האם שווה במקום לקנות סאב בופר לקנות מגבר לגיטרת בס
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
גיטרה לא מוציאה אות ברמת LINE, היא צריכה pre-amp שמובנה במגבר - אם תחבר לשם אות ברמת LINE אין לי מושג מה יקרה. מה גם שמגבר גיטרה משפיע רבות על הצליל, הוא ממש לא מוציא את האות המקורי כמו שהוא - כל מגבר נשמע אחרת לגמריי.
במילה אחת - לא.
בשתי מילים - ממש לא.
במילה אחת - לא.
בשתי מילים - ממש לא.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
harari כתב:במילה אחת - לא.
בשתי מילים - ממש לא....
קודם קל יש מגברי גיטרת בס עם לין אין
וגם כל סאב או רמקול נשמע שונה , בכל אוםן בזמנו נסיתי לחבר מגבר גיטרה גדול נשמע לא רע הבעיה שזה לא בריא
לרמקול להוציא בס .
בכל אופן אני אבדוק לעומק.
לרמקול להוציא בס .
בכל אופן אני אבדוק לעומק.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
ההבדל בין מגבר גיטרות אחד למשנהו הוא הרבה יותר גדול מאשר בין רמקול "רגיל" אחד למשנהו.
רמקולים "רגילים" שואפים למקום מסויים, ל"נאמנות למקור" יש איזשהו רפרנס. במגברי גיטרות אין דבר כזה, אין צליל "נכון", אין "מקור", כל חברה וכל דגם מפיק סגנון צליל שונה בכוונה, כדי לפנות לקהל אחר או לסגנון אחר. אין כאן עניין של מגבר אחד יותר "איכותי" מהשני (בד"כ) אלא פשוט צליל שונה.
זה פשוט לא יהיה נכון לתת למגבר גיטרה לעשות עבודה כזו.
אף אחד לא קונה מגבר גיטרה בשביל הline-in שבו. זה חלק שולי במערכת שאני מאוד מסופק אם השקיעו בו הרבה, מה גם שבמגברים הרציניים אין דבר כזה.
לחבר גיטרת בס למגבר רגיל זה לא בריא ועלול להרוס את הסליל שלו כי הרמקול לא בנוי לנוע בתדירות נמוכה בעוצמה גבוהה. לכן יש דבר שנקרא "מגבר בס".
למה אתה חושב בכוון הזה? יש לך מגבר בס טוב מיותר בבית? או שאתה חושב שמגבר גיטרה זול יותר מסאב? (עם דגש על "חושב")
רמקולים "רגילים" שואפים למקום מסויים, ל"נאמנות למקור" יש איזשהו רפרנס. במגברי גיטרות אין דבר כזה, אין צליל "נכון", אין "מקור", כל חברה וכל דגם מפיק סגנון צליל שונה בכוונה, כדי לפנות לקהל אחר או לסגנון אחר. אין כאן עניין של מגבר אחד יותר "איכותי" מהשני (בד"כ) אלא פשוט צליל שונה.
אף אחד לא קונה מגבר גיטרה בשביל הline-in שבו. זה חלק שולי במערכת שאני מאוד מסופק אם השקיעו בו הרבה, מה גם שבמגברים הרציניים אין דבר כזה.
לחבר גיטרת בס למגבר רגיל זה לא בריא ועלול להרוס את הסליל שלו כי הרמקול לא בנוי לנוע בתדירות נמוכה בעוצמה גבוהה. לכן יש דבר שנקרא "מגבר בס".
למה אתה חושב בכוון הזה? יש לך מגבר בס טוב מיותר בבית? או שאתה חושב שמגבר גיטרה זול יותר מסאב? (עם דגש על "חושב")
לפי בדיקה
במחיר של סאב בופר רמת כניסה פיור אקוסטיק מחרחר ניתן לקנות מגבר בס די טוב
לפי מה שהבנתי אם מתחברים ללין אין אז המגבר לא כל כך משפיע בפרט שבבסים הצליל פחות מושפע
וכמובן יש גם ערך מוסף של מגבר בס באיכות טובה. של חברה ידועה.
לפי מה שהבנתי אם מתחברים ללין אין אז המגבר לא כל כך משפיע בפרט שבבסים הצליל פחות מושפע
וכמובן יש גם ערך מוסף של מגבר בס באיכות טובה. של חברה ידועה.
בכל מגבר גיטרה רציני יש כניסה למגבר כח (LINE IN ) ויציאה מקדם מגבר כדי לשרשר אפקטים , אני אישית מחברharari כתב:ההבדל בין מגבר גיטרות אחד למשנהו הוא הרבה יותר גדול מאשר בין רמקול "רגיל" אחד למשנהו.
למה אתה חושב בכוון הזה? יש לך מגבר בס טוב מיותר בבית? או שאתה חושב שמגבר גיטרה זול יותר מסאב? (עם דגש על "חושב")...
מולטי אפקט ללין אין כדי לדמות מגברים בלי שהקדם מגבר יתערב.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
מה הערך המוסף ? שאתה יכול לחבר גיטרה?
אני לא חושב שזה רעיון טוב, מה גם שבמגברים טובים ורציניים אין כניסת ליין. אף גיטריסט ברמה גבוהה לא שומע פלייבק במגבר.
יותר מזה, אין למגבר גיטרה קרוסאובר ככה שאתה גם לא יכול לכוון את התדרים שיוצאים ממנו.
תחשוב רגע לאן הולך הכסף - כשאתה קונה סאב, זה הדבר היחיד שהוא יודע לעשות, כל הכסף הולך לשם. כשאתה קונה מגבר בס עם כניסת ליין הייעוד שלו זה להיות מגבר בס, רוב הכסף הולך למעגלים שמטפלים בצליל של הגיטרה, האפקטים, כמה נראה לך שהשקיעו בפונקציה שולית כ"כ כמו ליין אין?
אני לא חושב שזה רעיון טוב, מה גם שבמגברים טובים ורציניים אין כניסת ליין. אף גיטריסט ברמה גבוהה לא שומע פלייבק במגבר.
יותר מזה, אין למגבר גיטרה קרוסאובר ככה שאתה גם לא יכול לכוון את התדרים שיוצאים ממנו.
תחשוב רגע לאן הולך הכסף - כשאתה קונה סאב, זה הדבר היחיד שהוא יודע לעשות, כל הכסף הולך לשם. כשאתה קונה מגבר בס עם כניסת ליין הייעוד שלו זה להיות מגבר בס, רוב הכסף הולך למעגלים שמטפלים בצליל של הגיטרה, האפקטים, כמה נראה לך שהשקיעו בפונקציה שולית כ"כ כמו ליין אין?
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
במגברים ללא ראש יש כניסה לקדם מגבר, ברוב המגברים עם ראש מובנה - אין.gadlavy כתב: בכל מגבר גיטרה רציני יש כניסה למגבר כח (LINE IN ) ויציאה מקדם מגבר כדי לשרשר אפקטים , אני אישית מחבר
מולטי אפקט ללין אין כדי לדמות מגברים בלי שהקדם מגבר יתערב....
את המולטי אפקט (כמו גם פדלים משורשרים) אתה אמור לחבר לכניסת הגיטרה, הוא הרי מוציא אות חלש כמו של הגיטרה ולא ברמת ליין. אלא אם יש לך מכשיר מיוחד שמוציא ליין.
אני לא חושב שהוא מחפש מגבר בלי ראש (למרות שזה יתאים יותר) כי זה סביר להניח מעבר לתקציב.
יש שתי שיטות לחבר אפקטים שיטה אחת לכניסת הגיטרה שניה בין הקדם מגבר למגבר הכח ואו בין האפקט למגבר הכחharari כתב:במגברים ללא ראש יש כניסה לקדם מגבר, ברוב המגברים עם ראש מובנה - אין.gadlavy כתב: בכל מגבר גיטרה רציני יש כניסה למגבר כח (LINE IN ) ויציאה מקדם מגבר כדי לשרשר אפקטים , אני אישית מחבר
מולטי אפקט ללין אין כדי לדמות מגברים בלי שהקדם מגבר יתערב....
את המולטי אפקט (כמו גם פדלים משורשרים) אתה אמור לחבר לכניסת הגיטרה, הוא הרי מוציא אות חלש כמו של הגיטרה ולא ברמת ליין. אלא אם יש לך מכשיר מיוחד שמוציא ליין.
אני לא חושב שהוא מחפש מגבר בלי ראש (למרות שזה יתאים יותר) כי זה סביר להניח מעבר לתקציב....
במולטי אפקט מתאים שמדמה מגבר אפשר לחבר ללין אין כדי לעקוף את הקדם מגבר כדי לקבל צליל אמיתי , בכל מגברי הגיטרה הגדולים שראיתי
היה PREAMP OUT POWER AMP IN כמובן יתכן שיש כאילו בלי לא נראה הגיוני כי זה מגביל , במגברים קטנים
בדרך כלל אין ומי שרוצה צריך להלחים שני חוטים לשיניים הקיצוניות של הפוטנציומטר של הוליום ולנתק את האמצעי
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?c ... rum_id=192
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
נראה לי שננעלת על משהו מבלי לחקור אותו עד הסוף.gadlavy כתב:ולחבר למגבר וכמובן אם משהו בא עם גיטרת בס לנצל את זה
נראה לי שזה יוצא יותר זול. ואולי גם יותר טוב...
לכן ננסה לבדוק יחד, בעזרת שאלות:
מה מטרת הסאב?
לאן הוא יחובר?
איזה מערכת רמקולים (קטנים/ גדולים)?
מטרתו של סאב וופר במערכות סטריאו וקולנע ביתי טובות הוא להשלים את האוקטבה התחתונה שחסרה אפילו ברמקולים גדולים, בסרטים יש אפקטים של באס מאוד נמוך (שלא קיימים במוסיקה ולא בגיטרה), ומטרת הסאב לשחזר את התדר הנמוך מבלי לגוון אותו בשום צורה.
בגלל שהסאב מגביר תחום תדר תחתון מאוד מוגבל - 20 עד 150, מתאימים את ההגברה ואת הדריבר לכך. משתמשים כיום במגברי נצילות גבוהה ורמקולים ותיבה שעוברים חיזוקים מיוחדים בשביל לשפוך הספק אקוסטי מבלי שהרמקול או התיבה יוסיפו גוון. ההספקים במגברים הללו מגיעים למאות ואטים.
ותכונה חשובה נוספת המגבר מופעל ומכובה אוטומטית, ולסאבים המודרניים יש RC עם מיקרופון.
אין אני מבין כמעט כלום במגברי גיטרה באס, אבל מגוגל עלו בי ספקות חמורים לכן שוב
איזה מגבר אתה רוצה לחבר?
כמה הספק יש לו?
האם הוא מנורות או טרזיסטורים?
עד איזה תדר באס הוא יכול לרדת? והכוונה בעיקר לתיבה ולרמקול, שהם לא מיועדים לבאסים נמוכים אפילו לא של עוגב.
איך תכייל את המגבר?
אחרי כל פעם שתתאמן בגיטרה תצטרך לכייל את המגבר מחדש.
כמו שכבר אמרו לך ואני אדגיש:
במגבר כזה התיבה והרמקול הם חלק מכלי נגינה, אז אני לא הייתי רוצה לשמוע עוגב שנשמע כמו גיטרה באס.
אם המגבר האלקטרוני יעביר באסים נמוכים מאוד לרמקול (מתחת התהודה של התיבה/רמקול) זה יכול לדפוק אותו, או ישנה אפשרות שהוא לא יגביר כלל.
לפי ההיצע ברשת הבנתי שמגברי ג"ב לבית הם בהספקים נמוכים למדי, מה שמחייב שימוש ברמקולים מאוד נצילים ואולי גם באס רפלקס, זה שוב צובע את הסאונד, מה שמתאים לכלי הנגינה ולא למערכת אודיו.
בקשר לתדרים זה כתוב בפרוספקטyosihary כתב:נראה לי שננעלת על משהו מבלי לחקור אותו עד הסוף.gadlavy כתב:ולחבר למגבר וכמובן אם משהו בא עם גיטרת בס לנצל את זה
נראה לי שזה יוצא יותר זול. ואולי גם יותר טוב...
לכן ננסה לבדוק יחד, בעזרת שאלות:
מה מטרת הסאב?
לאן הוא יחובר?
איזה מערכת רמקולים (קטנים/ גדולים)?
מטרתו של סאב וופר במערכות סטריאו וקולנע ביתי טובות הוא להשלים את האוקטבה התחתונה שחסרה אפילו ברמקולים גדולים, בסרטים יש אפקטים של באס מאוד נמוך (שלא קיימים במוסיקה ולא בגיטרה), ומטרת הסאב לשחזר את התדר הנמוך מבלי לגוון אותו בשום צורה.
בגלל שהסאב מגביר תחום תדר תחתון מאוד מוגבל - 20 עד 150, מתאימים את ההגברה ואת הדריבר לכך. משתמשים כיום במגברי נצילות גבוהה ורמקולים ותיבה שעוברים חיזוקים מיוחדים בשביל לשפוך הספק אקוסטי מבלי שהרמקול או התיבה יוסיפו גוון. ההספקים במגברים הללו מגיעים למאות ואטים.
ותכונה חשובה נוספת המגבר מופעל ומכובה אוטומטית, ולסאבים המודרניים יש RC עם מיקרופון.
אין אני מבין כמעט כלום במגברי גיטרה באס, אבל מגוגל עלו בי ספקות חמורים לכן שוב
איזה מגבר אתה רוצה לחבר?
כמה הספק יש לו?
האם הוא מנורות או טרזיסטורים?
עד איזה תדר באס הוא יכול לרדת? והכוונה בעיקר לתיבה ולרמקול, שהם לא מיועדים לבאסים נמוכים אפילו לא של עוגב.
איך תכייל את המגבר?
אחרי כל פעם שתתאמן בגיטרה תצטרך לכייל את המגבר מחדש.
כמו שכבר אמרו לך ואני אדגיש:
במגבר כזה התיבה והרמקול הם חלק מכלי נגינה, אז אני לא הייתי רוצה לשמוע עוגב שנשמע כמו גיטרה באס.
אם המגבר האלקטרוני יעביר באסים נמוכים מאוד לרמקול (מתחת התהודה של התיבה/רמקול) זה יכול לדפוק אותו, או ישנה אפשרות שהוא לא יגביר כלל.
לפי ההיצע ברשת הבנתי שמגברי ג"ב לבית הם בהספקים נמוכים למדי, מה שמחייב שימוש ברמקולים מאוד נצילים ואולי גם באס רפלקס, זה שוב צובע את הסאונד, מה שמתאים לכלי הנגינה ולא למערכת אודיו....
בקשר לכיול לא מכילים בלינאין