חלק ב' בעזרה- אשמח אם תייעצו איך להתקדם
שלום,
הסלון החדש שלי הולך להיות קטן וצנוע. לפני שאחפש מערכת קולנוע אצטרך לתכנן קצת חציבות כמו שצריך.
המרחב של הסלון הוא כ 3.2 מרחק בין קיר לספה.
המערכת מיועדת לצפייה בסרטים בלבד (סטריאו לא מעניין כרגע) והפרדה בין ערוצי שמע זו חוויה מבחינתי.
התכנון כרגע הוא מערכת של לוויניים + סאב (רמקולים רצפתיים אני פחות מתחבר וגם התקציב לא יתחבר) .
השאלה האם יש טעם לבצע הכנה גם ל 7.1 ואיפה? או להסתפק ב 5.1 סטנדרטי?
[/eng]
הסלון החדש שלי הולך להיות קטן וצנוע. לפני שאחפש מערכת קולנוע אצטרך לתכנן קצת חציבות כמו שצריך.
המרחב של הסלון הוא כ 3.2 מרחק בין קיר לספה.
המערכת מיועדת לצפייה בסרטים בלבד (סטריאו לא מעניין כרגע) והפרדה בין ערוצי שמע זו חוויה מבחינתי.
התכנון כרגע הוא מערכת של לוויניים + סאב (רמקולים רצפתיים אני פחות מתחבר וגם התקציב לא יתחבר) .
השאלה האם יש טעם לבצע הכנה גם ל 7.1 ואיפה? או להסתפק ב 5.1 סטנדרטי?
[/eng]
נערך לאחרונה על ידי mikee8 ב 11/09/2013 23:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לדעתי אם הספה צמודה לקיר האחורי אפשר להסתפק ב 5.1
היתרון ב 7.1 (Surround Back) הוא כשקיים רווח מספיק בין הספה לקיר האחורי כך שאפשר למקם 2 רמקולים מצידי הספה ושניים על הקיר מאחור
היתרון ב 7.1 (Surround Back) הוא כשקיים רווח מספיק בין הספה לקיר האחורי כך שאפשר למקם 2 רמקולים מצידי הספה ושניים על הקיר מאחור
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
איזה רסיבר יש לך?
אפשר שרטוט של החדר?
אפשר שרטוט של החדר?
עדיין לא רכשתי. אני אעשה את זה לאחר שנקבל את המפתח ונתחיל להתיישב. אני אנסה להעלות שרטוט לאחר החג
בעיקרון יש קיר קדמי ברוחב 2.2 מ.
קיר אחורי ברוחב3.2.
קיר ימני (אם מסתכלים לכיוון הטלוויזיה) שצמוד לקיר האחורי אבל לא מתחבר עם הקיר הקדמי.
קיר שמאלי במרחק של כ 5 מטר מהקיר הימני וברובו חלון.
בעיקרון יש קיר קדמי ברוחב 2.2 מ.
קיר אחורי ברוחב3.2.
קיר ימני (אם מסתכלים לכיוון הטלוויזיה) שצמוד לקיר האחורי אבל לא מתחבר עם הקיר הקדמי.
קיר שמאלי במרחק של כ 5 מטר מהקיר הימני וברובו חלון.
[imgbig]http://up389.siz.co.il/up2/vy2vu1komtwi.jpg[/imgbig]
זה תרשים גס של הסלון (המידות מדויקות, והמבנה בכלליות).
מרחק בין טלוויזיה לסלון 3.5 מ' (שכחתי לציין בתמונה), הטלוויזיה תהיה 50" בשאיפה ל 55".
ספה גדולה עם פינה ברוחב של 3 מ', בצד אחד פינה, בצד השני ריקליינר נפתח (מציין את זה כדי לקחת בחשבון שגם מי שיושב בצדי הספה יוכל ליהנות קצת מהסאונד.
מיועד לקולנוע ביתי בלבד (סטראו לא מעניין).
אשמח לעזרתכם עם כמה שאלות:
1. עכשיו כשיש תרשים, איך ואיזה רמקולים למקם? מדפיים או לוויניים (גובה, מרחק מקיר וכו'), רצפתי ושקוע לא בא בחשבון במגבלות הקיימות.
2. איפה אידיאלי למקם סאב? זה ישפיע על בחירת המזנון או שהסאב יכול להיות בכלל בין הספה לחלון היציאה למרפסת?
3. המלצות (הכוונות) לסט רמקולים או בנפרד (אין בעיה עם יד 2 או ייבוא אישי) + רסיבר בתקציב של עד 6K.
תודה רבה לעוזרים!!!
זה תרשים גס של הסלון (המידות מדויקות, והמבנה בכלליות).
מרחק בין טלוויזיה לסלון 3.5 מ' (שכחתי לציין בתמונה), הטלוויזיה תהיה 50" בשאיפה ל 55".
ספה גדולה עם פינה ברוחב של 3 מ', בצד אחד פינה, בצד השני ריקליינר נפתח (מציין את זה כדי לקחת בחשבון שגם מי שיושב בצדי הספה יוכל ליהנות קצת מהסאונד.
מיועד לקולנוע ביתי בלבד (סטראו לא מעניין).
אשמח לעזרתכם עם כמה שאלות:
1. עכשיו כשיש תרשים, איך ואיזה רמקולים למקם? מדפיים או לוויניים (גובה, מרחק מקיר וכו'), רצפתי ושקוע לא בא בחשבון במגבלות הקיימות.
2. איפה אידיאלי למקם סאב? זה ישפיע על בחירת המזנון או שהסאב יכול להיות בכלל בין הספה לחלון היציאה למרפסת?
3. המלצות (הכוונות) לסט רמקולים או בנפרד (אין בעיה עם יד 2 או ייבוא אישי) + רסיבר בתקציב של עד 6K.
תודה רבה לעוזרים!!!