז אם יש עדיין כאלו שמבינים במכשירים הישנים הללו..
לא ממזמן התחלתי בפרוייקט משפחתי (וארוך) להמרת קלטות VHS ישנות למחשב
התחלתי להמיר את הקלטת הראשונה והכל עבר חלק..
כאשר המרתי את הקלטת השניה שמתי לב שיש שני פסים של ״שלג״ (נראה רעשים כזה) על המסך (לפעמים עם עולים או יורדים)..
לא הבנתי מאיפה זה נוצר אז התחלתי לשחק אם איזה בורק כיול בגב הוידאו(האמת שאין מושג מה הוא עודה אבל זכור לי מהילדות שתמיד היה בעיה בתמונה היו מסובבים את הבורג הזה עד שזה היה מסתדר)-אז זהו שלי זה לא עזר כל כך..סובבתי לשני הכיוונים שלו והבעיה לא נעלמה...
אמרתי לעצמי אולי יש בעיה בקלטת השניה..אז הכנסתי בשנית את הקלטת הראשונה שהמרתי ללא בעיות..פתאום גם לה התחילו 2 הפסים של הרעש..(אז הנחתי שהקלטות הן לא הבעיה)..
מישהו אמר לי שאולי צריך לעשות ניקוי ראשיים...האם זה הגיוני שהראש התלכלך כל כך מהר?(בין קלטת לקלטת)
האם באמת הבורג מאחורה אמור לסדר לי את זה?
איך אני פותר את הבעיה?
כמו שאתם רואים אני אבוד
אז אשמח לתגובות ממי שמבין בנושא,
תודה מראש
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בד"כ זה מעיד על ראשים מלוכלכים, וניקוי אכן יכול לעזור. זה גם אפשרי שהראשים התלכלכו לאחר הקסטה הראשונה ששמת, כי אמרת שאלה קסטות ישנות ואני מניח שהן לא נוגנו זמן רב ובהחלט סביר שהצטבר עליהן לכלוך, לחות, עובש וכיו"ב ואז זה יכול ללכלך את הראשים מהר מאד. הכפתור שאיתו שיחקת מאחורה, אגב, נראה לי שזה משנה את תדר ה-UHF שהוידאו מוציא כדי להתאים אותו למקלט ה-RF שבטלויזיה. שים לב שלא יצאת מכיוון בטעות.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קשה להשיג אותן היום. לדעתי יש סיכוי אולי בחנויות חשמל שכונתיות קטנות שעדיין נשאר להן. אפשר גם ב-ebay אבל זה יוצא יקר בד"כ. אפשר להסתפק בניקוי עם אלכוהול 95% למשל.dudu26832 כתב:תודה רבה אני אנסה...פעם אני זוכר היה קלטות לניקוי ראשים..מעניין אם זה קיים עדיין...
.Anything can be done, but it's only done if it's done