סוג רמקולים מתאים. (אולי קצת ארוך)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
khisha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ליושבי הפורום ומאזיניו.
לפני כשנה עברתי לדירה חדשה וכמובן שמפאת התקציב דחיתי את עניין המערכת.
בבית הקודם הייתה לי מערכת 5.1 של JAMO מוגברת בסנטר ושני מדפיים של פיליפס שסגרו לי את הפינה של חור במיד-ריינג'. כל הסטאפ היה מחובר לרסיבר 496 של ימהה. זה הרקע שממנו אני בא וסטאפ הזה היה בסדר מבחינתי אולם שמעתי את חסרונותיו גם.
בבית החדש החלטתי שאני לא שם טלויזיה בסלון, מכיוון שיש לי פינת טלויזיה נפרדת ולכן בסלון יהיו שני רמקולים רצפתיים מכובדים עם מגבר סטראו כפי שחלמתי תמיד. לצורך כך גם סללתי בקירות צינורות ועשיתי את כל ההכנות.
אממה. אחרי שנכנסו רהיטים את הפינה תפסה ספת שזלונג פינתית ואין מקום לרמקול רצפתי. לכן ירדתי מרצפתי.
לא נורא, אמרתי. ניקח שני מדפיים משובחים. תמיד חלמתי על איזה 605 של B&W, אבל גם 805 בסדר. :wink: (מותר לחלום, לא?) אבל גם לסטנד אין מקום וצריך לתלות אותו. כמו כן, היציאות של הצינורות, שנסללו עם רצפתיים במחשבה, נמוכות ויהיו כבלים על הקיר. דבר שאינו מקובל לחלוטין. לכן גם ירדתי ממדפי.
לאחר מכן השתעשעתי במחשבה של סאונדבר עם סאב אלחוטי, שיתלה מעל הספה. זה יתן פתרון הכי אסטתי, אבל אני לא בטוח לגבי איכויות הצליל. אינני אודיאופיל, אולם יש לי עין ואוזן רגישות. אני יכול להבדיל צליל טוב ועמוק וצליל רע ושטוח. כך גם בתמונה למרות שאני רואה רק חדשות וכדורגל ושומע רדיו אינטרנטי בלבד. יש לי אוסף דיסקים, אבל לפני 3 שנים התקלקל לי הCD ולא תיקנתי אותו. שמעתי שפיוניר הכריזו על איזה משהו שיכול לעשות מהפכה.
לאחר מכן ראיתי רמקולים ONWALL. JAMO GRAPHIC. הם שטוחים ונחמדים. אומנם יש צורך קצת לחצוב בקירות כדי להמשיך את הצינור אליהם, אבל נראה לי שווה. השאלה איך הם נשמעים בסטראו כי היעוד שלהם לשמש כאחוריים.
לאחר מכן אמרתי שאם כבר אני חוצב, למה לא ללכת על שקועים ולסגור עניין? כנראה שאני אחבר אותם למגבר הקיים בשלב ראשון שיוחלף למגבר SONOS AMP יותר מאוחר כי אני רוצה מולטי-רום אלחוטי וזה הכיוון שלי בעתיד.

בקיצור. אני מיואש ומבולבל ומבקש שתעשו לי סדר.
איזה סוג רמקולים יתן לי סאונד סביר בהתחשב במקור ומגבר ומהם יתרונות וחסרונות שלהם?
אם כבר שקועים, איזה ומה העומק שצריך לחצוב? יש לי בניין טרומי.
מה גם שעוד לא ירדתי לגמרי מסאונדבר ואשמח לשמוע תובנות גם.
אנא עזרו לי לסדר את הראש.

תודה ושנה טובה לכם.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

מצטער, אבל כל הפתרונות האלה נשמעים לדעתי בין רע מאוד לרע מאוד מאוד.

או שתוותר על הרצון לשמוע טוב אבל הכל יראה יפה ואסטתי, או שתקנה זוג רמקולים מדפיים נורמליים או ריצפתיים נורמליים ותתפשר על העיצוב.

הכי רע זה שתשלה את עצמך, כי הבחירה שלך היא בין שתי האפשרויות שלמעלה.

ואם אתה רוצה איכות, זה רק מגבר סטראו "רגיל", שום דבר אחר. גם כאן, אל תשלה את עצמך.
איל פור

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

בקיצור. אני מיואש ומבולבל ומבקש שתעשו לי סדר.
איזה סוג רמקולים יתן לי סאונד סביר בהתחשב במקור ומגבר ומהם יתרונות וחסרונות שלהם?
אם כבר שקועים, איזה ומה העומק שצריך לחצוב? יש לי בניין טרומי.
מה גם שעוד לא ירדתי לגמרי מסאונדבר ואשמח לשמוע תובנות גם.
אנא עזרו לי לסדר את הראש.
...
יהיה לך יותר קל קודם כל ללכת לנויות מתמחות ופשוט להאזין למוצרים שונים, עד אז אתה הולך בערפל מכיון שיכול להיות שיהיו מוצרים שלא תתרשם מהסאונד שלהם ויכול להיות שפשוט תקבל רעיונות אחרים לגמרי.

khisha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

HazooM כתב:
יהיה לך יותר קל קודם כל ללכת לנויות מתמחות ופשוט להאזין למוצרים שונים, עד אז אתה הולך בערפל מכיון שיכול להיות שיהיו מוצרים שלא תתרשם מהסאונד שלהם ויכול להיות שפשוט תקבל רעיונות אחרים לגמרי.
...
אתה כמובן צודק. יש לך שמות של חנויות מומלצות במרכז? עם דגש על מבחר בסאונדברים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

khisha כתב:לאחר מכן השתעשעתי במחשבה של סאונדבר עם סאב אלחוטי, שיתלה מעל הספה.
...
כשאתה אומר שאתה מתכוון לתלות את הסאונדבר מעל הספה, אתה מתכוון על הקיר האחורי של הסלון, או על הקיר הקדמים אבל לא במרכז, כי אם מעל קצה השזלונג של הספה? שני המקרים בעייתיים מאוד לסאונדבר, שבכל מקרה הוא פתרון שלא מיועד בד"כ לסטריאו, כי אם לסראונד.

הדבר הכי קרוב לעניות דעתי למה שאתה מחפש להשיג זה הסאונדבר של מרטין לוגאן, ואולי גם הסאונדבר של סונוס, שמקבל ביקורות די טובות ויכול להתאים גם לחזון שלך טווח הארוך...
khisha כתב:לאחר מכן ראיתי רמקולים ONWALL. JAMO GRAPHIC. הם שטוחים ונחמדים. אומנם יש צורך קצת לחצוב בקירות כדי להמשיך את הצינור אליהם, אבל נראה לי שווה. השאלה איך הם נשמעים בסטראו כי היעוד שלהם לשמש כאחוריים.
...
יש גם רמקולי ONWALL שנועדו לשמש כקדמיים, למשל סדרות ה-SHADOW וה-SOUNDFRAME (רמקולים מדהימים!) של מוניטור אודיו.

בכל מקרה, בכמעט כל המקרים שבהם הולכים לכיוון של שקועים, צמודי-קיר או סאונדבר, אין מנוס גם משילוב סאב במערכת, מכיוון שהרמקולים האלה פשוט לא יורדים מספיק נמוך כדי לתת מענה מלא לבאסים... :oops:
khisha כתב:אתה כמובן צודק. יש לך שמות של חנויות מומלצות במרכז? עם דגש על מבחר בסאונדברים.
...
אני לא מכיר חנויות שמחזיקות סאונדברים מלבד אולי חשמל נטו ברעננה (שם יש חדר תצוגה גדול מסניפים אחרים של הרשת בכל הנוגע לרמקולים, והרשת בכלל דוחפת סאונדברים יותר ממקומות אחרים) וסלון חללית בת"א. מבחינת חנויות מתמחות, הייתי משתדל לקפוץ לפחות לפיוז בגבעתיים וסטריאוסקופ בדיזנגוף סנטר.

משהו קטן לסיום: התחלת מפנטזיה על סטריאו ברמה גבוהה, ואתה עכשיו מתלבט לגבי איזה סאונדבר לקנות. זה שינוי בתפיסה בסדר גודל של מישהו שחולם על צמוד קרקע בתל-מונד ובסוף מתלבט לגבי דירה בקומה שלישית בלי מעלית בפולרנטין... :roll:

khisha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הכוונה היא לתלות אותו מעל הספה במרכז. למה אני אוהב את הרעיון של סאונבר? כי זה מאפשר לי לעשות סטרימינג דרך בלוטוס, כפי שאני עושה היום גם באוטו וזה נוח.
זאת גם הסיבה שאני מוכן להתפשר והרבה. איכות המקור שלי לא מאפשרת ניצול של רמקול טוב. זה כמו לקנות למבורגיני כדי לנסוע בפקקים למכולת.
מצד שני אני ממש לא חוזר לימים של הורדות שירים ושאר בולשיט. הכל און-ליין.
נראה לי שאני אחכה לתגובות על פיוניר או שאקנה CT660 של סוני.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

אז הוא יהיה מעל הספה מאחורי האוזניים שלך? :oops:

khisha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

ממש לא. זאת ספה פינתית, מה גם שאף אחד לא יוש עליה במילא. היא לצורכי אירוח בלבד.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

למען הסר ספק, ביחס לאוזניים שלך, האם הרמקול יהיה בדיוק מולן, תלוי על הקיר שמולן אבל לא בדיוק ממול כי אם מוסט מעט הצידה על הקיר, או על קיר צדדי?

khisha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הוא יהיה על הקיר הנגדי מוסט יותר לפינה. כלומר הוא ימוקם על הקיר הרחוק ממני.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

זה הרע במיעוטו, לגבי פתרון שבמקרה הטוב ניתן להגדיר אותו בעצמו כרע במיעוטו (וזה לאופטימיים..!) :roll:

עדיף לדעתי לאין שיעור ללכת על רמקולים שטוחים או שקועים. (Y)

khisha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

זה שוב אני.
צדו את עיני רמקולים של פולק OWM5 מה שאהבתי בהם זה שהם ניתנים לתליה בצורה פינתית וגם גבוהים.
כלומר אם יציאת צינור היא בגובה 40 ורמקול הוא 46 ס"מ, זה אומר שיהי לי אולי 15-20 ס"מ של כבל חשוף וזה סביר. לאלה אני יכול לשדך את הסאב 10" קיים ולקבל כבר משהו סביר.
השאלה מה עמיתי המלומדים יכולים להגיד לגופו של רמקול?
בחיים לא שמעתי פולק אודיו ואין לי מושג. הבנתי שהם כמו סרוין וגה. או שאתה מתחבר או שלא.
האומנם?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

הם לא כמו סרווין וגה, ובכל זאת (וזה נכון לכל רמקול), או שאתה מתחבר או שאתה לא. ;)

אל תינעל מוקדם מדי על דגם אחד ספציפי שאולי פותר לך את האילוץ בצורה הכי טובה. לך לשמוע את ה-OWM5. לך לשמוע גם את ה-SHADOW וה-SOUNDFRAME של מוניטור אודיו. הגובה של הרמקולים האלה נע בין 60-80 ס"מ בערך (יש גם את ה-RADIUS HD העמוקים יותר שניתנים לתליה על הקיר ומגיעים לגובה של 60 ס"מ...)
מלבד אלה, יש גם פתרונות של קיימברידג' אודיו, ג'אמו, קאנטון ודאלי. ככל שתשמע יותר רמקולים, ככה יש יותר סיכוי שתמצא את זה שהכי מתאים לטעם האישי שלך. (Y)

נ.ב. את החשיבות של תליה בצורה פינתית עבורך לא הבנתי. אם המטרה היא "לתקוע" את הרמקולים בפינת החדר, לא הייתי ממליץ על כך (בלשון המעטה..!) (n)

khisha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

לדעתי לשים שני רמקולים בשתי פינות של אותו צלע החלל זה בלשון המעטה (Y).
לא יודע. ככה לימדו אותי בבית סבתי. שעדיף להרחיק את הרמקולים אחד מהשני על אותו ציר מקבילי שימוקמו מולך. מה גם שאם אפשר לכוון אותם כך שאלומות הסאונד יכוונו אליך (וזה מה שתליה פינתית מאפשרת) אז מה טוב. כך חונכתי, ככה אני אוהב את הרמקולים שלי ויש לי איזה 30 שנה של האזנה למוזיקה מאחורי האוזניים.
אני באמת מעריך את תרומתך לדיון, אם כי מאוד דומיננטית והחלטית, אבל, מסיבה שאיננה ברורה לי, אני מצטייר אצלך כאידיוט שתולה סאונדבר מעל הראש או רמקול מעל רמקול.
כעת לגופו של עניין. יש לי הזדמנות להביא זוג ב1500 שקל, שזה חצי מחיר מהארץ. מדובר בעסקה ספציפית על רמקול ספציפי.
עם כל הכבוד לקאנטון, דאלי וסונוס-פאבר, שלכולם יש פטרונות כאלה, וגם לעובדה שאין לי תקציב מוגדר, אני מנסה לתפור קומבינציה אופטימלית במסגרת הנתונה ומבקש שנשאר בתחום הדיון הזה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”