הייתי בטוח כמוך שהשימוש בחיבור DVI משמעותי, עד שלפני שבוע חיברתי מסך Samsung 740 עם DVI ו-VGA (במקביל) לאותו מחשב ברזולוציה של 1280x1024. הגדרתי ב-XP שהדסקטופ ישוכפל ל-2 היציאות ומיתגתי ביניהן ע"י כפתור על המסך.
לאחר ביצוע Auto Adjustment לחיבור ה- VGA ב- 60Hz, לא ניתן היה בשום אופן לזהות שום הבדל בין DVI ל-VGA, גם בתצוגות טקסט קטנות וצפופות.
בדקתי זאת גם עם תוכנת LCDTEST המאפשרת להציג (בין השאר), רשת בצפיפות משתנה, ולא ראיתי שום "מריחה", גם ברמות הצפיפות המקסימלית.
לגבי דיוק בצבעים קשה יותר לענות מכיון שלא ניתן להציג על גבי אותו מסך את 2 החיבורים במקביל.
מצטרף לדעתכם.
בגדול הרב יעדיפו דיגיטאלי, למרות שהם לא מבינים למה, וברב המקרים (אך לא כולם) לא יהיה הבדל.
היום, לכרטיסי המסך והמסכים יש מעגלי A/D ו- D/A טובים מאד.
הבעיה היחידה עם RGBHV אנאלוגי הוא שתיתכן הנחתה בתדרים הגבוהים, שתגרום לאובדן חדות (התמונה תעשה מעט יותר רכה).
הנחתה כזו תורגש ככל שדרישות ה bandwidth גבוהים יותר (בעקבות שימוש ברזולוציה גדולה יותר ו refresh rate מהיר יותר), וכן ככל שהכבל עצמו ארוך יותר (וגם אם הכבל באיכות ירודה).
שימוש בכבל איכותי וקצר - לא תרגישו שום הבדל, ברב הרזולוציות.
שימוש ברזולוציות גבוהות ביותר - יהיה הבדל.
אגב, דרישת ה BW לקידוד הסיגנל הדיגיטאלי של DVI גבוהה יותר מהמתאימה האנלוגית. מה שמחייב חיווט איכותי וקצר יותר.
בניגוד לעולם האנאלוגי, שהנחתה בתדר הגבוה גורמת רק לריכוך אבל עדיין ניתן לצפות בתמונה הרכה, בעולם הדיגיטאלי אם התווך לא מסוגל לעמוד בדרישות ה BW אזי הצד המקבל "לא יבין" את האות הדיגיטלי (לא ניתן לצפות בתמונה).
אני דווקא שמתי לב.
במשחק splinter cell. רוב המשחק הוא בחשיכה, כך שיש גוונים רבים של אפור.
ב VGA כאשר מוגדרת רזולוציה גבוהה, אז בגוונים הכהים של האפור מופיעה תופעת הבלוקים (כמו סרטי DIVX).
בחיבור DVI התופעה לא מתרחשת.
מי שיש לו מסך עם שני סוגי החיבורים, וכרטיס שתומך בשניהם - יכול לנסות ולהיווכח בהבדל
יצא לי לבדוק הבדלים בחיבורים במספר מסכי LCD.
בחלקם השוני היה ברור, בחלקם האחר היה קשה יותר להבדיל. במסך הנוכחי שלי זה בהחלט מורגש ברזולוציה 1050*1680.
בכל מקרה, כניסת DVI במסך מהווה רק יתרון (גם תאימות לכרטיסי מסך עתידיים) ולכן לא הייתי מוותר עליה.
לי יש את המסך VX924 19'' LCD 3ms DVI ViewSonic אחד המסכים אני קניתי אותו לפני חצי שנה ב 3 אלף עכשיו הוא עולה 1870 שווה את הכסף אתה יכול למצוא אותו פהה http://www.ksp.co.il/hmain.php