ספוגים אקוסטיים
בשישי ביקר אצלי חבר ושמענו את המערכת.
יש לי רמקולים רצפתיים "בריאים", באיזשהו שלב במהלך ההשמעה אמר לי בוא ננסה משהו.
הוא לקח כריות מהספה והניח אותן צמוד לקיר מאחורי הרמקולים.
הבס נהיה דומיננטי יותר והדוק יותר - פחות "מוברץ" (מהמילה ויברציות).
האם תלייה מאחורי הרמקולים של ספוג אקוסטי בצורת קרטון ביצים תעשה את העבודה?
יש למישהו ניסיון? המלצות?
תודה,
בני
תודה,
בני
ממש לא.האם תלייה מאחורי הרמקולים של ספוג אקוסטי בצורת קרטון ביצים תעשה את העבודה?...
כרית לא עושה כלום בבסים, כלומר או שלא היה שינוי ורק חשבת ששמעת, או שלכרית היתה השפעה על תדרים אחרים, וזה גרם לך לשמוע את הבסים בצורה שונה.הבס נהיה דומיננטי יותר והדוק יותר - פחות "מוברץ" (מהמילה ויברציות)....
זו תמיד הדילמה, האם באמת יש שינוי או שאנחנו רוצים לשמוע את השינוי. מכיוון שקשה לבדוק בפרמטרים אובייקטיביים...HazooM כתב:ממש לא.האם תלייה מאחורי הרמקולים של ספוג אקוסטי בצורת קרטון ביצים תעשה את העבודה?...
כרית לא עושה כלום בבסים, כלומר או שלא היה שינוי ורק חשבת ששמעת, או שלכרית היתה השפעה על תדרים אחרים, וזה גרם לך לשמוע את הבסים בצורה שונה.הבס נהיה דומיננטי יותר והדוק יותר - פחות "מוברץ" (מהמילה ויברציות).......
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הכי פשוט - תבדוק שוב.
אם אתה באמת מרגיש שינוי (הכי טוב זה מבחן עיוור שבו מישהו אחר שם את הכרית כשאתה עוצם עיניים). אז תחפש פתרון. אולי תשאיל פתרון אסטתי לבדיקה.
אם אתה באמת מרגיש שינוי (הכי טוב זה מבחן עיוור שבו מישהו אחר שם את הכרית כשאתה עוצם עיניים). אז תחפש פתרון. אולי תשאיל פתרון אסטתי לבדיקה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בגדול יש עניין אקוסטי ויש עניין פסיכולוגי...BennyO כתב:בשישי ביקר אצלי חבר ושמענו את המערכת.
תודה,
בני...
עצם הנחת כרית שראית אותה ויזואלית גרמה לך לחשוב שיש שינוי או שבאמת הרגשת שיש שינוי?
בגדול הנחת ספוג אקוסטי בצורת קרטון ביצים לא ייתן לך כלום, זה נועד בעיקר לשבירת גלים אך בגלל שאנו מדברים על תדרים נמוכים צריך להשתמש בBASS TRAPS על מנת לעדת את עוצמת וכמות הגלים החוזרים מקירות.
דפיוזר לזבירת גלים נועד רק בכדי לנתב את הגלים בצורה שונה בחדר ובעיקר בכדי שלא יגיעו גלים חוזרים אל האוזן יחד עם הגלים של הרמקולים מפיקים ברגע נתון, מה שדרך כלל ניתן להרגיש כ"אקו" או דיליי בצליל בחלקו האחורי מול הקדמי.
בעיקר זה יותר ניסוי ותהייה ביחס למקום הישיבה שלך.
מה שכן, ישנם סטים של לוקדים + דפיוזרים שמשפרים אקוסטיקה בכל חלל.
אני לרוב מתקין סטים כאלו בממ"דים, משום מה דווקא שם הרבה אנשים עושים להם חדר מוזיקה.