TD 160

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב
אתמול בלילה הגיע לכבוד השנה החדשה :)
תמונות בקרוב

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

:כל הכבוד: :יש מסיבה: :אחלה:

מזל טוב! יופי של פטפון. אחד המעולים! רק תוודא שמע' הקפיצים מכוונת כמו שצריך ויאללה - ק-ר-ח-נ-ה!!!

(מה קורה עם התמונות? עוד מצלמים בקודאק שם אצלכם? מחכה לפיתוח? :lol: )

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

חוסר ניסיון אי הכרת המכשיר ולהיטות הובילו אותי לקנות את המכשיר ללא המאזנת האחורית שלו :(
איזנתי את הזרוע בעזרת ..פלסטלינה (אודיופילית) ועד שאמצא באיביי, אשמח לקבל את המידות של המאזנת
את המשקל אני כבר יודע (76.5) תודות לטומי וה TP האנורקטית

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

הנה, כאן וכאן. בדרך כלל ל-vinyl nirvana יש מלא משקולות כאלה (חוץ כמובן, ממתי שבאמת צריך) ואתה יכול לפנות אליהם ולשאול אם יש דרך מייל. המצאי ב-eBay כרגע די נמוך -אבל זה יכול להשתנות מהר מאוד.

בינתיים, אתה יכול למצוא אום רחב ולהלביש אותו מאחור. לא יקרה כלום. לא ממש חייבים 76.5 גרם. הזרוע לעולם לא מנצלת את כל המשקל של המאזנת ואתה יכול להשתמש בפלטת VTF כדי לייצר עוד משקל בעזרת הקפיץ. לא ממש ניסיתי אבל יש אפשרות קלושה שלא צריך את המאזנת בכלל כדי להגיע ל-1.25 גרם של VTF. נסה...

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

המכשיר במצב קשה,לא טופל ולא קיבל אהבה
תמונות קשות
 תמונות קשות

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עוד תמונות קשות,מאזנת הפלסלינה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

לא נורא. הפטפון עצמו נראה בסדר גמור, הזרוע שלמה ואת הבסיס אפשר ליפייף כמו חדש - או פשוט להחליף בבסיס אמיתי. את תושבת הזרוע אפשר לאלתר (שים לב לתמונה של הטורנס האחרון שהעליתי לכאן - גם שם יש תושבת שנשברה כך), או פשוט להזמין חילופית מ-eBay. הכל קוסמטיקה. קצת שמן מכונות בציר, טיפל'ה כיוונים של הקפיצים והוא מתפקד כמו חדש. (f)

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כרגע אני מתנחם ששילמתי עליו ''רק'' 750..
יש איזה מדריך בזק לטיפול ראשוני ,כיוונים הכרחיים, למ ת ח י ל י ם, רצוי עם תמונות ..
ולא מצליח לשלוף את השלה,או שמפחד להפעיל כוח,אני רגיל שפותחים את ההברגה של השלה והיא עפה לך ליד.
קיבלתי את המכשיר עם STANTON 500 נשמע ככה ככה,רוצה לבדוק את ה881

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

יש בשרשור שלי על שיפורים ב-TD-160, כאן, כל מה שאתה צריך (וגם לא צריך) לדעת - כולל כיוון מערכת קפיצים וסרטי וידאו שמראים איך מע' צריכה להתנהג והכל עם המון תמונות.

השלה יוצאת לאחר פתיחת הקולר - אבל היא לא קופצת לידיים. צריך למשוך אותה החוצה תוך נענועים עדינים והחזקת 'קונטרה' של המטה באיזור השרוול.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

פתרון זמני למאזנת החסרה,שייבות ,ניטים, חיתוך פתח,הברזה לבורג קיבוע , הכיוון העדין בעזרת הבורג האחורי.
יש לי עוד עבודה רבה כדי להביא את המכשיר למצב נורמלי,כיוון קפיצים ,חופשים בזרוע,עדיין בשלב התיאוריה והלמידה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

[left]
A modern-day warrior
Mean mean stride,
Today's Tom Silver
Mean mean pride.
...
[/left]

(Y) פתרון מדהים. Respect! כמה שוקלת כל שייבה כזו?

בקשר לקפיצים... זו לא בעייה. פותחים מכסה אחורי, מעמידים את הפטפון על שני קרשים, ועם בוקסה 8מ"מ משחקים עם האומים של הקפיצים (בלי חשמל!!!). רצוי לשים פלס קטן על הפלטה ולודא יישור. הפלטה חייבת להיות עם השטיחון ועם התקליט וכל משקל אחר (מייצב?) שיהיה עליה בזמן אמת. בסוף הכל צריך להתנדנד חופשי כמו בסירטונים.

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כל שייבה 35 גרם
כדי לבצע את כל הטוויקים האלה
אני מחכה שהילדים יפנו קצת את הבית...יום אחד יספיק,אני, הפטיפון,המחשב לתמונות,המזגן להרגיע את העצבים
No, his mind is not for rent
To any god or government.
Always hopeful, yet discontent,
He knows changes aren't permanent,
But change is.
...

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כמה שאלות
האם אפשר להבריק את הפלטות,גם הפנימית ,איפה שהרצועה רוכבת, עם 'PEEK',או חומר אחר?
איפה אני קונה רצועה, מקורית?בארץ,או שעדיף מחול?
וסט כבלים לזרוע?
והאם יש פסיקה סופית לגבי שמנים - ציר מרכזי וחלקי מתכת - שמן מכונות תפירה?
מיסבים וחלקים בזרוע - ספריי סיליקון?שמן סיליקון(לא מוצא)?גריז סיליקון?
תודה ומועדים לשמחה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

raniburg כתב:האם אפשר להבריק את הפלטות, גם הפנימית ,איפה שהרצועה רוכבת, עם 'PEEK',או חומר אחר?
...
בהחלט. תצטרך לפחות שבעה סיבובים. זו עבודה רצינית. עוטפים את את הפלטות בשכבה דקה של משחה, נותנים לה להתייבש 15 דקות ומנגבים בתנועות סיבוביות עם סמרטוט יבש. (הסמרטוט הופך שחור וגם האצבעות) בסוף עוברים עם מטלית לחה באותו אופן. לאט לאט מתחילים לראות שהפלטה הופכת מאלומיניום עכור למבריקה יותר ויותר - עד שבסוף היא הופכת להיות מבריקה כמו מראה. ס-ב-ל-נ-ו-ת היא מילת המפתח בתהליך. Peek משחה מצויינת לשם כך. הכי טובה שנתקלתי עד היום לאלומיניום. השותף שלי לעסק, אגב, שילם לאחיינית הקטנה שלו 20 ש"ח לכל סיבוב הברקה והעסיק אותה במשך שבוע במהלך החופש הגדול כך. (i)

לצערי זה לא מחזיק. אלומיניום מתחמצן. פעם בחודשיים (אולי יותר - תלוי בתנאי לחות), דרוש עוד ניגובון קטן בעזרת המשחה כדי להחזיר את הברק. יש להשאיר שכבה דקיקה של המשחה, מנוגבת קלות, על הפלטה. זה מעכב את החימצון אבל טיפהל'ה מעכיר את המשטח.
raniburg כתב:איפה אני קונה רצועה, מקורית? בארץ,או שעדיף מחול?
...
הכי טוב - גם מבחינת מחיר וגם מבחינת התאמה כאן ב-eBay. כבר דובר בנושא הזה כאן (תבדוק להרחבה בנושא בפורום אנלוגי).

יש המון רצועות בביי ל-TD-160, רובן רק 'בערך' מתאימות. זו, בלינק שסיפקתי 'בול' מתאימה. יש אצל 'אדר' בחשמונאים בת"א. אני בטוח שיש בעוד מקומות. הם בד"כ רוצים שתביא את הרצועה הישנה כדי להתאים חדשה. זו שגיאה. רצועה ישנה עלולה להיות מתוחה, או רפוייה והרבה פעמים בלוייה.

המידות הנכונות עבור רצועת מדגם Z6800574 המתאימה ל-TD-160 (למעשה עבור כל סדרת הדגמים 105-126MKIII/145-146V/147/160-166VI/316-325/280-280III/290/295) הן: אורך של 255 מ"מ, רוחב של 4 מ"מ, ועובי של 0.9 מ"מ. האורך יכול להשתנות בגבולות של עד 5 מ"מ.
raniburg כתב:וסט כבלים לזרוע?
...
אתה מתכוון חיווט? הנה כאן. גם על זה דיברתי כבר בשרשור השיפוץ\שדרוג של ה-TD-160 כאן, (שאני מאוד ממליץ לך לעבור עליו), בנושא החיווט שכולל גם שקע חשמל, גם שקעי RCA. סביר להניח שלא תמצא בארץ הקודש סט חוטים אידיאלי וינסו למכור לך צמה של חוטי טלפון או סט מפטפון ישן. אל תעשה פשרות בנושא. החיווט הוא קריטי לאיכות הפלט. הנה עוד סטים של חוטים מתאימים - כאן.
raniburg כתב:והאם יש פסיקה סופית לגבי שמנים - ציר מרכזי וחלקי מתכת - שמן מכונות תפירה? מיסבים וחלקים בזרוע - ספריי סיליקון?שמן סיליקון(לא מוצא)? גריז סיליקון?
...
אני לא מכיר הבדל בין שמן מכונות לשמן מכונות תפירה. בציר, מיסבים וחלקים מכניים אחרים הולך שמן מכונות (ללא נוגדי חימצון כמו ב-WD-40 למשל). אני משתמש בחומר של Molykote שהוא בסך הכל שמן מכונות רגיל.

קיימת תעשיית שמן נחשים עניפה סביב הנושא הזה בדיוק. לך על האופצייה הזולה ביותר ושים קצוץ על כל השרלטנים. שמן מכונות הוא שמן מכונות והוא רק צריך להיות נקי.

במכניזם שמרים את הזרוע צריך להכנס קצת גריז (שמן על בסיס סיליקון). הוא אמור להיות סמיך מספיק כדי להתנגד למעבר המוט בבוכנה ולהאיט את הירידה בלחץ משקל הזרוע והעלייה בדחיפת הקפיץ. זה לא ביג דיל ואני משתמש בהכל, החל ממרגרינה (סתאאאם), וכלה בגריז תרמי לבן לטרנזיסטורים (אמיתי לגמרי). פעם אפילו גירדתי קצת גריז נקי, בעזרת שפכטל, מצלחת באחוריים של סמי-טריילר ענקי, בדיוק לשם כך. זה מספיק לי עד היום. מדובר בכמות מזערית.

צה"ל אגב, מגרז את הרק"מ שלו בדיוק עם אותו סוג גריז המתאים לטורנס שלך. מי אמר שאין אירוניה בצבא? כל שיריונר או תותחן יוכל 'להבריח' עבורך שניים, שלושה סמ"ק של ה'זהב' השחור הזה שיספיק לכל ימי חייך, וזה יחשב (בעיני כמובן) לשירות קהילתי במקום לגניבת ציוד צבאי. :wink:

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #15 

tnsilver היקר
האם שמן מכונות תפירה הוא טוב לשמון
אשמח למענה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אין לי מושג מה זה 'שמן מכונות תפירה'. יש לי, לעומת זאת, נסיון רב, עם 'שמן מכונות' מסוגים שונים. לדעתי מדובר באותו שמן. תנסה. מה כבר יכול לקרות??? כל עוד השמן לא סמיך מידי ולא 'עוצר' לך את הציר ולא מאכל את המתכת ויוצר חורים מיידיים בפלדה וגולש לדירה של השכנים מלמטה... שמן הוא שמן הוא שמן... בא לי לנסות Mazolla ולראות מה קורה... :מבולבל:

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #17 

tnsilver כתב:אין לי מושג מה זה 'שמן מכונות תפירה'. יש לי, לעומת זאת, נסיון רב, עם 'שמן מכונות' מסוגים שונים. לדעתי מדובר באותו שמן. תנסה. מה כבר יכול לקרות???
...
תודה (Y)

raniburg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

חג שמח
היום קצת התעסקתי עם הפטיפון: הברקתי את הפלטות ,עדיין לא ניתן להתגלח,שימנתי את הציר ,הפלטה הקטנה ללא רצועה מסתובבת כמעט לנצח, נרגעתי :D
הלחמתי כבלים חדשים כולל קונקטורים
שיחקתי קצת עם הקפיצים,,הנמכתי את הפלטה יחסית לבסיס,נראה לי שקיבלתי אותו קצת משוחרר מידי,פילסתי
יכול להיות שזה משפיע על הסאונד?
הזמנתי רצועה חדשה
נראה לי שיש בעיה בחיבור של השלה לזרוע,בעית מגעים ? שמחברים מחדש את השלה לזרוע צד ימין נשמע חלש יותר ולפעמים נעלם , הבעיה הייתה קיימת שקיבלתי את הפטיפון,אבל חשבתי שזה הקונקטורים הרופפים אשמים .
לאחר בדיקות ומשחקים נראה שזה המחבר שיושב בקצה הזרוע עם ארבעת ה'נקבות' שאליו נכנסים ארבעת הפינים של השלה.
אם אני מפרק את השרוול בקצה הזרוע (שולף את הפין האנכי?)שעליו יושב האום שמחזק את השלה, האם יש לי גישה לחיבורים,או שצריך לפרק את כל הזרוע מהתחת :) ?

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #19 

פרק את השלה מהזרוע והתז על 4 הפינים שעליה תרסיס מנקה מגעים וכך תעשה עם המגעים שבתוך הזרוע.
המתן מעט וחבר את השלה לזרוע,אני מאמין שזה יסתדר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

החיבורים האלה הם באמת עקב אכילס:

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-wswA ... NECTOR.jpg[/img2]

אם תפרק את הפין שמחזיק את השרוול (עם מסמר דק מתחת ופלייר שפיץ מלמעלה) ותשלוף אותו מהמטה - תהיה לך גישה אל המחבר המגוחך הזה. לא בטוח שהוא ישלף בחתיכה אחת. לפעמים הם מתפרקים למאה אלף חתיכות של אפוקסי מרוטש. גם אם תצליח - אני לא ממש יודע מה אפשר לעשות. החיבורים נמצאים בתוך השרף וצריך לחטט שם עם מפתח אלן דק כדי לדחוף אותם החוצה. אפשר לעשות להם tinning ולכסות אותם בשכבה דקה של בדיל כדי להפוך אותם להדוקים יותר. בכל מקרה, ברגע שיש לך גישה אל הקונקטורים אתה יכול לדחוף לשם פרובים של DMM ולמצוא פתרון מגניב, כמו שמצאת עד עכשיו. לפני כן, רק תוודא שהחיבורים בשלה עצמה תקינים כדי שלא תפרק סתם את השרוול. לדעתי הדרך הכי אלגנטית היא לוותר על החיווט המקורי - על הקונקטורים ועל כל המשקל המיותר של המכניזם הטורנסי.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”