אני עוד כמה חודשים עובר דירה, אצטרך לקנות סטנד/מזנון או לבנות אחד מותאם אישית.
כתבה בזמן.
אני רואה לא מעט מזנונים קטנים / נמוכים, אבל לא ברור איפה שמים את הסאב של המערכת.. בצד?
כי זה די גורם מכריע.. כרגע אצלי יש סוג של מזנון שבדיוק באמצע אין כלום ואז הסאב יושב שם עם הסנטר בלי בעיה.
במאי 2006, התחלתי עם המערכת. כל החלקים היו מוסתרים בתוך המזנון הגדול כאשר השליטה בהם הייתה דרך עיניות IR.
באותה שנה, מסך ה- CRT שודרג לדק חדש (NEC 42XR4). הסנטר נעלם וכך חייתי תקופה, כאשר כל החלקים מוסתרים במזנון. זה לא היה ממש נוח, כל הרמקולים נדחפו לצדדים ולא הייתה גמישות במיקום.
ב- 2007, שדרגתי את הרמקולים הקדמיים (+PMC TB2S) והבעיה של גמישות במיקום הרמקולים קיבלה יותר תשומת לב ממני.
ב- 2009 בניתי כבר סטנד ייעודי. היתרונות של סטנד קטן עם אפשרות נוחה של גישה לציוד, איוורור נאות לחלקים, אפשרות צפייה בתצוגת המכשירים וגמישות גבוהה יותר במיקום הרמקולים, היוו יתרונות שקיבלתי בשמחה.
ב- 2012 החלטתי שאני זקוק לסטנד קטן עוד יותר ונמוך יותר, כזה שיאפשר לי גם לתלות את המסך נמוך יותר.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 02/09/2013 8:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
סטטיטסית זה נראה לי תלוי פונקציה של המערכת עצמה והמודעות..
למי שיש מערכת נורמלית שחי איתה בסלון - ישים מזנון.
למי שיש מערכת קצה ואיתה המודעות להשפעה של הסטנד לאיכות סאונד טובה יותר - סטנד ייעודי..
למצוא סטנד ייעודי במחיר סביר זו כבר משימה בפני עצמה..
[הכותב הנ"ל לא עשה מבחן עיוור ונסמך על דעות רווחות בלבד..]
אצלנו יש סיפריה שנמצאת מאחורי פינת הישבה ועליה נמצאים גם מיני שמונצעס שאי אפשר לדפדף בהם ,ולכיוון פינת הישיבה יש ST60 תלויה,זוג רמקולים ריצפתיים וסטנד של omnimount לאלקטרוניקה שמחביא בתוך הרגל האחורית את הכבלים
והכי חושב זה מאושר ע"י ההנהלה
אינני סבור שהחיסרון הגדול של מזנון, הוא דווקא תחימת הגבולות של הרמקולים הקדמיים.
זה ממילא קורה אצל משתמשים רבים, גם ללא מזנון.
לדעתי הבעיה העיקרית היא שבד"כ הכול סגור, ואין מספיק איוורור לציוד.
ראיתי שיש גם כאלה שתוקעים את הסנטר שלהם פנימה, ופשוט חונקים אותו.
לי יש שולחן טלוויזיה תוצרת SONOROUS, אבל היא כבר עמוסה ברכיבים, הרבה מעבר לכושר הנשיאה המכסימלי.
נראה לי שהפתרון האידיאלי זה ריהוט לפי הזמנה אצל נגר, או DIY למי יש "ידיים טובות".
ריהוט כזה לוקח בשקלול את כל הרכיבים של המערכת, בכדי לאפשר מיקום מרווח מבחינת איוורור, וגם את המשקל הכללי, שלא יעבור את עומס הנשיאה המותר.