סטרימר עם יכולת תיקון lipsync

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1509
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

אודה על המלצה לסטרימר עם פיצ'ר תיקון lipsync .
אולי מהסדרה של אקסטרימר ( כי מניסיון הם תומכים טוב בכתוביות עברית) אך גם פירמה אחרת יכולה לבוא בחשבון.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

dune303

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ראשית תודה על העזרה.
מספר שאלות ברשותך.
האם יש משהו בתקציב נמוך יותר?
איזה יתרונות יש בו בהשוואה ל'אקסטרימרים' השונים?
פחות חשוב לי עניין פיצ'רים כמו הצגת תמונות של סרטים, אלבומים וכדו'. לא חושבות לי פונקציות הקשורות לאפליקצית ותכני רשת.
וגם לא חשוב לי תלת. אין לי צורך במקום לכונן קשיח, אני מזרים קווית .
בעיקר שיפענח את הפורמטים הנפוצים, תמיכה טובה בכתוביות עבריתׁ (לא חשוב לי תפריט בעברית).
כן חשובה לי פונקצייה של סנכרון כתוביות ביחס לסרט.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אולי ארחיב על הבעיה שקיימת אצלי מהסיבה כי אולי הפתרון מצוי במקום אחר.
קיים אצלי איחור קבוע של האודיו אחרי הוידאו.
הוידאו יוצא ב hdmi והאודיו כרגע בקומפוסייט (חיבורי rca לבן אדום).
הסיבה לכך היא כי אני מוציא את האודיו דרך מגבר הסטריאו שלי, שאין בו חיבורי כניסה מודרניים/דיגטליים.
על פניו זה נראה שהסיבה לדיליי האודיו נובעת מההפרש בין היציאה האנלוגית לדיגיטלית.
אך כשבדקתי במצב שכל החיבורים אנלוגיים (חיבורי rca הן לוידאו והן לאודיו) זה לא שינה כלום, גם לאחר שנטרלתי את כל העיבודים למיניהם הן בסטרימר והן במקרן (התופעה קיימת אגב גם בפלזמה שלי ) כך שלאחר בדיקה יסודית ונטרול כל השאר- הבעיה היא בסטרימר (אסטרימר פרו).
בניסוי שערכתי אצל חבר עם רסיבר קולנוע ייעודי הסתבר שבמצב 2.1 (המצב בו אני שומע כיום סרטים- עם 2 רמקולים פרונט בלבד) גם שימוש ביצאת סאונד דיגיטלית לא עזר (זה היה עם כבל אופטי ליציאת סאונד) ורק לאחר שהעברנו למצב 5.1 באודיו( כשהסטרימר מחובר לרסיבר ביציאת הסאונד שלו בלבד), זה פתר את הבעיה.
הסטרימר כאמור לא ידע להתאים את הנושא במצב 2.1.

מכיוון שנראה שייקח לי קצת זמן לרכישת רסיבר קולנוע (אם בכלל- יש לכך מספר סיבות) אני מנסה לתקן כרגע את הבעיה בדרך אחרת.

האפשרויות שעלו לי הן:
1. רכישת סטרימר עם יכולת תיקון (בסטרימר שלי זה לא קיים לצערי - אך הוא עונה לי על הדרישות בכל שאר המובנים) אך אם צריך לתקן עם הפיצ'ר הזה בכל סרט ( כאמור התופעה היא קבועה כרגע), זה לא הכי ידידותי.
2.מה עם מכשירים יעודיים לכך? כגון אלו:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... ector.html

http://www.lipfix.com/technical_details.html

תוספת עריכה
לדעתי אפשר להתעלם מכל עניין ה"בעיה" של יציאת האודיו האנלוגית.
זאת משום שחיברתי את הסטרימר ישירות לטלויזיה ( מודרנית 'חכמה') ביציאת hdmi, כולל הגדרה שהסאונד יצא דרך ה- hdmi (כבלי הקומפוזיט לא היו כלל מחוברים ליצאות האודיו של הסטרימר בניסוי שערכתי) - אותה תופעה של חוסר סינכרון.
בניסוי עם אותו סרט(הבעיה קיימת בכל קבצי הסרטים), באותה טלויזיה, באותה רשת קווית , בהזרמה ישירה מהספריה במחשב לטלויזיה ( לא דרך הסטרימר) - מנגן מסונכרן .
הבעיה היא שאני רואה את הסרטים אצלי במקרן וכמעט ולא בטלויזיה.

ניסיתי גם לנגן מאמצעי אחסון חיצוני מחובר ישירות לסטרימר (לנטרל אפשרות של בעיה בהזרמה מהרשת הקווית)- אותה בעיה.
כך שזה די ברור שהבעיה היא בסטרימר.
ניסיתי גם מספר גרסאות firmware וזה לא שינה כלום.
כשיצרתי קשר עם התמיכה של 'באג' , הציעו לי אפשרות של בדיקת מעבדה שלהם בתשלום( המכשיר כבר לא באחראיות), לאפשרות תיקון.
משום מה אני מעט מסופק מהיכולת שלהם לתקן את הנושא.
מה הייתם מציעים לי לעשות ??

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

somebody ??

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #6 

אם הבעיה היא בסטרימר - אז החלפה של הסטרימר לכל אחד אחר אמורה לפתור את העניין.
הדרישה שלך ליכולת תיקון של הדיליי לא רלוונטית כי בסטרימר אחר פשוט לא תתקל בבעיה הזאת.
לי יש בוקסי בוקס, שאפשר לשחק בו גם עם תזמון אודיו וגם עם תזמון כתוביות, אבל בנפרד לכל ניגון של סרט (למיטב ידיעתי).
פרט לכך הוא עונה על כל הדרישות האחרות שלך ואני מאד מרוצה ממנו בסה"כ.
יגידו שאין לו עדכוני קושחה ותמיכה יותר - וזה נכון, אבל הוא מצויין כמו שהוא ואני לא רואה שום צורך בעדכון כרגע.
הוא גם תומך בתלת מימד עם כתוביות SRT שזה משהו שלא כל סטרימר עושה.

stive פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כן, ככל שהתקדמתי בבדיקות והגעתי למסקנה חד משמעית שהבעיה היא בסטרימר, הבנתי שיהיה עלי כנראה להחליף אותו, אלא אם יש דרך לתקן אותו.
האמת שבכל שאר הפרמטרים אני מאוד מרוצה ממנו, תומך בכל מה שחשוב לי ובעיני לפחות מאוד ידידותי לתפעול.
השאלה אם במעבדה של באג (היבואן) יכולים לתקן דבר כזה.
מישהו ניסה פעם פעולת תיקון דומה של סטרימר?

אני חושב שהסיבה לכך שהוא עבד מסונכרן בטסט עם הרסיבר היא כי ברסיבר קיימת פונקציה של תיקון lipsync .
גם בטלויזיה החכמה שלי קיים למעשה סטרימר פנימי ובהזרמה אליו כאמור זה עבד טוב.

אתה צודק בכך שאם הסטרימר תקין לא אמורה להיות בעיה כזו ולכן הדרישה לפיצ'ר תיקון סינכרון עשוי להיות לא רלבנטי.
פשוט חשבתי שאם יהיה עלי להחליף לחדש, כדאי ליתר ביטחון לקנות עם הפי'צר הזה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”