אסקסו בייסיק הקצפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
HeziCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שם מלא: Hezi Cohen
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

זה באמת אפשרי או שאנחנו עובדים על עצמנו ועוצמת הקיטור פשוט לא מספיקה.
אין דבר שאני לא עושה נכון:, לוחץ על כפתור הקיטור, מחכה שהנורה תכבה, מוציא את כל שאריות המים מהקיטור לפני הקצפה עד שמתקבלים רק אדים ואז הנורה דולקת שוב ושוב אני מחכה שתכבה, קנקנן קטן נירוסטה וחלב קר בערך שליש ושוב מפעיל לשנייה את הקיטור בשביל הוציא שאריות מים הכי קטנות, ממקם את הצינורית ממש מעט מתחת לפני החלב קרוב לדפנות הקנקן שמוטה מעט, מסובב את הקיטור בערך 2-3 סיבובים מלאים בהדרגה, מתקבל רעש שקט ואחיד וסירקולציה מעולה בחלב לאחר 25 שנ' לערך אני מכניס מעט את הפייה, החלב ממשיך בתנועה יפה של מעין מערבולת ללא בועות גדולות או רעש חזק, הקצף מעט עולה ולפעמים נראה מבטיח, ברגע שמגיע לטמפ' של 75 מעלות אני מפסיק ובסוף מתקבל הרבה חלב חם ושכבת קצף בעובי 1 ס"מ ואפילו לא.
מה הבעיה?

yair_B
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0

שליחה #2 

בדיוק כמו לי.
אבל ראיתי מה המכונה הזאת מסוגלת לעשות מתי שתיקנתי את ההקצפה.
הבחןר מקופילאב עשה לי כוס לאטה שפשוט נגנבתי.
בבית אני לא מצליח לחזור על אותה רמה

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #3 

קודם כל אם אתה רוצה יותר שכבת קצף ( שמספיק לקפוצינו ) אז תשאר יותר זמן עם הפיה בחלק העליון כדי להכניס יותר אוויר לפני שאתה מכניס את הפיה פנימה. עכשיו כדי לקבל יותר קיטור וזמן הקצפה השיטה היא להוציא את המים שנשארו בצינורית עוד לפני שהנורה נכבית לחכות שתי שניות ולהתחיל להקציף, העיקרון הוא שאנחנו לא רוצים שהנורה תכבה כי ברגע זה זה אומר שגוף החימום כבה ומפסיק לייצר לנו קיטור ואנחנו רוצים לדאוג שתמיד גם בזמן שאנו מקציפים גוף החימום ימשיך לעבוד.

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #4 

הקצף זה הבועות הגדולות ולא זה מה שאנחנו רוצים.
אנחנו צריכים מיקרו בועות .
לפני השפיתה שלו לכוס ,צריך לדפוק את הקנקן על קרקעית הלוח ולסובב את הנוזל.

HeziCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

shlomyga כתב:קודם כל אם אתה רוצה יותר שכבת קצף ( שמספיק לקפוצינו ) אז תשאר יותר זמן עם הפיה בחלק העליון כדי להכניס יותר אוויר לפני שאתה מכניס את הפיה פנימה. עכשיו כדי לקבל יותר קיטור וזמן הקצפה השיטה היא להוציא את המים שנשארו בצינורית עוד לפני שהנורה נכבית לחכות שתי שניות ולהתחיל להקציף, העיקרון הוא שאנחנו לא רוצים שהנורה תכבה כי ברגע זה זה אומר שגוף החימום כבה ומפסיק לייצר לנו קיטור ואנחנו רוצים לדאוג שתמיד גם בזמן שאנו מקציפים גוף החימום ימשיך לעבוד.
...
אני יודע שהקצפה בחלק העליון מאפשרת לאוויר להיכנס וכן, בפעמים האחרונות נשארתי יותר זמן למעלה, אבל העצה לגבי הנורה והגוף חימום נשמעת טובה והגיונית מאוד, אני אנסה.
כדאי לנסות עם הפאנארלו אף על פי שקראתי שכדאי בלי?
אני אולי יצלם ויעלה כדי שתבינו על מה אני מדבר...

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אכן לא אמרתי שחשוב מאוד קודם כל להוריד את הפנארלו הזה, עם הפלסטיק הזה כל התאוריות והשיטות לקצף המושלם לא יעבדו.

HeziCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

shlomyga כתב:אכן לא אמרתי שחשוב מאוד קודם כל להוריד את הפנארלו הזה, עם הפלסטיק הזה כל התאוריות והשיטות לקצף המושלם לא יעבדו.
...
כן, את זה הבנתי על הפעם הראשונה שניסיתי להקציף איתו...
ועכשיו ניסיתי לבדוק את מה שאמרת בלי באמת להקציף וראיתי שהקיטור באמת חזק מקווה שזה ישתפר במעט את ההקצפה ברגע האמת, למרות שאני סקפטי.
אגב באיזו יחידה נמדדת עוצמת הקיטור? ומתוך סקרנות מה ההבדל במספרים בין עוצמת הקיטור הביתי למכונה מקצועית סבירה?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

המכונות הנל מקציפות מצויין בהשוואה למכונות ביתיות מהליגה שלהן. אבל יש גבול למה שמסוגל דוד של 200 סמק לעשות. הטיפ של התחלת הקצפה לפני סיום ההרתחה יעזור. נסה להישאר רק במצב של ניפוח (המצב הראשוני לפני הסירקולציה) ותראה אם אתה מצליח לייצר קצף בכמות משוגעת. אחכ תאזן.
what's next?

HeziCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

על פי ניסיונכם, האם בשורה התחתונה אפשר להגיע לקצף קרמי-מיקרו בועות או אפילו מתקרב, אם כן אני לא אפסיק לנסות, לפחות שאני אדע שזה אפשרי ואני לא מבזבז זמן.
עוד סיפור, לפני האסקסו הייתה לי בריקה ומקציף חלב ידני טוטוקרמה של ביאלטי, התוצאות היו מדהימות ביחס למקציף ידני לעתים אפילו היה מתקרב ללאטה ארט. ציינתי זאת, כי עברה המחשבה לקנות שוב את המקציף(זרקתי את הישן, כבר הסריח) ולא לבזבז זמן.

שבוע טוב.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

עם אימון וניסיון אפשר להגיע ליופי של הקצפה ולאטה ארט במכונה הזו. טיפ נוסף בגלל גודל הדוד עדיף לך להקציף עם כד קטן של 250-300 מ״ל כמות חלב לכוס אחת ככה יהיה לך יותר קל להגיע לקצף קרמי חלק ויבש.

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #11 

אני לא מכיר את האסקסו, אבל מנסיון עם מכונות אחרות של דוד אחד שהיו ושיש ברשותי...

א. תן לעצמך 3 חודשים של הכנת קצף והתנסות.... לפחות.
ב. גודל הקנקן צריך להיות תואם את המכונה. לגאג'יה קלאסיק אני משתמש בקנקן ממש קטן יחסית. כזה שמתאים מקסימום 'להפוך בכוס בית קפה קטנה'.
ג. הסוד הוא בצליל. תלמד להבחין בין 3 הצללים של ההקצפה.
ד. אפשר להתאמן על 'מים עם קצת נוזל ניקוי כלים'.

ה. גם במכונות יותר משוכללות - לוקח זמן להתרגל ולהקציף את החלב 'נכון למכונה הספציפית'. כך שאותו תהליך עוברים רובם גם במכונות אחרות. כך לעניות דעתי ונסיוני.

בהצלחה.
(f)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”