צעדים ראשונים עם XBMC ומק מיני

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם וחג שמח,

לאחרונה רכשתי מק מיני (הדגם הזה: http://store.idigital.co.il/mac/macmini ... -md388hb-a,), הגדרתי את מערכת ההפעלה עצמה ולאחר מכן את ה- XBMC, לפי האתר תחילה, ואז לפי האתר הרשמי של XBMC. למרות זאת, צצו מספר בעיות:

1) בזמן ניגון סרט, מופיע קו ירוק בצלע התחתונה של התמונה ובצלעה הימנית. מדובר בקו דק ביותר, שממש משיק לצלע התחתונה והימנית של הסרט. נראה כאילו לסרט יש "מסגרת" דקה וירוקה, אבל רק בצלע התחתונה והימנית שלו.

2) ניגון סרטים לא חלק כמו שהייתי רוצה. ישנו מן קרטוע כזה, לא רציני אמנם, אבל מורגש. מחומרה כזו הייתי מצפה להרצה חלקה לחלוטין. הקרטוע מופיע גם בסרטים פחות כבדים מ- 1080p. אני מאוד מקווה שהבעיה היא עם ה- XBMC עצמו. אנסה לנגן דרך VLC ואדווח.

3) יש דרך למזער את ה- XBMC? בתחום הזה שום פקודה לא עובדת חוץ מ- CMD+Q, שסוגרת לגמרי את התוכנה ובזה לא הייתי מעוניין.

4) האם יש דרך לגרום ל- XBMC "להתנהג" ההפך מלהיות Always on top? (סלחו על הניסוח העילג) זה מציק ביותר בזמן עבודה שוטפת.

5) האם יש דרך להכניס את המערכת למצב Sleep ואז להעירה באמצעות השלט הרשמי של Apple?

6) אני משתמש ב- XBMC V12.0 Alpha 7, כיוון שב- 12.2 היציבה ישנן בעיות קשות פלט אודיו ומק מיני, והן ששומעים רק מרמקול אחד. לאחר קריאה ברשת הבנתי שהפתרון לעת עתה הוא שנמוך ל- 12.0. חיפשתי לינק ל- 12.0 הסופית והיציבה ולא מצאתי, האם מישהו יכול לעזור?

7) האם ניתן ליצור פליילסטים, שלצד שירים רגילים מהספרייה ישולבו שירים מיוטיוב או אפילו מאייפון מקומי באמצעות איירפליי?

לגבי המק עצמו:

8) תקנו אותי אם אני טועה: הנורה של ה- Mac Mini מהבהבת באיטיות כשהמק מיני ישן, ורק אז. וכשהמק מיני ישן, אז הנורה חייבת להבהב, וזו גם האינדקציה היחידה לכך שהמק ישן, נכון?

9) העברה של קבצים גדולים ממחשב הוינדוס שלי אל המק, לתיקייה משותפת, תמיד נכשל, ומופיעה הודעה שנותקה הרשת. גם העברה של קבצים קטנים נכשלת לעיתים, ולפעמים אפילו הגישה נחסמת. יש לציין שאין שום בעיות אם אני 'שולף' את הקבצים מהמחשב שלי דרך המק עצמו.

10) ישנן תיקיות במק שמופיעות כמשותפות ברשת הביתית, למרות שלא הגדרתי אותן כך. אני מעוניין שרק תיקייה אחת תהיה כזו, אבל גם ה- Macintosh HD למשל מופיע כמשותף, ואת זה אני מעוניין לבטל.

תודה מראש!
נערך לאחרונה על ידי proXimo ב 04/09/2013 15:23, נערך 3 פעמים בסך הכל.

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1310
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #2 

1. מוזר. דיברו פה על בעיות עם אינטל 4000 hd לאחרונה (בעמוד האחרון אפילו לדעתי), אם המק מיני שלך הוא החדש זה הכרטיס מסך שלך, אז תציץ יש שם פתרונות
2. סרטים מאתרים או מהמחשב? מוזר, כמו תשובה 1.
3. כן, במקלדת של אפל זה הכפתור משמאל למטה לאנטר. בכל מקרה זה זה עם הקו הנטוי ההפוך (לא זה של הhttp)
4. במקרים כאלה אני משתמש בסעיף 3
5. לא ניסיתי אבל בטוח יש. תחפש מה אפשר לעשות בxbmc עם שלט של אפל. אם xbmc לא מאפשר את זה אחרי שבדקת צטט אותי שלא מאפשר כאן ואני אתן לך תוכנה למחוות שאתה יוצר לכל המכשירים (כולל שלט של אפל)
6. היה לי מיני עד 2011, לא זוכר :oops:
7. אתה בטוח שזה לא פתיר? בכל מקרה אם זה לא (ו12.2 מניסיון אישי לא יציבה :roll: ) מה רע ב12.1?

בxbmc? פרט לגבי השאלה האחרונה

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

1. אכן, מדובר במק מיני הזה: http://store.idigital.co.il/mac/macmini ... -md388hb-a, עם ה- HD 4000.
2. מהמחשב.
3. תודה בכל אופן. פתרון מסורבל מעט אך מספיק בנתיים. חבל ש- CMD+M לא תקף כאן.
7. ניסיתי כל קונפיגרציה אפשרית, כולל העתסקות ב- MIDI SETUP ב- OSX עצמה, ולא עזר. לפי מה שקראתי, גם 12.1 תקולה בקטע הזה, ולכן אני מחפש לינק לגרסה 12.0 הסופית והיציבה. משום מה באתר הרשמי מצאתי רק monthly/nightly builds...

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #4 

tomer1749 כתב:1. מוזר. דיברו פה על בעיות עם אינטל 4000 hd לאחרונה (בעמוד האחרון אפילו לדעתי), אם המק מיני שלך הוא החדש זה הכרטיס מסך שלך, אז תציץ יש שם פתרונות
...
מה הקשר ? השרשור המדובר עסק ספציפית בגרסה מסויימת של דרייבר לוינדוס בלבד כאשר עם גרסה קודמת לא היתה בעיה לפי השרשור בפורומי אינטל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”