האם לשים רמקולי סטריאו קטנים בזווית 90 מעלות אחד מהשני יפגע באיכות הסאונד?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ilya2222 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי טלביזיה שעומדת בפינה של חדר, ומחוברת אליה מערכת 2.1.
אם אני אתלה את הרמקולים על קירות סמוכים, מרחק של כ2 מטר מהפינה כל אחד, תיפגע איכות השמע?
האפשרות השנייה היא לקנות להם סטנדים כך שיפנו למרכז החדר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

כן, איכות השמע תיפגע באופן מהותי אם תמקם את הרמקולים בכל אופן שהוא לא על אותו ציר. הפתרון הוא כאמור סטנדים. (i)

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

ilya2222 כתב:יש לי טלביזיה שעומדת בפינה של חדר, ומחוברת אליה מערכת 2.1.
אם אני אתלה את הרמקולים על קירות סמוכים, מרחק של כ2 מטר מהפינה כל אחד, תיפגע איכות השמע?
האפשרות השנייה היא לקנות להם סטנדים כך שיפנו למרכז החדר.
...
ראשית, אם האיכות מראש לא מאוד גבוהה, ייתכן שההפסד לא יהייה גדול.

למשל, אם הייה מדובר בסופר-רמקולים באיכות של "100" בסולם כלשהו, והיית מפסיד 30% בגלל זה, היית יורד מ-"100" ל-"70" -- הפסד כואב. לעומת זאת, אם מראש האיכות "20", ואתה יורד ל-"14", זה לא כזה אסון.

שנית, אתה יכול פשוט לנסות: במקום לתלות, תבקש משני אנשים להחזיק את הרמקולים במקומות שאתה חושב לתלות אותם, תאזין קצת, ואז תבקש מהם להחזיק את הרמקולים במקומות ובכיוונים שבהם הם הייו עומדים על סטנדים (או תשים את הרמקולים על כיסאות בגובה ובכיוון הרצויים, או כל סידור דומה), ותאזין שוב.

זה לא מדוייק, כמובן -- ההשפעה האקוסטית של האנשים שמחזיקים אינה בהכרח זניחה, וגם הם לא מחזיקים באותה יציבות כמו תלייה או סטנדים, אבל כך תוכל לקבל סדר גודל של ה"הפסד" (או השיפור??) -- עדיף (לדעתי) על תשובות "מלומדות" כאלה או אחרות -- ותוכל גם לבדוק מקומות חלופיים לתלייה, אחרים ממה שייש לך בראש כרגע -- אולי הם טובים יותר?

בהצלחה בכל מקרה! (f)
עמיר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”