מדובר במכונה שאני מאמין שאם יש יצרן קפה שמשתמש בה אז הוא יסתיר את קיומה!!!
המכונה הזו לוקחת את הקפה הפגום, שבמקרה הזה נראה יותר גרוע מהקפה שאנחנו זורקים ומחלקת אותו לסוגי קפה פגום לשימושים שונים.
http://www.alibaba.com/product-gs/38107 ... e.html?s=p
גילוי המכונה הזו פתר לי תעלומה:
במחירי מועצת הקפה הקולומביאנית מופיע גם מחיר שניתן לתרגם אותו כ"מחיר של קפה פגום", תמיד חשבתי שקפה כזה הוא מעבר לתקנה ושאלתי את עצמי מה עושים איתו ומי קונה אותו.
שמעתי שמועות על חברות גדולות שקונות קפה כזה ממגדלים גדולים (שיש להם המון פסולת) או ממגדלים ש"איבדו יבול" בגלל מזיקים פטריות או מזג אויר רע.......אבל האמת היא שהקפה של החברות האלו עדיין ניתן לשתייה, לא טוב אבל עדיין אפשר לקרוא לו קפה.
עכשיו אני יודע מה עושים עם הפסולת, ממינים אותה לפי סוגים (יש כאן וידאו) ומה שניתן לנצל (נניח גרגירים קטנים מדיי או גדולים מדיי או שבורים) או להציל (נניח קפה שלא קולף בטעות) משתמשים בו
אני אמנם לא חושב שהייתי רוצה לשתות קפה כזה, אבל מסתבר שלכל דבר יש שוק.....ואני חייב לציין שאני מעריך את הניצול המוחלט של הקפה.
היום אני זורק קפה הרבה יותר טוב מזה שבתמונה של ה"לפני" (יש שם קפה שסובל מפטריות ומזיקים שלמזלי אין אצלינו וקפה שיש לו בעיות שמופיעות רק בקפה לא מעובד בשטיפה (רומבסטה) בניגוד לפרגמינו שאנחנו מגדלים, למזלי אצלנו האבדן בינתיים הוא נמוך, מאתיים עד 450 גרם לשק של 60 קילו וזה כולל אבנים וקליפות.
אבל
נחמד יהיה להגיע למצב בו תהייה לי כמות מספיקה של פסולת כדי למיין אותה ולמכור אותה, חלק למכירה ליצרני קפה גרוע (שבורים פגומים ולא קלופים), ואולי אפילו קרקולים לשוק היפאני......למי שלא יודע הקרקולים הם "מוטאציות" גרגירים קטנים בלי חריץ באמצע, אומרים שיש בהם יותר קופאין ושהיפאנים משלמים עליהם הון.
אני מוצא מעט קרקולים ביחד עם הפסולת כי הרשתות שממינות את הקפה לפי הגודל מעבירות אותם עם הגרגירים השבורים והאבנים, לפעמים אני ממין אותם ידנית (מין סוג של ריפוי בעיסוק) ומשתמש בהם לצריכה עצמית ולכל מיני נסיונות בקליה ותערובות (כמו קפה לבן) שחלקם גרמו לי להרגיש את דפיקות הלב ברקות, חלקם שלח אותי לשירותים, וחלקם פשוט גרם לי לרוץ כמו הארנב של דורסל.