יש לי טלביזיה שעומדת בפינה של חדר, ומחוברת אליה מערכת 2.1.
אם אני אתלה את הרמקולים על קירות סמוכים, מרחק של כ2 מטר מהפינה כל אחד, תיפגע איכות השמע?
האפשרות השנייה היא לקנות להם סטנדים כך שיפנו למרכז החדר.
האם לשים רמקולי סטריאו קטנים בזווית 90 מעלות אחד מהשני יפגע באיכות הסאונד?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כן, איכות השמע תיפגע באופן מהותי אם תמקם את הרמקולים בכל אופן שהוא לא על אותו ציר. הפתרון הוא כאמור סטנדים. 
ראשית, אם האיכות מראש לא מאוד גבוהה, ייתכן שההפסד לא יהייה גדול.ilya2222 כתב:יש לי טלביזיה שעומדת בפינה של חדר, ומחוברת אליה מערכת 2.1.
אם אני אתלה את הרמקולים על קירות סמוכים, מרחק של כ2 מטר מהפינה כל אחד, תיפגע איכות השמע?
האפשרות השנייה היא לקנות להם סטנדים כך שיפנו למרכז החדר....
למשל, אם הייה מדובר בסופר-רמקולים באיכות של "100" בסולם כלשהו, והיית מפסיד 30% בגלל זה, היית יורד מ-"100" ל-"70" -- הפסד כואב. לעומת זאת, אם מראש האיכות "20", ואתה יורד ל-"14", זה לא כזה אסון.
שנית, אתה יכול פשוט לנסות: במקום לתלות, תבקש משני אנשים להחזיק את הרמקולים במקומות שאתה חושב לתלות אותם, תאזין קצת, ואז תבקש מהם להחזיק את הרמקולים במקומות ובכיוונים שבהם הם הייו עומדים על סטנדים (או תשים את הרמקולים על כיסאות בגובה ובכיוון הרצויים, או כל סידור דומה), ותאזין שוב.
זה לא מדוייק, כמובן -- ההשפעה האקוסטית של האנשים שמחזיקים אינה בהכרח זניחה, וגם הם לא מחזיקים באותה יציבות כמו תלייה או סטנדים, אבל כך תוכל לקבל סדר גודל של ה"הפסד" (או השיפור??) -- עדיף (לדעתי) על תשובות "מלומדות" כאלה או אחרות -- ותוכל גם לבדוק מקומות חלופיים לתלייה, אחרים ממה שייש לך בראש כרגע -- אולי הם טובים יותר?
בהצלחה בכל מקרה!
עמיר