עזרה בהקמת רשת אלחוטית בבית במקום הקיימת, יש שרטוט בפנים.
-
RedFerrari
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 104
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לגבי התמונה:
תחנות המחשב הן בסגול.
הראוטר באדום, והרפיטר בבורדו.
כל המרחקים הרשומים הם במטר.
כל קירות הפנים הם בלוק, וקירות חדר המדרגות בטון.
ועכשיו לשאלות:
זו המערכת הקיימת היום, כאשר המודם/נתב נקנה מבזק לפני כשנתיים והוא שייך לחברת נטגיר בעל תקן N. (דגם מדויק לא ידוע לי ולא מצאתי רשום בשום מקום)
הרפיטר גם הוא של חברת נטגיר מדגם wn2000rpt.
הכל מוגדר כמו שצריך והאינטרנט עובד, אבל בעמדות המחשב המסומנות הקליטה נוראית והמהירות פחות ממחצית החיבור החוטי.
האינטרנט הקיים הוא 15 מגה של בזק, ובעתיד ישודרג ל-40.
התקציב הקיים לשיפור העסק כולו הוא כ-500 ש"ח עם אפשרות חריגה קלה.
האם יש הצעות טובות שישפרו לי את האינטרנט כיום?
תודה רבה מראש,
זיו.
תחנות המחשב הן בסגול.
הראוטר באדום, והרפיטר בבורדו.
כל המרחקים הרשומים הם במטר.
כל קירות הפנים הם בלוק, וקירות חדר המדרגות בטון.
ועכשיו לשאלות:
זו המערכת הקיימת היום, כאשר המודם/נתב נקנה מבזק לפני כשנתיים והוא שייך לחברת נטגיר בעל תקן N. (דגם מדויק לא ידוע לי ולא מצאתי רשום בשום מקום)
הרפיטר גם הוא של חברת נטגיר מדגם wn2000rpt.
הכל מוגדר כמו שצריך והאינטרנט עובד, אבל בעמדות המחשב המסומנות הקליטה נוראית והמהירות פחות ממחצית החיבור החוטי.
האינטרנט הקיים הוא 15 מגה של בזק, ובעתיד ישודרג ל-40.
התקציב הקיים לשיפור העסק כולו הוא כ-500 ש"ח עם אפשרות חריגה קלה.
האם יש הצעות טובות שישפרו לי את האינטרנט כיום?
תודה רבה מראש,
זיו.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מצטרף לתשובות קודמיי.
ובכל זאת - לגבי רשת אלחוטית - המרחקים שציינת ממש אינם בעייתיים לרשת אלחוטית. אתה כנראה סובל מהפרעות/התנגשות עם רשתות נוספות או טלפונים אלחוטיים בסביבה. ייתכן שבחירת ערוץ אחר תסייע (תלוי עד כמה הסביבה עשירה ברשתות)...
ובכל זאת - לגבי רשת אלחוטית - המרחקים שציינת ממש אינם בעייתיים לרשת אלחוטית. אתה כנראה סובל מהפרעות/התנגשות עם רשתות נוספות או טלפונים אלחוטיים בסביבה. ייתכן שבחירת ערוץ אחר תסייע (תלוי עד כמה הסביבה עשירה ברשתות)...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
RedFerrari
- חבר פעיל מאוד

לצערי חיבור חוטי אינו אפשרי בשני המחשבים הללו, בשאר הבית החיבורים הינם חוטיים.
לגבי המרחקים, בעבר היה לי ראוטר לינקסיס wrt54gl לבדו שהחזיק את כל הבית יפה,
היום עם רפיטר אני מקבל משמעותית פחות, כך שאני מניח שהבעיה היא בציוד ולא בשום דבר אחר.
עד כמה שאני יודע אין יותר מדי הפרעות באזור שיפגעו ברשת האלחוטית.
לכן אני מחפש פתרון, של ראוטר + רפיטר או ראוטר לבד אולי גם יספיק שיתחבר למודם של בזק ויספק לי כיסוי מתאים.
לגבי המרחקים, בעבר היה לי ראוטר לינקסיס wrt54gl לבדו שהחזיק את כל הבית יפה,
היום עם רפיטר אני מקבל משמעותית פחות, כך שאני מניח שהבעיה היא בציוד ולא בשום דבר אחר.
עד כמה שאני יודע אין יותר מדי הפרעות באזור שיפגעו ברשת האלחוטית.
לכן אני מחפש פתרון, של ראוטר + רפיטר או ראוטר לבד אולי גם יספיק שיתחבר למודם של בזק ויספק לי כיסוי מתאים.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הציוד שיש לך, של Netgear, אוכל מרחקים גבוהים מ-10 מטר בלי בעיה.
במקרה שלך זה לא עובד, לדבריך. לכן יש לבדוק את מקור ההפרעות ולנסות ערוצים שונים. ישנן תוכנות רבות בהן תוכל להיעזר כמו inSSIDer. נסה גם לכבות אופציה של Wide Channel בתקשורת 802.11n (כלומר לעבוד ברוחב של 20MHz ולא 40MHz). למרות שזה יקטין את מהירות החיבור, דווח על התוצאות.
במקרה שלך זה לא עובד, לדבריך. לכן יש לבדוק את מקור ההפרעות ולנסות ערוצים שונים. ישנן תוכנות רבות בהן תוכל להיעזר כמו inSSIDer. נסה גם לכבות אופציה של Wide Channel בתקשורת 802.11n (כלומר לעבוד ברוחב של 20MHz ולא 40MHz). למרות שזה יקטין את מהירות החיבור, דווח על התוצאות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
הייתי מתחיל מלנסות את כל הערוצים של n כמו שהציעו לעיל.
הייתי גם מנסה לשים את הראוטר מול המסדרון הארוך כדי לבדוק אם זה עוזר (ניסוי קצר בלי להעביר חוטים/כבלים) ואם כן שוקל לתלות אותו על קיר המסדרון.
הייתי גם מנסה להזיז את הרפיטר קדימה ואחורה לאורך המסדרון לבדוק איך משפיע.
אצלי אין רשת n מובנית ב-laptop והוספתי דונגל. כדי לשפר קליטה (אחרי מספר ניסויים) חיברתי אותו עם מאריך USB והוא מחובר מעל כוננית ספריה. אם הרשתות מובנות ניתן לנסות לחבר דונגל חיצוני (להשיג לניסוי משכן/חבר) ולשחק עם המיקום.
לבסוף, אם הקצב כל כך נמוך הייתי גם מנסה לקנפג את הראוטר לרשת g לראות אם זה יתפקד יותר טוב (לפחות כפתרון ביניים).
הייתי גם מנסה לשים את הראוטר מול המסדרון הארוך כדי לבדוק אם זה עוזר (ניסוי קצר בלי להעביר חוטים/כבלים) ואם כן שוקל לתלות אותו על קיר המסדרון.
הייתי גם מנסה להזיז את הרפיטר קדימה ואחורה לאורך המסדרון לבדוק איך משפיע.
אצלי אין רשת n מובנית ב-laptop והוספתי דונגל. כדי לשפר קליטה (אחרי מספר ניסויים) חיברתי אותו עם מאריך USB והוא מחובר מעל כוננית ספריה. אם הרשתות מובנות ניתן לנסות לחבר דונגל חיצוני (להשיג לניסוי משכן/חבר) ולשחק עם המיקום.
לבסוף, אם הקצב כל כך נמוך הייתי גם מנסה לקנפג את הראוטר לרשת g לראות אם זה יתפקד יותר טוב (לפחות כפתרון ביניים).
-
RedFerrari
- חבר פעיל מאוד

כמה עדכונים:
המודם/ראוטר הקיים הוא DGN2200.
הנה מה שהתוכנה נותנת לי את הרשת, גם הראוטר וגם הרפיטר. (צירפתי תמונות)
בהגדרות הראוטר הגדרתי לו בחירת ערוץ אוטומטית ולא מצאתי איפה לשנות את רוחב הערוץ.
ב-G אין שום שיפור מבחינת הקליטה ולכן חזרתי ל-N.
ברפיטר הוא אומר לי שהקליטה מהראוטר היא רק 40% ככה שאני מניח שהבעיה מתחילה משם, למרות שגם בחיבור לרפיטר עצמו אני מקבל קליטה בינונית של 3 קווים מתוך 5 ולפעמים גם 2.
הצעות נוספות?
המודם/ראוטר הקיים הוא DGN2200.
הנה מה שהתוכנה נותנת לי את הרשת, גם הראוטר וגם הרפיטר. (צירפתי תמונות)
בהגדרות הראוטר הגדרתי לו בחירת ערוץ אוטומטית ולא מצאתי איפה לשנות את רוחב הערוץ.
ב-G אין שום שיפור מבחינת הקליטה ולכן חזרתי ל-N.
ברפיטר הוא אומר לי שהקליטה מהראוטר היא רק 40% ככה שאני מניח שהבעיה מתחילה משם, למרות שגם בחיבור לרפיטר עצמו אני מקבל קליטה בינונית של 3 קווים מתוך 5 ולפעמים גם 2.
הצעות נוספות?
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
קנה Tp-link TL-WDR4300 ושלח לי את העודף מ-500.
אם הראוטר הנ"ל אין לך צורך ב-Repeater.
את הזבל שקנית מבזק תהפוך למודם בלבד (כבה את האלחוטי שלו וחבר אותו לראוטר הנ"ל בלבד)
ואת הראוטר החדש תגדיר לתת כתובות רשת ולנהל את הרשת.
אם אתה רוצה לחסוך 130 ש"ח אתה יכול לקחת את אחיו הקטן TP-Link WR1043ND ב-300 ש"ח.
כנראה שמקור הבעיות שלך זה השכנים בבנין שמשתמשים אם אותו *** של בזק כמו שלך ואתם דורכים ומקשקשים אחד לשני.
אם הראוטר 4300 אתה תתפס מעל כולם ותשב לבד על גלי האולימפוס
אם הראוטר הנ"ל אין לך צורך ב-Repeater.
את הזבל שקנית מבזק תהפוך למודם בלבד (כבה את האלחוטי שלו וחבר אותו לראוטר הנ"ל בלבד)
ואת הראוטר החדש תגדיר לתת כתובות רשת ולנהל את הרשת.
אם אתה רוצה לחסוך 130 ש"ח אתה יכול לקחת את אחיו הקטן TP-Link WR1043ND ב-300 ש"ח.
כנראה שמקור הבעיות שלך זה השכנים בבנין שמשתמשים אם אותו *** של בזק כמו שלך ואתם דורכים ומקשקשים אחד לשני.
אם הראוטר 4300 אתה תתפס מעל כולם ותשב לבד על גלי האולימפוס