כאשר הסינים נכנסים לתעשיית הקפה, פתאום מתחילים לנצל אפילו את הפסולת.

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
מגדל_קפה_קולומבי פותח השרשור
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

גיליתי מכונה שמוסיפה רובד שלא הכרתי לתעשיית הקפה הירוק.
מדובר במכונה שאני מאמין שאם יש יצרן קפה שמשתמש בה אז הוא יסתיר את קיומה!!!
המכונה הזו לוקחת את הקפה הפגום, שבמקרה הזה נראה יותר גרוע מהקפה שאנחנו זורקים ומחלקת אותו לסוגי קפה פגום לשימושים שונים.
http://www.alibaba.com/product-gs/38107 ... e.html?s=p
גילוי המכונה הזו פתר לי תעלומה:
במחירי מועצת הקפה הקולומביאנית מופיע גם מחיר שניתן לתרגם אותו כ"מחיר של קפה פגום", תמיד חשבתי שקפה כזה הוא מעבר לתקנה ושאלתי את עצמי מה עושים איתו ומי קונה אותו.
שמעתי שמועות על חברות גדולות שקונות קפה כזה ממגדלים גדולים (שיש להם המון פסולת) או ממגדלים ש"איבדו יבול" בגלל מזיקים פטריות או מזג אויר רע.......אבל האמת היא שהקפה של החברות האלו עדיין ניתן לשתייה, לא טוב אבל עדיין אפשר לקרוא לו קפה.
עכשיו אני יודע מה עושים עם הפסולת, ממינים אותה לפי סוגים (יש כאן וידאו) ומה שניתן לנצל (נניח גרגירים קטנים מדיי או גדולים מדיי או שבורים) או להציל (נניח קפה שלא קולף בטעות) משתמשים בו

אני אמנם לא חושב שהייתי רוצה לשתות קפה כזה, אבל מסתבר שלכל דבר יש שוק.....ואני חייב לציין שאני מעריך את הניצול המוחלט של הקפה.
היום אני זורק קפה הרבה יותר טוב מזה שבתמונה של ה"לפני" (יש שם קפה שסובל מפטריות ומזיקים שלמזלי אין אצלינו וקפה שיש לו בעיות שמופיעות רק בקפה לא מעובד בשטיפה (רומבסטה) בניגוד לפרגמינו שאנחנו מגדלים, למזלי אצלנו האבדן בינתיים הוא נמוך, מאתיים עד 450 גרם לשק של 60 קילו וזה כולל אבנים וקליפות.
אבל
נחמד יהיה להגיע למצב בו תהייה לי כמות מספיקה של פסולת כדי למיין אותה ולמכור אותה, חלק למכירה ליצרני קפה גרוע (שבורים פגומים ולא קלופים), ואולי אפילו קרקולים לשוק היפאני......למי שלא יודע הקרקולים הם "מוטאציות" גרגירים קטנים בלי חריץ באמצע, אומרים שיש בהם יותר קופאין ושהיפאנים משלמים עליהם הון.
אני מוצא מעט קרקולים ביחד עם הפסולת כי הרשתות שממינות את הקפה לפי הגודל מעבירות אותם עם הגרגירים השבורים והאבנים, לפעמים אני ממין אותם ידנית (מין סוג של ריפוי בעיסוק) ומשתמש בהם לצריכה עצמית ולכל מיני נסיונות בקליה ותערובות (כמו קפה לבן) שחלקם גרמו לי להרגיש את דפיקות הלב ברקות, חלקם שלח אותי לשירותים, וחלקם פשוט גרם לי לרוץ כמו הארנב של דורסל.
:-)

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #2 

אי אפשר להנדס (בשיטות מתקדמות) את שיחי הקפה ליצור קרקולים ולהרוויח הון ?
רעיון לסטארטאפ חקלאי ? לא ניסו לעשות את זה עדיין ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

כל הקפה הזה יכול להיות סבבה בקפה נמס.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בטוח אם זה היה בארץ אז הצרכן גם לא היה יודע שזה קפה פגום

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #5 

דוד. זה מרתק. תודה על השיתוף ושנה טובה עם הרבה ירוק וקרלוקים (Y) (f) (Y)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #6 

דוד איזה כיף שבעזרתך אנחנו זוכים להצצה ישירה לתעשיית גידול הקפה (Y) ממש מגניב לראות.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

דבוטאנט כתב:כל הקפה הזה יכול להיות סבבה בקפה נמס.
...
התכוונת להגיד, כל הקפה הזה הוא סבבה בקפה נמס...

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #8 

דוד, מעניין מאוד, תודה.

עם זאת זה נשמע קצת מוזר. למה שהשוק היפני ישלם כל כך הרבה על משהו שנשמע פחות איכותי? האם יש בקרקולים יתרון נוסף מעבר לכמות קופאין מוגברת? הרי אם זה רק זה, אפשר היה פשוט להגדיל את צריכת הקפה ולהרוויח כפול. הלוואי שהייתי יכול לשתות ספל של אספרסו טוב כל שעה....

שנה טובה וחג שמח לכולם

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #9 

אין צורך לנסוע עד יפן, בבית הקליה מאה בשוק הכרמל יש קפה מצוין בשם קרקוליטו העשוי כולו מקרקולים. קפה ברמה גבוהה מאוד. אגב לא הצלחתי להוציא מהם ירוק בשום מחיר
what's next?

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

maya1 כתב:אי אפשר להנדס (בשיטות מתקדמות) את שיחי הקפה ליצור קרקולים ולהרוויח הון ?
רעיון לסטארטאפ חקלאי ? לא ניסו לעשות את זה עדיין ?
...
אני בטוח שכן
אם כי עם זה יהיה בגדול אז ברור שזה יוביל לירידה במחירי ה"קרקולים" ביפן.
האמת שזו אחת מהדרכים שחשבתי עליהן כדי להביא את החווה שלנו לרווח, אם כי זה יקח זמן.....הרבה יותר מרעיונות אחרים שיש לי.
יש סוג אחר של מוטאציה של קפה קטן שהוא לא קרקול שטעמתי בבית קפה ה"בוטיק" הכי אקסלוסיוי ויקר שנמצא בבוגוטה (שדרך אגב שייך ליהודי) ושנאמר שמגדלים אותו באיזה קהילה אינדיאנית באיזור האמזונס.
העניין הוא שכל העניין של עשיית הכלאות מקומיות התחיל להיות מסובך בקולומביה בגלל הסכם סחר חופשי מושחת שחתמו עליו בשנה שעברה עם ארצות הברית ולפיו מותר לחקלאים קולומביאניים לגדל רק עם הם קונים את הזרעים מכמה חברות אמריקאיות גדולות.
במשך מאות שנים גידלו כאן אורז ותפוחי אדמה כאשר החקלאים הכליאו בעצמם את הזרעים ופיתחו זנים לעצמם, בחודשים האחרונים המשטרה והצבא פשטו על חוות והחרימו זרעים שהחקלאים פיתחו בעצמם ועצרו את החקלאים......ובעקבות זאת כל המדינה נכנסה לשביתה כללית עם מהומות והפגנות וחסימות כבישים ועצירת תחבורה ציבורית ושריפת משאיות שהובילו מזון ועוד בלאגנים.
עדיין לא ברור איך זה יסגר
ולא ידוע מה יהיו ההשפעות של זה ושל מועצת הקפה על תעשיית הקפה
חוץ מזה
רוב מגדלי הקפה פשוט מגדלים עם השתילים שהם מקבלים ממועצת הקפה הקולומביאנית, הסיבה לכך היא שעד ששתיל מתחיל להניב עוברות חמש שנים.
בשביל לטפל בו במשך חמש שנים צריך כסף...
את הכסף מלוים בנקים...
הבנקים מלוים אותו על סמך אישור שהם מקבלים ממועצת מגדלי הקפה לכך שבחווה יש ככה וככה שתילים שיניבו החל מתאריך כלשהוא.....
את האישור מקבלים ממועצת הקפה שהיא זו שמספקת את השתילים!!!
בקיצור
אנשים כמוני שחושבים על גידול של זנים שאינם של המועצה הם "מיעוט של משוגעים" במיוחד שעכשיו קיימת אפשרות שגידול של קפה מזרעים שלא מסופקים ע"י "מקור רשמי ומאושר" היא עברה פלילית.
אבל
בינתיים אני מתכוון להתחיל לעשות נסיונות בגידול זנים שלא מסופקים ע"י מועצת הקפה. אם מישהוא יודע איפה אפשר לקנות "לאורינה" בירוק או "גיישה" בירוק. אז אני מחפש כדי לנסות להנביט.

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #11 

hosq כתב:אין צורך לנסוע עד יפן, בבית הקליה מאה בשוק הכרמל יש קפה מצוין בשם קרקוליטו העשוי כולו מקרקולים. קפה ברמה גבוהה מאוד. אגב לא הצלחתי להוציא מהם ירוק בשום מחיר
...
אתה צוחק או שאתה רציני ?
אם כן אז כמה הוא עולה ???

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #12 

מיץ_פטל כתב:דוד, מעניין מאוד, תודה.

עם זאת זה נשמע קצת מוזר. למה שהשוק היפני ישלם כל כך הרבה על משהו שנשמע פחות איכותי? האם יש בקרקולים יתרון נוסף מעבר לכמות קופאין מוגברת? הרי אם זה רק זה, אפשר היה פשוט להגדיל את צריכת הקפה ולהרוויח כפול. הלוואי שהייתי יכול לשתות ספל של אספרסו טוב כל שעה....

שנה טובה וחג שמח לכולם
...
האמת
יתכן שההערכה נובעת אך ורק מה"נדירות".
היפאנים שונים בהרבה דברים.
ומפגינים לפעמים חשיבה שונה ומקורית.
אנחנו מדברים על מדינה שלפי מה ששמעתי שותים שם המון בלומאונטיין, וזו לא הדוגמה היחידה שאני מכיר מיפאן להערכה של משהוא שנחשב קודם ל"***".
בשוק האמרלדים הקולומביאני היו זורקים במשך שנים אבנים שהיתה בהם תופעה של התגבשות פחם שנקראת "טרפיצ'ה" עד שפתאום היפנים התחילו להתעניין בהאבנים האלו.
היום הן יותר יקרות מאמרלדים רגילים!!!
אני קניתי כמה לפני שנים בזול כאשר רק התחילו ללטש אותן במקום לזרוק אותן, כי אהבתי את ה"מגן דוד" הטבעי בתוך האבנים, היום הן כ"כ יקרות בגלל ההתעניינות של היפאנים שלא הייתי יכול להרשות לעצמי לקנות אותן.
טרפיצ'ה עולה היום יותר מאבן רגילה במשקל זהה ובאיכות יותר טובה בהרבה.
לכבוד ראש השנה אני מצרף משהוא יפה:
טרפיצ'ס
כאן אפשר לראות צורות ליטוש שונות של טרפיצ'ה שבישנות ניתן לראות איך ניסו "להסתיר" ולעלים את הפחם, (ככה שאבנים ניראו כמו מגן דוד) והחדשות מלוטשות כ"קבושון" ומשאירות את הפחם ככה שהאבן ניראית כאילו יש עליה פרח.
http://www.google.com.co/imgres?imgurl= ... 3#imgdii=_
שנה טובה לכולם

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #13 

מיץ_פטל כתב:דוד, מעניין מאוד, תודה.

שנה טובה וחג שמח לכולם
...
האמת
יתכן שההערכה נובעת אך ורק מה"נדירות".
היפאנים שונים בהרבה דברים.
ומפגינים לפעמים חשיבה שונה ומקורית.
אנחנו מדברים על מדינה שלפי מה ששמעתי שותים שם המון בלומאונטיין, וזו לא הדוגמה היחידה שאני מכיר מיפאן להערכה של משהוא שנחשב קודם ל"***".
בשוק האמרלדים הקולומביאני היו זורקים במשך שנים אבנים שהיתה בהם תופעה של התגבשות פחם שנקראת "טרפיצ'ה" עד שפתאום היפנים התחילו להתעניין בהאבנים האלו.
היום הן יותר יקרות מאמרלדים רגילים!!!
אני קניתי כמה לפני שנים בזול כאשר רק התחילו ללטש אותן במקום לזרוק אותן, כי אהבתי את ה"מגן דוד" הטבעי בתוך האבנים, היום הן כ"כ יקרות בגלל ההתעניינות של היפאנים שלא הייתי יכול להרשות לעצמי לקנות אותן.
טרפיצ'ה עולה היום יותר מאבן רגילה במשקל זהה ובאיכות יותר טובה בהרבה.
לכבוד ראש השנה אני מצרף משהוא יפה:
טרפיצ'ס
כאן אפשר לראות צורות ליטוש שונות של טרפיצ'ה שבישנות ניתן לראות איך ניסו "להסתיר" ולעלים את הפחם, (ככה שאבנים ניראו כמו מגן דוד) והחדשות מלוטשות כ"קבושון" ומשאירות את הפחם ככה שהאבן ניראית כאילו יש עליה פרח.
http://www.google.com.co/imgres?imgurl= ... 3#imgdii=_
שנה טובה לכולם

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #14 

מידע מעניין מאוד . (כולל על האבנים היפות האלה..)
בדיקה מהירה מראה שיש חוקרים בעולם שמתעסקים עם השבחת הקפה (גנטיקה , סלקציה , השתלת רקמות וכו,.) , באחד האתרים ( כמו ב http://www.ico.org/ )
נכתב :

[left]In recent years the potential of genetic manipulation of Coffea using recombinant DNA technology and tissue culture techniques has been investigated. By introducing new genes for characteristics such as resistance to pests or to herbicides, or genes coding for desirable cup quality attributes, it may be possible to produce plants with any combination of features required.[/left]

לא "חפרתי " לעומק אבל מעניין אם יש זנים ופיתוחים מעניינים ומיוחדים שיוצאים מהנסיונות הנ"ל...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #15 

דוד - כל מה שאתה צריך זה מאג על הגג של הרכב ומזוודה של דולרים.
ככה אפשר לגדל הכל במקום כזה כמו קולומביה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #16 

מגדל_קפה_קולומבי כתב:
hosq כתב:אין צורך לנסוע עד יפן, בבית הקליה מאה בשוק הכרמל יש קפה מצוין בשם קרקוליטו העשוי כולו מקרקולים. קפה ברמה גבוהה מאוד. אגב לא הצלחתי להוציא מהם ירוק בשום מחיר
...
אתה צוחק או שאתה רציני ?
...
לא צוחק בכלל. לא שמעת על cafe mae ? חבר'ה מקוסטה ריקה מביאים לישראל רק קפה מקוסטה ריקה. יש להם בית קפה ומכונת קליה ליד שוק הכרמל. מקום ברמה גבוהה. כשחושבים על זה הסיפור שלהם מזכיר קצת את הסיפור שלך

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #17 

מגדל_קפה_קולומבי כתב:
...
אתה צוחק או שאתה רציני ?
...
לא צוחק בכלל. לא שמעת על cafe mae ? חבר'ה מקוסטה ריקה מביאים לישראל רק קפה מקוסטה ריקה. יש להם בית קפה ומכונת קליה ליד שוק הכרמל. מקום ברמה גבוהה. כשחושבים על זה הסיפור שלהם מזכיר קצת את הסיפור שלך

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #18 

דבוטאנט כתב:דוד - כל מה שאתה צריך זה מאג על הגג של הרכב ומזוודה של דולרים.
ככה אפשר לגדל הכל במקום כזה כמו קולומביה...
...
בקולומביה באמת אפשר לעשות הכל
אבל לא נראה לי שיש לי חליפה שתיראה טוב עם עניבה קולומביאנית,
http://dailygenocide.wordpress.com/2013 ... %99%D7%AA/

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #19 

hosq כתב:
מגדל_קפה_קולומבי כתב:
...
אתה צוחק או שאתה רציני ?
...
...
נשמע ממש מעניין
חיפשתי אותם באינטרנט וגיליתי שלא רק שהם באמת מוכרים קפה שנקרא קרקול, אלא שגם לשוק הכרמל יש אתר אינטרנט, שזה עוןד יותר מפתיע מזה שמוכרים קפה שנקרא קרקול.
עכשיו מה שמעניין אותי
זה
איך מגיעים לקרקול הזה
לדבריהם הם קשורים לאחד ממגדלי הקפה הגדולים הקוסטריקה, ובגלל שבמשאית שיוצאת מהמפעל עיבוד שראיתי באחת התמונות בפייסבוק שלהם (מפעל כזה יש אצלינו בקומה מתחת לדירונת הסטודיו שלגיסי ואישתו יש בחווה) יש כמות *** שאנחנו מוציאים בשנה והם אומרים שבאותו יום יצאו עוד 24 נמשאיות כאלה.
מדובר במגדל עם מליוני עצים!!! ומאות עובדים. זה לא שאנחנו בליגה אחרת......אנחנו אפילו לא משחקים את אותו משחק :-)
יש שתי אפשרויות לאיך יש להם קרקולים
1. מגדל בקנ"מ כל כך גדול יכול מהקרקולים שנופלים ברשת הקטנה מכל שק של הגידול הרגיל למלא מכולות, אני בשנה לא אוציא אפילו שק של 60 קילו מכל הקפה שלנו.
2. יש למגדל שתילים בהם הוא פיתח את התכונות של העצים שהוציאו יותר קראקולים עד שהוא הגיע לשתילים שמוציאים יותר קראקולים או אפילו רק קראקולים.

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #20 

...
אתמול הייתי בתערוכת ה"קפה ספשיאליטי" הבינלאומית של קולומביה
וראיתי
בחורה שמוכרת את הקפה מה"רשתות הקטנות" וקוראת לו "קרקוליטו", התחלתי להסביר לה שלדעתי אלו לא קרקולים, והיא שחשבה שהיא מדברת עם גרינגו אדיוט הסבירה לי שזה כן.
במקרה
היה במקום מהנדס שהוא מתכנן מכונות לכל השלבים של תעשיית קפה, בעל בית קלייה, מעביר קורסים שונים בתחום הקפה, ואחד הסמכויות הגבוהות במדינה בענייני קפה.
בנאדם
שלא כ"כ אוהב אותי
כי "התנגשנו" כמה פעמים ואנחנו לא מסכימים בהרבה דברים שקשורים לטעמי קפה.
היא קראה לו, כדי שהוא יגיד לי שאני טועה.
כבר הייתי בטוח שהוא יגיד שהיא צודקת אבל להפתעתי הוא אמר שאני צודק וההגדרה של קרקול אמיתי הוא מוטאציה של פול רגיל שלא מתפתחים בו שני חצאי הפול ולכן הוא:
1. קטן מדיי,
2 כדורי או כמעט כדורי
3. אין חריץ בפול
4. הוא יותר דחוס וקשה ועמוס בקופאין כי כל החומר של פול רגיל נדחס בו בכדור קטן.
בקיצור
הבנתי ממנו שבגלל שהיפאנים משלמים המון על קרקולים אמיתיים יש אנשים שקוראים לקפה מהרשתות הקטנות קרקוליטו, כדי למכור את הקפה הפחות שווה (גרעינים קטנים הורסים את האחידות ואם יש הרבה מהם הקפה לא נכנס בהגדרה של אקסלסו) כאילו הוא קפה יותר טוב.
אז מה?
הקרקוליטו שראית עונה על ההגדרה של קרקול אמיתי או שזה סתם קפה רגיל וקטן ?
אם ההסבר שלי לא מספיק ברור אני יכול לחפש קרקול ולצלם......אבל זה יהיה ממש ממש קשה.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”