השוואה בין סטרימר לניגון סרטים ישירות מהמחשב

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #21 

ראשית ודאי שאני בודק. איכות התמונה הנו דבר חשוב לי ביותר.
לגבי ה- DXVA אנחנו לא מדברים על אותו הדבר.
הכוונה שלי היא ההגדרה כאן הנוגעת לאיזה כרטיס גרפי מותקן במחשב.
- Open the config for lav video by double clicking on H264/AVC in internal filters. (double clicking any video codec should work)
- The different GPU decoding modes are listed under hardware decoding in the upper right. Select nvidia cuvid for an nvidia gpu, intel quicksync for an intel gpu, and dxva2 copyback for an amd gpu.
( האם אתה נהגת אחרת ?).
בהגדרות של ה- MadVR הגדרתי כפי שהצעת jinc 3 tapc (אגב, קיימות הגדרות נוספות שיש בהן אוציית jinc כמו image upscalig וזה שאחריו, בהם לא לגעת ?).
מה שלא הגדרתי קודם לכן הוא decode h264 ועושה רושם שזה שיפר כעת.

בבדיקה שערכתי בעבודה עם המחשב לפלזמה, מול הזרמה ישירה לפלזמה (שלא דרך כרטיס המסך של המחשב- דרך הסטירמר הפנימי שלה) הפערים מאוד קטנים וצריך כנראה זמן נוסף לקבל החלטה.
התמונה מהמחשב חדה מאוד וזה מעניין כי בעצם הורדת קונטרסט. יכול להיות שאני צריך לשחק מעט עם הכיוונים.

כאמור אבדוק הערב עם המקרן, שלדעתי משקף יותר הבדלים (בין היתר כי הוא מאוד איכותי וגם כי שם אני רגיל לראות את הסרטים).
אבל כנראה הבדיקה האולטימטיבית עבורי, תהיה מול הסטרימר , כשיגיע.
\

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #22 

כן. נהגת נכון. הקטע הכרטיס הגרפי הוא ב LAV Filter זה בסדר.
אני שמח שהצלחתי לעזור ואתה רואה תוצאה סוף סוף.

לשאלתך בקשר לעיבודים הנוספים: image upscaling רלוונטי ומתחיל לעבוד רק כאשר הסרט לא ב 1080p (לפחות מה שאני ראיתי) וצריך להגביר את הרזולוציה למסך מלא. AMD משתמשים באלגוריתם bilinear אם מפעילים DXVA וזה לא משהו אז אתה יכול לשים שם Jinc או Lanczos או Spline, לדעתי, כדי לקבל את התוצאות הכי טובות (תראה אם זה משמעותי ומה הכי טוב). אצלי, אני לא יכול לשים גם בזה Jinc כי אין לי כרטיס מסך חיצוני והגרפיקה של אינטל עומדת ב Jinc רק באחד מהם (הסרטים ב 720p מתחילים להיתקע אם שניהם Jinc). למזלי, באינטל אני יכול לשים DXVA בזה כי אינטל משתמשת ב Lanczos וזה לפחות לא רע גם אם לא טוב כמו Jinc.
ב Downscaling נהוג לשים catmul-rom או biliniar וזה גם מה שעושים כרטיס המסך ב DXVA.

בנוסף,סתם שתדע, למרות שבמקרה שלנו זה לא ישפיע הרבה או בכלל לא כי את הדבר החשוב ביותר אתה מבצע עם אלגוריתם חיצוני Jinc, יש הבדל באיכות ועיבוד התמונה של כרטיסי המסך:
http://www.tomshardware.com/reviews/vid ... 839-5.html

מחכה לעדכונים :)

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #23 

הציטוטים שקפצו לי מהטסט ב- TOM הם:
Image quality isn't an exact science

ו- At the moment, there is no clear winner here ...

אגב שמתי לב עכשיו שכיווני ה- color + gamma מתיחסים לאמצעי המציג את התמונה (מסך מחשב, טלויזיה, מקרן). כלןמר בהחלפת האמצעי יש לכוון מחדש ?

אעדכן כשיהיה לי משהו להוסיף. אך כפי שכתבתי, הבדיקה המהותית עבורי תהיה מול הסטרימר.

עריכה :
לשאלת עצמי לעיל, בדקתי את הנושא עם חיבור המקרן, אז כן, לכל מכשיר שמחברים יש לעשות מחדש את כיווני הצבע והגמא ב- madVR.
מצפייה ראשונית אני יכול להגיד שהתמונה המתקבלת עם המקרן טבעית יותר ומזכירה לי מאוד את מה שקיבלתי עם הסטרימר. ללא כל ספק נעלמה התמונה המלאכותית שקבלתי בהפעלת ה-MPC-HC בדיפולד שלו, שם זה היה ממש בלתי נסבל.

לאחרים שקוראים כאן ממליץ לפחות לנסות את אחת ההצעות שעלו כאן ולא לעבוד אוטומאטית בנגן שמותקן אצלם.
והתודה לטיפים האלו כולה לך ! (וגם ל- פימה).

באשר לי, אבדוק מול הסטרימר שאמור להגיע אלי תוך כמה ימים.
וכפי שציינתי, אם הפער לא יהיה משמעותי, לי אישית נוח יותר לעבוד עם הסטרימר.
אם התוצאה תהיה אחרת, אעשה שיקול מחדש.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”