מחפש לקנות שואב בדיל איכותי
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
הלן חברים, מישהו שמתעסק הלחמות, יכול להמליץ על יצרן איכותי? אפשר גם מארץ, אני מדבר על שואב בצורת סליל, תודה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
אמנם הניסיון שלי מועט אך מעולם לא הצלחתי להבין למה הדבר הזה מועיל.
solder wick מתאים עם solder flux pen נראה לי הרבה יותר שימושיים.
solder wick מתאים עם solder flux pen נראה לי הרבה יותר שימושיים.
-
denis29
- חבר ותיק

האמת דיברתי על solder wick, הבעיה שלא כולם ספוגים בפלאקס, אז זה אומר שאני צריך גם משחת הלחמה, אני יחפש כבר, בטוח יש לי בעיר איזה חנות, אני לא יכול לסמוך על איביי, מי יודע מחר יגיע עליי תיקון ויהיה חייב את זה, וsolder flux pen? ז"א פלאקס שהוא לא נוזלי? כמו משחת הלחמה בעצם?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
אני מקווה שלא יסקלו אותי באבנים, אבל אני קונה solder wick מ-DX 
מה לעשות שאין לי כח בדר"כ לסוע לחנות בשביל השטות הזו, אז מדיי פעם אני מזמין משם. עשיתי ניסויים של כמה סוגים, ועד היום רק אחד מהם היה בלי flux.
כרגע יש לי CP-3015 של gootwick (או לפחות זה מה שרשום). ואם לומר את האמת אין לי שום טענות אליו. הוא סופג יפה מאוד ומנקה את האיזור משאריות בדיל. בעבר היה סוג אחר שהיה עוד יותר טוב אבל לצערי למשהו כבר אין אותו ב-DX. זה עולה גרושים, כולל משלוח עד הבית, ועושה את מה שאני מצפה שיעשה - אז אני מזמין 2 כל פעם שאני רואה שאני מתקרב לסוף
יש חברות שמקבלות דיי הרבה המלצות, שמעתי לא פעם המלצות על multi-core, ועל כל כמה חברות שכרגע ברח לי השם שלהן.
מה לעשות שאין לי כח בדר"כ לסוע לחנות בשביל השטות הזו, אז מדיי פעם אני מזמין משם. עשיתי ניסויים של כמה סוגים, ועד היום רק אחד מהם היה בלי flux.
כרגע יש לי CP-3015 של gootwick (או לפחות זה מה שרשום). ואם לומר את האמת אין לי שום טענות אליו. הוא סופג יפה מאוד ומנקה את האיזור משאריות בדיל. בעבר היה סוג אחר שהיה עוד יותר טוב אבל לצערי למשהו כבר אין אותו ב-DX. זה עולה גרושים, כולל משלוח עד הבית, ועושה את מה שאני מצפה שיעשה - אז אני מזמין 2 כל פעם שאני רואה שאני מתקרב לסוף
יש חברות שמקבלות דיי הרבה המלצות, שמעתי לא פעם המלצות על multi-core, ועל כל כמה חברות שכרגע ברח לי השם שלהן.
-
denis29
- חבר ותיק

כן ה gootwick ..גם באיביי זה קיים, השאלה אם הוא ספוג בflux? ממה שראיתי בחנויות בארץ יש את chemtronics, אפשר לקנות סליל של 7.5 מטר ויספיק לי להרבה זמן, השאלה אם אני לא משתמש במשחת הלחמה, אני פוגע במלחם? יש לי hakko presto כבר 10+ שנים אם אותו ראש..ועד היום עובד, מנקה בספוג רטוב מיוחד, ובספוג ממתכת
כפי שאמרתי, הדגם שאני משתמש בו ספציפית כן ספוג ב-flux ואין לי שום צורך להוסיף מבחוץ.
לא רואה מה הבעיה בזאת, במיוחד למי שמתחיל או חובב, העלויות ברכישת ציוד ראוי ואספקה בארץ מוגזמות ומופרזות (איך HAKKO FX-888 הגיע ל-800 ש"ח).anatoli15 כתב:אני מקווה שלא יסקלו אותי באבנים, אבל אני קונה solder wick מ-DX
...
בתחום הזה הסינים די בסדר, יש לי תחנת הלחמה Attens 936b שעושה את עבודתה נאמנה.
דווקא בזה לא חסכתי וקניתי Hakko FX-951/Hakko 470, ואני לא מצטער לרגע, במיוחד שה-470 עלה גרושים ביד2 (אבל דרש לא מעט עבודת תחזוקה כדי לחזור לעניינים).
אבל העובדה הפשוטה היא שכשמשהו עולה גרושים אבל מספיק טוב לצרכים, אין סיבה לבזבז סתם יותר כסף. זה אחד המיקרים האלה.
אבל העובדה הפשוטה היא שכשמשהו עולה גרושים אבל מספיק טוב לצרכים, אין סיבה לבזבז סתם יותר כסף. זה אחד המיקרים האלה.
-
denis29
- חבר ותיק

בכל זאת אני עושה תיקון לאנשים, להשקיע בכלי עבודה איכותי שווה את זה, אבל זה מזדמן, מפה לאוזן, רק למי שמכיר אותי, או למשפחה, בכללי בכיף שלי להתעסק בתיקונים
אז איפה מוצאים soder wick של chemtronics בארץ, או דבר עם ביצועים דומים, ובמחיר לא מופקע? הכנראה זיוף סיני ל-goot wick שניסיתי לא מוצלח.
ממש מעציב שכל התחום הזה לא קיים בארץ מבחינת מסחר. רק אתרים עם "התקשר לקבלת מחיר", או מחירים מופקעים, או מוצרים חסרי שם, או חנויות שמקושרות לספקי חלקי אלקטרוניקה וציוד נלווה אבל לוקחות עמלה באחוזים + עמלה קבועה + משלוח מופקע, וכו'.
ממש מעציב שכל התחום הזה לא קיים בארץ מבחינת מסחר. רק אתרים עם "התקשר לקבלת מחיר", או מחירים מופקעים, או מוצרים חסרי שם, או חנויות שמקושרות לספקי חלקי אלקטרוניקה וציוד נלווה אבל לוקחות עמלה באחוזים + עמלה קבועה + משלוח מופקע, וכו'.
וואו כבר זמן עבר מאז הפוסט הזה, אפילו יש לי עדכונים. אחרי כמה נסיונות עם goot wick מ-DX ראיתי שזה מאוד לא עיקבי, לפעמים טוב ולפעמים לא. עכשיו התבייטתי על משהו אחר שכבר הזמנתי כמה גלילים ממנו גם מ-DX וגם מ-ali (פעם אחרונה הזמנתי חבילה של 5) ואני מרוצה מאוד. הוא שואב פשוט מצוין.
מדובר על זה:
http://www.aliexpress.com/item/5pcs-LOD ... 38279.html
לדעתי במחיר הזה אין סיבה לא לנסות, ואני מרוצה ממנו. רק מקווה שזה יהיה עיקבי גם בעתיד והוא ישאר זהה גם בהזמנות בעוד שנה.
מדובר על זה:
http://www.aliexpress.com/item/5pcs-LOD ... 38279.html
לדעתי במחיר הזה אין סיבה לא לנסות, ואני מרוצה ממנו. רק מקווה שזה יהיה עיקבי גם בעתיד והוא ישאר זהה גם בהזמנות בעוד שנה.
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 17/11/2014 8:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
הרושם שלי מה-goot הכנראה מזויף (כך לפי היצרן היפני) הוא שלסיבי הנחושת יש נטיה לא להשאר ארוגים: להתפרק אחד מהשני. אני גם לא בטוח לגבי ה-
flux, הוא לא נראה פעיל יותר מדי. בקצת שניסיתי הוא לא תפקד טוב, בניגוד ל-chemtronics. אבל ה-goot שניסיתי היה רחב יותר, 3.5 מ"מ, אז אולי זה עניין של איבוד חום. אבל כנראה לא, המלחם שלי מספיק רציני.
מצחיק של-Lodestar שקישרת הם קוראים גם "network cable".
flux, הוא לא נראה פעיל יותר מדי. בקצת שניסיתי הוא לא תפקד טוב, בניגוד ל-chemtronics. אבל ה-goot שניסיתי היה רחב יותר, 3.5 מ"מ, אז אולי זה עניין של איבוד חום. אבל כנראה לא, המלחם שלי מספיק רציני.
מצחיק של-Lodestar שקישרת הם קוראים גם "network cable".
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 17/11/2014 20:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
מבחינתי שיקראו לו כבל רמקול High-end. כל עוד הוא שואב את הבדיל כמו שהוא שואב, אני מסופק 
אני לא סבלתי משום בעיה כזו. אם אתה מהסביבה שלי אתה מוזמן לבדוק בעצמך