שלום,
לאחרונה עברתי לHOTBOX באינטרנט ושמתי לב שכשאני מפעיל את הUTORRENT אני לא מצליח לגלוש באינטרנט.
חשוב לציין כי אני מגביל את הUPLOAD ל10KB ואת הDOWNLOAD ל200KB (יש לי 30MB)
יכול להיות שהבעיה היא משהו בהגדרות של הUTORRENT (וגם עם זה שיחקתי אבל זה עובד בגלים )
האם מישהו נתקל בבעיה הזו ?
כשהיה לי חיבור של בזק עם מודם EDIMAX\LINKSYS לא היה לי את הבעיה הזו.
לצערי התשובה הזו לא תמיד נכונה.
אמנם זה אכן עוזר להוריד את מספר החיבורים, אבל בהוט כמו בהוט - לא תמדי זה קשור.
גם אני עכשיו חווה את אותה בעיה, וזו לא הפעם הראשונה.
כבר למדתי לגלות שלרוב זה נפתר מעצמו לאחר מספר ימים ושאים יל טעם להילחם בזה כי במקרה הטוב הוט ישלחו טכנאי וזה יהיה לעוד שבוע לפחות.
אני כרגע עם 100 חיבורים, גג 50 פר קובץ, מוריד קובץ אחד שלא מנצל אפילו חצי מהרוחב פס שלי והמהירות גלישה איומה, ברגע שהקובץ יסיים זה ייפסק.
לעומת זאת, לפני כמה ימים(ובואופן כללי זה ככה) עם אותן הגדרות בדיוק הורדתי מעל ל-5 קבצים בו"ז שמנצלים את כל רוחב הפס ומהירות הגלישה לא הופשעה..
נשמע כמו בעיית ה DNS בחיבור ללא חייגן.
אם אתה בחיבור ללא חייגן ורוצה להמשיך להשתמש בהוטבוקס גם כנתב, בקש מהוט לעבור לחיבור עם חייגן.
אם בכל זאת אתה רוצה להשאר ללא חייגן, עליך לקבוע ידנית כתובת שרת DNS בהגדרות הTCP/IP של חיבור הרשת עבור כל מחשב שמחובר לרשת הביתית.
ניתן להזין את כתובת השרת של הספקית (חפש אותה בגוגל) או להזין את כתובת השרת של גוגל - 8.8.8.8
היו לי בעיות דומות במשך זמן רב. סגירת uTorrent היתה עוזרת לכמה שעות ואז הבעיה היתה חוזרת. בדיקה ב-resource monitor הראתה ש-uTorrent משתמש בהרבה יותר פורטים ממה שקונפג וחונק את הראוטר.
מסתבר שלא כל הטורנטים שוים בספירה וטורנטים איטיים נספרים אחרת לצרכי הגבלת מספר החיבורים. ניתן לפתור את זה בעזרת הגדרות מתקדמות:
queue.dont_count_slow_ul=false
יש מדריכים ברשת שמדברים על עוד בעיות בחניקת ראוטרים על ידי uTorrent:
- מהירות פתיחת חיבורים גבוהה מדי
- מספר חיבורים מותר במצב halfopen
- שימוש ב-uTP (נחסם על ידי כל מני ספקי שירות ועושה בעיות)
- שימוש ב-DHT
בטח יש עוד שאני כבר לא זוכר.
כדאי לבדוק את כל הנקודות לפני שמתחילים להחליף ספקים ותשתיות.
בהתחשב בכך שהגבלת את מהירות ההורדה והעלאה, אין קשר למספר החיבורים. מספר החיבורים רלוונטי כאשר אין הגבלה על מהירות ההעלאה או\ו הורדה כי אז גם כל רוחב הפס נתפס ע"י החיבורים וגם זה באגרסיביות מה שלא נותן לתוכנות אחרות לגלוש כמו שצריך.