אני הבעלים הגאה של מכונת קפה Rancilio Silvia.
בשבת האחרונה הדלקתי את מכונת הקפה לאחר דקה להפתעתי המפסק הראשי של הבית (הפחת) קפץ.
כל ניסיונותיי להרים את המפסק עלו בתוהו. החלפתי, מפצל, שקעים וכל מה שניתן... כלום !
למחרת, ביום ראשון ביקשתי מאשתי שתעשה עוד ניסוי. רק בשביל להיות בטוח שזה לא משהו בחשמל בבית, ו...שוב היה קצר.
מפה לשם התחלתי לקרוא באינטרנט על התופעה וגיליתי שהרכיבים שיכולים לגרום לקצר הם המשאבה או גוף החימום.
ומיד מצאתי את הדרך לבדוק מי המקצר (כמובן שאם היה לי אוהם-מטר הדברים היו יותר פשוטים) :
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/561934
הטריק הוא לנתק את גוף החימום, לחבר את המכונה לחשמל ולהפעיל את המשאבה.
אם אין קצר, זה גוף החימום, אחרת זאת המשאבה.
התחלתי לברר על גוף החימום והתברר לי שבמכונת קפה סילביה, גוף החימום יצוק לתוך דוד המים וצריך להחליף את שניהם. באתרים בחו"ל הכי זול שמצאתי זה 140$ לא כולל משלוח.
מצאתי סרט שמסביר בדיוק איך להחליף את גוף החימום:
ביום שני התקשרתי לאנדריי (מאספרסימו) וניסיתי לברר על גוף החימום. ממה שהבנתי ממנו לא מחליפים את הדוד ויש דרך לשפץ אותו. אטם - 50 ש"ח, שיפוץ הדוד 250 ש"ח ועבודה 180 ש"ח. סה"כ 480 ש"ח, שבוע בלי המכונה והכל מסודר.
החלטתי לברר על גופי חימום ומיד עליתי על פוסט שדיבר על "שפי - גופי חימום" מת"א שמתעסקים בייצור והתאמת גופי חימום. הרמתי טלפון ומיד אמרו לי שהם מכירים את העניין ושהם קודחים את גוף החימום מהדוד ויוצקים אחד חדש. 160 ש"ח לא כולל מע"מ תוך שלושה ימים יש דוד עם גוף חימום תקינים.
באותו ערב חוסר הקפאין כבר ניכר עלי וקראתי באינטרנט על גופי חימום. כיצד קורה שהם מקצרים ?
חיפושי העלו שגוף החימום בנוי מצינורית נחושת שבתוכה עובר סליל, כאשר עובר זרם הפרש המתחים גורם להתחממות.
כאשר הסליל נוגע בצינורית יש קצר וזה מה שגורם למפסק לקפוץ. עוד התברר שבד"כ גופי חימום מתפוצצים מלחץ וחום או במקרה של קירבה לנוזלים - לחות שנכנסת לצינורית.
ואז מצאתי את הקישור הזה :
http://www.orphanespresso.com/Olympia-a ... 620-1.html
בקצרה, מפרקים את הדוד עם גוף החימום מהמכונה, מסתכלים על גוף החימום, אם יש לו פיצוץ (לשמחתי המרובה גוף החימום היה תקין לחלוטין), חייבים להחליף. אחרת, אולי זה לחות ואז ניתן לנסות לתקן. בודקים עם אוהם-מטר (מה שלא היה לי) שמים בתנור על חום גבוהה למשך שלוש שעות (אני שמתי שעתיים בחום של 175 מעלות) ומחליפים את קצוות הקרמיקה בדבק אפוקסי. החום הגבוהה אמור להוציא את הלחות מהגוף חימום ובכך למנוע את הקצר.
לא היה לי מה להפסיד, בכל מקרה תכננתי להחליף גוף החימום אז החלטתי בלי לגעת בקצוות הקרמיים של גוף החימום רק לבשל אותו קצת. על הדרך ניקיתי את כל האבנית שהייתה שם ... שמתי שעון מעורר והלכתי לישון.
ביום שלישי בבוקר כשהכול התקרר ראיתי שיצא מהקטבים של גוף החימום נוזל שרוף שחור, ניקיתי אותו (לא מצאתי תיעוד לעניין). מאוד התלבטתי אם להרכיב בלי לבדוק עם אוהם-מטר ולחכות עד שאשיג אחד, האם כדאי להחליף את הקטבים הקרמיים באפוקסי? או פשוט להרכיב ולבדוק. הייתה לי דודא על הקפה של בוקר והחלטתי להרכיב הכל בחזרה (השתמשתי בגריז תרמי המשמש לחיבור מעבד של מחשב בכדי להצמיד את התרמוסטט וחיברתי הכל ביחד).
הסילביה שלי חזרה לחיים !