הודעת HDCP ERROR ברסיבר פיוניר SC-LX72
שלום חברים
יש לי רסיבר פיוניר שמחובר המקבל בכניסות ה HDMI שלו - DVD-STRIMER ו YES סה"כ 3 כניסות.
מיציאת ה HDMI OUT של הרסיבר אני מחבר אותה לכניסה של מפצל HDMI שבורר לי לאיזו יציאה להפנות את האות ..לטלויזיה או למקרן .
כאשר אני מדליק את ה TV ועובר בריסבר מכניסה לכניסה ..הכל מופיע ב TV תקין ( קול ותמונה )
כאשר אני מנסה לעבור למקרן במפצל אני שומע סאונד מקוטע עם הודעת HDCP ERROR ..וללא תמונה כלל.
יש למישהו רעיון ?
תודה
אבי[/img]
יש לי רסיבר פיוניר שמחובר המקבל בכניסות ה HDMI שלו - DVD-STRIMER ו YES סה"כ 3 כניסות.
מיציאת ה HDMI OUT של הרסיבר אני מחבר אותה לכניסה של מפצל HDMI שבורר לי לאיזו יציאה להפנות את האות ..לטלויזיה או למקרן .
כאשר אני מדליק את ה TV ועובר בריסבר מכניסה לכניסה ..הכל מופיע ב TV תקין ( קול ותמונה )
כאשר אני מנסה לעבור למקרן במפצל אני שומע סאונד מקוטע עם הודעת HDCP ERROR ..וללא תמונה כלל.
יש למישהו רעיון ?
תודה
אבי[/img]
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תתחיל מלהחליף בין היציאות במפצל כדי לראות אם התקלה חוזרת על עצמה. אם עכשיו התקלה מופיעה ב-TV, אז מסתמן שהמפצל בעייתי. אם התקלה עדיין במקרן אז או שצריך להחליף את הכבל של המקרן, או שצריך מפצל אקטיבי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
בעיות HDMI בסיטואציה הזו הן נפוצות למדי.
אני חושב שסבלתי אישית מכל בעיה אפשרית של HDMI עם הסטאפ שלי שהוא טיפה יותר מורכב משלך, אבל מבוסס על רעיון דומה.
גם אצלי הייתי מקבל בעיות HDCP מדי פעם עד שמצאתי כבל אחד פושע שהיה הגורם לבעיות.
אני חושב שסבלתי אישית מכל בעיה אפשרית של HDMI עם הסטאפ שלי שהוא טיפה יותר מורכב משלך, אבל מבוסס על רעיון דומה.
גם אצלי הייתי מקבל בעיות HDCP מדי פעם עד שמצאתי כבל אחד פושע שהיה הגורם לבעיות.
הבעיה נפתרה , אבל אם תשאלו אותי איך אני לא יודע אפילו להסביר.
העברתי את היציאות של המפצל האחרון ( מקרן + TV ) ישירות ליציאות HDMI-1 ו HDMI-2 של הרסיבר.
כמובן שזה לא פתר את הבעיה בהתחלה ..הרסיבר ניסע להסתנכרן על החיבורים אך ללא הצלחה בעיקר לגבי הכבל הארוך של המקרן.
לאחר כמה ניסיונות החזרתי את הכבלים כמו שהיו למפצל ה HDMI ...ופתאום הכל הסתדר וחזר לעבוד כמו קודם.
אני מניח וכמעט בטוח שאלו הן ביות של סנכרון כבלי HDMI מול הרסיבר ..או משהו בסגנון.
כרגע זה עובד עד לפעם הבאה ( זה קרה לי כבר כמה פעמים)
תודה לכולם
אבי
העברתי את היציאות של המפצל האחרון ( מקרן + TV ) ישירות ליציאות HDMI-1 ו HDMI-2 של הרסיבר.
כמובן שזה לא פתר את הבעיה בהתחלה ..הרסיבר ניסע להסתנכרן על החיבורים אך ללא הצלחה בעיקר לגבי הכבל הארוך של המקרן.
לאחר כמה ניסיונות החזרתי את הכבלים כמו שהיו למפצל ה HDMI ...ופתאום הכל הסתדר וחזר לעבוד כמו קודם.
אני מניח וכמעט בטוח שאלו הן ביות של סנכרון כבלי HDMI מול הרסיבר ..או משהו בסגנון.
כרגע זה עובד עד לפעם הבאה ( זה קרה לי כבר כמה פעמים)
תודה לכולם
אבי
הבעיה שלך נפתרה לזמן מוגבלהבעיה נפתרה , אבל אם תשאלו אותי איך אני לא יודע אפילו להסביר....
הבעיה תחזור
עד שלא תפתור היכן צוואר הבקבוק שלHDCP לדוגמא :
מעביר לא תואם HDCP כמו האחרים
כבל HDMI ללא תקן מתאים HDCP
מכשיר מחובר ללא HDCP
אתה עוד תסבול מהרבה בעיות ברסיבר ושאר מכשירים שלא תצליח לפענח .
השאלה היא איך מוצאים את הכבל הבעייתי או המכשיר הבעייתי.
מכיוון שאני קצת מבין באלקטרוניקה אני יודע מניסיון שאפשר לאתר כבל LAN שעושה בעיות ע"י צב"ד שבודק את כל הגידים ...לגבי סיבים אופטים ישנם צבדים שיודעים לאתר סיב פגום.
כאן כאילו זה ניחוש :
1. האם אפשר לבצע בדיקה לכבלי HDMI ? ולזהות את סוג הכבל
2. לגבי מכשירים שלא תומכים ב HDCP ..זה כבר מורכב..כי אם אני אגלה לדוגמא שהמקרן שלי לא תומך ב HDCP אז אני אלך להחליף מקרן? נראה לי ונשמע לי הזוי..נראה לי יותר קל לבטל את הבדיקה הזו (אם ניתן) ע"י הרסיבר.
אבי
מכיוון שאני קצת מבין באלקטרוניקה אני יודע מניסיון שאפשר לאתר כבל LAN שעושה בעיות ע"י צב"ד שבודק את כל הגידים ...לגבי סיבים אופטים ישנם צבדים שיודעים לאתר סיב פגום.
כאן כאילו זה ניחוש :
1. האם אפשר לבצע בדיקה לכבלי HDMI ? ולזהות את סוג הכבל
2. לגבי מכשירים שלא תומכים ב HDCP ..זה כבר מורכב..כי אם אני אגלה לדוגמא שהמקרן שלי לא תומך ב HDCP אז אני אלך להחליף מקרן? נראה לי ונשמע לי הזוי..נראה לי יותר קל לבטל את הבדיקה הזו (אם ניתן) ע"י הרסיבר.
אבי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים