זוג רמקולים סטריאו של מורל

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

אהלן.
יש לי זוג רמקולים ישנים (14 שנים פלוס מינוס), הם הדגם הראשון או השני שמורל הוציאו. לא מזמן תיקנתי אותם וקניתי רסיבר דיי זול KENWOOD KRF-V5090D שטוען שהוא 5X100 וואט RMS. האמנם ? :מבולבל: וההתנגדות שלו היא 6-16 OHM.
המגבר הקודם היה של שרווד עם התנגדות של 4-6 OHM (לא מצויין על המגבר כמה ווטים הוא נותן)

*אלו הפרטים שיש מאחורי הרמקולים:
Linear phase 2 - way speaker system
Woofer unit : 222 mm free edge cone
Tweeter unit : 26 mm soft dome
Cabinet system : Acoustic suspensice (טעות כתיב שלהם?)
Frequency range : 38- 25.000 Hz + 3 db
Impedance : 4-6 ohm
Crossover frequency : 2.000 Hz
Power rating : 150 Watts R.M.S

הבעיה היא שאני מגביר 50 אחוז עוצמה ברסיבר לא שומעים כלום ברמקולים.. וב100 אחוז עוצמה שומעים חזק אבל בערך כמו שהייתי שומע ב40 אחוז עוצמה בחוגה של המגבר הישן.. למה זה ? אני מבין ששם הם עבדו על התנגדות של 4 OHM שמעלה את הווליום אבל לא ביותר מחמישים אחוז !!!

בדקתי את הרסיבר הוא מוגדר על סטריאו... הפלוס והמינוס תקין (בחיבור של הרמק' לרסיבר)... ניסיתי כמה מכשירים (מחשב, ממיר כבלים, נגן MP3, DVD).
לא מצליח להבין מה הבעיה... כי מה שאני שומע לא חזק מספיק להיות 100 RMS. ברמקולים קריאיטיב של המחשב אני שומע יותר חזק בהרבה!! אולי הרסיבר הישן של השרווד היה 300 RMS ? :D

א. מה לעשות ? יכול להיות תקלה ברסיבר או שזה הגיוני שזה ככה ?
ב. מה אתם אומרים על הרמקולים ? שומעים בהם חבל על הזמן והבחור שתיקן לי אותם (דואק מחולון) אמר שזה דגם נדיר.

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

Huvenster

שליחה #2 

אני יגיד לך כמה דברים מניסיון:
דבר ראשון, גם לי היו רמקולים מורל דיי ישנים{12+}וגם לי היה את המגבר 5090D {אחרי שבוע מכרתי אותו}
על הרמקולים שלך אני יכול לומר לך שהם לא הכי קלים לדחיפה{גם שלי לא היו הכי קלים לדחיפה}בקשר לרסיבר אחח מה אני אומר לך הרסיבר הזה בקושי מזיז רמקולים{אל תסתכל על נתוני היצרן}
תקלה אין לך ברסיבר{זה מה יש :? }
המלצה שלי ,אם אתה נהנה רק בסטריאו תמכור את הרסיבר ותרכוש איזה מגברון יד שניה שיתן לך תוצאה הרבה יותר טובה
סתם לשם השוואה,אם הדנון שלי מוציא 85 וואט בסטריאו ב8אום אז הקנווד מוציא אולי20וואט

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

מה לעשות מה לעשות

שליחה #3 

מה לעשות ? לקנות זוג אחוריים סנטר וסאב ? או איזה סט של 5.1 סאטאליטים ? אני חייל ולא מעוניין להשקיע יותר מידי כסף אחרי הכל המערכת הזאת בחדר שלי ולא בסלון או משהו...
מה אתם אומרים ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”