השבוע הצטרפתי לטריפל של HOT ובין היתר קיבלתי את הHOT BOX ו100 מגה ויש לי כמה שאלות:
1. האם צריך לגעת בהגדרות של הHOT BOX או להשאיר אותם כמו שהם?
2. בלפטופ שלי זה קולט לי 80 מגה, אך זה מוריד לי מאתרים רשמים כמו מייקרוסופט על 3.8 מגה, זה לא אמור להוריד על יותר?
3. מדוע אין פרופורציה בין מהירת העלאה להורדה?
4. האם אפשר לעשות בHOT BOX שני קווים על אותו המספר?
תודה.
100 מגה כמה שאלות
80mbps הם אומנם 10MB לשניה אבל זה לא אומר שלספק אינטרנט יש את רוחב הפס הזה. לספקיות יש מגה לכול 3-4 מנויים לחול אז בשעות העומס התעבורה יכולה להיות איטית.mor2009 כתב: 2. בלפטופ שלי זה קולט לי 80 מגה, אך זה מוריד לי מאתרים רשמים כמו מייקרוסופט על 3.8 מגה, זה לא אמור להוריד על יותר?...
חוץ מזה ברשת אל חוטית יש רעש אז המהירויות שאפשר לקבל הן לא יציבות לקבל 30-40 מגה זה נשמע הגיוני.
אין אינטרס כלכלי לספק ללקוח מהירות upload גבוהה. בגלל ששוק התשתית הוא דואופול אז אין ממש מלחמה קשה על הלקוחות. הספקיות תשתית לרוב נלחמות על המחיר ולאעל התמורה. גורמים עסקיים משלמים אלפי שקלים על חיבורים סימטרים אז למה שהספקיות תשתית יורידו להם את המחיר.mor2009 כתב: 3. מדוע אין פרופורציה בין מהירת העלאה להורדה?...
אולי בשנה הבאה כשחברת החשמל יתחילו לשווק חבילות אינטרנט אז בזק והוט יעלו את מהירות הupload . בזק כבר עלתה מ1.5 ל3 אבל זה די טיפה בים. חוץ מזה יש סיכוי שבגלל שספקיות התשתית לא תיכננו לספק מהירויות upload גבוהות הן צריכות לעשות כמה שידרוגי תשתית בשביל לספק אותן. גם הספקיות צריכות להערך לזה . אולי אנשים חושבים שאינטרנט זה משעב בלתי מוגבל אבל עדיין רוחב הפס לחו"ל הוא משעב מאוד יקר למרות שיש יותר תחרות היום.