לפני כשנה עברתי לדירה חדשה וכמובן שמפאת התקציב דחיתי את עניין המערכת.
בבית הקודם הייתה לי מערכת 5.1 של JAMO מוגברת בסנטר ושני מדפיים של פיליפס שסגרו לי את הפינה של חור במיד-ריינג'. כל הסטאפ היה מחובר לרסיבר 496 של ימהה. זה הרקע שממנו אני בא וסטאפ הזה היה בסדר מבחינתי אולם שמעתי את חסרונותיו גם.
בבית החדש החלטתי שאני לא שם טלויזיה בסלון, מכיוון שיש לי פינת טלויזיה נפרדת ולכן בסלון יהיו שני רמקולים רצפתיים מכובדים עם מגבר סטראו כפי שחלמתי תמיד. לצורך כך גם סללתי בקירות צינורות ועשיתי את כל ההכנות.
אממה. אחרי שנכנסו רהיטים את הפינה תפסה ספת שזלונג פינתית ואין מקום לרמקול רצפתי. לכן ירדתי מרצפתי.
לא נורא, אמרתי. ניקח שני מדפיים משובחים. תמיד חלמתי על איזה 605 של B&W, אבל גם 805 בסדר.
לאחר מכן השתעשעתי במחשבה של סאונדבר עם סאב אלחוטי, שיתלה מעל הספה. זה יתן פתרון הכי אסטתי, אבל אני לא בטוח לגבי איכויות הצליל. אינני אודיאופיל, אולם יש לי עין ואוזן רגישות. אני יכול להבדיל צליל טוב ועמוק וצליל רע ושטוח. כך גם בתמונה למרות שאני רואה רק חדשות וכדורגל ושומע רדיו אינטרנטי בלבד. יש לי אוסף דיסקים, אבל לפני 3 שנים התקלקל לי הCD ולא תיקנתי אותו. שמעתי שפיוניר הכריזו על איזה משהו שיכול לעשות מהפכה.
לאחר מכן ראיתי רמקולים ONWALL. JAMO GRAPHIC. הם שטוחים ונחמדים. אומנם יש צורך קצת לחצוב בקירות כדי להמשיך את הצינור אליהם, אבל נראה לי שווה. השאלה איך הם נשמעים בסטראו כי היעוד שלהם לשמש כאחוריים.
לאחר מכן אמרתי שאם כבר אני חוצב, למה לא ללכת על שקועים ולסגור עניין? כנראה שאני אחבר אותם למגבר הקיים בשלב ראשון שיוחלף למגבר SONOS AMP יותר מאוחר כי אני רוצה מולטי-רום אלחוטי וזה הכיוון שלי בעתיד.
בקיצור. אני מיואש ומבולבל ומבקש שתעשו לי סדר.
איזה סוג רמקולים יתן לי סאונד סביר בהתחשב במקור ומגבר ומהם יתרונות וחסרונות שלהם?
אם כבר שקועים, איזה ומה העומק שצריך לחצוב? יש לי בניין טרומי.
מה גם שעוד לא ירדתי לגמרי מסאונדבר ואשמח לשמוע תובנות גם.
אנא עזרו לי לסדר את הראש.
תודה ושנה טובה לכם.