100 מגה כמה שאלות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mor2009 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

השבוע הצטרפתי לטריפל של HOT ובין היתר קיבלתי את הHOT BOX ו100 מגה ויש לי כמה שאלות:
1. האם צריך לגעת בהגדרות של הHOT BOX או להשאיר אותם כמו שהם?
2. בלפטופ שלי זה קולט לי 80 מגה, אך זה מוריד לי מאתרים רשמים כמו מייקרוסופט על 3.8 מגה, זה לא אמור להוריד על יותר?
3. מדוע אין פרופורציה בין מהירת העלאה להורדה?
4. האם אפשר לעשות בHOT BOX שני קווים על אותו המספר?

תודה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

2 - "בלפטופ שלי זה קולט לי 80 מגה" השורה הזו לא ברורה....
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

mor2009 כתב: 2. בלפטופ שלי זה קולט לי 80 מגה, אך זה מוריד לי מאתרים רשמים כמו מייקרוסופט על 3.8 מגה, זה לא אמור להוריד על יותר?
...
80mbps הם אומנם 10MB לשניה אבל זה לא אומר שלספק אינטרנט יש את רוחב הפס הזה. לספקיות יש מגה לכול 3-4 מנויים לחול אז בשעות העומס התעבורה יכולה להיות איטית.

חוץ מזה ברשת אל חוטית יש רעש אז המהירויות שאפשר לקבל הן לא יציבות לקבל 30-40 מגה זה נשמע הגיוני.
mor2009 כתב: 3. מדוע אין פרופורציה בין מהירת העלאה להורדה?
...
אין אינטרס כלכלי לספק ללקוח מהירות upload גבוהה. בגלל ששוק התשתית הוא דואופול אז אין ממש מלחמה קשה על הלקוחות. הספקיות תשתית לרוב נלחמות על המחיר ולאעל התמורה. גורמים עסקיים משלמים אלפי שקלים על חיבורים סימטרים אז למה שהספקיות תשתית יורידו להם את המחיר.

אולי בשנה הבאה כשחברת החשמל יתחילו לשווק חבילות אינטרנט אז בזק והוט יעלו את מהירות הupload . בזק כבר עלתה מ1.5 ל3 אבל זה די טיפה בים. חוץ מזה יש סיכוי שבגלל שספקיות התשתית לא תיכננו לספק מהירויות upload גבוהות הן צריכות לעשות כמה שידרוגי תשתית בשביל לספק אותן. גם הספקיות צריכות להערך לזה . אולי אנשים חושבים שאינטרנט זה משעב בלתי מוגבל אבל עדיין רוחב הפס לחו"ל הוא משעב מאוד יקר למרות שיש יותר תחרות היום.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”