מדוע אנשים שקרנים??
רציתי לקנות עוד זוג רמקולים (עושה זאת לפעמים כשמשעמם).
מצאתי בלוחות זוג רמקולי "כמעט וינטג" מעניינים מאוד מתחילת שנות ה- 90- B&W 805 matrix.
זוהי הגרסה הראשונה של ה- 805, דגם שקיים (בעדכונים שונים, לרבות העיצוב) עד היום.
אמורים להיות טובים, לא עתיקים ברמה של התיישנות רכיבים שתחייב שיפוץ, ובמחיר לא רע בכלל.
א-מה-מה, המוכר גר בצפון הרחוק. דיברתי איתו, והוא הסכים בטובו לשלוח לי את הרמקולים למקום לא רחוק ממני (שמצריך רק נסיעה קצרה) עם עובד שלו.
שאלתי אותו "ברחל בתך הקטנה" איך הרמקולים, תשובתו- מצויין, תקין, פיקס. במודעה היתה תמונה של רמקול אחד בלבד, וביקשתי גם את תמונתו של השני. הוא ענה שאין צורך, מצבם זהה לחלוטין. הבהרתי לו גם שאין לי איך לבדוק את פעולת הרמקולים אלא כשאגיע הביתה, ולכן אני סומך עליו שהם תקינים לגמרי.
אם כך, אמרתי לו, אם הרמקולים באמת במצב המתואר ואתה עוד דואג להסיע לי אותם עם העובד שלך- אני לא מתווכח על המחיר. מה שביקשת במודעה, תקבל. הוגן, לא?
אחרי תיאומים עם העובד שלו, מגיע הנ"ל עם הרמקולים.
אני בוחן את הרמקולים, שבאמת במצב סביר +, למעט בעיה "קלה": לאחד מהם טוויטר דפוק. אבל מה זה דפוק- טוויטר מתכתי שמעכו וקימטו אותו מכל הלב, וכנראה גם לפני זמן רב. מובן כי האיש חזר כלעומת שבא.
אז למה לשקר לי בטלפון?? ועוד על נזק כ"כ גלוי?
אין לי פואנטה של ממש לסיפור מלבד מעט הוצאת קיטור, וכן caveat emptor.
מצאתי בלוחות זוג רמקולי "כמעט וינטג" מעניינים מאוד מתחילת שנות ה- 90- B&W 805 matrix.
זוהי הגרסה הראשונה של ה- 805, דגם שקיים (בעדכונים שונים, לרבות העיצוב) עד היום.
אמורים להיות טובים, לא עתיקים ברמה של התיישנות רכיבים שתחייב שיפוץ, ובמחיר לא רע בכלל.
א-מה-מה, המוכר גר בצפון הרחוק. דיברתי איתו, והוא הסכים בטובו לשלוח לי את הרמקולים למקום לא רחוק ממני (שמצריך רק נסיעה קצרה) עם עובד שלו.
שאלתי אותו "ברחל בתך הקטנה" איך הרמקולים, תשובתו- מצויין, תקין, פיקס. במודעה היתה תמונה של רמקול אחד בלבד, וביקשתי גם את תמונתו של השני. הוא ענה שאין צורך, מצבם זהה לחלוטין. הבהרתי לו גם שאין לי איך לבדוק את פעולת הרמקולים אלא כשאגיע הביתה, ולכן אני סומך עליו שהם תקינים לגמרי.
אם כך, אמרתי לו, אם הרמקולים באמת במצב המתואר ואתה עוד דואג להסיע לי אותם עם העובד שלך- אני לא מתווכח על המחיר. מה שביקשת במודעה, תקבל. הוגן, לא?
אחרי תיאומים עם העובד שלו, מגיע הנ"ל עם הרמקולים.
אני בוחן את הרמקולים, שבאמת במצב סביר +, למעט בעיה "קלה": לאחד מהם טוויטר דפוק. אבל מה זה דפוק- טוויטר מתכתי שמעכו וקימטו אותו מכל הלב, וכנראה גם לפני זמן רב. מובן כי האיש חזר כלעומת שבא.
אז למה לשקר לי בטלפון?? ועוד על נזק כ"כ גלוי?
אין לי פואנטה של ממש לסיפור מלבד מעט הוצאת קיטור, וכן caveat emptor.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
באמת מרגיז
אבל אני מזמן הבנתי שאני לא יכול לצפות מכל העולם להתיישר לפי הסטנדרט שלי
זה הפך לי את החיים לקצת יותר קלים, אני לא מצפה, אז לא מתאכזב.
אבל אני מזמן הבנתי שאני לא יכול לצפות מכל העולם להתיישר לפי הסטנדרט שלי
זה הפך לי את החיים לקצת יותר קלים, אני לא מצפה, אז לא מתאכזב.
נערך לאחרונה על ידי kaplaey2 ב 01/09/2013 16:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
ברוכים הבאים לישראל ול"תרבות" היד השניה שלה.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
חוץ מזה, לא אמרת שאתה בודק איזה וינטאז' של JBL??? הזוג האחרון שדיברנו עליו (L-65) עדיף בהרבה על הסחורה הזו מהצפון. אולי תחפש איפה שיש אור?
אני גם לא מבין את זה.
גם שקרן וגם, כנראה, דביל (אם לומר בעדינות).
כנראה הוא פועל ב''שיטת מצליח'', או קיווה שאתקשר אליו ואוריד לו במחיר, אבל שעדיין יצליח למכור, משום שהניח (בצדק) שעם טוויטר דפוק הרכישה לא היתה נשקלת בכלל.
לגבי ה l65, קצת ירד לי מהם משום שהמוכר לא עשה קולות של גמישות במחיר, ושלפי התמונות, האלמנטים לא נראים 100%. הרמקולים עשויים להזדקק להשקעה נוספת ויקרה (החלפת אלמנטים/קרוס), ובמחיר הכולל הצפוי כבר באמת שיש לי אופציות טובות יותר (יד2, לא וינטג').
אם זה היה במחיר מציאה הייתי סלחני יותר, אבל למרות הנדירות, מציאה זו לא, ועובדה שהזוג לא נמכר עדיין (המודעה כבר בת כחודש וחצי). אגב, גם המוכר של ה- 4412 לא עשה קולות של גמישות.
לקנות ביוקר זו לא חוכמה גדולה, יש הרבה דברים טובים.
גם שקרן וגם, כנראה, דביל (אם לומר בעדינות).
כנראה הוא פועל ב''שיטת מצליח'', או קיווה שאתקשר אליו ואוריד לו במחיר, אבל שעדיין יצליח למכור, משום שהניח (בצדק) שעם טוויטר דפוק הרכישה לא היתה נשקלת בכלל.
לגבי ה l65, קצת ירד לי מהם משום שהמוכר לא עשה קולות של גמישות במחיר, ושלפי התמונות, האלמנטים לא נראים 100%. הרמקולים עשויים להזדקק להשקעה נוספת ויקרה (החלפת אלמנטים/קרוס), ובמחיר הכולל הצפוי כבר באמת שיש לי אופציות טובות יותר (יד2, לא וינטג').
אם זה היה במחיר מציאה הייתי סלחני יותר, אבל למרות הנדירות, מציאה זו לא, ועובדה שהזוג לא נמכר עדיין (המודעה כבר בת כחודש וחצי). אגב, גם המוכר של ה- 4412 לא עשה קולות של גמישות.
לקנות ביוקר זו לא חוכמה גדולה, יש הרבה דברים טובים.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא נמכרו משום שהמחיר שלהם הוא לא צחוק. הרבה אנשים חושבים שוינטאז' הוא זול. הוא לא. לפחות לא הוינטאז' האיכותי. L-65 היו הרמקולים הכי הי-אנד כשאני למדתי במכללה. המחיר שלהם אפשר רק לאחוזון קטנטן של סטודנטים מיוחסים לרכוש אותם, וגם אז בעזרת ההורים שלהם...
המחיר שנדרש עבורם הוא מציאה יחסית לאיכות שלהם ואין למוכר שום סיבה להתגמש. להפך. הוא יכול, אם הוא רוצה, להעלות אותו וזה עדיין יהיה סביר. האלמנטים נראים לי תקינים לחלוטין ואת 'הדמוי עובש' הזה על הטבעות (לא שאני רואה בתמונות - אך זה שציינת) ראיתי בעבר על גומיות אקורדיון כאלה בדיוק. אני לא יודע בדיוק איזו ראקציה גורמת לזה - אבל זה לא עובש וזה ויורד בקלות. בכל מקרה - אם זה לא הכוס תה שלך שיהיה בהצלחה בהמשך החיפושים... לא כולם נוכלים. יש גם הצעות שוות והוגנות.
המחיר שנדרש עבורם הוא מציאה יחסית לאיכות שלהם ואין למוכר שום סיבה להתגמש. להפך. הוא יכול, אם הוא רוצה, להעלות אותו וזה עדיין יהיה סביר. האלמנטים נראים לי תקינים לחלוטין ואת 'הדמוי עובש' הזה על הטבעות (לא שאני רואה בתמונות - אך זה שציינת) ראיתי בעבר על גומיות אקורדיון כאלה בדיוק. אני לא יודע בדיוק איזו ראקציה גורמת לזה - אבל זה לא עובש וזה ויורד בקלות. בכל מקרה - אם זה לא הכוס תה שלך שיהיה בהצלחה בהמשך החיפושים... לא כולם נוכלים. יש גם הצעות שוות והוגנות.
בוודאי שיש לו סיבה להתגמש- אם הוא מעוניין למכור. כמה אנשים מוכנים להכניס הביתה רמקולים בגודל ובמראה כזה, בני 40, ובמחיר הנדרש? חיתוך שלושת הקבוצות, בהתחשב במדינתנו הקטנה, יראה שקהל היעד כנראה לא גדול. אני לא יודע מה סביר, אבל ספק אם זה מחיר שיביא למכירה המיוחלת. היות שאני תמיד חושב על ה- resale value (את כל הרמקולים שלי מכרתי כעבור שנה-שנתיים גג), ברור שמציאה זו לא. מחיר הוגן זה כן אם הרמקולים תקינים, אבל לא מציאה.
אגב, יצא לי להשקיע בעבר סכום זהה ברמקולי וינטג' בני אותו גיל, כולל ייצור סטנדים בהזמנה מיוחדת, אולם כאלה שקל יותר למכור (ספנדור bc1), ואכן אחרי תקופה שנהניתי מהם העברתי אותם הלאה בהפסד קטן בלבד.
אגב, יצא לי להשקיע בעבר סכום זהה ברמקולי וינטג' בני אותו גיל, כולל ייצור סטנדים בהזמנה מיוחדת, אולם כאלה שקל יותר למכור (ספנדור bc1), ואכן אחרי תקופה שנהניתי מהם העברתי אותם הלאה בהפסד קטן בלבד.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אתה יכול לראות כאן תמונות של ה-L-65A במצב שאני רכשתי אותם ב-20% יותר מההצעה הנוכחית. האלמנטים שלהם היו תקינים ומצבם הכללי לא רע יחסית לרמקולים בני 35+ אבל פחות טוב מאלה שעומדים למכירה עכשיו. לפני כמה חודשים היה זוג נוסף למכירה. נחטפו לפני שהספקתי להמליץ עליהם (למעשה תוך כדי)... מחירם היה גבוה יותר. בכל מקרה - מי שלא מעוניין - לא חייב. אני לא לוחץ - רק מציין עובדות. הייתי מאוד שמח, למרות זאת, אילו לפחות היית נפגש עם המוכר לנסיעת מבחן. זה לא עולה כסף ואתה לא מחויב אבל הניסיון החשוב הזה ישאר עמך.
ממש מעשה מכוער המוכר עשה
ואני אף פעם לא קניתי בייד 2 ולא אקח
שום סיכון כי זה הימור
ואני אף פעם לא קניתי בייד 2 ולא אקח
שום סיכון כי זה הימור
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
אני לא הייתי מתלהב וקוטל את כל מוכרי ציוד יד שנייה בארץ בגלל המקרה הזה.
אני חושב שנפלת על מקרה קיצוני ודרך אגב, מוכרים לא ישרים יש גם בחול.
יכול להיות שנפלת על שקרן ויכול להיות שזה אכן תוצאה של ההובלה.
בכל מקרה, יש בלוחות KEF 103/3.
זה רמקול מאוד מוצלח ובלי מחלות, לדעתי ושווה בדיקה.
אני לא יודע אם יתאים לך מבינת הגברה,
כי הוא אמנם נציל, אבל 4 אוהם נומינלי ולא כל מגבר ישן מסתדר עם זה.
אני חושב שנפלת על מקרה קיצוני ודרך אגב, מוכרים לא ישרים יש גם בחול.
יכול להיות שנפלת על שקרן ויכול להיות שזה אכן תוצאה של ההובלה.
בכל מקרה, יש בלוחות KEF 103/3.
כי הוא אמנם נציל, אבל 4 אוהם נומינלי ולא כל מגבר ישן מסתדר עם זה.
הנה דוגמא לעוד מוכר "לא חכם":
http://www.dtown.co.il/forum/32894-sony ... D7%9F.html
מדובק בקומפקט בן 20 שנה בערך, שגם היא היה נשמר באריזתו המקורית לא יכול להיות שמצבו חדש בגלל החלקים המתבלים שיש בו.
בנוסף, שימו לב לסעיף 5 במודעת המכירה:
". תקלות? תיקונים?
חס ושלום. עובד מושלם, עבד מושלם, וככל הנראה יעבוד עוד הרבה זמן מושלם בהינתן אהבה וחיבה ראויים.
יש אחריות שהמכשיר אינו עבד שינויים בתוכו וכל הרכיבים הם חדשים ושל היצרן שסוני התקין ביצור וגם העינית היא מקורית ובמצב מעולה!....."
ובהמשך :
"הוא במצב חדש כי:
הוחלפה עינית חדשה של סוני ומקורית. והעינית עובדת כמו חדשה!"
אז מדובר במכשיר ש"תקלות ? תיקונים? חס ושלום " אבל העינית הוחלפה, כנראה סתם כך , לא בגלל שהייתה תקלה...
ודרך אגב, מדובר בעינית בת 8 שנים במצב "חדש לחלוטין"...
יש מוכרים ויש מוכרים....
ארז
מדובק בקומפקט בן 20 שנה בערך, שגם היא היה נשמר באריזתו המקורית לא יכול להיות שמצבו חדש בגלל החלקים המתבלים שיש בו.
". תקלות? תיקונים?
חס ושלום. עובד מושלם, עבד מושלם, וככל הנראה יעבוד עוד הרבה זמן מושלם בהינתן אהבה וחיבה ראויים.
יש אחריות שהמכשיר אינו עבד שינויים בתוכו וכל הרכיבים הם חדשים ושל היצרן שסוני התקין ביצור וגם העינית היא מקורית ובמצב מעולה!....."
ובהמשך :
"הוא במצב חדש כי:
אז מדובר במכשיר ש"תקלות ? תיקונים? חס ושלום " אבל העינית הוחלפה, כנראה סתם כך , לא בגלל שהייתה תקלה...
יש מוכרים ויש מוכרים....
ארז
ארז איך אתה צודקארז_וחני כתב:הנה דוגמא לעוד מוכר "לא חכם":
". תקלות? תיקונים?
ובהמשך :
"הוא במצב חדש כי:
אז מדובר במכשיר ש"תקלות ? תיקונים? חס ושלום " אבל העינית הוחלפה, כנראה סתם כך , לא בגלל שהייתה תקלה...![]()
![]()
יש מוכרים ויש מוכרים....
ארז...
באתר הנ"ל ********** יש מלא סוחרים וטרדרים לא ישרים
ואני אישית גם ראיתי הרבה דוגמאות של מוכרים וסוחרים
לא כל כך אמנים אבל תמיד טוב לדעת
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
לא הבנתי איך הסתיימה?
אז הוא חזר לקחת את הרמקולים?
האם פיצית אותו בדרך כלשהי על הנסיעה והטרחה עבור עיסקה שסופה ידוע מראש?
סלח לי אבל לדעתי
אתה אשם לא פחות ממנו - לא קונים שום דבר ביד2 לפני שבוחנים ב10 עיניים - טרם הקנייה.
אז הוא חזר לקחת את הרמקולים?
האם פיצית אותו בדרך כלשהי על הנסיעה והטרחה עבור עיסקה שסופה ידוע מראש?
סלח לי אבל לדעתי
אתה אשם לא פחות ממנו - לא קונים שום דבר ביד2 לפני שבוחנים ב10 עיניים - טרם הקנייה.
קצת הבנת הנקרא. משראיתי את הטוויטר הדפוק, אמרתי לשליח תודה רבה ושלחתי אותו לדרכו יחד עם הרמקולים, כלומר לא היתה שום עסקה.
לא ברור לי מדוע אתה סבור שהמוכר הזה זכאי לפיצוי כלשהו, אבל תרגיש חופשי לפצות אנשים שמנסים לעבוד עליך, אולי תזכה לקארמה טובה. ואולי פשוט לא הבנת את הסיפור.
אגב, את רובם המוחלט של פריטי הציוד שעברו תחת ידי קניתי ביד שניה, ונדיר שהיו בעיות. היו כמובן אנשים נחמדים יותר ופחות, אבל רובם המוחלט נהג ביושר.
לא ברור לי מדוע אתה סבור שהמוכר הזה זכאי לפיצוי כלשהו, אבל תרגיש חופשי לפצות אנשים שמנסים לעבוד עליך, אולי תזכה לקארמה טובה. ואולי פשוט לא הבנת את הסיפור.
אגב, את רובם המוחלט של פריטי הציוד שעברו תחת ידי קניתי ביד שניה, ונדיר שהיו בעיות. היו כמובן אנשים נחמדים יותר ופחות, אבל רובם המוחלט נהג ביושר.
ראיתי, וזה אכן רמקול טוב וראוי. ברם, המוכר מצוי במרחק גדול מידי מכדי לעשות אליו סיבוב התרשמות.grafitis כתב: בכל מקרה, יש בלוחות KEF 103/3.
כי הוא אמנם נציל, אבל 4 אוהם נומינלי ולא כל מגבר ישן מסתדר עם זה....
מבחינת התאמה להגברה, המערכת שלי איננה וינטג'ית, וכוללת מגבר חדש וחזק למדי, כך שלא צפויה להיות בעיה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46362
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
המודעה הזו שיעשעה גם אותי, כמו רבות נוספות באותו לוח. ולא התייחסת כלל לעובדה שגם לאחר "הורדת המחיר" הנדיבה שלו הוא עדיין מבקש כפול משוויו הריאלי של המכשיר.ארז_וחני כתב:הנה דוגמא לעוד מוכר "לא חכם":
". תקלות? תיקונים?
ובהמשך :
"הוא במצב חדש כי:
אז מדובר במכשיר ש"תקלות ? תיקונים? חס ושלום " אבל העינית הוחלפה, כנראה סתם כך , לא בגלל שהייתה תקלה...![]()
![]()
יש מוכרים ויש מוכרים....
ארז...
.Anything can be done, but it's only done if it's done