לפני זמן מה שאלתי בפורום אוזניות לגבי דאק ואוזניות. בסוף נרכשו אוזניות HD650 . דאק טרם נרכש. בינתיים לצערי טרם חנכתי אותן. חשבתי שעלי לרכוש דאק אולם כאשר קראתי מעט נראה היה לי שייתכן ולא הבנתי מספיק וייתכן ואני טועה ועלולה הייתי לרכוש חומרה שבמקום לתת את התועלת שיכולה היא לתת, היתה למעשה הוצאה מיותרת ולא זולה במיוחד . כעת אנסה להסביר עצמי מעט טוב יותר בתקווה שתמצא החומרה המתאימה ביותר עבורי.
המטרה:
לחבר HTPC לשני סוגים של יציאות קול
1. רסיבר איכותי לקולנוע ביתי. משם לרמקולים – הרסיבר והרמקולים טרם נרכשו וטרם נבחרו.
2. אוזניות HD650. כאמור נרכשו. האוזניות יהיו ניידות יתכן ויחוברו לעיתים גם למחשבים אחרים.
בעבר קראתי שיש בעיות שונות עם כרטיסי קול פנימיים. בין היתר בעיות עם רעשים סטטים. לכן כדאי ללכת על דאק- ומכאן הגיע חיפוש הדאק יחד עם האוזניות. לא מזמן נאמר לי שהיות ויעוד הרסיבר יהיה בין היתר לתמוך במערכת קולנוע בייתי, דאק עלול להיות בעיתי (תומך רק בסטריאו, מגביל את השאר – נכון?) ולכן אני כן זקוקה לכרטיס קול איכותי מתאים.
אולי חיצוני?
פנימי איכותי מבודד סטאטית?
משהו מומלץ אחר?
אני תוהה אם ללכת על כרטיס קול ודאק - שהוא גם מגבר אוזניות (קראתי באיזה מקום שהדאקים ברסיברים טובים פחות מאלה שבדאקים הייעודיים - נכון, נכון רק בחלק מהמקרים?)
כרטיס קול ומגבר אוזניות (מצד שני האוזניות יחוברו לעיתים למחשב אחר) או קונפיגורציה כלשהיא אחרת.
זאת, במיוחד בהתחשב בכך שהרסיבר לא נקנה וגם לא נבחר, גם גם הרמקולים ויקח זמן עד שהכל יחובר. וייתכן גם כאשר ייחובר יהיה מרחק מה בין הרסיבר ל-HTPC, וכאמור, האוזניות יחוברו לעיתים למחשב אחר.
בנוסף, גם אם ברסיבר יהיה מגבר אוזניות מספק (האם זה דבר מקובל ברסיבירים איכותיים?) יתכן יהיה נוח יותר שהמגבר יהיה נייד.
מצד שני,
יכול להיות שמעט (הרבה) הסתבכתי
שאני מבולבלת, לא מבינה דבר, וכאלה
בגלל זה אני שואלת ומנסה ללמוד
אשמח אם תעזרו לי ללמוד, להתמקד ולהבין.
כל הסבר, קישור וכיוב יתקבל בברכה.
תודה