רסיבר Sony

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
fiod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

אני מעוניין לקנות רסיבר חדש ובינתיים נראה לי שאקנה את Sony STR-DN840.
מצד אחד הוא קיבל ביקורות מעולות: http://reviews.cnet.com/av-receivers/so ... 34384.html
מצד שני, אני פחות מכיר את הסאונד של Sony ויותר מכיר Yamaha ו-Technics.
להביא אותו לארץ דרך אמזון גרמניה יוצא בערך 2500 ש"ח (כולל מיסים ומשלוח), מה שנראה לי מחיר טוב.

מישהו יכול להמליץ (או לא להמליץ) על המגבר הנ"ל?

תודה רבה
fiod

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6631
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #2 

הוא מוגדר כ "The best AV receiver value of the year"

אין שום רסיבר 7.2 במחיר כזה , הייתי הולך עליו בלב שקט.

Neter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 376
שם מלא: neter
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

fiod כתב: להביא אותו לארץ דרך אמזון גרמניה יוצא בערך 2500 ש"ח (כולל מיסים ומשלוח), מה שנראה לי מחיר טוב.

fiod
...
:?:
איך אתה "מביא" אותו מאמזון גרמניה במינימום עלויות?

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #4 

Neter כתב:
fiod כתב: להביא אותו לארץ דרך אמזון גרמניה יוצא בערך 2500 ש"ח (כולל מיסים ומשלוח), מה שנראה לי מחיר טוב.

fiod
...
:?:
איך אתה "מביא" אותו מאמזון גרמניה במינימום עלויות?
...
אמזון גרמניה שולחים מספר רסיברים לארץ, ואז המיסוי שלהם ידוע. מישהו בפורום פרסם שקנה שם והמחיר כולל מיסים, יותר מסביר.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #5 

לא ברור לי למה בארץ לרסיברים של סוני אין שוק. מדובר בחברה שאני אישית יותר ממחבב ואם החנויות כאן היו מחזיקות את הרסיברים של סוני מהרמות הגבוהות אין ספק שהייתי שוקל להחליף את שלי. פשוט חבל (W)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #6 

avilior כתב:לא ברור לי למה בארץ לרסיברים של סוני אין שוק. מדובר בחברה שאני אישית יותר ממחבב ואם החנויות כאן היו מחזיקות את הרסיברים של סוני מהרמות הגבוהות אין ספק שהייתי שוקל להחליף את שלי. פשוט חבל (W)
...
avilior

מי שגרם בארץ שלא יהיה שוק לרסיברים של סוני . זו "ישפאר" היבואנית של סוני בישראל .

בסוף שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים סוני שלטה בתחום הרסיברים בארץ .
היו לה יותר מעשרה דגמים . מהסדרה הפשוטה ביותר סידרת ה DE וסדרת הביניים ה QS וסידרת ההיי אנד ה ES .

באותה תקופה הוחלפו כמה מנהלים שהחליטו לרדת מכל ממה שקשור ל H.T . עדיין לא הבנתי מאיזו סיבה .
כך במשך השנים סוני איבדה את השוק שלה בישראל וחבל !!!!

לטעמי הרסיברים של סוני מדהימים !!!

חבל שאין בארץ את סדרת ה ES המדהימה (Y) .שכוללת את שלושת האולפנים המקצועיים של סוני עם פורמט ה SDDS הקולנועי המדהים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #7 

דעתי שונה משלכם .
אני מסתכל על הדגם הבכיר שלהם שעולה 2k דולר בארה״ב ואני לא מצליח להתרשם שהוא קורץ לי ״בוא תקנה
אותי״ .
שום דבר לא מייחד את המותג הזה ברסיברים. מבלי להזכיר שלטעמי הוא מכוער. ( מה כל הכפתורים האלה ??)

פיוניר , אונקיו , דנון וימהה עדיין החברות המובילות לדעתי האישית בתחום הרסיברים. וזה נכון גם בארה״ב
כאשר אני מסתכל בפורומים. ולא מעט.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

LiorShap כתב:דעתי שונה משלכם .
אני מסתכל על הגדם הבכיר שלהם שעולה 2k דולר בארה״ב ואני לא מצליח להתרשם שהוא קורץ לי ״בוא תקנה
אותי״ .
שום דבר לא מייחד את המותג הזה ברסיברים. מבלי להזכיר שלטעמי הוא מכוער להחריד.

פיוניר , אונקיו , דנון וימהה עדיין החברות המובילות לדעתי האישית בתחום הרסיברים. וזה נכון גם בארה״ב
...

LiorShap

מה למשל חסר בדגם STR-DA5800ES שיש לשאר המותגים ?
תבחן אותו מקרוב ותראה שלא חסר לא כלום .

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #9 

לא הובנתי כנראה נכון.
לא אמרתי שחסר לו משהו, המותג הזה לתפיסת עולמי לא מביא מעצמו שום ייחוד משאר המותגים.

לפיוניר יש את ההגברה והכוח המאפיין אותם.
אונקיו זה האודיסי ומעבד תמונה מעולה.
דנון זה שילוב של השניים.
ימהה עם השם , המותג המוביל בתחום שנים רבות. אמינות גבוהה.

מה יש לסוני להציע ?
פרווה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2492 פעמים

שליחה #10 

9000es כתב:
LiorShap כתב:דעתי שונה משלכם .
אני מסתכל על הגדם הבכיר שלהם שעולה 2k דולר בארה״ב ואני לא מצליח להתרשם שהוא קורץ לי ״בוא תקנה
אותי״ .
שום דבר לא מייחד את המותג הזה ברסיברים. מבלי להזכיר שלטעמי הוא מכוער להחריד.

...

LiorShap

מה למשל חסר בדגם STR-DA5800ES שיש לשאר המותגים ?
תבחן אותו מקרוב ותראה שלא חסר לא כלום .
...
זה הטופ שלהם?

במידה וכן הוא מושווה למול ה 3010 של אונקיו ולא מול ה 5010 ואני מניח שאותו הדין גם לגבי דנון,ימאהה וכו...

זה לא אומר שהוא לא טוב זה רק אומר שהוא לא בליגה של הדגמים הבכירים של החברות האחרות.

[left]Competition and Comparison
While there is no shortage of AV receivers in the marketplace, there aren't as many boasting the same or similar specs as the 5800ES. A few notable competitors that come to mind that are comparable in both price and performance include Onkyo's TX-NR3010 ($2,299), Denon's AVR-4520CI ($2,499.99) and Yamaha's RX-A3020 ($2,199.95). [/left]

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

LiorShap כתב:
לפיוניר יש את ההגברה והכוח המאפיין אותם.
אונקיו זה האודיסי ומעבד תמונה מעולה.
דנון זה שילוב של השניים.
...

LiorShap

את דנון אי אפשר להגדיר כמגבר עם כוח .

itaihe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #12 

לא רוצה לסתור את המומחים פה אבל לסוני הנתון חיבוריות מוגבלת מאוד כמו חוסר ביציאות פרה, זון 2, כניסות תמונה וכו. בהשוואה לדוגמא לחיבוריות של האונקיו 626 באותה סקירה אפשר לראות הבדל משמעותי באלמנטים שבהחלט עשויים להיות שימושיים בהמשך לא?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

כתב:לא רוצה לסתור את המומחים פה אבל לסוני הנתון חיבוריות מוגבלת מאוד כמו חוסר ביציאות פרה, זון 2, כניסות תמונה וכו. בהשוואה לדוגמא לחיבוריות של האונקיו 626 באותה סקירה אפשר לראות הבדל משמעותי באלמנטים שבהחלט עשויים להיות שימושיים בהמשך לא?
...

itaihe

את דגם ה 840 של סוני ניתן להעמיד מול האונקיו TX-NR525 .בתמכור של 400 דולר .

התוצאה הסופית היא שהסוני טוב יותר בכול התחומים !!!

itaihe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

70$ הבדל זה עשירית ממחיר הכבל רמקול שלי אבל עם שלושה סימני קריאה החלטיים כאלה מי אני שאתווכח.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #15 

9000es כתב:באותה תקופה הוחלפו כמה מנהלים שהחליטו לרדת מכל ממה שקשור ל H.T . עדיין לא הבנתי מאיזו סיבה .
...
במרבית המקרים שיבואן מקומי מחליט לרדת משוק הק"ב, זה אחרי שהוא מגלה שהוא יכול לעשות הרבה יותר כסף אם הוא ישקיע את המשאבים שלו בשוק אחר שרמות הביקושים בו הן שונות לגמרי. עם כל הכבוד לק"ב, בסופו של דבר מדובר בכמה מאות יחידות שנמכרות בישראל בשנה. טלוויזיות (ואפילו מערכות ק"ב משולבות רחמנא ליצלן!) מעיפים פה בכמה וכמה סדרי גודל מעל זאת, ולישפאר מן הסתם יותר חשוב לצורך העניין שוק ה-TV (ובאופן כללי יותר כל מוצר שניתן לקטלג כ-MASS בשוק הלאקטרוניקה הצרכנית) משוק ה-HT. :oops:

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

itaihe כתב:70$ הבדל זה עשירית ממחיר הכבל רמקול שלי אבל עם שלושה סימני קריאה החלטיים כאלה מי אני שאתווכח.
...
itaihe

שמע . מתחיל להיות מסקרן ! ספר לנו על המערכת שלך ועל סוג החיווט שלך .

לפי מה שאני רואה המחיר של הסוני 840 ןהאונקיו 525 הוא 400 דולר !

itaihe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אין משהו מסקרן במיוחד בסך הכול מנסיוני הדל יציאות פרה לרסיבר זה משהו ששווה הבדל של 70 דולר לבדו..במיוחד שמדובר בחובב שיש סיכוי שירצה הגברה משופרת בהמשך..אין משהו מעצבן יותר מלהתקע בלעדיהם לבד בחושך..
בארץ כל שבעים דולר כאלה מתורגמים לאלף שח הבדל אבל אם זה מגיע מחול אז מה הבעיה.
לגבי שאר הפרמטרים לא שמעתי את שניהם באותם תנאים אז אין לי מושג אבל נראה לי שהפרמטר המשמעותי ביותר בסוף הוא איכות הסאונד ובזה אונקיו עושה עבודה מצויינת בדרך כלל מה שקשה לי להגיד על סוני אבל שוב גם כאן אסייג ואומר כי הנסיון שלי עם סוני מסתכם בשניים שלושה רסיברים קולנוע ביתי ושני מגברי הספק מסדרת ES שעשו ממש לא טוב לוונדרסטין מודל שתיים שלי והוחלפו באדקום אחד ששיפר את המצב.
אני בהחלט חושב שמותר להשוות רסיבר שעולה קצת יותר לרסיבר שעולה קצת פחות אם מקבלים יתרון מוסף משמעותי. בארץ נהוג להשוות סידרה בסידרה בגלל הפרשי מחיר גבוהים בין סדרות אבל שבעים דולר? נו שויין...לא קונים רסיבר כל יום. האם תסכים?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

itaihe כתב:אין משהו מסקרן במיוחד בסך הכול מנסיוני הדל יציאות פרה לרסיבר זה משהו ששווה הבדל של 70 דולר לבדו..במיוחד שמדובר בחובב שיש סיכוי שירצה הגברה משופרת בהמשך..אין משהו מעצבן יותר מלהתקע בלעדיהם לבד בחושך..
בארץ כל שבעים דולר כאלה מתורגמים לאלף שח הבדל אבל אם זה מגיע מחול אז מה הבעיה.
לגבי שאר הפרמטרים לא שמעתי את שניהם באותם תנאים אז אין לי מושג אבל נראה לי שהפרמטר המשמעותי ביותר בסוף הוא איכות הסאונד ובזה אונקיו עושה עבודה מצויינת בדרך כלל מה שקשה לי להגיד על סוני אבל שוב גם כאן אסייג ואומר כי הנסיון שלי עם סוני מסתכם בשניים שלושה רסיברים קולנוע ביתי ושני מגברי הספק מסדרת ES שעשו ממש לא טוב לוונדרסטין מודל שתיים שלי והוחלפו באדקום אחד ששיפר את המצב.
אני בהחלט חושב שמותר להשוות רסיבר שעולה קצת יותר לרסיבר שעולה קצת פחות אם מקבלים יתרון מוסף משמעותי. בארץ נהוג להשוות סידרה בסידרה בגלל הפרשי מחיר גבוהים בין סדרות אבל שבעים דולר? נו שויין...לא קונים רסיבר כל יום. האם תסכים?
...

itaihe

גם כשאני רוכש מוצר כל שהוא אני לא מחפש את המכשיר שהוא הכי משתלם מבחינת עלות תועלת .
רק במקרים נדירים .

לא אמרתי שה 626 פחות טוב . מבחינת הסוקר ה 840 הוא הטוב ביותר מבחינת עלות תועלת נטו !

על כל מקרה מבחינת איכות הסאונד אונקיו טובים בדו ערוצי ולטעמי המרנץ טוב ממנו בדו ערוצי .
ברב ערוצי שאר המתחרים טובים יותר מהאונקיו ברב ערוצי !!!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #19 

9000es כתב:על כל מקרה מבחינת איכות הסאונד אונקיו טובים בדו ערוצי ולטעמי המרנץ טוב ממנו בדו ערוצי .
ברב ערוצי שאר המתחרים טובים יותר מהאונקיו ברב ערוצי !!!
...
כל הסימני קריאה בעולם לא ישנו את העובדה שמדובר בטעם האישי שלך בלבד, ושזה תלוי מן הסתם בעוד כמה גורמים (מקור, רמקולים וכיו"ב...)

אבל כנראה שהסימני קריאה עוזרים לך איכשהו, אז שיבושם לך!!!!!!!!!! :roll:

itaihe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

9000es

ראשית הסוקר המכובד מבצע סקירה שהיא לאו דווקא התנך...סקירות רבות מונעות על ידי מניעים שונים וכשמדובר על טעם ואיכות צליל להבדיל מתכונות מכשיר נתונות שאינן ברות וויכוח יש אפשרות להתווכח עם כל סקירה (משפט מסובך מידיי יצא לי), מעבר לכך קשה לי להתמודד עם טענה שקשורה למותג להבדיל מטענה שקשורה במכשיר ספציפי. לדוגמא, כשיצא האונקיו 939 אינטגרה לשוק הוא הוגדר כמלך הקולנוע הביתי העממי אחריו יצאו כמה מכשירים פחות מזהירים לאותה חברה בדיוק.
לקף היו רמקולים שמימיים והיו נפילות קשות שלא ברור מי נתן להם אישור לייצור...
אישית, לטעמי האישי בלבד, במכשירים שיצא לי לשמוע, באוזנים שלי בלבד, לא נתקלתי עד היום בהגברה טובה שיצאה מבית חברת סוני. נא לא לאכול אותי אני לא טעים.
מה שכן סוני עשתה ועושה טרנספורטים מדהימים, טיונרים מטורפים, פורמטים פורצי דרך, מסכים סוף הדרך...כבודה במקומה ויש כבוד...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”