מחפש כרטיס קול אדיר לקולנוע בייתי
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 114
שלום לכולם (ואני מתכוון למקצוענים שבנייכם) אני מחפש כרטיס קול מחנות זולה כרטיס ברמה שיתן סאונד מצויין ברמה
גבוהה ושישדרג לי את המערכת לביצועים אופטימליים שיתן בביצועים מצויינים טכנולוגיות עכשויות המחיר שהייתי מוכן להשקיע הוא 300-500 חשוב לי שיהיה בו יציאה קוואקסילית
גבוהה ושישדרג לי את המערכת לביצועים אופטימליים שיתן בביצועים מצויינים טכנולוגיות עכשויות המחיר שהייתי מוכן להשקיע הוא 300-500 חשוב לי שיהיה בו יציאה קוואקסילית
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

מחפש כרטיס קול אדיר למערכת קולנוע ביתית
שלום לכולם (ואני מתכוון למקצוענים שבנייכם) אני מחפש כרטיס קול למחשב מחנות זולה יחסית כרטיס ברמה שיתן סאונד מצויין ברמה
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
אנא הימנע מלשאול את אותה שאלה בכמה פורומים. השרשורים אוחדו.
אם החיבור שלך הוא קואקסיאלי, אתה לא צריך כרטיס "אדיר", כי מי שאחראי לפענוח פס הקול וההגברה הוא הרסיבר.
לכן, כרטיס קול זול ייתן לך את אותה איכות בדיוק כמו כרטיס קול יקר.
וכמובן, אם יש לך רסיבר המפענח אודיו מכניסות HDMI, זהו חיבור עדיף.
אם החיבור שלך הוא קואקסיאלי, אתה לא צריך כרטיס "אדיר", כי מי שאחראי לפענוח פס הקול וההגברה הוא הרסיבר.
לכן, כרטיס קול זול ייתן לך את אותה איכות בדיוק כמו כרטיס קול יקר.
וכמובן, אם יש לך רסיבר המפענח אודיו מכניסות HDMI, זהו חיבור עדיף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

לא ניראה לי ש-HDMI מועדף יותר על כבל קוואקסילי
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
בכל אופן, אם אתה מחבר את המחשב לרסיבר בצורה דיגיטלית (כלומר, HDMI, COAX. TOSLINK) אין משמעות רבה לכרטיס יקר כי הוא לא מפענח כלום אלא רק מעביר הלאה ואם יש HDMI אין צורך בכרטיס קול ייעודי כלל.
- noam3039
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3441
אני רוצה להגיד לך שגם חיבור כבל אופטי לרסיבר ולמחשב זה
מעולה ולא פחות טוב מהוספת כרטיס קול
מעולה ולא פחות טוב מהוספת כרטיס קול
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
אם להעביר את האודיו דיגיטלית או אנלוגית תלוי בהיכן איכות ההמרה מדיגילטי לאנלוגי טובה יותר. אם בממיר האודיו של המחשב (כרטיס פנימי או מפענח USB) האיכות גבוהה יותר מזו שברסיבר/מסך אזי עדיף להעביר את המידע בכבל אנלוגי.אחרת תשתמש ביציאה דיגיטלית כזו או אחרת.
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

כן אבל עם אני משתמש בכרטיס קול איכותי הוא זה שמעביר את האות לרסיבר ואם הוא מוציא אות ברמה גבוהה אז הרסיבר מקבל את האות הזאת. אם אני טועה תקנו אותי
ועוד שאלה אם יש את ה-HDMI אז למה יצרו יציאה דיגיטלית
נ.ב אני חושב שאתה לא צודק יציאה דיגיטלית תמיד יותר עדיפה מיציאה ב-HDMI זה הפסורדי
ועוד שאלה אם יש את ה-HDMI אז למה יצרו יציאה דיגיטלית
נ.ב אני חושב שאתה לא צודק יציאה דיגיטלית תמיד יותר עדיפה מיציאה ב-HDMI זה הפסורדי
- harari
-
- חבר מביא חבר

HDMI זו יציאה דיגיטלית בעצמה, למה אתה חושב שהיא פחות טובה?
ה"איכות" מתבטאת בהמרה מדיגיטלי לאנלוגי. ברגע שאתה משתמש ביציאה דיגיטלית אתה עוקף את הממיר שבמחשב ומעביר את התפקיד למכשיר אחר בשרשרת, לכן כרטיס קול יקר וכרטיס קול זול לא יעשו הבדל כי הם לא עושים המרה.
למה ייצרו?! קודם כל HDMI הגיע אחרי קואקס ואופטי, שנית להרבה סוגים של מדיה יש הרבה סוגים של מחברים שעושים אותו דבר, זה לא מעיד על שום דבר.
ה"איכות" מתבטאת בהמרה מדיגיטלי לאנלוגי. ברגע שאתה משתמש ביציאה דיגיטלית אתה עוקף את הממיר שבמחשב ומעביר את התפקיד למכשיר אחר בשרשרת, לכן כרטיס קול יקר וכרטיס קול זול לא יעשו הבדל כי הם לא עושים המרה.
למה ייצרו?! קודם כל HDMI הגיע אחרי קואקס ואופטי, שנית להרבה סוגים של מדיה יש הרבה סוגים של מחברים שעושים אותו דבר, זה לא מעיד על שום דבר.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

zhaiozan ידידי,
כפי שנאמר,
HDMI זוהי יציאה דיגיטלית, והמתקדמת כיום.
היא יצאה אחריהם, ומתקדמת יותר.
יתרונתיה הם:
היא משלבת בחיבור אחד את היכולת להעביר תמונה וקול.
התמונה היא ברזולוציות הכי גבוהות שקיימות (תקן 2.0 מאפשר את רזולוציות 4k ואפילו רזולוציות גבוהות יותר)
ומאפשרת להעביר את האודיו בפורמטים המתקדמים ביותר DTS-HD וMASTER בצורה דיגיטלית אל המפענחים של הרסיבר.
תומכת ב7.1 ערוצים (לעומת היציאה האופטית שלך שתומכת ב5.1)
כמו-כן מכשירי הטלויזיה התומכים בHDMI-CEC יודעים לבצע 'סנכרון' בין המכשירים המחוברים בHDMI, ובעצם לשלוט עם שלט הטלויזיה על שלל המכשירים, לדוגמא, עם השלט של הטלויזיה על הרסיבר\סטרימר\מחשב וכו'.
לכן, סביר להניח שלאט לאט השימוש בכבל אופטים יפחת בצורה ניכרת, ורוב מערכות הקולנוע יחוברו ישירות אל המסך\מחשב\רסיבר ע"י כבלי HDMI בלבד.
קיבלת רושם מוטעה משום מה מהתקן הזה, אבל טוב שפתחת את האשכול כדי שעכשיו תבין שזה התקן המתקדם ביותר והמומלץ ביותר לשימוש.
כפי שנאמר,
HDMI זוהי יציאה דיגיטלית, והמתקדמת כיום.
היא יצאה אחריהם, ומתקדמת יותר.
יתרונתיה הם:
היא משלבת בחיבור אחד את היכולת להעביר תמונה וקול.
התמונה היא ברזולוציות הכי גבוהות שקיימות (תקן 2.0 מאפשר את רזולוציות 4k ואפילו רזולוציות גבוהות יותר)
ומאפשרת להעביר את האודיו בפורמטים המתקדמים ביותר DTS-HD וMASTER בצורה דיגיטלית אל המפענחים של הרסיבר.
תומכת ב7.1 ערוצים (לעומת היציאה האופטית שלך שתומכת ב5.1)
כמו-כן מכשירי הטלויזיה התומכים בHDMI-CEC יודעים לבצע 'סנכרון' בין המכשירים המחוברים בHDMI, ובעצם לשלוט עם שלט הטלויזיה על שלל המכשירים, לדוגמא, עם השלט של הטלויזיה על הרסיבר\סטרימר\מחשב וכו'.
לכן, סביר להניח שלאט לאט השימוש בכבל אופטים יפחת בצורה ניכרת, ורוב מערכות הקולנוע יחוברו ישירות אל המסך\מחשב\רסיבר ע"י כבלי HDMI בלבד.
קיבלת רושם מוטעה משום מה מהתקן הזה, אבל טוב שפתחת את האשכול כדי שעכשיו תבין שזה התקן המתקדם ביותר והמומלץ ביותר לשימוש.
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

ואם אני ישתמש ביציאה דיגיטלית קוואקסילית אני גם יעקוף את המרת האות שבמחשב כמו HDMI?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
zhaiozan, אתה טועה.
כמו שהררי כתב, HDMI הוא חיבור דיגיטלי לחלוטין, ומעביר פורמטים מתקדמים יותר מאשר קואקס/אופטי (כמו DTS-HD ו-Dolby TrueHD).
בהעברה של פורמטים שגם HDMI וגם קואקס/אופטי תומכים (DD, DTS ו-PCM סטריאו) אין שום הבדל באיכות בין סוגי החיבורים.
כמו שהררי כתב, HDMI הוא חיבור דיגיטלי לחלוטין, ומעביר פורמטים מתקדמים יותר מאשר קואקס/אופטי (כמו DTS-HD ו-Dolby TrueHD).
בהעברה של פורמטים שגם HDMI וגם קואקס/אופטי תומכים (DD, DTS ו-PCM סטריאו) אין שום הבדל באיכות בין סוגי החיבורים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- harari
-
- חבר מביא חבר

כןzhaiozan כתב:ואם אני ישתמש ביציאה דיגיטלית קוואקסילית אני גם יעקוף את המרת האות שבמחשב כמו HDMI?...
לכן אם יש לך כזו במחשב (או HDMI, לצורך העניין) אל תשקיע בכרטיס קול.
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

תרשו לי לתת חיוך גדול כרגע כי להפתעתי הבנתי שיציאה קוואקסילית נותנת צליל מחמם ואיכותי יותר (במידה והמחבר הוא מזהב) כזה שיותר כייף לשמוע למבינים תקנו אותי עם אני טועה
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

אני מאמין שבעתיד הלא רחוק ימציאו יציאה קוואקסילית מתקדמת יותר שתומכת כמו-HDMI שתומך בטכנולוגיות חדשות יותר כמו DTS-HD וMASTER ועוד אבל אני שמח לשמוע שצדקתי
- harari
-
- חבר מביא חבר

איכותי יותר ממה? שוב, הכל תלוי בהמרה. אם היה לך ממיר גרוע יותר מזה המובנה במחשב זה לא היה נכון.zhaiozan כתב:תרשו לי לתת חיוך גדול כרגע כי להפתעתי הבנתי שיציאה קוואקסילית נותנת צליל מחמם ואיכותי יותר (במידה והמחבר הוא מזהב) כזה שיותר כייף לשמוע למבינים תקנו אותי עם אני טועה...
אבל אני מבין שזה לא המצב ושמצאת את מה שאתה מחפש - אם אתה מבסוט אז הכל בסדר.
לא חושב שמחברים מצופים זהב (אם זה בכלל זהב ולא סתם חומר מוזהב אחר) זה מה שעשה את ההבדל..
לא נראה לי, הבעיה כאן היא רוחב פס מקסימלי שהכבל יודע לשאת.zhaiozan כתב:אני מאמין שבעתיד הלא רחוק ימציאו יציאה קוואקסילית מתקדמת יותר שתומכת כמו-HDMI שתומך בטכנולוגיות חדשות יותר כמו DTS-HD וMASTER ועוד אבל אני שמח לשמוע שצדקתי...
בHDMI, עם 19 פינים (לעומת 1 בCOAX), התקרה הרבה יותר גבוהה. HDMI הוא חיבור הרבה הרבה יותר מתקדם וחכם. זה העתיד.
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

harari כתב:HDMI זו יציאה דיגיטלית בעצמה, למה אתה חושב שהיא פחות טובה?
למה ייצרו?! קודם כל HDMI הגיע אחרי קואקס ואופטי, שנית להרבה סוגים של מדיה יש הרבה סוגים של מחברים שעושים אותו דבר, זה לא מעיד על שום דבר....
הררי שלום לך ידידי תגיד אם אני משתמש בכרטיס קול טוב. ומחבר כבל קוואקסילי (שזה אנלוגי אם אינני טועה תקן אותי) בחיבור מהמחשב לרסיבר אז השאלה היא כזאת מאיפה יופק הצליל מכרטיס קול או מהרסיבר .או משניהם היכולות של הרסיבר והכרטיס קול ביחד ?
-
zhaiozan
-
- חבר פעיל מאוד

לא נראה לי, הבעיה כאן היא רוחב פס מקסימלי שהכבל יודע לשאת.zhaiozan כתב:אני מאמין שבעתיד הלא רחוק ימציאו יציאה קוואקסילית מתקדמת יותר שתומכת כמו-HDMI שתומך בטכנולוגיות חדשות יותר כמו DTS-HD וMASTER ועוד אבל אני שמח לשמוע שצדקתי...
בHDMI, עם 19 פינים (לעומת 1 בCOAX), התקרה הרבה יותר גבוהה. HDMI הוא חיבור הרבה הרבה יותר מתקדם וחכם. זה העתיד.[/quote]
אז השאלה למה בכבל קוואקסילי מצופה זהב שמעתי ציליל יותר עשיר ואנרגטי ובכבל HDMI הצליל פחות טוב ודרך הגב הכבל HDMI שיש לי יותר איכותי מהכבל קוואקסילי שיש ברשותי