החלפת לוח אם ומעבד
שלום
לאחר שהצלחתי להשחית את תושבת המעבד בלוח האם הישן שלי (משחה טרמית שנזלה לתוך התושבת). אין בררה וחייבים להחליף.
הרעיון הוא להשתמש במחשב הישן כשרת בייתי, אליו יתחברו 4 HD בגשלים שונים שיש ליץ הוא ישמש להזרמת מדיה ברשת הבייתית, שרת הורדות, וגיבוי בייתי (כוננים שונים למטרות שונות).
המטרה היא מינימום הוצאות! מצאתי כמה אפשרויות ואני מעוניין בחוות דעת חכמות ממני:
1)
http://www.newegg.com/Product/ComboBund ... bo.1270875
אני לא ממש מכיר את BIOSTAR,
2) http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813131875
3) HTPC COMBO Intel G550 CPU+4GB DDR3 RAM+BIOSTAR H61MHV HDMI GIGALAN Motherboard
עזרה והמלצות יתקבלו בשמחה
אייל
לאחר שהצלחתי להשחית את תושבת המעבד בלוח האם הישן שלי (משחה טרמית שנזלה לתוך התושבת). אין בררה וחייבים להחליף.
הרעיון הוא להשתמש במחשב הישן כשרת בייתי, אליו יתחברו 4 HD בגשלים שונים שיש ליץ הוא ישמש להזרמת מדיה ברשת הבייתית, שרת הורדות, וגיבוי בייתי (כוננים שונים למטרות שונות).
המטרה היא מינימום הוצאות! מצאתי כמה אפשרויות ואני מעוניין בחוות דעת חכמות ממני:
1)
http://www.newegg.com/Product/ComboBund ... bo.1270875
אני לא ממש מכיר את BIOSTAR,
2) http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813131875
3) HTPC COMBO Intel G550 CPU+4GB DDR3 RAM+BIOSTAR H61MHV HDMI GIGALAN Motherboard
עזרה והמלצות יתקבלו בשמחה
אייל
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
בניתי דבר דומה שמבוסס על מחשב שולחני רגיל.
ממה שלמדתי לאורך הדרך אני יכול להמליץ את הדברים הבאים:
1. תתכנן בגדול, תשתדל לא להתקבע על לוח אם קטן במיוחד, אלא דווקא משהו סטנדרטי עם מעבד חסכוני. אצלי עוד לא הגעתי ליום שבו אחליף מעבד ואני עדיין עם צ'יפסט 775 ומעבד E8400 של אינטל. כשהוא ימות, אחליף למעבד המתאים ללוח אם אך חסכוני יותר.
2. תדאג שתהיה יכולת מינימלית של חיבור מסך (זה לא כזה חריג למצוא לוחות כאלה) ותמנע מכרטיס מסך יקר.
3. זיכרונות זיכרונות זיכרונות, כמה שיותר עדיף.
4. כמה שיותר כניסות SATA (וזה מתקשר ל-1) התחלתי עם 3 כוננים ב-RAID 5 של 1טרה, פלוס כונן גיבוי של מערכת ההפעלה של 1.5 טרה מחוץ למערך פלוס SSD למערכת ההפעלה (ה-SSD היה שידרוג מאוחר שהחליף HDD של 500 גיגה). הסלוטים של SATA נגמרים מהר ובמקום להליף לוח אפשר לקנות מתאם PCIe ל- 4 SATA (זול) או בקר ייעודי (יקר). כיום אני עם מתאם (זול) ו-8 כוננים של 1טרה במערך של RAID5. כל זה תוך שלוש שנים, אולי קצת יותר...
הקשר ל-1 הוא שבלוח אם קטן יהיה קשה לדחוף כרטיס להרחיב את מספר כניסות ה-SATA.
5. קירור - מאוווווווווד חשוב. במיוחד כשתחצה את שלב ה-4 כוננים. כך שממליץ להתחיל עם מה שיש + מאוורר ומארז מרווח כמה שאפשר (יש לי אחד פנוי בסלון החל מהשבוע אחרי ששידרגתי למלפצת שתאכסן את כל הכוננים אם אתה בעניין). כמה שהמארז יותר מרווח ככה קל יותר לשמור על טמפ' סביר בסביבת הכוננים.
6. בהקשר ל5, אם אתה רגיש לרעש תאלץ להשקיע (האמת די מעט) בהשקטה של המאווררים במארז (ריכוכים בכל מקום בו יש מגע עם המארז.
תרגיש חופשי לשאול בטוח שלא עלה לי הכל.
בגדול המחשב עדיין שולחני (תחנת גלישה בעיקר) שמתפקד כשרת, כך שגם אם הצרכים שלך שונים אני לא חושב שמבחינת חומרה הם שונים מאוד.
אלא אם יש לך כוונה לבנות שרת קטנטן ולמקם אותו במקום מרכזי ובולט לעין ולאוזן.
לגבי מערכת הפעלה, התחלתי עם UBUNTU, עברתי לא מזמן ל-MINT (שזו גרסא יותר מלוטשת של UBUNTU, ממליץ בחום).
אני עובד דרך שורת קוד עם mdadm, יש המון מידע ברשת, מאוד קל לתפעול ומאוד אמין.
היתרון שלא משנה איזו הפצת לינוקס יש לך, אתה מתקין חבילה של mdadm ומרים את השרת בלי שום בעיה.
החלפתי ושדרגתי הפצות בטא הלוך ושוב בלי ששמידע נפגע.
יתרון נוסף - הרחבה. אתה תמיד יכול להוסיף כוננים ולהגדיל נפח. יש גם מדריך להחלפת כל הכוננים לבעלי נפח גבוהה יותר (כשמפסיקים לשווק את הכוננים שאתה צריך) עוד לא הגעתי לשם.
חיסרון - רצוי להשתמש בכוננים באותו הגודל, הכונן הקטן ביותר יקבע את נפח המערך.
ממה שלמדתי לאורך הדרך אני יכול להמליץ את הדברים הבאים:
1. תתכנן בגדול, תשתדל לא להתקבע על לוח אם קטן במיוחד, אלא דווקא משהו סטנדרטי עם מעבד חסכוני. אצלי עוד לא הגעתי ליום שבו אחליף מעבד ואני עדיין עם צ'יפסט 775 ומעבד E8400 של אינטל. כשהוא ימות, אחליף למעבד המתאים ללוח אם אך חסכוני יותר.
2. תדאג שתהיה יכולת מינימלית של חיבור מסך (זה לא כזה חריג למצוא לוחות כאלה) ותמנע מכרטיס מסך יקר.
3. זיכרונות זיכרונות זיכרונות, כמה שיותר עדיף.
4. כמה שיותר כניסות SATA (וזה מתקשר ל-1) התחלתי עם 3 כוננים ב-RAID 5 של 1טרה, פלוס כונן גיבוי של מערכת ההפעלה של 1.5 טרה מחוץ למערך פלוס SSD למערכת ההפעלה (ה-SSD היה שידרוג מאוחר שהחליף HDD של 500 גיגה). הסלוטים של SATA נגמרים מהר ובמקום להליף לוח אפשר לקנות מתאם PCIe ל- 4 SATA (זול) או בקר ייעודי (יקר). כיום אני עם מתאם (זול) ו-8 כוננים של 1טרה במערך של RAID5. כל זה תוך שלוש שנים, אולי קצת יותר...
הקשר ל-1 הוא שבלוח אם קטן יהיה קשה לדחוף כרטיס להרחיב את מספר כניסות ה-SATA.
5. קירור - מאוווווווווד חשוב. במיוחד כשתחצה את שלב ה-4 כוננים. כך שממליץ להתחיל עם מה שיש + מאוורר ומארז מרווח כמה שאפשר (יש לי אחד פנוי בסלון החל מהשבוע אחרי ששידרגתי למלפצת שתאכסן את כל הכוננים אם אתה בעניין). כמה שהמארז יותר מרווח ככה קל יותר לשמור על טמפ' סביר בסביבת הכוננים.
6. בהקשר ל5, אם אתה רגיש לרעש תאלץ להשקיע (האמת די מעט) בהשקטה של המאווררים במארז (ריכוכים בכל מקום בו יש מגע עם המארז.
תרגיש חופשי לשאול בטוח שלא עלה לי הכל.
בגדול המחשב עדיין שולחני (תחנת גלישה בעיקר) שמתפקד כשרת, כך שגם אם הצרכים שלך שונים אני לא חושב שמבחינת חומרה הם שונים מאוד.
אלא אם יש לך כוונה לבנות שרת קטנטן ולמקם אותו במקום מרכזי ובולט לעין ולאוזן.
לגבי מערכת הפעלה, התחלתי עם UBUNTU, עברתי לא מזמן ל-MINT (שזו גרסא יותר מלוטשת של UBUNTU, ממליץ בחום).
אני עובד דרך שורת קוד עם mdadm, יש המון מידע ברשת, מאוד קל לתפעול ומאוד אמין.
היתרון שלא משנה איזו הפצת לינוקס יש לך, אתה מתקין חבילה של mdadm ומרים את השרת בלי שום בעיה.
החלפתי ושדרגתי הפצות בטא הלוך ושוב בלי ששמידע נפגע.
יתרון נוסף - הרחבה. אתה תמיד יכול להוסיף כוננים ולהגדיל נפח. יש גם מדריך להחלפת כל הכוננים לבעלי נפח גבוהה יותר (כשמפסיקים לשווק את הכוננים שאתה צריך) עוד לא הגעתי לשם.
חיסרון - רצוי להשתמש בכוננים באותו הגודל, הכונן הקטן ביותר יקבע את נפח המערך.
- ufffnick
- גורו

כמו שכתבתי,
תתכנן קצת יותר בגדול.
כל האופציות שהבאת הם לוחות אם קטנים שעשויים להגביל אותך.
לדעתי יצא יותר זול לקחת לוח אם סטנדרטי עם מספר גדול של כניסות SATA.
אם תרשום תקציב ומה כבר יש לך יהיה יותר קל להמליץ.
תתכנן קצת יותר בגדול.
כל האופציות שהבאת הם לוחות אם קטנים שעשויים להגביל אותך.
לדעתי יצא יותר זול לקחת לוח אם סטנדרטי עם מספר גדול של כניסות SATA.
אם תרשום תקציב ומה כבר יש לך יהיה יותר קל להמליץ.
מה יש לי:
HD:
'2.5 300GB
'3.5 120GB;160GB
'3.5 2TB
כולם בחיבור SATA
יש לי גם HD 80GB בחיבור IDE
מבחינת RAM יש לי רק DDR2 כך שנראה לי שצטרך לקנות RAM מתאים.
"2GB x 2 (4GB) PNY DDR2 667 RAM (PC2-5300 64AOTFTHE-HS"
הלוח אם הקודם שלי abit nf7.
ואני קצת נרתע מלהרכיב לבד את המעבד, אחרי הפשלה הקודמת. ומכאן המשיכה לקנות לוח-אם עם מעבד וקרור מורכבים.
באותו עניין: קרור למעבד צריך לקנות בנוסף?
HD:
'2.5 300GB
'3.5 120GB;160GB
'3.5 2TB
כולם בחיבור SATA
יש לי גם HD 80GB בחיבור IDE
מבחינת RAM יש לי רק DDR2 כך שנראה לי שצטרך לקנות RAM מתאים.
"2GB x 2 (4GB) PNY DDR2 667 RAM (PC2-5300 64AOTFTHE-HS"
הלוח אם הקודם שלי abit nf7.
ואני קצת נרתע מלהרכיב לבד את המעבד, אחרי הפשלה הקודמת. ומכאן המשיכה לקנות לוח-אם עם מעבד וקרור מורכבים.
באותו עניין: קרור למעבד צריך לקנות בנוסף?
- ufffnick
- גורו

אני מבין את הפחד והנטייה לכך. תעשה מה שאתה מרגיש לנכון.
בגדול אתה יכול לנצל את כל מה שיש לך אם תלך על לוח אם 775 של אינטל ומעבד סלרון או פנטיום, כך תנצל את הזיכרונות ויש סיכוי להיתקל עדיין בחיבור IDE. לגבי החיבור בין המעבד ללוח אם, תוכל לבקש מחנות בארץ (אם תרכוש בחנות בארץ).
לשימוש שאתה מיעד לו אין צורך בקירור נוסף.
לכוננים שאתה מיעד לשימוש הייתי מציע בחום לשקול את המערכת unRAID.
יהיו כאן אחרים שידעו להסביר עליה יותר ממני.
בגדול אתה יכול לנצל את כל מה שיש לך אם תלך על לוח אם 775 של אינטל ומעבד סלרון או פנטיום, כך תנצל את הזיכרונות ויש סיכוי להיתקל עדיין בחיבור IDE. לגבי החיבור בין המעבד ללוח אם, תוכל לבקש מחנות בארץ (אם תרכוש בחנות בארץ).
לשימוש שאתה מיעד לו אין צורך בקירור נוסף.
לכוננים שאתה מיעד לשימוש הייתי מציע בחום לשקול את המערכת unRAID.
יהיו כאן אחרים שידעו להסביר עליה יותר ממני.
אוקי
נראה לי שאלך על אופציה 2 -
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813131875
שאלה נוספת האם כל RAM שהוא DDR3 1600(O.C.)/1333/1066 יתאים או אני צריך לודא מראש?
שוב תודה על העזרה והסבלנות
נראה לי שאלך על אופציה 2 -
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813131875
שאלה נוספת האם כל RAM שהוא DDR3 1600(O.C.)/1333/1066 יתאים או אני צריך לודא מראש?
שוב תודה על העזרה והסבלנות