מחפש מערכת רמקולים אלחוטית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Fima פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

האם ישנה מערכת רמקולים אלחוטית סבירה ומעלה שניתן לבחר אותה לטלוויזיה,
או למערכת קולנוע ביתי ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, חשוב לזכור שבסופו של יום תצטרך ככל הנראה לחבר את הרמקול בכבל כלשהו למקור חשמל (אלא אם אתה מדבר על רמקולים שעובדים על בטריות), ככה שמערכת אלחוטית לגמרי זה משהו שעוד לא ממש קיים בשוק...

שנית, חשבת על תקציב? כרגע מערכות אלחוטיות הן בעיקר גימיק עיצובי, כך שיש פרמיה לא קטנה בכלל על הפיצ'ר הזה.

לבסוף, איזה רמקולים צריכים להיות אלחוטיים? יש היום יותר מערכות עם סאב אלחוטי, ועוד כמה בודדות שלהן גם סאב וגם רסיבר אלחוטיים. אני לא חושב שראיתי אף מערכת שבה כל הרמקולים היו אלחוטיים, ובכל מקרה למיטב ידיעתי הרמקולים האלחוטיים עדיין התחברו לחשמל...

Fima פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה EPONY.
יש לי כרגע מערכת ישנה (למעלה מ 10 שנים) 5.1 של SONY עם סאב אקטיבי המתחבר לחשמל.
הרמקולים למעט הסאב אינם מחוברים לחשמל.

אני מעוניין במשהו דומה אך ללא הטרחה הכרוכה בחיבור הרמקולים ההקפיים עם כבלים לסאב.
יש לי רסיבר DENON 1600 (ישן ללא יציאות HDMI) שאני לא משתמש בו כבר שנים...
יש משהו בנמצא ? האם חובה להשתמש ברסיבר ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

בכל מקרה תזדקק כאמור למקור שייתן מתח חשמלי לרמקולים. זה יכול להיות הסאב המוגבר, זה יכול להיות רסיבר, זה יכול להיות ספק כח קטן חיצוני לרמקולים האחוריים שמקבל סיגנל אלחוטי מהמגבר ומתח משקע בקיר, ומתחבר בכבלים (קצרים, מבלי להקיף את כל החדר) לרמקולים האחוריים וזה יכול להיות מגבר קטן שנמצא בתוך הרמקול (ודורש מתח משקע בקיר או מבטריה).

יש מערכות משולבות של סמסונג, סוני ו-LG למשל שמגיעות עם רמקולים אחוריים אלחוטיים (חלקן מגיעות קומפלט וחלקן רק עם "הכנה" לאחוריים אלחוטיים, ונדרשת הוצאה נוספת על רכישת מתאם אלחוטי עבורם במקום שיגיע כברירת מחדל עם ה). הנה דוגמה: http://www.hometheater.co.il/p-1.article04182.html

עוד אופציה, אך פחות מומלצת, היא ללכת על פתרון של מקרן קול או סאונדבר וסאב. אלה פתרונות של רמקול בודד (יש גם פתרונות 2.1 כאלה עם זוג סאטליטים במקום רמקול אחד ארוך) שמייצר אפקט דמוי סראונד. זו אופציה נוחה למי שאין לו מקום לרמקולים אחוריים כלל, ויש גם סטים כאלה שבהם הסאב אלחוטי (אם כי כאמור הוא עדיין דורש חיבור לחשמל), אבל הסיבה שפתרון זה פחות מומלץ הוא שאתה מקבל בסופו של דבר סימולציה של סראונד ולא את הדבר האמיתי... :oops:

Fima פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אור , תודה על התשובה המפורטת והמושקעת.
המערכת לדוגמה היא מעל ומעבר לצרכים שלי.
אני מעדיף ללא רסיבר עד כמה שניתן.

כמו כן, הסלון שלי קטן ומערכת כזו היא פיל בחנות חרסינה קטנטנה.
מכיוון שהסלון מנוקה בתדירות, אני מעוניין במערכת דומה למה שיש לי כרגע,
סאב אקטיבי המחובר לחשמל - עם 5 רמקולים לוויניים בעוצמת 100W RMS כל אחד של SONY.
האיכות של הסאונד מצויינת, אך חיבור הרמקולים ההקיפיים ליציאות של הסאב וופר
היושב על תושבת בת 4 גלגלים מסבכת את הרמקולים ואת הטלוויזיה
וכבר יותר מפעם נמנעה תלישתה רמקולים והפלת הטלוייזיה עד שניתקתי את המערכת לפני שנים.

אני מחפש משהו דומה ככל האפשר, בלי חיבורי הכבלים של הרמקולים ההקפיים, לפחות.
מערכת כזו תתאים לסלון קטן ולא תסתכן את UE55ES6300 של סמסונג שרכשתי לא מזמן.

אתה מכיר אולי מערכת המתקרבת להתאים לצרכים שלי ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”