HTPC לבית של ההורים
שלום לכולם,
קראתי את המפרטים המוצעים בראשית הפורום, וקראתי עוד כל מיני כתבות באתר על סטרימרים ואפשרויות נוספות.
הקטע הוא כזה. חיברתי את הלפטופ שלי לטלוויזיה של ההורים שלי בסלון כדי לראות איך הXBMC עובדת.
לא ראו טוב.
אז הבנתי שצריך להוריד codecs כדי לשפר את האיכות, ובעיקר להתעסק.
וזה גרם לי לחשוב יותר לכיוון סטרימר, כי כרגע יש אצלנו בסלון xtreamer ישן שעושה את העבודה, חוץ מזה שאין לו אפליקציה לפלאפון שזה קצת חסרון כשרוצים לשים מוזיקה.
ההורים שלי לא טכנופובים אבל מן הסתם לא יתעסקו בלהוריד מקודדים ותוכנות וכו' כל שבוע, רוצים להוריד סרט ולראות, גם אם זה על חשבון גמישות מערכת ההפעלה וכו'. (מיילים זה יהיה נחמד, אבל לא חובה)
ראיתי המלצה על MC001-XBMC של arctic, אבל זה משרשור של לפני חצי שנה, ואין אותו במלאי באתר שלהם.
יש משהו כזה? שהוא בין סטרימר לHTPC שנשמע מתאים?
הגודל שאני מחפש זה לכיוון הסטרימר, ולא למארז של HTPC.
אנחנו טסים לארה"ב בעוד כחודש ונוכל לקנות שמה, התקציב הוא עד 2000 (ש"ח) כרגע, אבל חשוב שזה יהיה משהו נוח לתפעול אז לא מתוחכם מדי.
תבורכו,
חג שמח
קראתי את המפרטים המוצעים בראשית הפורום, וקראתי עוד כל מיני כתבות באתר על סטרימרים ואפשרויות נוספות.
הקטע הוא כזה. חיברתי את הלפטופ שלי לטלוויזיה של ההורים שלי בסלון כדי לראות איך הXBMC עובדת.
לא ראו טוב.
אז הבנתי שצריך להוריד codecs כדי לשפר את האיכות, ובעיקר להתעסק.
וזה גרם לי לחשוב יותר לכיוון סטרימר, כי כרגע יש אצלנו בסלון xtreamer ישן שעושה את העבודה, חוץ מזה שאין לו אפליקציה לפלאפון שזה קצת חסרון כשרוצים לשים מוזיקה.
ההורים שלי לא טכנופובים אבל מן הסתם לא יתעסקו בלהוריד מקודדים ותוכנות וכו' כל שבוע, רוצים להוריד סרט ולראות, גם אם זה על חשבון גמישות מערכת ההפעלה וכו'. (מיילים זה יהיה נחמד, אבל לא חובה)
ראיתי המלצה על MC001-XBMC של arctic, אבל זה משרשור של לפני חצי שנה, ואין אותו במלאי באתר שלהם.
יש משהו כזה? שהוא בין סטרימר לHTPC שנשמע מתאים?
הגודל שאני מחפש זה לכיוון הסטרימר, ולא למארז של HTPC.
אנחנו טסים לארה"ב בעוד כחודש ונוכל לקנות שמה, התקציב הוא עד 2000 (ש"ח) כרגע, אבל חשוב שזה יהיה משהו נוח לתפעול אז לא מתוחכם מדי.
תבורכו,
חג שמח
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ברוך הבא לפורום!braudeg כתב: הקטע הוא כזה. חיברתי את הלפטופ שלי לטלוויזיה של ההורים שלי בסלון כדי לראות איך הXBMC עובדת.
לא ראו טוב.
אז הבנתי שצריך להוריד codecs כדי לשפר את האיכות, ובעיקר להתעסק....
למה הכוונה "לא ראו טוב"? אתה יכול לפרט? יכול להיות שמדובר בלפטופ ישן וחלש?
מהו מפרט הלפטופ?
בכל מקרה, ב-XBMC אין התעסקות עם קודקים, הוא כולל קודקים פנימיים משלו ולכן התקנת קודקים חיצוניים לא תשפיע עליה כלל.
יש כיום מבחר לא רע של מחשבים דוגמת הארקטיק ואף טובים וחזקים ממנו.
הנה דוגמא לאחד כזה (צריך להוסיף לו כונן קשיח וזכרון):
http://ksp.co.il/?uin=18839
התקנה של OpenELEC, הפצה הכוללת מערכת הפעלה חינמית ו-XBMC, למעשה הופכת כל מחשב ל"סטרימר", ואין ממש הבדל מבחינת קלות התקנה והגדרה בין מחשב עם XBMC מותקן עליו לבין סטרימר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies תודה על התגובה המפורטת.
הלפטופ הוא vostro v131 של דל, מעבד i5. וכו', נקנה לפני שנתיים שלוש, אני לא חושב שהוא הבעיה:
סדרה Vostro V131
חיבורים
USB
eSata
HDMI
כונן אופטי
CDRW תאריך כניסה לזאפ המידע אינו זמין
מידות
גודל מסך 13.3 אינטש משקל 1.82 ק"ג רזולוציית מסך המידע אינו זמין
נתונים טכניים
סוג מעבד Intel core i5 דגם מעבד 2410M נ
פח זיכרון (RAM) 4 GB
סוג הזכרון DDR3
דיסק קשיח 500 GB
מהירות דיסק קשיח 7200RPM
מצלמת רשת כולל ס
וג מסך LED מסך מגע המידע אינו זמין רשת אלחוטית
802.11g
802.11b
מודם סלולארי לא כולל
בעיקר הצבעים לא היו אמיתיים. ב BSPLAYER לדוגמה ראו טוב.
השאלה אם זה משהו מסובך שידרוש מהם התעסקות, או שזה פשוט כמו סטרימר
הלפטופ הוא vostro v131 של דל, מעבד i5. וכו', נקנה לפני שנתיים שלוש, אני לא חושב שהוא הבעיה:
סדרה Vostro V131
חיבורים
USB
eSata
HDMI
כונן אופטי
CDRW תאריך כניסה לזאפ המידע אינו זמין
מידות
גודל מסך 13.3 אינטש משקל 1.82 ק"ג רזולוציית מסך המידע אינו זמין
נתונים טכניים
סוג מעבד Intel core i5 דגם מעבד 2410M נ
פח זיכרון (RAM) 4 GB
סוג הזכרון DDR3
דיסק קשיח 500 GB
מהירות דיסק קשיח 7200RPM
מצלמת רשת כולל ס
וג מסך LED מסך מגע המידע אינו זמין רשת אלחוטית
802.11g
802.11b
מודם סלולארי לא כולל
בעיקר הצבעים לא היו אמיתיים. ב BSPLAYER לדוגמה ראו טוב.
השאלה אם זה משהו מסובך שידרוש מהם התעסקות, או שזה פשוט כמו סטרימר